Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paistetut’

Paistetut oliiviperunat resepti

Ainekset
n. 16 kiinteää perunaa (varhais-)
20 mustaa oliivia
20 kirsikkatomaattia
2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua (tuoretta) rosmariinia
suolaa, pippuria
Ohjeet
Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen noin 10 min (talviperunoita
tietysti kauemmin!). Paloittele haaleaksi jäähtyneet perunat. Kuumenna
pannulla voita tai öljyä (tai niiden seosta), omien mieltymysten
mukaan. Lisää pannulle rosmariini, valkosipuli ja perunat. Paista
perunoita miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat nätin
värisiä ja täysin kypsiä. Siirrä lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja peitä
foliolla.
Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä ja kuumenna tomaatteja ja
oliiveja noin 5 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat kuumentuneet mutta
eivät hajonneet. Kaada seos perunoiden joukkoon ja NAUTI!
Tarjoile lihan, kalan tai kanan kanssa, tai vaikka ihan sellaisenaan!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Paistetut kasvikset resepti

Ainekset
1 kukkakaali
500 g porkkanoita
2 sipulia
500 g kirsikka- tai luumutomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
Ohjeet
Paloittele porkkanat ja kukkakaali ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
Mausta suolalla. Paloittele sipulit renkaiksi tai suikaleiksi ja paista
niitä öljyssä. Laita pannulle hetken kuluttua myös porkkanat,
kukkakaalit ja tomaatit. Paista vielä hetki.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

paistetut broilerifileesuikaleet resepti

Ainekset
400 g broilerin suikaleita
1 pss vihannessekoitus
voita
korianteria
cayennepippuria
inkivääriä
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
Ohjeet
1.ruskista kuumalla pannulla sekoitellen n.5 minuuttia ja hauduta 10
minuuttia kypsäksi.lisää mausteet. 2.laita vihannessekoitus
vesikattilaan ja anna kiehua hiljalleen n.5 minuuttia. 3.kaada vesi
pois ja tarjoile suikaleiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

Resepti: Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

  • 800 g lohta fileenä
  • 3 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • Marinadi
  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • ½ dl sitruunanmehua
  • ½ dl makeaa teriyaki-kastiketta
  • ½ dl seesaminsiemenöljyä
  • Paistetut pavut ja siitakesienet
  • 1 pss tuoreita vihreitä papuja (250 g)
  • 1 rs siitakesieniä (100 g)
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Wasabikastike
  • 2 tl wasabitahnaa
  • ½ limetin mehu
    1. Valmista ensin marinadi sekoittamalla ainekset suuressa kulhossa. Nypi
      lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi. Nosta
      lohipalat makeaan soijakastikkeeseen marinoitumaan ja laita lohi
      jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Marinoi lohta mieluusti vaikka
      yön yli, jolloin maku syvenee. Jos marinointiaika on lyhyt, kääntele
      lohipaloja välillä.
    2. Paahda seesaminsiemiä kuivassa kuumassa paistinpannussa 1–2 minuuttia.
      Liikuttele siemeniä, että ne eivät pala. Siirrä siemenet lautaselle.
    3. Valmistele pavut ja siitakesienet: Leikkaa pavuista kannat. Hauduta
      papuja poreilevassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä pavut juoksevan
      kylmän veden alla. Näin niiden väri säilyy kirkkaana. Valuta pavut.
      Viipaloi sienet.
    4. Nosta lohipalat soijakastikkeesta. Pyyhi kalan pinta kuivaksi
      talouspaperilla, jotta marinadi ei pala paistettaessa. Kuumenna öljy
      paistinpannussa. Paista lohipalat kypsiksi matalassa lämmössä, muutama
      minuutti molemmin puolin. Lohi saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.
      Jos haluat täysin läpikypsää lohta, lisää paistoaikaa hieman. Ripottele
      paahdetut seesaminsiemenet lohipaloille.
    5. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sienet ja paista niitä muutama minuutti.
      Lisää pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasviksia hetki.
    6. Sekoita wasabitahna ja limetin mehu keskenään. Kokoa annokset ja tarjoa
      heti.
      Ohje: Outi Väisänen
      Kuva: Sami Repo

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Lohimedaljongit, sitruunakastike ja paistetut vihreät tomaatit

    Resepti: Lohimedaljongit, sitruunakastike ja paistetut vihreät tomaatit

  • Lohimedaljongit:
  • 1 kg lohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n.150 g Aura juustoa
  • Kylmä sitruunakastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • nippu ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • Paistetut vihreät tomaatit:
  • 4 kiinteää vihreää tomaattia
  • 1 dl grahamjauhoja
  • pari oksaa silputtua persiljaa
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 50 g voita paistamiseen
    1. Lohimedaljongit: Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa
      kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti ja käännä medaljongeiksi.
      Ripottele palojen päälle suolaa ja pippuria. Paista medaljongeille väri
      nopeasti parilalla tai pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele
      päälle Aura-juustoa ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min. Kylmä
      sitruunakastike: Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua
      ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile lohen
      kanssa. Paistetut vihreät tomaatit Sekoita keskenään jauhot ja mausteet
      persiljaa lukuunottamatta. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja
      kieritä jauhoseoksessa. Paista pannulla voissa molemmilta puolilta pari
      minuuttia. Ripottele lopuksi tuore yrttisilppu siivujen päälle.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä resepti ja ruokaohje

    * 3 kpl banaania
    * 2 rkl siirappia
    * 1 rkl voita
    * 0,5 l vaniljajäätelöä
    Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä 2 Annosta
    Halkaise kuoritut banaanit ja laita paistinpannulle voihin paistumaan.
    Paista ja käännä, valuta päälle siirappi. Laita kuumana jäätelön päälle
    koristeeksi sitruunamelissan lehteä.
    * Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä
    * Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä
    * Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä
    Resepti: Paistetut banaanit vaniljajäätelöllä 2 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Paistetut broilerinkoivet

    Resepti: Paistetut broilerinkoivet

    Ainekset

    • 4 broilerin koipisiipipalaa
    • n.3 tl pirkka-broilerimaustetta

    1. Mausta broilerinpalat joka puolelta broilerimausteella ja anna
      mielellään maustua hetken huoneenlämmössä sopivankokoisessa uunivuossa.
      Paista broilerinkoipia uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Valele
      välillä vuokaan valuneella rasvalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Paistetut muikut resepti ja ruokaohje

    * muikkuja
    * 6 rkl ruisjauhoa
    * 2 rkl hienoa suolaa
    * voita
    * öljyä
    Paistetut muikut
    1. Pyörittele peratut ja valutetut muikut jauho-suolaseoksessa.
    2. Paista rasvaseoksessa molemmin puolin ruskeiksi.
    * Paistetut muikut Valmis.
    * Paistetut muikut Suoraan verkosta.
    * Paistetut muikut Perattu ja valutettu.
    * Paistetut muikut Pyörittele jauhoissa.
    * Paistetut muikut Paistorasvat.
    * Paistetut muikut Paista molemmin puolin ruskeiksi.
    Resepti: Paistetut muikut

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Paistetut banaanit suklaasilmin

    Resepti: Paistetut banaanit suklaasilmin

    Ainekset

    • 1 kpl Banaania
    • 3 palaa suklaata
    • 0.5 dl jäätelöä
    • 1 kpl kiiviä

    1. Avaa yksi kuori banaanista ja hedelmälihaan lusikalla kolme reikää.
      Laita reikiin suklaa palat. Leikkaa banaanin pohjasta
      horintontaalisesti pala pois että banaani pysyisivät pystyssä. Laita
      banaani uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
      Koristele tuoreella mintulla, kiiweillä ja jäätelöllä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Uunipohjapannulla ulkona paistetut muikut

    Resepti: Uunipohjapannulla ulkona paistetut muikut

    Ainekset

    • 1.5 kg vastapuhkottuja muikkuja, tuoreita
    • ruisjauhoja
    • vehnäjauhoja
    • ohrajauhoja
    • suolaa
    • punaista voita

    1. Tehdään leivitysseos: 1/4 osa ruisjauho 1/4 osa vehnäjauho 1/4 osa
      ohrajauho 1/4 osa suola Leivitetään muikut yksi kerrallaan hyvin
      lusikalla ja haarukalla sekoitetussa leivitysseoksessa. Lämmitetään
      vanhan kaminan avotulella ulkona muurinpohjapannu tosi kuumaksi.
      Sulatetaan pannulla voi tosi kuumaksi ja asetellaan muikut yksi
      kerrallaan pannulle vierekkäin. Paistetaan molemmin puolin rapean
      tummiksi. Muikut käännellään yksitellen, ei ”kauhomalla”. Valmiit
      muikut asetellaan yksitellen lasipataan ja kansi päälle odottamaan koko
      annoksen valmistumista.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit