Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pata’

Hienostunut Burgundimainen pata resepti

Ainekset
800 g naudan sisäpaistia kuutioina
Marinaadiin:
1 appelsiini, kuori ja mehu
4 porkkanaa paloiteltuna
1 keltasipuli
2 punasipulia
2 kokonaista neilikkaa
2 valkosipulinkynttä kuorineen
3 pikku-palasta kuorittua kokonaista inkivääriä
1 pullo punaviiniä (Pinot Noir) tai vastaavaa.
(1 rkl Cointreau-tai Chartreuselikööriä)
1 rkl sokeria
seuraavana päivänä:
voita ja öljyä paistamiseen
( 1 rkl. vehnäjauhoja)
1 rkl sokeria
1 laakerinlehti, timjamin oksa ja 3 persiljan oksaa.
1 rkl kuivattua liperiä
1 lihaliemikuutio
10 kokonaista mustapippuria
valmiiseen ruokaan:
100 g paistettua savupekonia pienittynä
2 rkl hillosipuleita
Ohjeet
Ohje sai nimensä ystävältä saadun punaviinipullon nimestä. Hän oli
makeuttanut viiniä valmistusvaiheessa ja siksi se kyllä sopi hyvin
tähän ruokaan, ilman että tarvitsi lisätä sokereita alkuperäisen
reseptin mukaisesti.
Laita astiaan appelsiininkuoret, mehu, punasipulit,valkosipulit,
porkkanat, inkiväärin palat. Puolita keltasipuli ja paina kumpaankin
kokonainen neilikka.
Lisää lihapalat ja kaada päälle astiaan punaviini.Sekoita ja laita
astia kylmään marinoitumaan vuorokaudeksi.
Siivilöi liemi ja valuta lihat. Painele kuivaksi talouspaperilla.
Paista lihapalat useassa erässä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa.
Siirrä pataan. Lisää joukkoon marinadi- kasvikset, kuori
valkosipulinkynnet ennen joukkoon lisäämistä. Lisää mausteet ja kaada
siivilöity viini pataan.
Hauduta ruokaa reilu tunti. Maistele välillä lihan kypsyyttä, ettei
lihasta tule ihan mössöä.
Lisää savupekoni ja hillosipulit.
Nauti pataa vihreiden papujen kera. Linkki ei toimi, mutta ohje
on:Vihreät pavut.
normaalia punaviiniä käytettäessä sokeri lisäykset on paikallaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Tuulan pata resepti

Ainekset
400 g maustettua porsaan suikalelihaa
1 purjo
1 punainen paprika
6-7 perunaa
1 varsiselleri
4 porkkanaa
1 omena
10 luumua
1 tlk herkkusieniä kokonaisia
2 dl kuohukermaa
2 laakerinlehtiä
Ohjeet
Ruskista lihat paistinpannussa.
Pese ja pilko vihannekset.
Asettele kaikki ainekset suureen, voideltuun uunivuokaan tai pataan.
Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Pata resepti

Ainekset
300 g maustettua possun suikalelihaa / tai paistikuutioita
4-5 isoa perunaa
1-2 kpl Sipuli
3-4 kpl valkosipulin kynttä
1 sopiva nippu parsakaalia
2-3 porkkanaa
öljyä paistamiseen jos haluat
2 dl viiniä
tarpeeksi kotikaljaa tai muuta olutta
3-4 laakerinlehteä
10 kpl mustapippuria kokonaisena
soijaa tai suolaa
½ purjosta ( valkoista osaa)
Ohjeet
* paista lihat , valkosipulit,porkkanat,purjo ja parsakaalia .
* laita paiston jälkeen tilkka vettä pannulle ja kerää maut pannulta
pataan
* lisää perunalohkot pataan
* mausteet ja tarkista suolan määrä.
* viinit mukaan sekä olutta sen verran että kaikki just just peittyy
* heitä uuniin 200 astetta noin puolituntia ja himmaa sitten
hautumaan pariksi tunniksi 150 asteeseen
* käy hiihtelemässä tai laskettelemassa pulkkamäessä ja nosta valmis
ja ruokaisa pata pöytään.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

BROILERINMAKSA PATA resepti

Ainekset
400 g broilerinmaksaa
2 kpl sipulia
1 purjo
pieni pala juuriselleriä
4-6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomatti pyrettä
mustapippuria,oreganoa vähän
2 kpl laakerinlehtiä
pinnalle silputtua persiljaa
Ohjeet
Paloittele maksa Ruskista kevyesti padassa öljyssä. Puhdistettu,
suikaloitu selleri, liemikuutio mausteet tomatti pyre sekä vesi
lisätään pataan. Annetaan porista 30min. Lopuksi silputtu purjo
lisätään. Tarkista maku.Lisää suolaa tarvittaessa. Pataan sopivat myös
porkkana ja makea maissi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Burgundin pata

Resepti: Burgundin pata

Ainekset

  • 3 sipulia
  • 50 g voita
  • 100 g pekoniviipaleita suikaloituina
  • 700 g naudan paistilihaa kuutioina
  • mustapippurirouhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 3 dl punaviiniä – valitse rusasta ja rustiikkista viiniä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio tai lihafondia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 150 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
  • 1 porkkana viipaloituna
  • persiljaa

  1. Ruskista sipulilohkot kevyesti rasvassa. Ota sipulit padasta ja alenna
    lämpöä. Ruskista pekonit padassa ja nosta ne padasta. Lisää lämpöä.
    Mausta naudanliha pippurilla. Ruskista liha padassa. Lisää pataan
    paistettu pekoni sekä vehnäjauho. Sekoita hyvin. Lisää tomaattisose.
    Kaada pataan viini ja vesi. Kiehauta ja lisää liemikuutio ja
    valkosipulit. Hauduta kannen alla 180 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
    Lisää sipulit, herkkusienet ja viipaloidut porkkanat, kun
    kypsennysaikaa on jäljellä noin puolisen tuntia. Ripottele päälle
    persiljaa. Valmistusaika: n. 3 h

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Resepti: Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Ainekset

  • Valkosipulietanat:
  • 28-32 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
  • hyvää vaaleaa leipää
  • Burgundin pata:
  • 170 g pekonia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa persiljaa
  • muutama timjamin oksa
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 3 dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijakastiketta
  • rasia tuoreita herkkusieniä
  • 10-15 pienetä sipulia
  • Kahvikakku:
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 4,7 dl vehnäjauhoja (insinöörinmitta)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 150 g margariinia

  1. Valkosipulietanat: Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin.
    Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki
    mausteet. Nosta teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle. Paista 250
    asteisessa uunissa max. 10 min. Tarjoa lisänä hyvää maalaisleipää
    leipää. Burgundin pata: Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja
    valkosipulin kynnet sekä paloittele porkkanat. Kuutioi liha. Kuumenna
    kolmasosa pekonista pannulla ja paista sipulisilppu rasvassa kauniin
    ruskeaksi. Siirrä pataan. Ruskista porkkanapalat kevyesti ja kaada
    sipulien joukkoon. Kuumenna puolet jäljellä olevasta pekonista ja
    ruskista lihakuutiot muutamassa erässä nopeasti kauniin ruskeaksi.
    Laita ruskistetut lihakuutiot pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja
    hulauta huuhteluvesi pataan. Ripottele vehnäjauhot lihojen päälle ja
    sekoita. Kaada punaviini ja lihaliemi myös pataan. Lisää mausteet (sido
    laakerinlehdet, persiljaoksat, timjami ja sellerinvarsi nyytiksi esim.
    sideharsonyyttiin, niin se on helpompi nostaa valmiista padasta pois.)
    ja pyree. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa 175°C n. 2
    tuntia. Kuumenna loppupekonit pannulla ja ruskista siinä kuoritut
    pikkusipulit kauniin värisiksi. Lisää ne pataan ja jatka hauduttamista.
    Ruskista herkkusienet kokonaisina ja laita 5 minuutiksi padan joukkoon.
    Tarkista maku, poista maustenyytti ja tuo tarjolle. Tarjoile esim.
    riisin kanssa. Kahvikakku: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
    maito, jauhot ja mausteet hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu
    margariini koko ajan sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n.
  2. 0 min. 190 asteessa. Kakun jäähdyttyä, kuorruta tomusokerimassalla.
    Kakku tarjoillaan kahvin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Pihvi pata

Resepti: Pihvi pata

  • 500 g Naudan sisäpaistia
  • 500 g Naudan ulkopaistia
  • 1 nivel Häränhäntää
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl yksikyntistä valkosipulia
  • 2 kpl naurista
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 kg perunaa
  • 1 kpl parsakaalia
  • 1 koura mustiatorvisieniä
  • 50 g voita
  • 0,5 pll punaviiniä
  • 5 kpl laakerinlehtiä
  • 1 liru soijaa
  • 1 liru konjakkia
  • 1 hyppy mustapippuria
    1. Ruskistat naisen nyrkin kokoiseksi leikatut lihat ja sipulit voin ja
      muutaman pippurin kera. Liekitä lopputulos konjakilla Laita ruskistetut
      ainekset rautapataan ja lisää punaviini. Lisää paahdetut juurekset.
      Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää mausteet, sekä
      käsitellyt sienet. Hauduta uunissa miedolla lämmöllä kunnes kokonaiset
      perunat(mieluiten kuorelliset) ovat pehmeitä. Lisää parsakaali ja
      hauduta vielä 20 min. Tarkista maku ja tarjoile.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Papu tonnikala pata

    Resepti: Papu tonnikala pata

    Ainekset

    • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (heinz)
    • 1 prk tonnikalaa öljyssä
    • 1 prk tomaattimurskaa
    • 1 kuutio lihalientä
    • 1 kpl sipuli
    • 2 kpl valkosipulinkynttä
    • chilikastiketta maun mukaan
    • ripaus basilikaa

    1. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota jonka jälkeen lisää kaikki ainekset
      ja puristavalkosipuli jonka jälkeen hauduta kunnes lihaliemi on
      sulannut ja kaikki ainekset lämmenneet jolloin pata on valmis.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Nanan pata

    Resepti: Nanan pata

    Ainekset

    • 500 g sika-nauta jauhelihaa
    • 3 pss herne-maissi-paprikaa
    • 4 dl riisiä (ei puuroutuvaa)
    • 8 dl vettä
    • iso omena tai purkki ananas paloja
    • mausteita mm : grillimauste, riisimauste, suola

    1. Laita 8 dl vettä kiehumaan. Paista jauheliha öljyssä. Kun vesi kiehuu,
      lisää sinne 4 dl riisiä. Kun jauheliha on kypsää, lisää sinne jäiset
      herne-maissi-paprikat. Valuta ananaksesta liemet tai jos käytät omenaa,
      kuori se, poista siemenet ja pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Kun riisi
      on kiehunut kokoon (kaikki vesi haihtunut) lisää riisi
      jauheliha-herne-maissi-paprikaseokseen. Lisää nyt ananas tai omena.
      Mausta grillimausteella, riisimausteella ja suolalla. Voit lisätä
      mausteita makusi mukaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitetyt_kananmunat

    Markun pata

    Resepti: Markun pata

    Ainekset

    • 400 g possunsuikale
    • 4 porkkanaa
    • mausteet

    1. Käristä kevyesti suikaleliha joka esimaustettu
      maustepippurilla,suolalla ja paprikajauheella sekä kuivasipulil la.
      Käristetyt lihat valurautapataan jonne raikasta vettä sekä 4
      paloiteltua porkkanaa.(tarvittaessa lohkottu sipuli.) puolikas
      ´kasviliemikuutio myös joukkoon. 175 asteisessa uunissa noin
      puolitoistuntia.Maista suola. Nautitaan kuoriperunoiden kera hyvässä
      seurassa kynttilän valossa kesää ajatellen ja raikasta vettä juoden.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit