Mainokset

Reseptit sanoilla ‘paras’

Äitini paras piimävelli resepti

Ainekset
1½ l vettä
½ l piimää, ainaskin 1%; rasvaa, esim.: Gefilus
1½-2 dl rusinoita
vajaa kourallinen makaroneja
Suurus, eli sakeutukseen:
½ dl täysmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
Klimpit:
1 dl täysmaitoa
1 kpl kananmun
n.7½ rkl vehnäjauhoja (ei ihan liian sakeaa)
½ tl suolaa
Lopuksi liedeltä nostamisen jälkeen:
1 rkl siirappia (ettei tule liian ruskeaa)
3-4 rkl sokeria (lisää varoen, maista)
½ tl suolaa, ehkä hieman enemmän, maista, ennen lisäämistä
½ pkt kainuun juustoleipäkuutioita, n. 1½ cm paloina
Ohjeet
Laita noin 3 litran kattilaan 1½ litraa vettä, sinne 1-2dl rusinoita,
anna kiehua. Lisää makaronit (sarvimakaronia), keitä vähintään 7
minuuttia, että pehmenevät.
Tee sillä aikaa klimpit, eli 1 dl täysmaitoa lisää ja vatkaa 1 kpl
muna. Noin 7½- 8 rkl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, sekoita voimakkaasti.
Älä tee liian sakeaa. (Eikä liian löysääkään.)
Sitten lisää piimä vesi-rusina-makaroni seokseen, koko ajan sekoittaen.
Anna alkaa kiehahtaa, muista sekoittaa koko ajan hitaasti, että
sekoittuu hyvin.
Ala lisäämään ”klimppejä”, tässäkin oma niksinsä: kasta ruokalusikkaa
joka välissä tähän kuumaa keitokseen. Nosta aina uusi klimppi seokseen.
(Näin saat irtoamaan edellisen klimpin hyvin.)
Suuruksen teko: täysmaito tilkkaan noin: ½dl sekoita 1 rkl
vehnäjauhoja, jonka kaadat nauhana seokseen. Sekoita koko ajan.
Anna kiehahtaa hieman uudelleen, että kaikki alkaa saeta. Anna keittyä
jonkin aikaa, sekoita koko ajan hitaasti.
Nosta ”saettua” hyvin, noin 3-4 minuuttia kattila kokonaan pois
liedeltä.
Mausta siirapilla 1 rkl, 3-4 rkl sokeria ja noin vajaa 1 tl suolalla.
Mausta suola varoen, ja sokeri, että tulee mieleistä. (Toiset tykkää
makeasta). Mielestäni pitää olla aika makeaa, ainakin meillä on ollut.
Vinkki: maku vain paranee esim. seuraavana päivänä: laita mukaan hieman
vettä ja täysmaitoa, kuumenna uudelleen sekoittaen. Maistuvaa kylmänä
ja lämpimänä!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Kokin paras salaatti resepti

Ainekset
1 valksipulinkynsi
½ jäävuorisalaatti kerä
5-6 vihreän salatin tai tuoreen pinatin lehteä
5-6 ritiisiä
100 g keitettyä tai paistettua broilerin tai kalkkunanlihaa tai kinkkua
500 g cheddar-typpistä juustoa
Koristeluun:
1-2 kovaksikeittyä munaa
10 herkkusientä
1-2 tomattia
½ dl karkeaksi silputtua persilijaa tai vesikrassia
Kastike:
1 tl sitruunanmehua
1 tl vettä
1 maustemitta suolaa
ripaus vastajauhettua valkopippuria
2 tl öljyä esim.auringonkukkaöljyä
Ohjeet
Hiero salattikulho halkaistulla valkosipulinkynnellä.Leikaa
jäävuorisalatti ja revi vihreä salatti paloiksi.Pane kaikki
kulhoon.Puhdista retiisit ja leikaa ne viipaleiksi tai kapeiksi
suikaleiksi.Pane kulhoon ja sekoita.Leikaa luuton broileri-tai
kalkkunanliha tai kinkku suikaleiksi ja juusto kuutioiksi.Pane kulhoon
salaatin ja retiisin päälle.Kuori munat,leikaa ne lohkoiksi tai
siivuiksi.Silppua herkkusienet ja siivuta tomatti.Koristele vuoka
munalla,sienillä,tomateilla ja persilijalla.Sekoita salattikastikeen
aineet.Kaada kastike salaatin päälle tai tarjoa erikseen.Tarjoile
oikein hyvän ja maukaan täysjyväleivän kera.Vihje:Vaihtele lihaa
esim.keitettyä kieltä vasikan kieli sopii mainiosti tahi
piknikkikku.Juomaksi sopisi esim.Sitruunalla maustettu jäävesi tai
oikea pilsneri.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Paras pastakastikkeeni resepti

Ainekset
1 rs yrtti-valkosipuli tuorejuustoa
1 pss yrtti-valkosipuli katkarapuja
½ prk chilitonnikalaa
Ohjeet
Laita katkaravut siivilään ja valuta päälle lämmintä vettä, kunnes ovat
sulia. Sekoita kulhossa tuorejuusto, katkaravut ja tonnikala. Sekoita
haluamasi pastan, vaikka spaghetin, joukkoon! Se oli siinä!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Mummon paras piirakka resepti

Ainekset
1 dl perunamuusijauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
2 dl vettä
TÄYTEVAIHTOEHDOT
1 ehdotus kypsää riisiä, tonnikalaa,munanviipaleita,mausteita
2 ehdotus kypsää riisiä, ruskistettua jauhelihaa sipulia,mausteita
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon rasva. Lisää vesi ja
sekoita taikina tasaiseksi. Jos tarvii lisää jauhoja. Jaa perunataikina
2 osaan.2 piirakkaa varten. Kaaviloi kumpikin levy leivinpaperin päällä
suorakaiteen muotoiseksi levyksi. levitä valitsemasi täyte
piirakkalevyn toiselle laidalle ja taita toinen reuna leivinpaperin
avulla täytteen yli. Painele reunat tiiviisti yhteen. Voitele munalla
ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa n.25min. Piirakoiden sijasta
voit leipoa myös pasteijoita. Sopivat pikkusuolaiseksi kahvipöytään tai
iltapalaksi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Paras kotiruoka- kilpailu/ Pekka Raninen

Resepti: Paras kotiruoka- kilpailu/ Pekka Raninen

  • 400 g possunsuikaleita
  • 1 kg perunoita
  • 1 nauris
  • 3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 kananmunaa
  • voita ja öljyä
  • 1 dl maitoa
  • juustoraastetta
  • korppujauhoja
  • cayennenpippuria
  • tabascoa
  • valkosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
    1. Pilko juurekset ja sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljytilkassa
      hetki. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät ja lisää vielä
      kasvisliemikuutio. Keitä juurekset pehmeiksi ja kaada keitinliemi
      talteen. Lisää kasvisten sekaan kananmunat, maito, muutama nokare
      voita, suolaa ja valkopippuria. Sekoita sähkövatkaimella soseeksi.
      Lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta soseesta tulee tarpeeksi löysää.
      Ruskista possusuikaleet paistinpannussa ja mausta valkosipulilla,
      cayennenpippurilla, tabscolla sekä suolalla ja pippurilla. Voitele
      uunivuoka ja kaada puolet juuressoseesta vuokaan. Levitä päälle
      lihasuikaleet ja lopuksi loppu sose. Ripottele pinnalle juustoraaste,
      ohut kerros korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteisessa
      uunissa n. 1 tunti tai kunnes ruoka on saanut kauniin kullanruskean
      värin. Resepti: Paras kotiruoka- kilpailu/ Pekka Raninen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paprika

    Nallen paras herkkuleipä resepti ja ruokaohje

    * 2 dl neljänviljanhiutaleita
    * 3 dl vettä
    * 1 tl suolaa
    * 1 rkl hunajaa
    * 2 rkl öljyä
    * 25 g hiivaa
    * 5 dl (hiivaleipä)vehnäjauhoja
    Nallen paras herkkuleipä
    Mittaa hiutaleet yleiskoneen kulhoon.
    Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja kaada hiutaleitten päälle. Anna
    turvota hetki.
    Lisää muut aineet kulhoon ja anna koneen hoitaa vaivaaminen. Vaivaa
    tarpeeksi kauan, taikinasta tulee napakkaa.
    Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunnin ajan.
    Pyöräytä vielä yleiskonetta niin, että se vaivaa taikinasta ilmat pois.
    Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pellille leivinpaperin päälle
    pitkulaiset leivät. Pyöräytä leipien päitä niin, että niihin tulee
    ”kierrettä”.
    Peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
    Kuumenna (kiertoilma)uuni 200 asteeseen alalämmöllä. Ennen kuin laitat
    leivät uuniin, suihkuta sumutepullolla tai sivele pullasudilla vettä
    niiden pintaan.
    Anna paistua 25 min ja eikun syömään!
    Säilytä valmiit leivät kankaiseen leivinliinaan käärittyinä.
    * Nallen paras herkkuleipä
    Resepti: Nallen paras herkkuleipä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Maailman paras makaroonisalaatti

    Resepti: Maailman paras makaroonisalaatti

    Ainekset

    • 500g kierremakaronia
    • 350g juustoa (määrä ja merkki maun mukaan)
    • 1 purjosipuli (ei ihan kokonaan)
    • 3 suolakurkkua (tai maun mukaan)
    • 1 prk kermaviiliä
    • sinappia, valkopippuria, suolaa

    1. Keitä makaronit ohjeen mukaan. Pilko juusto kulhoon pieniksi
      kuutioiksi, samoin suolakurkku. Halutessani voit tehdä lihaversion
      lisäämällä esim. balkan-makkaraa. Viipaloi purjosipulista renkaita ja
      lisää kulhoon. Sekoita kermaviiliin n. kolme ruokalusikallista sinappia
      (tai niin paljon kuin tykkäät), lisää valkopippuri ja suola ja sekoita.
      Anna maustua hetki jääkaapissa. Kun makaroonit kypsiä, kaada kulhoon ja
      sekoita muiden ainesten kanssa. Lisää kermaviili ja sekoita!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Mualiman paras maksa resepti ja ruokaohje

    * 500 g lampaan maksaa
    * 100 g fileepekonia
    * 1 kpl omena
    * 2 kpl sipulia
    * 50 g jauhoja
    * tuoretta timjamia
    * suolaa ja pippuria
    Mualiman paras maksa 3 Annosta
    Kuutio pekoni, pilko sipulit ja omena. Ruskista pekonia ja lisää
    pilkkeet, pistä pienelle lämmölle ja hauduttele. Poista maksasta kalvot
    ja leikkaa n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyöräytä vaikka
    spelttijauhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti voissa,
    VARO ETTEI KYPSY LIIKAA! Maksa saa olla reilusti roseeta, jopa
    punaista, eli 30 sekuntia per puoli riittää!
    Tarjoile omena-sipulihöystön ja juurespyreen (lanttua, porkkanaa,
    bataattia, you name it… ) kera. Pikaguurmee.
    Resepti: Mualiman paras maksa 3 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Pellan paras kasvispiiras

    Resepti: Pellan paras kasvispiiras

    Ainekset

    • 1 dl perunasosejauhetta
    • 4,5 dl lettujauhoa (vehnä-, ohra- ja ruisjauhoa)
    • 0,5 tl suolaa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 200 g voita tai margariinia
    • 2 dl kylmää vettä
    • 400 g vihanneksia, sieniä, yms. maun mukaan
    • 2 rkl voita
    • 3 rkl vehnäjauhoja
    • 5 dl maitoa
    • 1 kpl kasvisliemikuutio
    • 2 dl juustoraastetta tai sulatejuustoa (100 g)
    • 0,5 tl suolaa
    • mausteita (Taco Spice Mix, mustapippuria)
    • mausteita (yrttimaustetta, yrttisuolaa)

    1. Pohjataikina: 1. Sekoita kuivat aineet. 2. Nypi rasva taikinaan. 3.
      Lopuksi lisää kylmä vesi. 4. Laita kylmään odottelemaan. Valkokastike:
    2. . Kiehauta rasva ja jauhot. 2. Lisää kylmä maito. 3. Kuumenna kunnes
      kastike kiehuu. 4. Lisää juusto. 5. Keitä kunnes tasaista. 6. Mausta.
    3. . Varo pohjaan palamista myös levyltä ottamisen jälkeen. Kaikki
      yhdessä: 1. Voitele ja korppujauhota vuoka. 2. Vuoraa vuoka taikinalla.
    4. . Lisää vihannekset oman maun mukaan (esim. Indusin
      Gourmet-vihannespussi, joka sisältää porkkanaa, herkkusieniä,
      mustajuuria, romana-papuja, sipulia ja valkosipulin versoja). 4. Mausta
      vihannekset oman maun mukaan. 5. Kaada valkokastike vihannesten päälle.
    5. . Paista 200 asteessa 35-40 min.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Ihan paras pannukakku resepti ja ruokaohje

    * 8 dl maitoa
    * 2-3 munaa
    * n. 1 tl suolaa
    * 1 dl sokeria
    * 2 tl vaniljasokeria
    * 4 dl vehnäjauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 50-100 gr sulatettua margariinia
    *
    ihan paras pannukakku
    sekoita maito ja munat.
    vispilöi joukkoon kuivat aineet ja viimeiseksi sulatettu margariini.
    kaada syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.
    paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
    * ihan paras pannukakku
    Resepti: Ihan paras pannukakku

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit