Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistettua’

Paistettua kalaa pinjansiemenvoissa resepti

Ainekset
100 g voita
2 rkl sitruunamehua
3 rkl rouhittuja pinjansiemeniä
4-6 siika/ahvenfilettä
höyrytettyjä kasviksia (esim.kukkakaalia, porkkanaa, fenkolia)
sitruunalohkoja
Ohjeet
1. Ruskista voi paistinpannulla. Lisää sitruunanmehu ja pinjansiemenet,
hauduta minuutin verran.[br]2. Laita kalafileet pannulle ja paista 2
minuuttia per puoli.[br]3. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja
sitruunalohkojen kera. Valele kastikkeeksi pinjansiemenvoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

timjamivoissa paistettua poronlapaa resepti

Ainekset
1 kg poronlapaa
500 g perunaa
2 dl demi glace
2 kpl tomaatti
1 dl sokeria
1 nippu timjamia
Suola
mustapippuri
Ohjeet
Valmista muusi, jonka maustat yrteillä(esim. oregano, basilika ja
tietysti tuoreita).
Tomaatit pilkot kattilaan, johon lisätään 1 dl sokeria. Keitetään
hillokkeeksi.
Valmiista Demi glacesta teet yrttikastikkeeen, johon lisäät yrttejä ja
mustapippuria.
Ruskista lapa kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä
timjamilla. Paista loppuun uunissa 200 celsiusta noin 1,5 tuntia.
Voitele paiston välillä timjamivoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Paistettua rauskunsiipeä ja mustaherukkakastiketta

Resepti: Paistettua rauskunsiipeä ja mustaherukkakastiketta

Ainekset

  • 4 rauskunsiipeä (300-400 g:n painoista)
  • 50 g voita
  • runsaasti musta- ja valkopippuria rouhittuna
  • suolaa

  1. Poista rauskuista ruodot ja nahka. Mausta kalat pippureilla ja
    suolalla. Paista voissa kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Jos
    rauskut ovat kovin paksuja, voit kypsentää niitä lopuksi uunissa.
    Tarjoile mustaherukkakastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

timjamivoissa paistettua poronlapaa resepti

Ainekset
1 kg poronlapaa
500 g perunaa
2 dl demi glace
2 kpl tomaatti
1 dl sokeria
1 nippu timjamia
Suola
mustapippuri
Ohjeet
Valmista muusi, jonka maustat yrteillä(esim. oregano, basilika ja
tietysti tuoreita).
Tomaatit pilkot kattilaan, johon lisätään 1 dl sokeria. Keitetään
hillokkeeksi.
Valmiista Demi glacesta teet yrttikastikkeeen, johon lisäät yrttejä ja
mustapippuria.
Ruskista lapa kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä
timjamilla. Paista loppuun uunissa 200 celsiusta noin 1,5 tuntia.
Voitele paiston välillä timjamivoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Resepti: Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Ainekset

  • 700 g madefileetä
  • 2 tl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Sitruunaperunat:
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa

  1. Paistettua madetta: Poista matikasta keskiruoto ja leikkaa se sormen
    paksuisiksi paloiksi. Pyöritä palat ruisjauhoissa. Paista kalapaloja
    kuumalla pannulla voissa muutama minuutti. Kun ne ovat kullanruskeita
    lisää mukaan kaprikset, hienonnettu basilika ja sitruunan mehu. Mausta
    lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Sitruunaperunat: Keitä perunat
    kuorittuina suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
    Sekoita kuumien perunoiden joukkoon voi, sitruunan raastettu kuori ja
    persilja. Tarjoile heti. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike

Resepti: Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike

Ainekset

  • 4 siikafileetä
  • merisuolaa
  • 4 porkkanaa
  • 2 oksaa fenkolia
  • 100 g kukkakaalia
  • suolaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 rkl hunajaa
  • kuohuviinikastike:
  • 2 dl voimakasta kalalientä
  • 3 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Valmista ensin juurekset. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori porkkana.
    Kuutioi porkkana, fenkoli ja kukkakaali. Nosta ne uunivuokaan ja kaada
    päälle valkoviiniä ja hunajaa. Mausta suolalla. Nosta juurekset uuniin
    noin 15 minuutiksi, tai kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valmista
    kuohuviinikastike. Keitä kalaliemi, kuohuviini ja kerma kokoon, kunnes
    seoksesta on jäljellä puolet. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
    Tarjoile kalan kanssa. Suolaa fileet noin 15 min. ennen paistoa.
    Kuumenna parila ja paista fileet nopeasti molemmilta puolilta ja
    tarjoile kasvisten ja kuohuviinikastikkeen kanssa. Valmistusaika: 45
    min

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

Resepti: Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

Ainekset

  • Kuha:
  • 700 g nahallista kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kirkastettua voita
  • Yrttiperunasalaatti:
  • 10 kiinteämaltoista perunaa
  • 1 varsi juuriselleriä
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 vihreää omenaa
  • nippu tuoretta tilliä
  • nippu tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
    paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli
    alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila
    painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon
    kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista
    kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti
    suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös
    varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös
    punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja
    basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä
    sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta
    tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki
    ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

Resepti: Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

Ainekset

  • 500 g broilerinmaksaa
  • 5 viip. hapankorppua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • Kastike:
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kpl sitruuna
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 tippaa tabascoa
  • persiljaa
  • Paahdettua bataattia:
  • 2 kpl oranssia bataattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia

  1. Valuta broilerinmaksat hyvin, poista kalvot, mausta suolalla ja
    valkopippurilla, hienonna hapankorput, paneroi maksat hapankorppu
    jauholla, paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Kastike: Sekoita
    jogurtin joukkoon raastettua sitruunankuorta, puristettua mehua,
    hienonnettu persilja ja mausteet. Pese ja lohko bataatit
    pituussuunnassa, sivele oliiviöljyllä, mausta suolalla ja timjamilla.
    Paahda uunissa 220 C n. 15 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Resepti: Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Ainekset

  • n.150 g pala kirjolohta per syöjä
  • suolaa
  • sitruunan kuorta
  • voita
  • koristeeksi yrttejä
  • muhennos:
  • 2 dl ryöpättyjä nokkosia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Ryöppää nokkoset
    ja hienonna ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota
    sipuleita hetki. Lisää pannulle ryöpätyt nokkoset ja kerma. Kuumenna ja
    mausta suolalla. Lisää lopuksi pinjansiemenet. Tarjoile lohen kanssa.
    Paista lohta nahkapuoli alaspäin pannulla voissa kunnes nahasta tulee
    rapea. Nosta hetkeksi 180 asteiseen uuniin kypsenemään. Jätä hieman
    liha hieman roseeksi. Ripottle päälle suolaa juuri ennen tarjoilua ja
    raasta puhtaasta sitruunasta vähän kuorta lohen päälle. Koristele
    yrteillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Sienirisotto ja paistettua lohta

Resepti: Sienirisotto ja paistettua lohta

  • Paistettu lohi:
  • 700 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • Sienirisotto:
  • 250 g risottoriisiä
  • 9 dl kasvislientä
  • 3 dl sieniä (esim. pakaste suppilovahveroita)
  • nokare voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
    1. Paistettua lohta: Puhdista kalafilee ja mausta se hyvin suolalla ja
      valkopippurilla. Purista fileelle reilusti sitruunamehua ja laita
      pinnalle muutama tillin oksa. Paista kalaa 220 asteisessa uunissa n.
    2. 0-30 minuuttia. Sienirisotto: Lämmitä kasvisliemi, kuullota voissa
      kuutioidut sienet, hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja
      riisi. Lisää joukkoon timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin,
      että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun se on
      imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi valkopippurilla
      ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja raastettua
      parmesaania. Tarjoile heti. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit