Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistettua’

timjamivoissa paistettua poronlapaa resepti

Ainekset
1 kg poronlapaa
500 g perunaa
2 dl demi glace
2 kpl tomaatti
1 dl sokeria
1 nippu timjamia
Suola
mustapippuri
Ohjeet
Valmista muusi, jonka maustat yrteillä(esim. oregano, basilika ja
tietysti tuoreita).
Tomaatit pilkot kattilaan, johon lisätään 1 dl sokeria. Keitetään
hillokkeeksi.
Valmiista Demi glacesta teet yrttikastikkeeen, johon lisäät yrttejä ja
mustapippuria.
Ruskista lapa kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä
timjamilla. Paista loppuun uunissa 200 celsiusta noin 1,5 tuntia.
Voitele paiston välillä timjamivoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Paistettua kalaa pinjansiemenvoissa resepti

Ainekset
100 g voita
2 rkl sitruunamehua
3 rkl rouhittuja pinjansiemeniä
4-6 siika/ahvenfilettä
höyrytettyjä kasviksia (esim.kukkakaalia, porkkanaa, fenkolia)
sitruunalohkoja
Ohjeet
1. Ruskista voi paistinpannulla. Lisää sitruunanmehu ja pinjansiemenet,
hauduta minuutin verran.[br]2. Laita kalafileet pannulle ja paista 2
minuuttia per puoli.[br]3. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja
sitruunalohkojen kera. Valele kastikkeeksi pinjansiemenvoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Paistettua rauskunsiipeä ja mustaherukkakastiketta

Resepti: Paistettua rauskunsiipeä ja mustaherukkakastiketta

Ainekset

  • 4 rauskunsiipeä (300-400 g:n painoista)
  • 50 g voita
  • runsaasti musta- ja valkopippuria rouhittuna
  • suolaa

  1. Poista rauskuista ruodot ja nahka. Mausta kalat pippureilla ja
    suolalla. Paista voissa kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Jos
    rauskut ovat kovin paksuja, voit kypsentää niitä lopuksi uunissa.
    Tarjoile mustaherukkakastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

timjamivoissa paistettua poronlapaa resepti

Ainekset
1 kg poronlapaa
500 g perunaa
2 dl demi glace
2 kpl tomaatti
1 dl sokeria
1 nippu timjamia
Suola
mustapippuri
Ohjeet
Valmista muusi, jonka maustat yrteillä(esim. oregano, basilika ja
tietysti tuoreita).
Tomaatit pilkot kattilaan, johon lisätään 1 dl sokeria. Keitetään
hillokkeeksi.
Valmiista Demi glacesta teet yrttikastikkeeen, johon lisäät yrttejä ja
mustapippuria.
Ruskista lapa kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä
timjamilla. Paista loppuun uunissa 200 celsiusta noin 1,5 tuntia.
Voitele paiston välillä timjamivoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Resepti: Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Ainekset

  • 700 g madefileetä
  • 2 tl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Sitruunaperunat:
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa

  1. Paistettua madetta: Poista matikasta keskiruoto ja leikkaa se sormen
    paksuisiksi paloiksi. Pyöritä palat ruisjauhoissa. Paista kalapaloja
    kuumalla pannulla voissa muutama minuutti. Kun ne ovat kullanruskeita
    lisää mukaan kaprikset, hienonnettu basilika ja sitruunan mehu. Mausta
    lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Sitruunaperunat: Keitä perunat
    kuorittuina suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
    Sekoita kuumien perunoiden joukkoon voi, sitruunan raastettu kuori ja
    persilja. Tarjoile heti. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Paistettua nieriää ja kampasimpukoita

Resepti: Paistettua nieriää ja kampasimpukoita

Ainekset

  • 150 g nieriää /hlö
  • 1-2 kampasimpukkaa /hlö
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

  1. Leikkaa nieriän nahkapuolelle muutama viilto terävällä veitsellä. Öljyä
    kala ohuelti ja paista kuumalla parilapannulla n. 1/2 min/puoli. Kala
    saa jäädä sisältä punertavaksi. Paista kampasimpukat samalla tavoin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Paistettua ankkaa ja pääsiäispiiraat

Resepti: Paistettua ankkaa ja pääsiäispiiraat

  • Paistetut ankanreidet:
  • 1 prk eli noin 1,400 kg säilöttyjä ankanreisiä (purkissa noin 4-5
  • kpl)
  • 8 rosamunda perunaa
  • 2 hapanta omenaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • ankanrasvaa samasta säilykepurkista
  • Värikkäät pääsiäispiiraat:
  • 1 pkt kaura-murotaikinaa
  • täyte:
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl aprikoosihilloa tai marmeladia
  • värikkäitä pääsiäiskaramelleja koristeluun
    1. Paistetut ankanreidet: Avaa säilykepurkki ja nosta ankanreidet vadille.
      Pese perunat hyvin ja leikkaa niistä pitkulaisia veneperunoita. Kuori
      ja lohko omenat. Ota säilykepurkista ankanrasvaa pieneen kattilaan ja
      kuumenna se juoksevaksi. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit ja rasva
      perunoiden ja omenoiden joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
      Nosta perunat ja omenat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20
      minuuttia. Nosta tässä vaiheessa ankanreidet perunoiden ja omenoiden
      päälle uuniin ja paista vielä noin 20 min kunnes perunat ovat kypsiä.
      Voit säästää lopun rasvan ja pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.
      Ankanrasva on herkullista ja monikäyttöistä, joten sitä ei kannata
      heittää pois. Värikkäät pääsiäispiiraat: Painele kaura-murotaikinaa
      pienten piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita täytteen
      ainekset keskenään ja nostele vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20
      minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele värikkäillä karamelleilla.
      Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Paistettua maksaa ja sinapilla maustettua perunamurskaa

    Resepti: Paistettua maksaa ja sinapilla maustettua perunamurskaa

    Ainekset

    • 600 g naudan maksaa
    • 2 sipulia
    • voita paistamiseen
    • suolaa
    • mustapippuria
    • tilkka lihalientä
    • Murskattu peruna:
    • 8 keskikokoista perunaa
    • 1 rkl dijon-sinappia
    • 2 rkl voita
    • suolaa
    • Ruusukaalit:
    • 200 g ruusukaalia
    • suolaa
    • hunajaa

    1. Paistettua maksaa: Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. jos
      haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli.
      Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit.
      Kuullota sipulit tilkassa voita. Kun sipuli on pehmeää lisää pannulle
      maksaviipaleet ja paista nopeasti molemmin puolin. Lisää tilkka
      lihalientä ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sinapilla maustettu perunamurska: Keitä kuoritut perunat kypsiksi
      suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat
      puukauhalla, sekä mausta sinapilla, voilla ja suolalla. Ruusukaalit:
      Poista kaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa ne puoliksi. Keitä noin 5
      minuuttia ja valuta. Mausta tilkalla hunajaa ja suolalla. Reseptit:
      Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

    Resepti: Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

  • Paistettu tonnikala:
  • 4 kpl tonnikalafileetä (myös pakastetonnikala käy)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 3 peperonchinoa eli kuivattuja pieniä tulisia chilejä
  • ripaus merisuolaa tarvittaessa
  • Höyrytetty fenkoli:
  • 2 fenkolia
  • kastike:
  • 0,5 dl hunajaa
  • 2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Ananasrahka:
  • 1 prk säilöttyjä ananaspaloja
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 2 prk maitorahkaa tai 1 prk rahkaa ja 2 dl vaahdotettua kermaa
  • hunajaa tai sokeria makeuttamiseen
    1. Paistettua tonnikalaa: Murskaa peperonchinot sormien välissä ja sekoita
      soijan joukkoon. Lisää myös suola jos haluat lisätä sitä. Soija voi
      olla erittäin suolaista riippuen merkistä, joten et välttämättä
      tarvitse suolaa. Valele tonnikalafileet soijalla ja anna marinoitua
      noin tunnin ajan. Paista pihvit nopeasti parilalla tai paistinpannulla.
      Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä hieman raa-aksi, joten pari minuuttia
      per puoli riittää, kun pannu on kuuma. Valmista tonnikala kun lisukkeet
      ovat jo valmiit, näin saat kuuman pihvin suoraan lautaselle. Mausta
      halutessasi suolalla ennen tarjoilua. Höyrytetty fenkoli: Halkaise
      fenkolit ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa tai höyrykattilassa. Voit
      myös kypsentää ne mikroaaltouunissa. Kuumenna sitruunanmehua hieman ja
      sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Kaada seos fenkoleiden päälle.
      Tarjoile paistetun tonnikalan seurana. Ananasrahka: Sekoita rahkan
      joukkoon ananaspalat ja kookoshiutaleet. Makeuta hunajalla tai
      sokerilla. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Paistettua maksaa, pekoni-hapankaalipaistos, uunitomaattia ja

    Resepti: Paistettua maksaa, pekoni-hapankaalipaistos, uunitomaattia ja

    Ainekset

    • 600 g maksaa
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • suolaa ja pippuria
    • voita
    • Hapankaalipaistos:
    • 100 g pekonia
    • 200 g hapankaalia
    • 2 omenaa
    • siirappia
    • kuminaa
    • suolaa ja valkopippuria
    • voita
    • Uuniperunat:
    • 4-6 uuniperunaa (rosamunda)
    • 500 g karkeaa merisuolaa
    • voita
    • Uunitomaatit:
    • 4 pihvitomaattia
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • oreganoa
    • suolaa ja pippuria

    1. Hapankaalipaistos Suikaloi pekoni ja omena. Huuhtele hapankaali
      kylmällä vedellä. Sulata nokare voita pannulla ja paista pekoni
      rapeaksi. Jäähdytä hetki ja lisää pannulle hapankaali sekä omena.
      Mausta. Hauduta hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Maksa
      Leikkaa maksat ohuiksi viipaleiksi. Mausta vehnäjauho suolalla sekä
      pippurilla ja leivitä maksa viipaleet vehnäjauhossa. Paista kuumalla
      pannulla 2-3 min. (riippuu viipaleiden paksuudesta) molemmin puolin.
      Tarjoile karkean suolan päällä uunissa kypsennettyjen uuniperunoiden,
      uunitomaattien ja hapankaalin kanssa. Uuniperunat Leikkaa perunoihin
      viillot ja laita niihin voinokareet. Kaada laakeaan uunipannuun
      reilusti merisuolaa ja asettele perunat siihen. Kypsennä 180-200
      asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Uunitomaatit Leikkaa tomaatteihin
      viillot ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla sekä
      oliiviöljyllä. Laita tomaatit perunoiden kanssa uuniin viimeisiksi
    2. 5-20 minuutiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit