Mainokset

Reseptit sanoilla ‘parempi’

Parempi ” eines ” Maksalaatikko resepti

Ainekset
700 g maksalaatikkoa
3 isoa keltasipulia
2 tl sokeria
rypsiöljyä
voita
suolaa
Ohjeet
– Laita pannulle iso loraus rypsiöljyä ja sihen pieniksi silputut
sipulit ruskistumaan sokerin kanssa.
– Lisää sipuleiden sekaan voi kontti.
– Kun sipulit tarpeeksi ruskeita, lisää maksalaatikko.
– Paistele.
– Lopuksi laittasin suolaa, oman maun mukaan.
– No, maksalaatikko ei ole kyllä mun mitenkään ”herkkua” mutta näin
saan sitä itekin syödyksi, kun muut siitä tykkää 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Parempi jouluinen MUUSI resepti

Ainekset
4-5 kpl lanttua, jos isoja riittää tämä määrä
5 kpl jauhoisaa perunaa (keltainen pussi)
vettö keittämiseen
1 kpl lihaliemikuutio
gourmet-suolaa, maun mukaan
50 g voita
2 kpl sipulia, pilkottuna paahdettuna voissa
ripauksia muskottia
Muusausvaiheessa:
täysmaitoa niin, että mieleisesi koostumus
pieni loraus siirappia (tummaa tai vaaleaa)
nippu silputtua persiljaa
sekä voit lisätä hieman keitinlientä mukaan
Pinnalle:
Ohjeet
Kuori lantut ja perunat, pilko ne kuutioiksi.
Keitä ensin lanttukuutioita vesi+lihalieminesteessä, että hieman
pehmenneet. Lisää perunakuutiot ja keitä niin kauan, että molemmat
pehmeitä.
Paahda kaksi sipulia voissa, lisää ne muusausvaiheessa.
Kaada keitinvesi talteen. Liuota pieneenmäärään keitinveteen
gourmet-suolaa ja sekoita, että sulaa, tästä suolaus muusille, sekä
ripottele hieman muskottia muusatessasi muusiksi. Kaada pieni loraus
siirappia mukaan. Lisää täysmaitoa, jotta tulee sopiva muusimainen
koostumus, sekä kuullotettu sipulisilppu..
Pinnalle: paljon persiljasilppua kun asetat tarjolle: sopii esim.
karjalanpaistilihojen seuralaiseksi ennen jouluaattoa. Sekä unohtamatta
puolukkahilloa ja punajuuriviipaleita, sekä raikasta vihersalaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

parempi pinaattikeitto resepti

Ainekset
1 nippu kevätsipulia
350 g pinaattia
n. 8 dl kasvislientä
200-250 g mascarpone- tai rasvaista tuorejuustoa
suolaa
pippuria
leipäkuutioita
Ohjeet
1. kypsennä hienonnetut kevätsipulit pannulla öljyssä
2. keitä pinaattia kasvisliemessä, kannen alla n. 15 min
3. soseuta keitto
4. lisää soseeseen mascarpone ja hämmennä kunnes keitto on tasaista
5. mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla
6. tarjoile rapeiden leipäkuutioiden kanssa ja nauti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Parempi ” eines ” Maksalaatikko resepti

Ainekset
700 g maksalaatikkoa
3 isoa keltasipulia
2 tl sokeria
rypsiöljyä
voita
suolaa
Ohjeet
– Laita pannulle iso loraus rypsiöljyä ja sihen pieniksi silputut
sipulit ruskistumaan sokerin kanssa.
– Lisää sipuleiden sekaan voi kontti.
– Kun sipulit tarpeeksi ruskeita, lisää maksalaatikko.
– Paistele.
– Lopuksi laittasin suolaa, oman maun mukaan.
– No, maksalaatikko ei ole kyllä mun mitenkään ”herkkua” mutta näin
saan sitä itekin syödyksi, kun muut siitä tykkää 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Parempi jouluinen MUUSI resepti

Ainekset
4-5 kpl lanttua, jos isoja riittää tämä määrä
5 kpl jauhoisaa perunaa (keltainen pussi)
vettö keittämiseen
1 kpl lihaliemikuutio
gourmet-suolaa, maun mukaan
50 g voita
2 kpl sipulia, pilkottuna paahdettuna voissa
ripauksia muskottia
Muusausvaiheessa:
täysmaitoa niin, että mieleisesi koostumus
pieni loraus siirappia (tummaa tai vaaleaa)
nippu silputtua persiljaa
sekä voit lisätä hieman keitinlientä mukaan
Pinnalle:
Ohjeet
Kuori lantut ja perunat, pilko ne kuutioiksi.
Keitä ensin lanttukuutioita vesi+lihalieminesteessä, että hieman
pehmenneet. Lisää perunakuutiot ja keitä niin kauan, että molemmat
pehmeitä.
Paahda kaksi sipulia voissa, lisää ne muusausvaiheessa.
Kaada keitinvesi talteen. Liuota pieneenmäärään keitinveteen
gourmet-suolaa ja sekoita, että sulaa, tästä suolaus muusille, sekä
ripottele hieman muskottia muusatessasi muusiksi. Kaada pieni loraus
siirappia mukaan. Lisää täysmaitoa, jotta tulee sopiva muusimainen
koostumus, sekä kuullotettu sipulisilppu..
Pinnalle: paljon persiljasilppua kun asetat tarjolle: sopii esim.
karjalanpaistilihojen seuralaiseksi ennen jouluaattoa. Sekä unohtamatta
puolukkahilloa ja punajuuriviipaleita, sekä raikasta vihersalaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Resepti: Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Ainekset

  • Kalkkunapaisti:
  • 1,5 kg kalkkunapaisti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 pkt pekonia
  • Parempi perunalaatikko:
  • 1 rasia valmista perunalaatikkoa
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • Omenainen kastike:
  • 8 dl hyvää lihalienlientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 oksa rosmariinia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • maizenaa suurustamiseen

  1. Kalkkunapaisti: Mausta sulanut ja huoneenlämpöinen kalkkunapaisti
    kesyesti suolalla ja mustapippurilla sekä piparkakkumausteella. Levitä
    päälle pekoniviipaleet. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan
    kohtaan. Laita kalkkunapaisti uunivuokaan ja paista sitä 220 asteisessa
    uunissa niin, että pinta ruskistuu (20-30 minuuttia) ja laske sitten
    lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on n. 70
    astetta. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.
    Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Parempi perunalaatikko:
    Kaada perunalaatikko kulhoon ja sekoita siihen voisula, sekä suolaa ja
    muskottipähkinää. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle
    korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Omenainen
    kastike: Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää valkoviini, sinappi,
    omenasose sekä rosmariini. Keitä lientä kasaan kunnes noin puolet on
    haihtunut. Lisää seokseen lihaliemi ja loput mausteet. Keitä jälleen
    kunnes puolet on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja
    pippuria. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike.
    Tarkista maku. Jos haluat varmistua kastikkeen tasaisuudesta voit
    siivilöidä sen tiheän siivilän läpi. Reseptit: Sanna Miettunen ja
    Teresa Välimäki

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Parempi banana split

Resepti: Parempi banana split

Ainekset

  • 2 banaania
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 50-75 g voita
  • 1/2 dl sokeria

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sulata voi, lisää kuivat ainekset
    sulaan voihin ja anna hieman ruskistua. Kuori banaanit ja halkaise,
    laita voideltuihin uunivuokiin ja levitä paistos päälle laita kuumaan
    uuniin noin 10 minuutiksi. Kumoa lautaselle ja annostele päälle esim.
    macademia pähkinä jäätelöä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Parempi pippurikastike härälle

Resepti: Parempi pippurikastike härälle

  • 300 g Hyvin riippunutta härän sisäfilettä
  • 2 rkl Veteen säilöttyjä viherpippureita
  • 0,5 dl Konjakkia
  • 1,5 dl Kermaa
  • 1,5 dl Lihalientä tai vasikanlientä
    1. Valmista kastike: – Kuumenna varovasti pippureita pannulla siten, että
      neste haihtuu ja pippurit kuivuvat. Murskaa puukahvalla pannun pohjaa
      vasten, mutta jätä muutama ehjä. -Kkaada konjakki sekaan ja liekitä.
      Kaada pannulle kerma ja konjakki, mausta suolalla ja pippurilla sekä
      pienellä hypsäyksellä cayennea, jos haluat. Anna kiehua hiljaa noin 5
      minuuttia. Paista pihvit – Paista pihvit haluttuun kypsyyteen. Hyvän
      pippurikuorrutuksen saat, kun toisen puolen paistettuasi otat pihvin
      pannulta, sivelet pinnan dijon-sinapilla ja painelet pintaan
      pippureita. Paista tämän jälkeen toinenkin puoli. Lisukkeina juureksia
      ja/tai kasviksia maun mukaan. Tämä on aika ärjy soosi eikä sovellu
      herkkähipiäiselle. Jos lisäät osan pippureista valmiiseen kastikkeeseen
      on tulos miedompi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Pasin parempi lohi

    Resepti: Pasin parempi lohi

    Ainekset

    • n. 800g lohifile,sweet-thai chili kastiketta, soijaa
    • juustonachos pussi, mustapipuria kourallinen
    • 4 dl basmatiriisiä
    • 2 kpl isoja punasipuleja,

    1. Osta isohko(myös paksu)lohifile. Leikkaa siitä suurehkoja ”pihvejä”,
      jätä nahka. Marinoi pihvit sweet-thai kastikkeella ja soijalla! (väh.
    2. h) Leivitä lohi pihvit murskatulla juustonachos mustapipurirouhe
      seoksella. Paista voissa kuumalla pannulla ”pihvit” lihapuolelta
      kauniin värisiksi, käännä nahkapuolet pannulle ja paista liha kypsäksi.
      Nahka osa voi paistua lähes mustaksi! Kuulota basmatiriisi öljyssä ja
      keitä kypsäksi (vettä 8 dl)! Lisukkeeksi voit kuulottaa punasipuli
      renkaita pannulla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Laihduttajan parempi keitto

    Resepti: Laihduttajan parempi keitto

    Ainekset

    • 1 5 keskikokoinen valkokaali/porkkanaa
    • 1 1 punainen ja keltainen paprika/sipuli
    • 1/2 100g purjoa/aurikokuivattuja tomaatteja
    • 2 pss ripaus cedovital kasvislientä/suolaa ja pippurisekoitetta

    1. Kattilaan litra raikasta vettä ja aineet lempeällä lämmöllä porisemaan
      kypsymisjärjestyksessä.Kasvikset on paloiteltu samankokoisiksi.Noin 1 –
    2. 1/2 tunnin kuluttua keitto on valmis.Nautitaan ruisleivän ja
      rasvattoman maidon kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit