Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistetut’

Paistetut oliiviperunat resepti

Ainekset
n. 16 kiinteää perunaa (varhais-)
20 mustaa oliivia
20 kirsikkatomaattia
2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua (tuoretta) rosmariinia
suolaa, pippuria
Ohjeet
Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen noin 10 min (talviperunoita
tietysti kauemmin!). Paloittele haaleaksi jäähtyneet perunat. Kuumenna
pannulla voita tai öljyä (tai niiden seosta), omien mieltymysten
mukaan. Lisää pannulle rosmariini, valkosipuli ja perunat. Paista
perunoita miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat nätin
värisiä ja täysin kypsiä. Siirrä lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja peitä
foliolla.
Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä ja kuumenna tomaatteja ja
oliiveja noin 5 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat kuumentuneet mutta
eivät hajonneet. Kaada seos perunoiden joukkoon ja NAUTI!
Tarjoile lihan, kalan tai kanan kanssa, tai vaikka ihan sellaisenaan!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Paistetut kasvikset resepti

Ainekset
1 kukkakaali
500 g porkkanoita
2 sipulia
500 g kirsikka- tai luumutomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
Ohjeet
Paloittele porkkanat ja kukkakaali ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
Mausta suolalla. Paloittele sipulit renkaiksi tai suikaleiksi ja paista
niitä öljyssä. Laita pannulle hetken kuluttua myös porkkanat,
kukkakaalit ja tomaatit. Paista vielä hetki.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

paistetut broilerifileesuikaleet resepti

Ainekset
400 g broilerin suikaleita
1 pss vihannessekoitus
voita
korianteria
cayennepippuria
inkivääriä
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
Ohjeet
1.ruskista kuumalla pannulla sekoitellen n.5 minuuttia ja hauduta 10
minuuttia kypsäksi.lisää mausteet. 2.laita vihannessekoitus
vesikattilaan ja anna kiehua hiljalleen n.5 minuuttia. 3.kaada vesi
pois ja tarjoile suikaleiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Paistetut silakkafileet

Resepti: Paistetut silakkafileet

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä (n. 6 kpl/ruokailija)
  • 0,5 l maitoa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 rkl ruisjauhoja
  • 150 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 romainesalaatti (myös tammenlehvä- tai lehtisalaatti käy)
  • 4 kypsää perunaa
  • 2 kaltattua tomaattia
  • Caesar-kastike:
  • 1 dl valmismajoneesia
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl parmesaanijuustoa
  • yhden sitruunan mehu
  • 2 anjovisfileetä
  • valkopippuria
  • mustapippuria

  1. Paistetut silakkafileet Hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne
    maitoon. Lisää joukkoon silakkafileet ja anna maustua noin 6 tuntia.
    Revi salaatti isoiksi paloiksi, viipaloi kypsät perunat. Halkaise
    kaltatut tomaatit, poista niistä siemenet ja kuutioi. Kaada
    silakkafileet siivilään, valuta. Taita kahtia nahkapuoli sisäänpäin ja
    paneroi ruisjauhoissa. Paista voissa. Paista pannulla myös
    perunaviipaleet. Caesar-kastike Soseuta anjovisfileet
    tehosekoittimessa. Sekoita aineet keskenään ja anna maustua. Kasaa
    lautaselle kerroksittain perunat, salaattia, silakkafileitä ja
    tomaattikuutioita. Valuta päälle kastiketta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Hilloksessa paistetut perunat ja jokiraputäyte

Resepti: Hilloksessa paistetut perunat ja jokiraputäyte

  • 4 isoa Rosamunda perunaa tai tavallisia perunoita
  • 4 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 2 dl majoneesia
  • 2 punasipulia
  • nippu yrttejä esim. ruohosipulia ja tilliä
  • 1 sitruunan kuori
  • suolaa
  • 200 g jokirapuja
    1. Kääri perunat folioon ja nosta hiillokseen. Kypsennä pehmeiksi. Voit
      myös valmistaa ne uunissa. Sekoita jougurtin joukkoon majoneesi,
      hienonnetut sipulit ja yrtit ja mausta sitruunan kuorella ja suolalla.
      Sekoita lopuksi joukkoon jokiravut. Tarjoile kylmänä perunoiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Paistetut perunat ja ketsuppidippikastike

    Resepti: Paistetut perunat ja ketsuppidippikastike

    Ainekset

    • 1 kg kiinteitä perunoita
    • suolaa
    • oliiviöljyä
    • dippikastike:
    • 2 dl majoneesia
    • 120 g smetanaa
    • 4 rkl ketsuppia
    • 4 rkl kuivattua sipulia
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 2 tl suolaa
    • 1 rkl punaviinietikkaa

    1. Keitä perunoita noin 8 min. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Kuumenna uuni
    2. 20 asteeseen. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille.
      Pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 15-20
      min. Sekoita dippikastikkeen ainekset ja anna dipin seistä jääkaapissa
      siihen asti kun perunat ovat valmiit.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Pistaasi-voissa paistetut etanat ja kotijuusto

    Resepti: Pistaasi-voissa paistetut etanat ja kotijuusto

    Ainekset

    • Etanat
    • 0,5 dl kuorittuja pistaaseja
    • 4 valkosipulinkynttä
    • 100 g voita
    • 0,5 dl silputtua persiljaa
    • 1 tl Maldon suolaa
    • 250 g etanoita säilykepurkista
    • tarjolle tuoretta patonkia
    • Kotijuusto
    • 0,5 l kirnupiimää
    • 2 kananmunaa
    • 1, 25 l maitoa
    • 2,5 dl kahvikermaa
    • 2 rkl etikkaa
    • 2 tl suolaa

    1. Etanat Paahda pistaasit pannulla ja jäähdytä hetki. Laitta
      yleiskoneeseen pehmeä voi, valkosipulit, paahdetut pistaasit, suola
      sekä persilja. Sekoita tahnaksi. Laita juuri ennen esille laittoa
      maustevoi pannulle ja kuumenna etanat siinä. Tarjoile tuoreen patongin
      kanssa. Kotijuusto Sekoita piimä, kananmunat ja suola. Lämmitä maito ja
      kerma kiehumispisteeseen, lisää piimäseos ja etikka. Anna kiehahtaa ja
      laske sen jälkeen lämpöä heti. Pidä seos kuumana mutta älä keitä n. 15
      min. ajan. Nostele juustomassa siivilään joka on vuorattu kostealla
      harsoliinalla, ja anna valua kylmässä. Leikkaa kovettunut juusto n.
      tunnin päästä ja tarjoile juuri paistettujen etanoiden kanssa. Juusto
      paranee jääkaapissa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Sitruunavoissa paistetut silakat ja punajuuriröstit

    Resepti: Sitruunavoissa paistetut silakat ja punajuuriröstit

    Ainekset

    • 2 dl vehnäjauhoa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 600 g silakkafileitä
    • voita
    • 1 sitruunan raastettu kuori
    • punajuuriröstit:
    • 400 g punajuurta
    • 400 g perunaa
    • 1 punasipuli
    • 3 rkl vehnäjauhoa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1 kananmuna
    • paistamiseen voita tai öljyä
    • kastike:
    • 120 g smetanaa
    • nippu tilliä hienonnettuna
    • 1/2 sitruunan puristettu mehu
    • 1/2 tl sokeria
    • merisuolaa

    1. Valmista ensin röstit ja kastike valmiiksi. Raasta juurekset ja sipuli.
      Sekoita joukkoon vehnäjauhot, suola, mustapippuri ja kananmuna.
      Muotoile massasta pyöreitä litteitä lettuja ja paista ne pannulla
      voissa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Nosta röstit lämpimään
      uuniin niin ne pysyvät lämpiminä siihen asti kun silakkapihvit ovat
      valmiita. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja nosta kylmään
      tarjoiluun asti. Sekoita vehnäjauhon joukkoon suolaa ja valkopippuria.
      Pyöritä fileet molemmilta puolilta jauhoissa. Sulata voita pannulla.
      Raasta sitruunankuorta voin joukkoon. Paista fileet sitruunavoissa
      molemmilta puolilta. Tarjoile röstien ja smetanakastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa ja

    Resepti: Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa ja

    Ainekset

    • Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa:
    • 4-6 broilerin rintafileetä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • tilkka ruokaöljyä tai nokare voita
    • 2 dl kanalientä
    • 2 dl kermaa
    • puolikkaan sitruunan mehu
    • 1 rkl murskattuja rosépippureita
    • suolaa tarvittaessa
    • Runebergintorttu:
    • 200 g voita
    • 0,5 dl sokeria
    • 1 dl fariinisokeria
    • 2 kananmunaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 50 g mantelirouhetta
    • 1 dl piparimuruja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 rkl kardemummaa
    • kostutus:
    • 1 dl vettä
    • 1 dl punssia
    • 2 rkl sokeria
    • koristeluun:
    • vadelmahilloa
    • 1 dl tomusokeria
    • 1 rkl vettä tai sitruunamehua

    1. Paistetut broilerin rintafileet rosépippurikastikkeessa: Mausta
      broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla tilkka
      öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Kaada pannulle kanaliemi
      ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma, sitruunamehu sekä pippurit. Hauduta
      rintafileet kypsiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia.
      Maista kastiketta ja mausta sitä tarvittaessa suolalla. Tarjoile riisin
      tai keitettyjen perunoiden kanssa. Runebergintorttu: Vaahdota voi ja
      sokeri. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten.
      Rouhi mantelit ja murenna piparit hienoiksi muruiksi. Sekoita kaikki
      kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
      Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja täytä se
      taikinalla. Paista torttua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
      Mittaa kostutusaineet kattilaan ja kiehauta liemi. Sivele torttu
      kostutusliemellä kauttaaltaan. Anna liemen hetki imeytyä ja toista
      kostutus tarvittaessa. Koristele torttu vadelmahillolla ja
      sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

    Resepti: Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

  • 800 g lohta fileenä
  • 3 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • Marinadi
  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • ½ dl sitruunanmehua
  • ½ dl makeaa teriyaki-kastiketta
  • ½ dl seesaminsiemenöljyä
  • Paistetut pavut ja siitakesienet
  • 1 pss tuoreita vihreitä papuja (250 g)
  • 1 rs siitakesieniä (100 g)
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Wasabikastike
  • 2 tl wasabitahnaa
  • ½ limetin mehu
    1. Valmista ensin marinadi sekoittamalla ainekset suuressa kulhossa. Nypi
      lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi. Nosta
      lohipalat makeaan soijakastikkeeseen marinoitumaan ja laita lohi
      jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Marinoi lohta mieluusti vaikka
      yön yli, jolloin maku syvenee. Jos marinointiaika on lyhyt, kääntele
      lohipaloja välillä.
    2. Paahda seesaminsiemiä kuivassa kuumassa paistinpannussa 1–2 minuuttia.
      Liikuttele siemeniä, että ne eivät pala. Siirrä siemenet lautaselle.
    3. Valmistele pavut ja siitakesienet: Leikkaa pavuista kannat. Hauduta
      papuja poreilevassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä pavut juoksevan
      kylmän veden alla. Näin niiden väri säilyy kirkkaana. Valuta pavut.
      Viipaloi sienet.
    4. Nosta lohipalat soijakastikkeesta. Pyyhi kalan pinta kuivaksi
      talouspaperilla, jotta marinadi ei pala paistettaessa. Kuumenna öljy
      paistinpannussa. Paista lohipalat kypsiksi matalassa lämmössä, muutama
      minuutti molemmin puolin. Lohi saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.
      Jos haluat täysin läpikypsää lohta, lisää paistoaikaa hieman. Ripottele
      paahdetut seesaminsiemenet lohipaloille.
    5. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sienet ja paista niitä muutama minuutti.
      Lisää pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasviksia hetki.
    6. Sekoita wasabitahna ja limetin mehu keskenään. Kokoa annokset ja tarjoa
      heti.
      Ohje: Outi Väisänen
      Kuva: Sami Repo

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit