Mainokset

Reseptit sanoilla ‘palsternakalla’

Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä

Resepti: Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä

  • Siika paperissa:
  • 2 suomustettua kokonaista siikaa
  • 3 rkl merisuolaa
  • 100 g lehtipinaattia
  • n. 10 cm pala purjosipulia
  • 1 lime
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa
  • Palsternakalla täytetyt perunat:
  • 8 uuniperunaa
  • 2 pientä palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 4 dl vettä
  • Nopea lime-rahkakakku:
  • 1 valmis kakkupohja
  • 200 g rahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1-2 limeä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl pakastemarjoja tai tuoreita hedelmiä
    1. Siika paperissa: Suolaa siian vatsa tasaisesti ja anna suolan imeytyä
      hetki. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi kattilassa. Lisää
      ruodittu ja huuhdeltu pinaatti. Raasta limen kuori ja lisää se mehun
      kanssa paistokseen. Sekoita hyvin. Lusikoi täyte siian sisälle ja sulje
      vatsa vedessä kastetuilla puutikuilla. Ripottele pintaan merisuolaa.
      Kääri kala voipaperiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20
      minuuttia. Kalan tulee olla mehukkaan kypsä ei kuivan kypsä!
      Palsternakalla täytetyt perunat: Halkaise uuniperuna ja leikkaa kevyt
      siivu pohjasta pois. Aseta puolikkaat tukevasti pellille ja paahda 200
      asteisessa uunissa kypsäksi (n. 30-40min). Koverra kypsästä perunasta
      reilu ruokalusikallinen sisusta pois ja jätä perunat pellille. Pilko
      sipuli ja palsternakka pieniksi paloiksi ja kuullota niitä hetki
      kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja vesi. Keitä kypsäksi ja kaada
      keitinvesi pois. Lisää perunoiden koverrettu sisus sipulin ja
      palsternakan joukkoon. Lämmitä kerma ja soseuta pehmeiden juuresten
      kanssa tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lusikoi
      pyree uuniperunan sisälle ja kuumenna perunoita uunissa muutama
      minuutti. Tarjoa lämpimänä kalan kanssa. Nopea lime-rahkakakku: Leikkaa
      kakkupohjasta annospaloja. esim. juomalasia muottina käyttäen. Vaahdota
      vaniljakastike ja sekoita hunaja rahkan joukkoon. Pese lime ja raasta
      sen kuori sekä purista mehu rahkan joukkoon. Yhdistä vaniljavaahto ja
      rahkaseos keskenään. Lusikoi täytettä kakkupalalle, nosta päälle toinen
      kakkupala ja jälleen pinnalle täytettä. Koristele marjoilla tai
      hedelmillä. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit