Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pasta’

Pasta Carbonara resepti

Ainekset
250 g Nauhapastaa
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
2 kpl munaa
0,5 tl suolaa
Ohjeet
Pilko pekonit ja paista rapeaksi pannulla omassa rasvassaan. Sekoita
keskenään munat ja ruokakerma sekä suola niin että munien rakenne menee
rikki.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kypsyys on hyvä, valuta vedet
pois ja siirrä pasta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon paistetut
pekonit. Kaada lopuksi pastan sekaan kermamunaseos ja sekoita kunnolla
pohjia myöten niin, että kastiketta menee joka puolelle. Siirrä kattila
vielä hetkeksi levylle jälkilämmölle ja kääntele pastaa muutama kerta.
Tarjoile salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Pasta resepti

Ainekset
1 pss Simpukka makaroonia
400 g jauhelihaa
1 pkt Viherpippuri juustoo
2 dl Kermaa
3 dl maitoa
Grilli maustetta
jauheliha maustetta
Aromat
Ohjeet
Keitä makaroonit
paista jauheliha
kerma+maito kattilaan, lisää juusto, kuumenna kunnes juusto on sulanut.
Lisää paistettu jauhenliha kastikeeseen.
Kaada kastike makaroonien sekaan, anna vetäytyä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Aurinkokuivattu tomaatti-pasta resepti

Ainekset
1 dl Myllyn Paras Keltainen Raketti Spagetti
50 g öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl Flora Kevyt & Paksu ruokakerma
ripaus suolaa ja mustapippuria
päälle persiljaa
Ohjeet

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Metrikanan pasta resepti

Ainekset
4-5 dl keitettyä kierrepastaa
250 g HK:n metrilenkkiä (kana)
1 Sipuli
1 valkosipulin kynsi
1-2 porkkanaa
1 tomaatti
öljyä kuullottamiseen
0,5 dl omenamehua
chiliä
mustapippuria
kirveliä
suolaa
1 kananmuna
Ohjeet
Silppua sipulit, porkkanat ja tomaatti ja kuullota niitä öljyssä.
Mausta chilillä, mustapippurilla, kirvelillä ja hivenellä suolaa. Kaada
sekaan omenamehu ja anna seoksen muhia kunnes porkkanat ovat al dente.
Lisää sitten kuutioitu tai siivutettu makkara. Sekoittele ja lisää
keitetyt kierremakaronit. Sekoittele ja anna muhia vähän aikaa. Riko
sitten sekaan kananmuna ja sekoittele hyvin.
Tarjoile metrikanan pasta raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Salamia pasta resepti

Ainekset
Kastike:
5 kpl Tomatteja
1 kpl Sipuli
2 kpl valsipulia
1 dl oliviöljyä
2 rkl valkoviinietikaa
o,5 rkl rosmariinia,suolaa,pippuria ja sokeria
0,5 dl pinjan siemeniä
12-15 siivua salamia
1 rasia RUKOLAA
1 dl parmesaania raasteena
maustepippuria
Ohjeet
Leikaa tomaatit lohkoiksi.Silppua sipulit ja valkosipulit.keitä
kastikeaineet kattilassa.Mausteeksi suolaa ,pippuria ja sokeria.Keitä
pasta ohjeen mukaan ja lisää tomattikastike ja salami.Kumoa laakealle
tarjoiluvadille.päälle rukolaa ,pinjansiemeniä parmesaania ja
mustapippuria. Ja sitten taas ääntä kohti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Pasta alla Siciliana resepti

Ainekset
4 annosta pastaa,esim.penneä
300 g munakoisoa
2 prk kokonaisia tomatteja
2 valkosipulin kynttä
1 nippu persilijaa
150 g juustoraastetta
1 t basilikaa
4 rkl oliviöljyä+voita vuoan voiteluun
jauhettua mustapippuria
1½+½ tl suolaa
Ohjeet
Leikaa munakoiso 1 cm:n viipaleiksi.Ripottele vipaleiden pintaan
suolaa,pane lautanen päälle painoksi ja anna vetäytyä tunnin
ajan.Valuta viipaleet.Keitä pasta ohjeen mukaan.Kaada läviköön.Kuumenna
uuni 200 asteeseen.Paloitele tomaatit ja säästä liemi.Hienonna
persilija,kuori valkosipulinkynnet ja leikaa ne ohuiksi
viipaleiksi.Kuumenna kattilassa 2rkl öljyä.Lisää valkosipuliviipaleet
ja kuulota pari minuttia.Lisää joukoon tomaatin
liemi,basilika,persilija ½tl suolaa ja vastajauhettua
mustapippuria.Kiehuta keskilämmöllä ilman kantta noin 6-7
minuttia,kunnes kastike sakenee.Kuumenna paistinpannulla 2rkl öljyä ja
paista munakoisoviipaleita noin 2 minuttia molemmin puolin.Pane
viipaleet valumaan talouspaperin päälle.Voitele uuninkestävä vuoka.Pane
vuokaan kerroksitain pastaa, munakoisoja ja juustoa.Levitä
tomattikastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista
uunissa 20 minuttia.Ja eiku syömään!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Tumma pasta resepti

Ainekset
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 dl ruisjauhoja
suolaa
2 kananmunaa
tilkka vettä
Ohjeet
* Mittaa jauhot ja suola astiaan. Riko munat joukkoon. Sekoita
taikinaa käsin, lisää tilkka vettä (vajaa tl) ja vaivaa tasaiseksi.
* Kelmuta taikina ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
* Ota taikinasta puolet (jätä toinen puoliska kelmuun, ettei kuivu)
ja kaulitse ohueksi. Ota muotilla ympyröitä (minun muotin halkaisia
5½ cm) ja laita mieleisesi täyte. Sulje.
* Jos teet molemmat taikinan puoliskat kerralla niin pidä valmiita
esim kostean pyyhkeen alla etteivät kuivu.
* Lorauta kiehuvaan veteen öljyä (laitoin aurinkokuivattujen
tomaattien öljyä kun täytteenä oli tomaattia) ja laita valmiit
pastat kiehumaan 3 – 5 minuutiksi. Voit keittää myös suoraan esim
tomaattikastikkeessa tai keitossa.
* Tällä muotilla tuli yli 30 kpl.
* Nauti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Suussa sulava tonnikala pasta

Resepti: Suussa sulava tonnikala pasta

Ainekset

  • 2 prk Sitruuna/pippuri tonnikalaa
  • 1 ps Sipuli kuutioita
  • 1 pkt Koskenlaskija juustoa
  • 1 prk Tomaattimurskaa
  • 1 ps Pastaa

  1. Laita pastan vesi kiehumaan, lisää veteen liemikuutio tai
    ruokalusikallinen öljyä ja suolaa.
  2. Ruskista sipulit ja lisää joukkoon Tonnikala öljyineen, ruskista kunnes
    suurin osa öljystä on haihtunut pois, lisää tällä välin pastat
    kiehuvaan veteen.
  3. Lisää tonnikalan ja sipulin joukkoon tomaattimurska ja paloiteltu
    koskenlaskija juusto ja anna hautua n.20min, sekoittele välillä.
    (muista katsoa että juuston palat ovat sulaneet kunnolla joukkoon)
  4. Laske vesi pois pastasta ja annostele lautasille, lisää päälle kastike
    ja ehkä hieman tuoretta basilikaa hienonnettuna. Ja eikun syömään ja
    nauttimaan :)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Pasta petelius

Resepti: Pasta petelius

Ainekset

  • 1 kpl iso valkosipuli
  • 2 pkt amerikanpekoni
  • 2 prk heinz pyre
  • 2 pkt jumbo herkkusieni
  • 1 rkl timjami
  • 0,5 dl tuore parmesaani
  • 1 kpl chilipaprika
  • barillaspagettia
  • 2 pl esp.punaviiniä

  1. -iso kattila vettä lämpiämään (suolattu tietty itämeren vahvuiseksi 4%)
    -leikkaa pekoni n. 1 cm strimloiksi -puolita sienet -pilko chili -pilko
    valkosipuli rouheeksi veitsellä (lisätään valmiiseen ruokaan) -laita
    pekonit kylmälle pannulle ja sulata näin rasva.( muuta rasvaa ei
    tarvita) -ruskista pekonit kevyesti ja laita odottamaan jatkokäsittelyä
    -paista sienenpuolikkaat, pyre sekä chilit pekoninrasvassa (poista
    ainekset sivuun odottamaan jatkokäsittelyä) – possauta noin 0,5 dl
    punkkua kuumalla pannulla;siten, että syntyy tahnamainen kastike
    -lämmitä näin syntyneessä kastikkeessa paistetut ainekset ja nosta
    kastike sivuun odottamaan pastan kypsymistä -raasta tällä aikaa
    parmesan karkealla terällä tai vuole perunankuorimaveitsellä lastuja
    -ei, kun syömään!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Pasta all\’amatriciana

Resepti: Pasta all\’amatriciana

Ainekset

  • 500 g pitkaa pastaa kuten bucatini, spaghetti, jne
  • 150 g pekonia kuutioina
  • 2 rkl oliivioljya (extra vergine)
  • 1 kpl sipuli
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 tlk peperoncinoa
  • 50 g pecorino- tai parmesanjuustoa raastettuna

  1. Pekoni ruskistetaan pannulla oliivioljyssa, jonka jalkeen joukkoon
    lisataan sipuli. Kun sipuli on pehmentynyt, joukkoon lisataan
    tomaattimurska ja peperoncino. Kastiketta keitetaan hiljaisella
    lammolla n. 20 min. Keita pasta hyvin suolatussa vedessa, siiviloi
    valmis pasta ja yhdista se kastikkeen kanssa jo ennen tarjoilua.
    Valmiin annoksen paalle pecorino- tai parmesan raastetta. Halutessa
    juustoraasteen voi sekoittaa myos suoraan kastikkeeseen ennen pastan ja
    kastikkeen yhdistamista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit