Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistettua’

Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

Resepti: Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

Ainekset

  • Karitsa:
  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 2 oksaa rosmariinia tai 1 tl kuivattua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Sinihomejuustopolenta:
  • 200 g polentaryynejä
  • 7 dl kanalientä tai vettä
  • 50-70 g sinihomejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nokare voita

  1. Paistettua karitsaa: Anna paistien olla huoneenlämmössä vähintään puoli
    tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita,
    rosmariinin oksat ja kevyesti murskattu valkosipulinkynsi. Kun voi
    alkaa vaahdota lisää karitsan paistit ja paista niitä noin 1 minuutti
    molemmilta puolilta. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteisessa
    uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta, eli noin 8-10 minuuttia. Anna
    levätä huoneen lämmössä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua.
    Sinihomejuustopolenta: Lämmitä polentaryynejä kattilassa voi nokareen
    kera. Lisää nesteestä puolet ja kypsennä polentaa hiljaa poreillen ja
    koko ajan sekoittaen. Kun polenta paksuuntuu selvästi, lisää loppu
    neste ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon sinihomejuusto
    pieninä nokareina. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
    Polentan rakenne saa jäädä löysähköksi. Tarjoa lisäkkeenä paistettua
    valkokaalia ja sipulia ohuina suikaleina! Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Paistettua merikrotin pyrstöä (escabeche), passionkastiketta

Resepti: Paistettua merikrotin pyrstöä (escabeche), passionkastiketta

Ainekset

  • 600 g merikrotin pyrstöä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl maissiöljyä
  • Passionkastike:
  • 2 kpl passion hedelmää
  • 1/2 kpl salottisipuli
  • 10 kpl herkkusieniä
  • 4 dl vaaleaa kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • limen mehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • laakerinlehti
  • sahramia
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • Avocado-kurkkusalaatti:
  • avocado
  • kurkku
  • punasipuli
  • tuoretta korianteria

  1. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle öljy ja mausteet, paahda hetki,
    lisää merikrotin pyrstöt ja paista kypsäksi. Passionkastike: Koverra
    passion hedelmistä hedelmäliha kattilaan, lisää joukkoon hienonnettu
    sipuli, sienet, kanaliemi ja mausteet, keitä hiljalleen noin 15
    minuuttia, siivilöi. Lisää kerma ja keitä niin että jäljelle jää 2 dl.
    Lämmitä rasvaton maito, vatkaa vaahdoksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
    Avocado-kurkkusalaatti: Kuori ja pilko avocado, mausta kevyesti
    suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää joukkoon
    siemenettömät ja kuorettomat kurkkukuutiot sekä hienonnettu punasipuli
    ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike

Resepti: Paistettua siikaa, juureksia ja kuohuviinikastike

Ainekset

  • 4 siikafileetä
  • merisuolaa
  • 4 porkkanaa
  • 2 oksaa fenkolia
  • 100 g kukkakaalia
  • suolaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 rkl hunajaa
  • kuohuviinikastike:
  • 2 dl voimakasta kalalientä
  • 3 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Valmista ensin juurekset. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori porkkana.
    Kuutioi porkkana, fenkoli ja kukkakaali. Nosta ne uunivuokaan ja kaada
    päälle valkoviiniä ja hunajaa. Mausta suolalla. Nosta juurekset uuniin
    noin 15 minuutiksi, tai kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valmista
    kuohuviinikastike. Keitä kalaliemi, kuohuviini ja kerma kokoon, kunnes
    seoksesta on jäljellä puolet. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
    Tarjoile kalan kanssa. Suolaa fileet noin 15 min. ennen paistoa.
    Kuumenna parila ja paista fileet nopeasti molemmilta puolilta ja
    tarjoile kasvisten ja kuohuviinikastikkeen kanssa. Valmistusaika: 45
    min

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

Resepti: Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

Ainekset

  • Kuha:
  • 700 g nahallista kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kirkastettua voita
  • Yrttiperunasalaatti:
  • 10 kiinteämaltoista perunaa
  • 1 varsi juuriselleriä
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 vihreää omenaa
  • nippu tuoretta tilliä
  • nippu tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
    paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli
    alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila
    painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon
    kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista
    kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti
    suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös
    varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös
    punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja
    basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä
    sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta
    tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki
    ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

Resepti: Paistettua broilerinmaksaa, paahdettua bataattia ja

Ainekset

  • 500 g broilerinmaksaa
  • 5 viip. hapankorppua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • Kastike:
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kpl sitruuna
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 tippaa tabascoa
  • persiljaa
  • Paahdettua bataattia:
  • 2 kpl oranssia bataattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia

  1. Valuta broilerinmaksat hyvin, poista kalvot, mausta suolalla ja
    valkopippurilla, hienonna hapankorput, paneroi maksat hapankorppu
    jauholla, paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Kastike: Sekoita
    jogurtin joukkoon raastettua sitruunankuorta, puristettua mehua,
    hienonnettu persilja ja mausteet. Pese ja lohko bataatit
    pituussuunnassa, sivele oliiviöljyllä, mausta suolalla ja timjamilla.
    Paahda uunissa 220 C n. 15 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Resepti: Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Ainekset

  • n.150 g pala kirjolohta per syöjä
  • suolaa
  • sitruunan kuorta
  • voita
  • koristeeksi yrttejä
  • muhennos:
  • 2 dl ryöpättyjä nokkosia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Ryöppää nokkoset
    ja hienonna ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota
    sipuleita hetki. Lisää pannulle ryöpätyt nokkoset ja kerma. Kuumenna ja
    mausta suolalla. Lisää lopuksi pinjansiemenet. Tarjoile lohen kanssa.
    Paista lohta nahkapuoli alaspäin pannulla voissa kunnes nahasta tulee
    rapea. Nosta hetkeksi 180 asteiseen uuniin kypsenemään. Jätä hieman
    liha hieman roseeksi. Ripottle päälle suolaa juuri ennen tarjoilua ja
    raasta puhtaasta sitruunasta vähän kuorta lohen päälle. Koristele
    yrteillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Sienirisotto ja paistettua lohta

Resepti: Sienirisotto ja paistettua lohta

  • Paistettu lohi:
  • 700 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • Sienirisotto:
  • 250 g risottoriisiä
  • 9 dl kasvislientä
  • 3 dl sieniä (esim. pakaste suppilovahveroita)
  • nokare voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
    1. Paistettua lohta: Puhdista kalafilee ja mausta se hyvin suolalla ja
      valkopippurilla. Purista fileelle reilusti sitruunamehua ja laita
      pinnalle muutama tillin oksa. Paista kalaa 220 asteisessa uunissa n.
    2. 0-30 minuuttia. Sienirisotto: Lämmitä kasvisliemi, kuullota voissa
      kuutioidut sienet, hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja
      riisi. Lisää joukkoon timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin,
      että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun se on
      imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi valkopippurilla
      ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja raastettua
      parmesaania. Tarjoile heti. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

    Resepti: Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

  • 6 kpl sorsan rintafilettä
  • 2 kpl Granny Smith omenaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 150 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl sorsan lientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Perunakakku:
  • 6 kpl isoa Rosamunda-perunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl kermaa
  • 6 kpl kananmunankeltuaista
  • 1 kpl butternut kurpitsaa
  • 10 kpl valkosipulin kynsiä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
    1. Suikaloi omenat, shalottisipulit ja hienonna timjami. Freesaa voissa ja
      hauduta valkoviinissä hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Ruskista sorsanrinnat pannulla, ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Nosta rinnat uunivuoalle ja nostele omena-sipuliseosta rintojen päälle.
      Kypsennä uunissa 140 asteessa noin 20 minuuttia. Perunakakku: Keitä
      perunat kypsäksi ja valuta vesi huolellisesti pois. Paseeraa perunat
      siivilän läpi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon sulatettu voi,
      keltuaiset ja kuohukerma. Mausta. Levitä pöydälle n. 20 x 40 cm pala
      foliota ja sen päälle kelmu. Asettele perunaseos kelmulle ja rullaa
      pyöreäksi noin 4 cm halkaisijaltaan. Sulje kelmu päistä tiiviillä
      solmuilla. Kypsennä rulla uunissa kuumassa vesihauteessa noin 40
      minuuttia 95 asteessa. Paahdettu valkosipulikurpitsa: Halkaise kurpitsa
      ja poista siemenet. Lohko noin 2 cm leveiksi lohkoiksi. Asettele lohkot
      uunipellille. Kuori valkosipulin kynnet ja pyörittele oliiviöljyssä,
      sivele öljy ja valkosipuli kurpitsalohkojen päälle. Paahda uunissa 160
      asteessa noin 20 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Resepti: Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Ainekset

    • Kuhaa Mannerheimin tapaan
    • 4 kuhaseläkettä
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • korppujauhoja
    • voita paistamiseen
    • Piparjuurivoi
    • 4 rkl raastettua piparjuurta
    • 4 rkl voita
    • Herkkusienikastike
    • 100 g tuoreita herkkusieniä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 8 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä

    1. Kuhaa Mannerheimin tapaan Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä
      korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Laita paistettujen
      kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa
      herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Piparjuurivoi
      Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. Herkkusienikastike Tee
      herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
      kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
      Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä,
      kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit
      kirjasta: Risto ja Ritva Lehmusoksa: Manneheimin pöydässä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Kasviskevätkääryleet, paistettua bok choyta ja

    Resepti: Kasviskevätkääryleet, paistettua bok choyta ja

    Ainekset

    • 8 kpl kevätkääryletaikinan arkkia
    • 2 dl suikaloitua kiinankaalia
    • 1 dl suikaloitua porkkanaa
    • 1 dl suikaloitua salottisipulia
    • 2 kpl valkosipulinkynttä
    • 1 dl suikaloitua retikkaa
    • 2 rkl raastettua inkivääriä
    • 1 rkl kuutioitua tuoretta chiliä
    • 2 dl liotettua ohutta riisinuudelia
    • 3 rkl soijaa
    • 2 rkl sitruunan mehua
    • 1/2 dl hienonnettua korianteria
    • valkopippuria
    • 1/2 dl maapähkinäöljyä paistamiseen
    • 1 l maapähkinäöljyä uppopaistamiseen
    • 2 rkl maizenaa
    • 3 rkl vettä
    • 1 kpl kananmuna
    • Paistettua bok choyta:
    • 2 kpl bok choyta
    • 2 rkl soijaa
    • 2 tl sokeria
    • 2 rkl öljyä
    • 1 tl seesaminsiemeniä
    • tilkka sitruunan mehua
    • Inkivääri- sweetchilikastike:
    • 1/2 kpl tuoretta punaista chiliä
    • 1/2 dl vettä
    • 1/2 dl sokeria
    • 2 rkl limen mehua
    • 2 rkl raastettua inkivääriä
    • suolaa
    • 1 tl maizenaa
    • 2 tl vettä

    1. Kuumenna öljy kuumaksi wokissa. Laita wokkiin ensin chili. Wokkaa,
      lisää kasvikset, valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä hetki. Lisää
      nuudelit, soija, sitruuna ja valkopippuria. Tarkista suola ja lisää
      tarvittaessa. Lisää lopuksi maizena- vesiseos jotta neste sitoutuu.
      Jäähdytä ja lisää korianteri. Laita jäähtynyttä täytettä
      taikinalevylle, nosta reunat päälle ja käännä rullalle. Kiinnitä saumat
      kananmunalla. Uppopaista öljyssä. Kääryle on valmis kun sen pinta on
      rapea ja ruskea. Paistettua bok choyta: Halkaise bok choyt ja pese
      hyvin. Kuivaa hetki pyyheliinan päällä. Paista wokissa öljyn kera.
      Lisää sokeri, seesaminsiemenet ja soija. Lisää lopuksi sitruunan mehu.
      Inkivääri- sweetchilikastike: Keitä aineet keskenään hiljalleen ja
      suurusta tarvittaessa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit