Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paahdettua’

Paahdettua poronpaistia resepti

Ainekset
700 g poron ulkopaistia
2 kpl punainen paprika
500 g perunaa
mustapippuri
Suola
sokeri
valkopippuri
1 rkl öljyä
Ohjeet
Tee perunasta wokkiperunaa, ohuita suikaleita, jotka kypsennät uunissa
150 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja
valkopippurilla.
Puolita paprikat ja poista siemenet. Paista kolme puolikasta uunissa 15
minuuttia, 200 asteessa. Kuori paprikat, laita tehosekoittimeen ja
lisää ruokalusikallinen öljyä, suolaa ja sokeria. Näin saat mainion
paprikacoulisin. Viimeisestä puolikkaasta teet karnityyrit lautaselle.
Ruskista paisti, jälkikypsennä uunissa 30 min. ja mausta pippurilla ja
suolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Paahdettua poronpaistia resepti

Ainekset
700 g poron ulkopaistia
2 kpl punainen paprika
500 g perunaa
mustapippuri
Suola
sokeri
valkopippuri
1 rkl öljyä
Ohjeet
Tee perunasta wokkiperunaa, ohuita suikaleita, jotka kypsennät uunissa
150 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja
valkopippurilla.
Puolita paprikat ja poista siemenet. Paista kolme puolikasta uunissa 15
minuuttia, 200 asteessa. Kuori paprikat, laita tehosekoittimeen ja
lisää ruokalusikallinen öljyä, suolaa ja sokeria. Näin saat mainion
paprikacoulisin. Viimeisestä puolikkaasta teet karnityyrit lautaselle.
Ruskista paisti, jälkikypsennä uunissa 30 min. ja mausta pippurilla ja
suolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Paahdettua paprikaa

Resepti: Paahdettua paprikaa

Ainekset

  • 4 kpl erivärisiä paprikoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • balsamiviinietikkaa

  1. Leikkaa paprikat pituussuunnassa neljään lohkoon ja poista siemenet.
    Laita öljytylle uunivuoalle ja paahda 180 C° noin 18 minuuttia. Mausta
    kevyesti suolalla ja balsamiviinietikalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Paahdettua siikaa ja katkarapukastiketta

Resepti: Paahdettua siikaa ja katkarapukastiketta

  • Paahdettua siikaa:
  • 600-700 g nahallista siikafileetä (suomustettuina)
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa
  • öljyä paahtamiseen
  • Katkarapukastike:
  • 400 g katkarapuja
  • 1/2 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 timjamin oksa tai ripaus kuivattua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennenpippuria
  • (0,5 dl konjakkia)
    1. Paahdettua siikaa: Tarkista, että siikafileet on suomustettu
      huolellisesti. Poista fileistä keskipiikit pinsetillä ja kylkiruodot
      veitsellä. Mausta molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
      paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljy ja paista siikafileet
      nahkapuolelta kunnes väri on kullankeltainen ja nahka rapea. Käännä
      siikafileet pannulla ja kypsennä vielä, vain noin 10 sekuntia. Tarjoile
      ohuen nauhapastan ja katkarapukastikkeen kera. Katkarapukastike: Kuori
      katkaravut. Levittele ravunkuoret uunipellille ja nosta 70 asteiseen
      uuniin noin 40 minuutiksi, kunnes kuoret rapean kuivia. Lisää
      laakeapohjaiseen kattilaan öljy, anna kuumentua ja lisää ravunkuoret,
      tomaattipyreetä, pieneksi pilkotut vihannekset ja timjaminoksa. Anna
      aineksien kuumentua sekoittaen. Halutessasi lisää konjakki ja liekitä.
      Lisää valkoviini ja vesi. Kun liemi alkaa kiehua, keitä 12 minuuttia.
      Nosta kattila pois liedeltä ja peitä kelmulla kannen tavoin. Anna
      jäähtyä rauhassa, kunnes kuoret ja juurekset laskeutuneet kattilan
      pohjalle. Siivilöi liemestä kuoret ja vihannekset pois, lisää joukkoon
      kerma ja keitä 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla, ripauksella
      cayennenpippuria ja tarkista suola. Kuohkeuta kastike
      sauvasekoittimella vaahdoksi ja lisää sekaan katkaravun pyrstöt.
      Reseptit: Antti Vahtera ja Jani Lehtinen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Resepti: Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Ainekset

    • Savulohi
    • 600 g suomustettua lohifileetä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • + savustuspussi
    • Kapriskastike
    • 1 dl kermaviiliä
    • 1 dl smetanaa
    • 0,5 dl majoneesia
    • kahden sitruunan mehu
    • 0,5 dl kapriksia
    • 1 rkl Dijon-sinappia
    • 1 dl tillisilppua
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Savulohi Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset
      rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja
      suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja
      nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Nosta
      lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta
      pussi 250 asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia
      avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan,
      kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen
      perunoiden kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja
      tarkista maku. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Ainekset

    • 600 g kuhaa fileenä
    • suolaa
    • Sitruuna-sipulikastike:
    • 2 rkl voita
    • 1 punasipuli hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 rkl sitruunamehua
    • 2 tl hunajaa
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 3 dl kuohukermaa

    1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini,
      sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on
      haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakenee hieman.
      Tarkista maku. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa.
      Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua
      ensin kunnolla ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin
      ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta
      kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per
      puoli. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200
      asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi paistettua
      kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Jauhelihaletut ja paahdettua tomaattisalaattia

    Resepti: Jauhelihaletut ja paahdettua tomaattisalaattia

  • Jauhelihaletut:
  • taikina:
  • 8 dl maitoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 150 g metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 1 tl salviaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Paahdettu tomaattisalaatti:
  • 10 luumutomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • hunajaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 150 g valkohomejuustoa esim. brietä
    1. Jauhelihaletut: Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna
      taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja ja kokoa ne
      leivinpaperin päälle. Paista jauheliha, sienet sekä hienonnettu sipuli
      pannussa ja mausta seos hyvin. Anna seoksen hautua ja lisää lopuksi
      kerma. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi täytettä letuille. Kääri ne
      rullalle, raasta juustoa pinnalle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa
    2. -10 minuutin ajan. Paahdettu tomaattisalaatti: Halkaise tomaatit ja
      lado ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta tomaatit
      suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, hunajalla ja basilikalla. Paahda
      tomaatteja 150 asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota tomaatit uunista ja
      jäähdytä hetki. Nostele lautasille tai kulhoon ja revi päälle rucola-
      salaattia . Leikkaa juusto ohuiksi paloiksi ja nosta ne kevyesti
      salaatin päälle. Valuta päälle balsamicoa ja tarjoile täytettyjen
      lettujen kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Paahdettua lohta, limettivoita ja uunibataattia

    Resepti: Paahdettua lohta, limettivoita ja uunibataattia

    Ainekset

    • 4 kpl 150 g:n annospalaa lohta
    • suolaa
    • limettivoi:
    • 100 g huoneenlämpöistä voita
    • 2 rkl limetin mehua
    • 2 rkl limetin raastettua kuorta
    • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
    • 1/2 tl suolaa
    • 2 rkl punasipulia hienonnettuna
    • 1/2 tl suolaa
    • uunibataatti:
    • 600 g bataattia
    • 2 rkl öljyä
    • suolaa
    • vastajauhettua mustapippuria
    • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

    1. Valmista maustevoi: Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita kaikki
      ainekset joukkoon. Muotoile voista tanko ja kääri se muovikelmuun. Pane
      pakastimeen tunniksi. Pese ja lohko bataatti. Laita lohkot uunivuokaan,
      sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paista bataattia 200-asteisessa
      uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä.
    2. Sirottele suolaa lohiviipaleiden päälle. Paahda lohipaloihin kuumalla
      pannulla nopeasti väri. Nosta ne uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Lohi
      saa jäädä keskeltä hieman roseeksi. Kokoa annokset lautasille. Laita
      limettivoita kalanpalan päälle ja tarjoile bataattilohkojen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    englantilainen_aamiainen

    Sinihomejuusto-liharullat ja paahdettua perunamuusia sekä

    Resepti: Sinihomejuusto-liharullat ja paahdettua perunamuusia sekä

    Ainekset

    • Sinihomejuusto-liharullat:
    • 800 g naudan ulkofileetä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 100 g sinihomejuustoa
    • 1 pieni prk säilykepersikoita
    • tilkka ruokaöljyä
    • Paahdettu peruna-valkosipulimuusi:
    • 6 reilun kokoista rosamunda-perunaa
    • 1 kokonainen valkosipuli
    • 50 g voita
    • 2 dl kuumaa maitoa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Omenalehikäiset:
    • 1 pkt valmiita voitaikinalevyjä
    • 2-3 omenaa
    • kanelia
    • fariinisokeria
    • 1 kananmuna

    1. Sinihomejuusto-liharullat: Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi (8 kpl) ja
      nuiji ne kelmun välissä puolen senttimetrin paksuisiksi tai ohuemmiksi,
      älä kuitenkaan nuiji lihaa rikki. Mausta liha molemmin puolin suolalla
      ja mustapippurilla. Murenna sinihomejuusto ja viipaloi persikat. Nosta
      lihaviipaleelle sinihomejuustoa ja muutama persikkaviipale. Kääri
      tiukaksi rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla. Kuumenna pannulla tilkka
      öljyä. Paista rulliin pannulla kaunis väri kauttaaltaan. Lado rullat
      uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa n. 15
      minuuttia. Paahdettu peruna-valkosipulimuusi: Pistele perunat
      haarukalla ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa
      valkosipulista kynsien kärjet pois ja laita päälle voi nokare. Kypsennä
      perunoita ja valkosipulia 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
      Irrottele valkosipulin kynnet ja koverra perunoitten sisus kulhoon.
      Lisää voi ja kuumaa maitoa. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää
      maitoa niin, että saat sopivan paksuisen muusin. Mausta valmis muusi
      suolalla ja valkopippurilla. Omenalehikäiset: Leikkaa sulaneet
      voitaikinalevyt neliöiksi. Viipaloi kuoritut omena ohuiksi viipaleiksi
      ja asettele ne kauniisti neliöiden keskelle. Ripottele pinnalle kanelia
      ja fariinisokeria. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
      Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

    Resepti: Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

    Ainekset

    • Appelsiini-possurullat:
    • 800 g porsaan ulkofileetä
    • 2 sipulia
    • 2 appelsiinia
    • 3-4 rkl valmista inkiväärisiirappia
    • suolaa
    • valkopippuria
    • tilkka öljyä
    • Paahdettua porkkanaa ja purjoa:
    • 5 porkkanaa
    • 1 purjosipuli
    • ruokaöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Appelsiinikastike:
    • 2 rkl sokeria
    • 1 dl lihalientä
    • tilkka appelsiinimehua
    • 2 dl demi glace – kastikepohjaa
    • 1-2 appelsiinin kuorta raastettuna
    • nokare voita
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Appelsiini-possurullat: Leikkaa possun fileestä kahdeksan yhtä paksua
      viipaletta. Nuiji niitä varovasti lihanuijalla tai kädellä ohuemmiksi.
      Suikaloi sipulit. Raasta appelsiinin kuoret talteen ja fileeraa
      appelsiinilohkot kalvottomiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä
      ja kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää
      inkiväärisiirappi ja appelsiinisuikaleet sekä mausta seos suolalla ja
      pippurilla. Mausta myös lihaviipaleet molemmin puolin suolalla ja
      pippurilla. Lusikoi appelsiini-sipuliseosta viipaleiden keskelle ja
      rullaa ne tiukoiksi rulliksi. Kiinnitä cocktailtikuilla. Pyyhi
      paistinpannu ja kuumenna jälleen tilkka öljyä. Ota rulliin kauttaaltaan
      kaunis väri ja lado ne sitten uunivuokaan lisäkekasvisten päälle.
      Paista 200 asteisessa uunissa 15 noin minuuttia. Paahdettua porkkanaa
      ja purjoa: Kuori porkkanat ja pese purjo sipuli. Leikkaa porkkanat ja
      purjo reiluiksi paloiksi ja halkaise ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja
      pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja paahda
      kasviksia 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Appelsiinikastike:
      Paahda sokeria kuumassa kattilassa niin, että se alkaa sulaa ja saa
      hieman väriä. Lisää kattilaan lihaliemi, appelsiinimehu (purista mehut
      roippeista, jotka jäi appelsiinien fileeraamisesta), demi glace-
      kastikepohja sekä appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja keitä n.
    2. 0minuuttia. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita ja tarkista maku. Mausta
      tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit