Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistettua’

Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

Resepti: Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

  • 6 kpl sorsan rintafilettä
  • 2 kpl Granny Smith omenaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 150 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl sorsan lientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Perunakakku:
  • 6 kpl isoa Rosamunda-perunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl kermaa
  • 6 kpl kananmunankeltuaista
  • 1 kpl butternut kurpitsaa
  • 10 kpl valkosipulin kynsiä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
    1. Suikaloi omenat, shalottisipulit ja hienonna timjami. Freesaa voissa ja
      hauduta valkoviinissä hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Ruskista sorsanrinnat pannulla, ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Nosta rinnat uunivuoalle ja nostele omena-sipuliseosta rintojen päälle.
      Kypsennä uunissa 140 asteessa noin 20 minuuttia. Perunakakku: Keitä
      perunat kypsäksi ja valuta vesi huolellisesti pois. Paseeraa perunat
      siivilän läpi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon sulatettu voi,
      keltuaiset ja kuohukerma. Mausta. Levitä pöydälle n. 20 x 40 cm pala
      foliota ja sen päälle kelmu. Asettele perunaseos kelmulle ja rullaa
      pyöreäksi noin 4 cm halkaisijaltaan. Sulje kelmu päistä tiiviillä
      solmuilla. Kypsennä rulla uunissa kuumassa vesihauteessa noin 40
      minuuttia 95 asteessa. Paahdettu valkosipulikurpitsa: Halkaise kurpitsa
      ja poista siemenet. Lohko noin 2 cm leveiksi lohkoiksi. Asettele lohkot
      uunipellille. Kuori valkosipulin kynnet ja pyörittele oliiviöljyssä,
      sivele öljy ja valkosipuli kurpitsalohkojen päälle. Paahda uunissa 160
      asteessa noin 20 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas

    Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

    Resepti: Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

    Ainekset

    • Paistettua ankanrintaa:
    • 2 ankanrintaa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Timjamikastiketta:
    • 4 dl tummaa lihakastiketta esim. demi glace
    • 2 dl punaviiniä
    • 3-4 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 salottisipuli
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Pekonipavut:
    • 400 g vihreitä papuja
    • 75 g pekonia
    • vettä keittämiseen
    • suolaa

    1. Paistettua ankanrintaa: Leikkaa ankanfileen rasvapuolelle ohuita
      tiheitä ristiviiltoja. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin
      suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka
      alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva
      sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi. HUOM! Älä
      kaada sulaa rasvaa viemäriin! Rasva tukkii viemärin. Paahda
      ankanrintoja vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 min. Leikkaa ohuiksi
      viipaleiksi. !! Vinkki!! Käytä lihan sisälämpötilamittaria kun paistat
      ankkaa. Ankanrinnan sisälämpötila on hyvä olla noin 50 astetta. Näin
      ankka pysyy mehevänä, ja jää sisältä hieman punaiseksi. Timjamikastike:
      Pane silputtu sipuli, timjami ja punaviini kattilaan. Keitä hetki
      lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike. Keitä vielä hetki, siivilöi ja
      tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria myllystä sekä suolaa.
      Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan
      kastikkeelle pehmeyttä. Pekonipavut: Puhdista pavut ja keitä ne juuri
      ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua pekoni pieniksi
      kuutioiksi ja paista ne rapeiksi kuumenevalla pannulla. Kaada pannulle
      pavut ja sekoittele niitä hetki pekonien kanssa. Tarjoile. Reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Kasviskevätkääryleet, paistettua bok choyta ja

    Resepti: Kasviskevätkääryleet, paistettua bok choyta ja

    Ainekset

    • 8 kpl kevätkääryletaikinan arkkia
    • 2 dl suikaloitua kiinankaalia
    • 1 dl suikaloitua porkkanaa
    • 1 dl suikaloitua salottisipulia
    • 2 kpl valkosipulinkynttä
    • 1 dl suikaloitua retikkaa
    • 2 rkl raastettua inkivääriä
    • 1 rkl kuutioitua tuoretta chiliä
    • 2 dl liotettua ohutta riisinuudelia
    • 3 rkl soijaa
    • 2 rkl sitruunan mehua
    • 1/2 dl hienonnettua korianteria
    • valkopippuria
    • 1/2 dl maapähkinäöljyä paistamiseen
    • 1 l maapähkinäöljyä uppopaistamiseen
    • 2 rkl maizenaa
    • 3 rkl vettä
    • 1 kpl kananmuna
    • Paistettua bok choyta:
    • 2 kpl bok choyta
    • 2 rkl soijaa
    • 2 tl sokeria
    • 2 rkl öljyä
    • 1 tl seesaminsiemeniä
    • tilkka sitruunan mehua
    • Inkivääri- sweetchilikastike:
    • 1/2 kpl tuoretta punaista chiliä
    • 1/2 dl vettä
    • 1/2 dl sokeria
    • 2 rkl limen mehua
    • 2 rkl raastettua inkivääriä
    • suolaa
    • 1 tl maizenaa
    • 2 tl vettä

    1. Kuumenna öljy kuumaksi wokissa. Laita wokkiin ensin chili. Wokkaa,
      lisää kasvikset, valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä hetki. Lisää
      nuudelit, soija, sitruuna ja valkopippuria. Tarkista suola ja lisää
      tarvittaessa. Lisää lopuksi maizena- vesiseos jotta neste sitoutuu.
      Jäähdytä ja lisää korianteri. Laita jäähtynyttä täytettä
      taikinalevylle, nosta reunat päälle ja käännä rullalle. Kiinnitä saumat
      kananmunalla. Uppopaista öljyssä. Kääryle on valmis kun sen pinta on
      rapea ja ruskea. Paistettua bok choyta: Halkaise bok choyt ja pese
      hyvin. Kuivaa hetki pyyheliinan päällä. Paista wokissa öljyn kera.
      Lisää sokeri, seesaminsiemenet ja soija. Lisää lopuksi sitruunan mehu.
      Inkivääri- sweetchilikastike: Keitä aineet keskenään hiljalleen ja
      suurusta tarvittaessa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

    Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Paistettua siikaa sienipolentan ja yrttiricotan kera

    Resepti: Paistettua siikaa sienipolentan ja yrttiricotan kera

    Ainekset

    • Polenta:
    • 100 g polentajauhoja
    • 3/4 dl kanalientä
    • 1 d tatteja
    • 1/2 dl hienonnettua sipulia
    • 2 kpl valkosipulin kynttä
    • 50 g voita
    • 1/4 dl parmesania
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Paistettua siikaa:
    • 600 g siikafilettä
    • 1 dl kuohukermaa
    • suolaa ja valkopippuria
    • voita
    • Yrttiricotta:
    • 1 dl tuorericottaa
    • 2 rkl tilliä
    • 2 rkl rucolaa
    • suolaa
    • Tomaattilisäke:
    • 4 kpl luumutomaatteja
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • ruohosipulia
    • suolaa ja valkopippuria
    • sitruunaa

    1. Freesaa sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää tatit ja mausta. Lisää
      kanaliemi ja voi. Kaada liemi polentajauhojen päälle, sekoita hyvin ja
      hauduta n. 5-7 min. Ota pois liedeltä ja lisää raastettu parmesani.
      Anna hautua kannen alla n. 10 min. Kumoa uunipellille ja levitä n. 2,5
      cm paksuiseksi levyksi. Laita kylmään, anna hyytyä ja leikkaa
      annospaloiksi, paista annospalat voissa. Paistettua siikaa: Mausta
      siikafileet suolalla ja valkopippurilla, anna maustua n. 15 min.
      Pyörittele kermassa ja paista pannulla. Yrttiricotta: Hienonna yrtit ja
      sekoita ricotan joukkoon. Lisää suola ja anna maustua. Tomaattilisäke:
      Kalttaa tomaatit, poista siemenet, kuutioi. Lisää joukkoon oliiviöljy,
      hienonnettu ruohosipuli, suola, valkopippuri ja tilkka sitruunan mehua.
      Esillelaitto: Paista polenta ja siika, laita siian päälle yrttiricottaa
      ja ripottele tomaattia ympärille. Voit tarjoilla lisäksi salaattia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

    Resepti: Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

    Ainekset

    • Karitsa:
    • 4 karitsan paahtopaistia
    • 2 oksaa rosmariinia tai 1 tl kuivattua
    • 1 valkosipulinkynsi
    • nokare voita
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Sinihomejuustopolenta:
    • 200 g polentaryynejä
    • 7 dl kanalientä tai vettä
    • 50-70 g sinihomejuustoa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • nokare voita

    1. Paistettua karitsaa: Anna paistien olla huoneenlämmössä vähintään puoli
      tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita,
      rosmariinin oksat ja kevyesti murskattu valkosipulinkynsi. Kun voi
      alkaa vaahdota lisää karitsan paistit ja paista niitä noin 1 minuutti
      molemmilta puolilta. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteisessa
      uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta, eli noin 8-10 minuuttia. Anna
      levätä huoneen lämmössä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua.
      Sinihomejuustopolenta: Lämmitä polentaryynejä kattilassa voi nokareen
      kera. Lisää nesteestä puolet ja kypsennä polentaa hiljaa poreillen ja
      koko ajan sekoittaen. Kun polenta paksuuntuu selvästi, lisää loppu
      neste ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon sinihomejuusto
      pieninä nokareina. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
      Polentan rakenne saa jäädä löysähköksi. Tarjoa lisäkkeenä paistettua
      valkokaalia ja sipulia ohuina suikaleina! Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Paistettua nieriää ja kampasimpukoita

    Resepti: Paistettua nieriää ja kampasimpukoita

    Ainekset

    • 150 g nieriää /hlö
    • 1-2 kampasimpukkaa /hlö
    • öljyä
    • suolaa
    • pippuria

    1. Leikkaa nieriän nahkapuolelle muutama viilto terävällä veitsellä. Öljyä
      kala ohuelti ja paista kuumalla parilapannulla n. 1/2 min/puoli. Kala
      saa jäädä sisältä punertavaksi. Paista kampasimpukat samalla tavoin.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Resepti: Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Ainekset

    • Kuha:
    • 700 g nahallista kuhafileetä
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuria
    • 1 dl kirkastettua voita
    • Yrttiperunasalaatti:
    • 10 kiinteämaltoista perunaa
    • 1 varsi juuriselleriä
    • 1 punasipuli
    • 1 punainen paprika
    • 2 vihreää omenaa
    • nippu tuoretta tilliä
    • nippu tuoretta basilikaa
    • oliiviöljyä
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
      paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli
      alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila
      painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon
      kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista
      kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti
      suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös
      varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös
      punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja
      basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä
      sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta
      tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki
      ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Sienirisotto ja paistettua lohta

    Resepti: Sienirisotto ja paistettua lohta

  • Paistettu lohi:
  • 700 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • Sienirisotto:
  • 250 g risottoriisiä
  • 9 dl kasvislientä
  • 3 dl sieniä (esim. pakaste suppilovahveroita)
  • nokare voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
    1. Paistettua lohta: Puhdista kalafilee ja mausta se hyvin suolalla ja
      valkopippurilla. Purista fileelle reilusti sitruunamehua ja laita
      pinnalle muutama tillin oksa. Paista kalaa 220 asteisessa uunissa n.
    2. 0-30 minuuttia. Sienirisotto: Lämmitä kasvisliemi, kuullota voissa
      kuutioidut sienet, hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja
      riisi. Lisää joukkoon timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin,
      että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun se on
      imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi valkopippurilla
      ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja raastettua
      parmesaania. Tarjoile heti. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

    Resepti: Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

  • merisuolaa
  • viherpippurirouhetta
  • 1 ruukku oreganoa
  • 4 n.200 g nahatonta ja ruodotonta lohifileepalaa
  • 8 siivua pekonia
  • Perunasalaatti
  • 700 g pieniä keitettyjä ja jäähtyneitä perunoita
  • 2 punasipulia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
    1. Hienonna suola, pippuri ja oregano huhmareessa. Hiero lohen pintaan.
      Kääri kalat pekoniin, paista parilalla tai uunissa 200 asteessa noin 10
      min. Tarjoile perunasalaatin kanssa: Kuutioi perunat, hienonna sipulit.
      Sekoita kermaviiliin mehu, kuori ja mausteet. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit