Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paahdettua’

Paahdettua poronpaistia resepti

Ainekset
700 g poron ulkopaistia
2 kpl punainen paprika
500 g perunaa
mustapippuri
Suola
sokeri
valkopippuri
1 rkl öljyä
Ohjeet
Tee perunasta wokkiperunaa, ohuita suikaleita, jotka kypsennät uunissa
150 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja
valkopippurilla.
Puolita paprikat ja poista siemenet. Paista kolme puolikasta uunissa 15
minuuttia, 200 asteessa. Kuori paprikat, laita tehosekoittimeen ja
lisää ruokalusikallinen öljyä, suolaa ja sokeria. Näin saat mainion
paprikacoulisin. Viimeisestä puolikkaasta teet karnityyrit lautaselle.
Ruskista paisti, jälkikypsennä uunissa 30 min. ja mausta pippurilla ja
suolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Paahdettua poronpaistia resepti

Ainekset
700 g poron ulkopaistia
2 kpl punainen paprika
500 g perunaa
mustapippuri
Suola
sokeri
valkopippuri
1 rkl öljyä
Ohjeet
Tee perunasta wokkiperunaa, ohuita suikaleita, jotka kypsennät uunissa
150 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja
valkopippurilla.
Puolita paprikat ja poista siemenet. Paista kolme puolikasta uunissa 15
minuuttia, 200 asteessa. Kuori paprikat, laita tehosekoittimeen ja
lisää ruokalusikallinen öljyä, suolaa ja sokeria. Näin saat mainion
paprikacoulisin. Viimeisestä puolikkaasta teet karnityyrit lautaselle.
Ruskista paisti, jälkikypsennä uunissa 30 min. ja mausta pippurilla ja
suolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Paahdettua paprikaa

Resepti: Paahdettua paprikaa

Ainekset

  • 4 kpl erivärisiä paprikoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • balsamiviinietikkaa

  1. Leikkaa paprikat pituussuunnassa neljään lohkoon ja poista siemenet.
    Laita öljytylle uunivuoalle ja paahda 180 C° noin 18 minuuttia. Mausta
    kevyesti suolalla ja balsamiviinietikalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Paahdettua siikaa ja katkarapukastiketta

Resepti: Paahdettua siikaa ja katkarapukastiketta

  • Paahdettua siikaa:
  • 600-700 g nahallista siikafileetä (suomustettuina)
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa
  • öljyä paahtamiseen
  • Katkarapukastike:
  • 400 g katkarapuja
  • 1/2 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 timjamin oksa tai ripaus kuivattua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennenpippuria
  • (0,5 dl konjakkia)
    1. Paahdettua siikaa: Tarkista, että siikafileet on suomustettu
      huolellisesti. Poista fileistä keskipiikit pinsetillä ja kylkiruodot
      veitsellä. Mausta molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
      paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljy ja paista siikafileet
      nahkapuolelta kunnes väri on kullankeltainen ja nahka rapea. Käännä
      siikafileet pannulla ja kypsennä vielä, vain noin 10 sekuntia. Tarjoile
      ohuen nauhapastan ja katkarapukastikkeen kera. Katkarapukastike: Kuori
      katkaravut. Levittele ravunkuoret uunipellille ja nosta 70 asteiseen
      uuniin noin 40 minuutiksi, kunnes kuoret rapean kuivia. Lisää
      laakeapohjaiseen kattilaan öljy, anna kuumentua ja lisää ravunkuoret,
      tomaattipyreetä, pieneksi pilkotut vihannekset ja timjaminoksa. Anna
      aineksien kuumentua sekoittaen. Halutessasi lisää konjakki ja liekitä.
      Lisää valkoviini ja vesi. Kun liemi alkaa kiehua, keitä 12 minuuttia.
      Nosta kattila pois liedeltä ja peitä kelmulla kannen tavoin. Anna
      jäähtyä rauhassa, kunnes kuoret ja juurekset laskeutuneet kattilan
      pohjalle. Siivilöi liemestä kuoret ja vihannekset pois, lisää joukkoon
      kerma ja keitä 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla, ripauksella
      cayennenpippuria ja tarkista suola. Kuohkeuta kastike
      sauvasekoittimella vaahdoksi ja lisää sekaan katkaravun pyrstöt.
      Reseptit: Antti Vahtera ja Jani Lehtinen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Resepti: Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 nahallista kuhafileetä
    • 1 fenkoli
    • 1 pieni sipuli
    • 2 dl valkoviiniä
    • 2 dl kermaa
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuri
    • Juuresletut:
    • 2 perunaa
    • 2 porkkanaa
    • ½ palsternakka
    • 1 pieni sipuli
    • 2 munaa
    • 1 dl maitoa
    • ½ tl suolaa ja pippuria

    1. Juuresletut: Pese ja kuori juurekset. Raasta kaikki juuresaineet ja
      yhdistä. Sekoita juuresten joukkoon munat, maito sekä mausteet. Anna
      taikinan levätä hetki. Paista rapeita lettuja ohukaspannulla. Kuha:
      Pese ja suikaloi fenkoli. Freesaa se hiennonnetun sipulin kanssa ja
      lisää kattilaan viini. Anna hautua muutama minuutti ja lisää kerma.Anna
      kiehua vielä hetki. Voit vaahdottaa kastikkeen sauvasekoittimella
      kuohkeaksi tai tarjota sellaisenaan Paahda fileet kuumalla pannulla
      nahkapuoli alaspäin. Pun nahka on kauniin ruskea ja rapea käännä kala
      ja kypsennä vielä hetki toiselta puolelta. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

    Resepti: Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

  • 4 kpl karitsan potkaa
  • 4 kpl perunaa
  • 1/2 kpl kesäkurpitsa
  • 6 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 kpl salottisipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl pientä naurista
  • 5 kpl laakerinlehteä (mieluiten tuoreita)
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • cayennepippuria
  • Keitinliemi:
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl porkkana
  • 1/2 kpl selleri
  • 1/2 kpl palsternakka
  • 10 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • timjamia
  • suolaa
  • kokonaisia valkopippureita
    1. Laita potkat kylmän, juoksevan veden alle ja anna veden valua kunnes
      vesi on kirkasta. Laita potkat kiehumaan ja kuori vaahto pois. Lisää
      kuutioidut keitinliemen ainekset. Keitä potkia noin 2 ½ tuntia, kunnes
      liha alkaa irrota luusta. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja jäähdytä,
      kuori rasva pois. Pilko kasvikset kauniiksi kuutioksi ja hienonna
      yrtit. Lämmitä potkat 120°C uunissa noin 15 minuuttia, nosta lämpö
    2. 20°C noin 5 minuutiksi. Kun nostat uunin lämpötilan niin lisää
      kuutiodut kasvikset uunivuokaan. Laita liemi kiehumaan ja lisää tuoreet
      laakerinlehdet, yrtit ja uunista vihannekset, keitä muutama minuutti.
      Tarkista maku ja suola, tarjoa potkan kanssa lautasella.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta

    Paahdettua ankanrintaa, mango-paprikachutney ja limeaiolia

    Resepti: Paahdettua ankanrintaa, mango-paprikachutney ja limeaiolia

    Ainekset

    • 600 g ankanrintaa
    • maldon suolaa
    • valkopippuria
    • sokeria
    • Mango-paprikachutney:
    • 1 kpl kypsä mango (mielellään thai mango)
    • 2 kpl punaista paprikaa
    • 2 tl raastettua inkivääriä
    • 1/2 punasipuli
    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl valkoviinietikkaa
    • 2 rkl sokeria
    • 3 tl suolaa
    • 1 kpl tuore hienonnettu jalopeno
    • tilkka oliiviöljyä
    • Perunakroketti:
    • 10 kpl asterix perunaa
    • 3 kpl keltuaista
    • muskottia
    • öljyä
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 4 rkl hienonnettua cashewpähkinää
    • tuoreleipäraastetta ja kananmunaa
    • Limeaioli:
    • 2 kpl keltuaista
    • 2 tl dijon-sinappia
    • 1 tl sokeria
    • valkopippuria
    • 3 rkl limen mehua
    • 1 raastettu limen kuori
    • suolaa
    • 1/2 dl rypsiöljyä

    1. Tee ankanrintaan nahkapuolelle viillot ja laita kylmälle pannulle
      nahkapuoli alaspäin. Paista hiljalleen niin, että rasva sulaa pois ja
      pinta tulee rapeaksi, paista sitten nopeasti toiselta puolelta. Mausta
      fileet sokerilla ja pippurilla ja kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa
      noin 12 minuuttia. Nosta pois uunista ja suolaa, anna vetäytyä noin 5
      minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mango-paprikachutney: Puolita
      paprikat ja poista siemenet, lohko puolikkaat vielä kahtia. Sivele
      kevyesti oliiviöljyllä ja laita 220 asteiseen uuniin paahtumaan noin 12
      minuutiksi. Ota pois uunista ja anna jäähtyä, kuori ja kuutioi. Kuori
      ja kuutioi mango, hienonna sipuli, raasta inkivääri, hienonna jalopeno,
      sekoita ainekset keskenään. Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää
      etikka, lisää mango, sipuli ja jalopeno ja paprikat, sekoita varovasti.
      Lisää mausteet, anna hautua hetki ja tarkista maku. Perunakroketti:
      Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Kaada vesi huolellisesti pois ja anna
      höyrystyä. Paseeraa ja lisää kuumaan massaan kananmunan keltuaiset ja
      mausteet sekä pähkinä, anna jäähtyä. Muotoile pyöreiksi palloiksi ja
      pyörittele kananmunassa ja leipäraasteessa ja friteeraa öljyssä.
      Limeaioli: Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri, valkopippuri ja vatkaa
      sekaisin. Lisää joukkoon limen kuori ja limenmehu ja öljy ohuena
      nauhana. Tarkista maku.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Paahdettua kuhaa ja pinaattia

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja pinaattia

  • Paahdettua kuhaa
  • 800 g kuhafileitä
  • 25 g kirkastettua voita
  • Tarjolle
  • 600 g uusia perunoita
  • (1 arkki leivinpaperia)
  • Pinaattikastike
  • 1 pnt kevätsipulia
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai kalalientä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 20 g voita
    1. Kuha Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja
      kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet
      nahkapuoli alaspäin pannulle. Nosta päälle arkki leivinpaperia ja
      toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen
      paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat.
      Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen
      kanssa. Pinaattikastike Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota
      nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min
      ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot
      ja paksut lehtiruodot niin poista ne. Kaada lopuksi seos
      tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi.Voit käyttää myös
      sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se
      takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella. Reseptit: Alex
      Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

    Resepti: Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

    Ainekset

    • 500 g broilerinmaksaa
    • 5 viip. hapankorppua
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 1/2 dl oliiviöljyä
    • Kastike:
    • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
    • 1 kpl sitruuna
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 3 tippaa tabascoa
    • persiljaa
    • Paahdettua bataattia:
    • 2 kpl oranssia bataattia
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • 2 rkl tuoretta timjamia

    1. Valuta broilerinmaksat hyvin, poista kalvot, mausta suolalla ja
      valkopippurilla, hienonna hapankorput, paneroi maksat hapankorppu
      jauholla, paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Kastike: Sekoita
      jogurtin joukkoon raastettua sitruunankuorta, puristettua mehua,
      hienonnettu persilja ja mausteet. Pese ja lohko bataatit
      pituussuunnassa, sivele oliiviöljyllä, mausta suolalla ja timjamilla.
      Paahda uunissa 220 C n. 15 min.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza

    Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Resepti: Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Ainekset

    • Savulohi
    • 600 g suomustettua lohifileetä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • + savustuspussi
    • Kapriskastike
    • 1 dl kermaviiliä
    • 1 dl smetanaa
    • 0,5 dl majoneesia
    • kahden sitruunan mehu
    • 0,5 dl kapriksia
    • 1 rkl Dijon-sinappia
    • 1 dl tillisilppua
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Savulohi Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset
      rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja
      suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja
      nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Nosta
      lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta
      pussi 250 asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia
      avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan,
      kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen
      perunoiden kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja
      tarkista maku. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit