Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistettua’

Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

Resepti: Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

  • merisuolaa
  • viherpippurirouhetta
  • 1 ruukku oreganoa
  • 4 n.200 g nahatonta ja ruodotonta lohifileepalaa
  • 8 siivua pekonia
  • Perunasalaatti
  • 700 g pieniä keitettyjä ja jäähtyneitä perunoita
  • 2 punasipulia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
    1. Hienonna suola, pippuri ja oregano huhmareessa. Hiero lohen pintaan.
      Kääri kalat pekoniin, paista parilalla tai uunissa 200 asteessa noin 10
      min. Tarjoile perunasalaatin kanssa: Kuutioi perunat, hienonna sipulit.
      Sekoita kermaviiliin mehu, kuori ja mausteet. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Paistettua maksaa ja salviasipulit

    Resepti: Paistettua maksaa ja salviasipulit

    Ainekset

    • Paistettua maksaa:
    • 600-700 g naudanmaksaa ohuina viipaleina
    • maitoa
    • jauhoja
    • suolaa
    • mustapippurirouhetta
    • voita paistamiseen
    • Salvia-sipulit:
    • 8-10 kpl salottisipuleita
    • 4-5 lehteä tuoretta salviaa
    • nokare voita
    • hunajaa
    • suolaa
    • kokonaisia mustapippureita
    • lihalientä

    1. Paistettua maksaa: Osta maksa kaupasta valmiiksi puhdistettuna ja
      viipaloituna. Liota viipaleita maidossa kitkeryyden poistamiseksi.
      Vasikan maksaa 1-2 h, nuoren naudan 4-6 h ja naudan n. 8 h. Sekoita
      lautasella jauhot, suola ja pippurirouhe. Kuivaa maksa talouspaperilla
      ja pyöritä molemmilta puolilta jauhoissa. Paista maksaviipaleet
      nopeasti kuumalla pannulla voissa tai parilalla, jättäen ne hieman
      punertaviksi sisältä. Tarjoile salviasipuleiden ja risoton kanssa.
      Salvia-sipulit: Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kuoritut
      sipulit ja salvian lehdet. Paahda sipuleita hetki, jonka jälkeen lisää
      hunaja, mausteet ja lihalientä niin paljon, että sipulit peittyvät.
      Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 30-45 min, että sipulit pehmenevät.
      Lisää tarvittaessa lihalientä. Tarjoile paistetun maksan kanssa.
      Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas

    Paistettua kuhaa, vermuttikurkkuja ja piparjuurimuusi

    Resepti: Paistettua kuhaa, vermuttikurkkuja ja piparjuurimuusi

  • 4 kpl suomustettuja kuhafileitä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka kuohukermaa
  • Kurkut:
  • 1 kpl kurkku
  • 1 dl kuivaa vermuttia
  • 150 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • perunamuusin maustamiseen tuoretta piparjuurta ja dijon-sinappia
    1. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla, anna maustua noin 5 min.
      Pyörittele tilkassa kermaa ja paista voissa kuumalla pannulla. Kuori
      kurkku ja tee kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita. Höyrytä
      kurkkuviipaleet suolalla ja valkopippurilla maustetussa vermutissa.
      Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Vatkaa kastikkeen joukkoon kuutioitu
      kylmä voi ja kaada kurkkujen päälle. Valmista perunamuusi tai
      murskattua perunaa ja mausta se raastetulla tuoreella piparjuurella ja
      dijon-sinapilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Resepti: Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Ainekset

    • 8 pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä
    • ahventa, kuhaa tai siikaa
    • suolaa
    • täyte:
    • 200 g pinaattia tai mangoldia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • loraus öljyä
    • suolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1 tl raastettua sitruunankuorta
    • voita ja öljyä paistamiseen
    • kastikkeeksi:
    • 1 sitruunan mehu
    • loraus valkoviiniä
    • ripaus suolaa
    • Spelttihelmirisotto:
    • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1 sipuli
    • 3 rkl öljyä
    • 3 dl spelttihelmiä
    • n. 1 l kasvislientä
    • ripaus chiliä
    • muutama oksa hienonnettua timjamia
    • 1 kourallinen persiljaa

    1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä
      hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa.
      Lisää kasvislientä pikku hiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat
      kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen
      alla kunnes kala on valmista. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna
      mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä
      määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja
      raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi paistosta neljän kalafileen
      päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle. Kuumenna
      pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan
      lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta
      joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi

    Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

    Resepti: Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

    Ainekset

    • Paistettua ankanrintaa:
    • 2 ankanrintaa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Timjamikastiketta:
    • 4 dl tummaa lihakastiketta esim. demi glace
    • 2 dl punaviiniä
    • 3-4 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 salottisipuli
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Pekonipavut:
    • 400 g vihreitä papuja
    • 75 g pekonia
    • vettä keittämiseen
    • suolaa

    1. Paistettua ankanrintaa: Leikkaa ankanfileen rasvapuolelle ohuita
      tiheitä ristiviiltoja. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin
      suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka
      alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva
      sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi. HUOM! Älä
      kaada sulaa rasvaa viemäriin! Rasva tukkii viemärin. Paahda
      ankanrintoja vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 min. Leikkaa ohuiksi
      viipaleiksi. !! Vinkki!! Käytä lihan sisälämpötilamittaria kun paistat
      ankkaa. Ankanrinnan sisälämpötila on hyvä olla noin 50 astetta. Näin
      ankka pysyy mehevänä, ja jää sisältä hieman punaiseksi. Timjamikastike:
      Pane silputtu sipuli, timjami ja punaviini kattilaan. Keitä hetki
      lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike. Keitä vielä hetki, siivilöi ja
      tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria myllystä sekä suolaa.
      Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan
      kastikkeelle pehmeyttä. Pekonipavut: Puhdista pavut ja keitä ne juuri
      ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua pekoni pieniksi
      kuutioiksi ja paista ne rapeiksi kuumenevalla pannulla. Kaada pannulle
      pavut ja sekoittele niitä hetki pekonien kanssa. Tarjoile. Reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Paistettua sorsanrintaa ja sorsankoipiconfit, muhennettua

    Resepti: Paistettua sorsanrintaa ja sorsankoipiconfit, muhennettua

    Ainekset

    • 2 kpl kotimaista heinäsorsaa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Savoijinkaali:
    • 1/2 kerä savoijinkaalia
    • 30 g ankanmaksaa
    • 4 dl kermaa
    • 20 kpl neulapapuja
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Omena:
    • 4 kpl kirpeitä omenoita
    • 1 dl sokeria
    • 15 g voita
    • sitruunan mehua

    1. Irrota sorsista ensin koivet ja sitten rintafileet rintalastan molemmin
      puolin, laita sorsanrangat uunin paahtumaan 200 asteeseen 25 min.
      Poista koivista sääriluut, mausta koivet voimakkaasti suolalla ja
      asettele uunivuokaan. Kun rangat ovat paahtuneet niin kaada pellin
      pohjalle valunut rasva koipien päälle niin että ne melkein peittyvät,
      jos rasva ei riitä niin lisää tilkka vettä. Laita koivet uuniin 150
      asteeseen n. 1,5 tunniksi. Ota sorsan rintoihin nopeasti väri pannussa,
      mausta suolalla ja pippurilla ja paista loppuun uunissa 180 asteessa n.
    2. min. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja keitä nopeasti pehmeäksi
      suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä heti jäävedessä. Leikkaa pavut
      n. 4 cm pätkiksi ja sitten vielä pituussuuntaan halki, keitä myös ne
      nopeasti suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä. Laita kerma kattilaan ja
      murenna ankanmaksa joukkoon, keitä hiljalleen niin kauan että maksa on
      sulanut kermaan ja siivilöi. Laita kerma paistinpannuun ja keitä hetki
      kasaan, lisää kaali ja pavut ja keitä kunnes muhennos on halutun
      paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja poista siemenkodat
      omenoista, paloittele peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Paahda sokeri
      tasapohjaisessa kattilassa tummanruskeaksi, varo kuitenkin polttamasta
      sitä. Lisää omenanpalat sokerin joukkoon ja paahda hetki, lisää sitten
      voi pieninä paloina ja sen jälkeen sitruunan mehu. Hauduta hetki niin
      että omenat vähän pehmenevät. Annoksen kokoaminen: Nostele
      kaalimuhennos lautasen keskelle ja omenakuutiot sen viereen. Leikkaa
      sorsanfile viistosti puoliksi ja asettele muhennoksen vierelle ja
      confitkoipi vielä pystyyn fileiden viereen.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Paistettua maksaa, paahdettuja tomaatteja ja

    Resepti: Paistettua maksaa, paahdettuja tomaatteja ja

    Ainekset

    • 500 g maksaa puhdistettuna ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna
    • 8 viipaletta kylmäsavupekonia
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • paistamiseen:
    • 2 rkl voita
    • Dijonsinappikastike:
    • 2 rkl voita
    • 1 tl kuivattua rosmariinia
    • 2 rkl dijonsinappia
    • 1 rkl hunajaa
    • 2 dl demi-glace kastikepohjaa
    • 2 dl kuohukermaa
    • suolaa ja pippuria
    • Paahdetut kirsikkatomaatit:
    • 400 g kirsikkatomaatteja
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
    • ripaus suolaa
    • rouhittua mustapippuria
    • 1 tl ruokosokeria

    1. Esikäsittele maksa annetun ohjeen mukaan. Valmista kastike. Kuullota
      voissa rosmariini. Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä miedolla
      lämmöllä, kunnes kastike hieman sakenee. Tarkista maku. Valmista
      kirsikkatomaatit. Aseta tomaatit pieneen uunivuokaan. Sekoita mausteet
      öljyyn ja kaada seos tomaateille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15
      minuuttia. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla paistinpannulla.
      Laita voi pannulle ja anna hieman ruskistua. Paista maksa- viipaleet
      tasaisella lämmöllä. Kypsennä maksaviipaleita noin 2 minuuttia puoli.
      Maksa on sopivan kypsää, kun se on sisältä punertavaa ja mehevää.
      Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annokset ja nauti perunasoseen
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

    Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Kevyesti graavattua paistettua lohta ja lämmintä

    Resepti: Kevyesti graavattua paistettua lohta ja lämmintä

    Ainekset

    • 600 g lohifileetä
    • merisuolaa
    • valkopippuria
    • ripaus sokeria
    • 4-6 kpl punajuurta
    • voita tai oliiviöljyä
    • timjamia
    • suolaa ja mustapippuria
    • 2 rkl balsamiviinietikkaa
    • vihreää salaattia
    • yrttejä

    1. Puhdista tuore lohifilee ylimääräisistä rasvoista sekä poista
      mahdolliset ruodot. Graavaa kala kevyesti. Ripottele kalan pintaan
      tasaisesti merisuolaa, valkopippuria ja ripaus sokeria. Anna kalan
      maustua yön yli tai vähintään muutama tunti jääkaapissa. Pese
      punajuuret hyvin. Kaada uunivuoan pohjalle reilu kerros merisuolaa ja
      istuta punajuuret tukevasti suolaan. Kypsennä punajuuret uuniperunoiden
      tapaan uunissa n. 175 asteessa reilu tunti. Kokeile punajuuria
      kypsennyksen aikana haarukalla. Tarkoitus ei ole kypsentää punajuuria
      liian pehmeiksi vaan jättää niihin hieman suutuntumaa. Kuori kypsät ja
      hieman jäähtyneet punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Ota lohi
      jääkaapista lämpenemään jo hieman ennen sen käsittelyä. Leikkaa kala
      annospaloiksi niin että nahka on edelleen kalassa kiinni. Sulata voi
      pannulla ja paista kalasta ensin nahkapuoli. Nahka saa ruskistua
      kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Käännä kala ja ota pintaan vain väri.
      Jatka kypsennystä uunissa 175 asteessa n. 6-8 minuuttia. Sulata voi
      pannulla ja pyöräytä siinä punajuurilohkoja hetken aikaa. Kaada
      punajuurilohkot kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, timjamilla,
      suolalla ja pippurilla. Viimeistele salaatti tilkalla
      balsamiviinietikkaa. Kokoa annos lautaselle ja sekoita erilaisista
      revityistä salaatinlehdistä ja tuoreista yrteistä lisäkkeeksi
      vihreäsalaatti. Voit tarjoilla annoksen lisänä yrttiöljyä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

    Resepti: Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

    Ainekset

    • Karitsa:
    • 4 karitsan paahtopaistia
    • 2 oksaa rosmariinia tai 1 tl kuivattua
    • 1 valkosipulinkynsi
    • nokare voita
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Sinihomejuustopolenta:
    • 200 g polentaryynejä
    • 7 dl kanalientä tai vettä
    • 50-70 g sinihomejuustoa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • nokare voita

    1. Paistettua karitsaa: Anna paistien olla huoneenlämmössä vähintään puoli
      tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita,
      rosmariinin oksat ja kevyesti murskattu valkosipulinkynsi. Kun voi
      alkaa vaahdota lisää karitsan paistit ja paista niitä noin 1 minuutti
      molemmilta puolilta. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteisessa
      uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta, eli noin 8-10 minuuttia. Anna
      levätä huoneen lämmössä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua.
      Sinihomejuustopolenta: Lämmitä polentaryynejä kattilassa voi nokareen
      kera. Lisää nesteestä puolet ja kypsennä polentaa hiljaa poreillen ja
      koko ajan sekoittaen. Kun polenta paksuuntuu selvästi, lisää loppu
      neste ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon sinihomejuusto
      pieninä nokareina. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
      Polentan rakenne saa jäädä löysähköksi. Tarjoa lisäkkeenä paistettua
      valkokaalia ja sipulia ohuina suikaleina! Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit