Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pata’

Hienostunut Burgundimainen pata resepti

Ainekset
800 g naudan sisäpaistia kuutioina
Marinaadiin:
1 appelsiini, kuori ja mehu
4 porkkanaa paloiteltuna
1 keltasipuli
2 punasipulia
2 kokonaista neilikkaa
2 valkosipulinkynttä kuorineen
3 pikku-palasta kuorittua kokonaista inkivääriä
1 pullo punaviiniä (Pinot Noir) tai vastaavaa.
(1 rkl Cointreau-tai Chartreuselikööriä)
1 rkl sokeria
seuraavana päivänä:
voita ja öljyä paistamiseen
( 1 rkl. vehnäjauhoja)
1 rkl sokeria
1 laakerinlehti, timjamin oksa ja 3 persiljan oksaa.
1 rkl kuivattua liperiä
1 lihaliemikuutio
10 kokonaista mustapippuria
valmiiseen ruokaan:
100 g paistettua savupekonia pienittynä
2 rkl hillosipuleita
Ohjeet
Ohje sai nimensä ystävältä saadun punaviinipullon nimestä. Hän oli
makeuttanut viiniä valmistusvaiheessa ja siksi se kyllä sopi hyvin
tähän ruokaan, ilman että tarvitsi lisätä sokereita alkuperäisen
reseptin mukaisesti.
Laita astiaan appelsiininkuoret, mehu, punasipulit,valkosipulit,
porkkanat, inkiväärin palat. Puolita keltasipuli ja paina kumpaankin
kokonainen neilikka.
Lisää lihapalat ja kaada päälle astiaan punaviini.Sekoita ja laita
astia kylmään marinoitumaan vuorokaudeksi.
Siivilöi liemi ja valuta lihat. Painele kuivaksi talouspaperilla.
Paista lihapalat useassa erässä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa.
Siirrä pataan. Lisää joukkoon marinadi- kasvikset, kuori
valkosipulinkynnet ennen joukkoon lisäämistä. Lisää mausteet ja kaada
siivilöity viini pataan.
Hauduta ruokaa reilu tunti. Maistele välillä lihan kypsyyttä, ettei
lihasta tule ihan mössöä.
Lisää savupekoni ja hillosipulit.
Nauti pataa vihreiden papujen kera. Linkki ei toimi, mutta ohje
on:Vihreät pavut.
normaalia punaviiniä käytettäessä sokeri lisäykset on paikallaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Tuulan pata resepti

Ainekset
400 g maustettua porsaan suikalelihaa
1 purjo
1 punainen paprika
6-7 perunaa
1 varsiselleri
4 porkkanaa
1 omena
10 luumua
1 tlk herkkusieniä kokonaisia
2 dl kuohukermaa
2 laakerinlehtiä
Ohjeet
Ruskista lihat paistinpannussa.
Pese ja pilko vihannekset.
Asettele kaikki ainekset suureen, voideltuun uunivuokaan tai pataan.
Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Pata resepti

Ainekset
300 g maustettua possun suikalelihaa / tai paistikuutioita
4-5 isoa perunaa
1-2 kpl Sipuli
3-4 kpl valkosipulin kynttä
1 sopiva nippu parsakaalia
2-3 porkkanaa
öljyä paistamiseen jos haluat
2 dl viiniä
tarpeeksi kotikaljaa tai muuta olutta
3-4 laakerinlehteä
10 kpl mustapippuria kokonaisena
soijaa tai suolaa
½ purjosta ( valkoista osaa)
Ohjeet
* paista lihat , valkosipulit,porkkanat,purjo ja parsakaalia .
* laita paiston jälkeen tilkka vettä pannulle ja kerää maut pannulta
pataan
* lisää perunalohkot pataan
* mausteet ja tarkista suolan määrä.
* viinit mukaan sekä olutta sen verran että kaikki just just peittyy
* heitä uuniin 200 astetta noin puolituntia ja himmaa sitten
hautumaan pariksi tunniksi 150 asteeseen
* käy hiihtelemässä tai laskettelemassa pulkkamäessä ja nosta valmis
ja ruokaisa pata pöytään.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

BROILERINMAKSA PATA resepti

Ainekset
400 g broilerinmaksaa
2 kpl sipulia
1 purjo
pieni pala juuriselleriä
4-6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomatti pyrettä
mustapippuria,oreganoa vähän
2 kpl laakerinlehtiä
pinnalle silputtua persiljaa
Ohjeet
Paloittele maksa Ruskista kevyesti padassa öljyssä. Puhdistettu,
suikaloitu selleri, liemikuutio mausteet tomatti pyre sekä vesi
lisätään pataan. Annetaan porista 30min. Lopuksi silputtu purjo
lisätään. Tarkista maku.Lisää suolaa tarvittaessa. Pataan sopivat myös
porkkana ja makea maissi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Köyhän miehen pata

Resepti: Köyhän miehen pata

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 6 kpl perunaa
  • 3 kpl sipulia
  • 5 kpl porkkanaa
  • 1 kuutio lihalientä
  • pippuria
  • vettä

  1. kuori ja pilko perunat viipaleiksi.pilko sipuli puolirenkaiksi, pilko
    porkkanat.tee raa’asta jauhelihasta n.4cm halkasijaltaan olevia
    lättänöitä pihvejä ja kasaa uunivuokaan kerroksittain. lisää pippurit
    ja lihaliemikuutio ja vettä niin että ainekset peittyvät. paista
    uunissa n.1h

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Pakastimen tyhjennys pata resepti ja ruokaohje

* 1 kg Possun suikalelihaa
* 2 sipulia
* 1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
* pala lanttua
* 10 ruusukaalta
* eriväristä paprikaa
* pala purjoa
* 10 herkkusieniä
* muutama perunoita
* kuivattua mustatorvisientä tms.
* valkopippureita
* maustepippureita
* suolaa
* 3 laakerinlehti
* vettä
* voi+öljy paistamiseen
* tuoretta persiljaa silppuna
* ruohosipulia
Pakastimen Tyhjennys Pata
Tee tutustumisretki pakastimen sisältöön, katso mitä sieltä löytyy.
Omasta pakkasesta löytyi kilo possunsuikaleita, paprikasuikaleita,
purjorenkaita, keitettyä ruusukaalta ja keitettyä lanttua. Jääkaapissa
sattui olemaan muutama herkkusieni ja laitin kuivattua mustatorvisientä
lisäksi.
Ruskista lihat kevyesti ja laita pataan, ripottele vähän suolaa päälle.
Lisää vettä jotta lihat melkein peittyy. Heitä pippureita ja
laakerinlehtiä perään sekä lanttukuutiot. Keittele hiljalleen tunnin
verran.
Tunnin kuluttua lisää kuoritut lohkotut perunat ja kuivatut sienet. Kun
perunat ovat melkein kypsät, lisää vihannekset ja herkkusienet.
Kun pata on valmis, lisää runsaasti silputtua ruohosipulia ja
persiljaa.
Jollei perunat mahdu pataan keitä ne erikseen.
* Pakastimen Tyhjennys Pata
* Pakastimen Tyhjennys Pata
* Pakastimen Tyhjennys Pata
* Pakastimen Tyhjennys Pata
* Pakastimen Tyhjennys Pata
* Pakastimen Tyhjennys Pata
Resepti: Pakastimen tyhjennys pata

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Kreolilainen pata resepti ja ruokaohje

* 600 g porsaan sisäfileetä
* paistamiseen voita
* 50 g metwurstia kuutioina
* 1 rkl vehnäjauhoja
* 100 g hillosipuleita
* 150 g mustia oliiveja
* 1 punainen paprika suikaleina
* 3/4 Maustekurkkua kuutioina
* 3 dl kuohukermaa
* 150 g tuoreita herkkusienia viipaleina
* suolaa
* mustapippuria
Kreolilainen pata
Leikkaa puhdistettu filee noin 1 senttimetrin vahvuisiksi viipaleiksi.
Ruskista liha pienissä erissä ja laita pataan. Ruskista myös metwursti
ja sieniviipaleet voissa. Mausta lihapalat. Suolaa tulee myös kurkuista
ja makkarasta.
Siivilöi lihapaloille jauhot ja lisää kerma, metwursti ja
paprikasuikaleet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää loput
aineet ja keitä edelleen viitisen minuuttia.
* Kreolilainen pata
* Kreolilainen pata
Resepti: Kreolilainen pata

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Kermainen kesäkurpitsa-kinkku-pekoni pata resepti ja ruokaohje

* 1 Iso kesäkurpitsa
* 1 kpl sipuli
* 1 pkt pekonia
* 1 pkt kinkkua
* 1 prk ruokakermaa (mieluiten kevyt & paksu)
* mausteita oman maun mukaan
* voita
Kermainen kesäkurpitsa-kinkku-pekoni pata 4 Annosta
1. Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä pastan näköisiksi pitkiksi
siivuiksi
2. Suikaloi sipuli, pekoni ja kinkku
3. Paista kesäkurpitsasuikaleet ja sipuli voissa
4. Lisää pekoni ja kinkku kesäkurpitsasuikaleiden pehmennettyä
5. Anna paistua rauhassa, lisää myös mausteet
6. Lisää ruokakerma, anna hautua hetki
Nauti!
* Kermainen kesäkurpitsa-kinkku-pekoni pata Kuva ei välttämättä
edukseen, mutta herkullista jokatapauksessa.
Resepti: Kermainen kesäkurpitsa-kinkku-pekoni pata 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Burgundin pata

Resepti: Burgundin pata

Ainekset

  • 3 sipulia
  • 50 g voita
  • 100 g pekoniviipaleita suikaloituina
  • 700 g naudan paistilihaa kuutioina
  • mustapippurirouhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 3 dl punaviiniä – valitse rusasta ja rustiikkista viiniä
  • 2,5 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio tai lihafondia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 150 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
  • 1 porkkana viipaloituna
  • persiljaa

  1. Ruskista sipulilohkot kevyesti rasvassa. Ota sipulit padasta ja alenna
    lämpöä. Ruskista pekonit padassa ja nosta ne padasta. Lisää lämpöä.
    Mausta naudanliha pippurilla. Ruskista liha padassa. Lisää pataan
    paistettu pekoni sekä vehnäjauho. Sekoita hyvin. Lisää tomaattisose.
    Kaada pataan viini ja vesi. Kiehauta ja lisää liemikuutio ja
    valkosipulit. Hauduta kannen alla 180 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
    Lisää sipulit, herkkusienet ja viipaloidut porkkanat, kun
    kypsennysaikaa on jäljellä noin puolisen tuntia. Ripottele päälle
    persiljaa. Valmistusaika: n. 3 h

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Resepti: Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Ainekset

  • Valkosipulietanat:
  • 28-32 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
  • hyvää vaaleaa leipää
  • Burgundin pata:
  • 170 g pekonia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa persiljaa
  • muutama timjamin oksa
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 3 dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijakastiketta
  • rasia tuoreita herkkusieniä
  • 10-15 pienetä sipulia
  • Kahvikakku:
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 4,7 dl vehnäjauhoja (insinöörinmitta)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 150 g margariinia

  1. Valkosipulietanat: Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin.
    Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki
    mausteet. Nosta teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle. Paista 250
    asteisessa uunissa max. 10 min. Tarjoa lisänä hyvää maalaisleipää
    leipää. Burgundin pata: Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja
    valkosipulin kynnet sekä paloittele porkkanat. Kuutioi liha. Kuumenna
    kolmasosa pekonista pannulla ja paista sipulisilppu rasvassa kauniin
    ruskeaksi. Siirrä pataan. Ruskista porkkanapalat kevyesti ja kaada
    sipulien joukkoon. Kuumenna puolet jäljellä olevasta pekonista ja
    ruskista lihakuutiot muutamassa erässä nopeasti kauniin ruskeaksi.
    Laita ruskistetut lihakuutiot pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja
    hulauta huuhteluvesi pataan. Ripottele vehnäjauhot lihojen päälle ja
    sekoita. Kaada punaviini ja lihaliemi myös pataan. Lisää mausteet (sido
    laakerinlehdet, persiljaoksat, timjami ja sellerinvarsi nyytiksi esim.
    sideharsonyyttiin, niin se on helpompi nostaa valmiista padasta pois.)
    ja pyree. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa 175°C n. 2
    tuntia. Kuumenna loppupekonit pannulla ja ruskista siinä kuoritut
    pikkusipulit kauniin värisiksi. Lisää ne pataan ja jatka hauduttamista.
    Ruskista herkkusienet kokonaisina ja laita 5 minuutiksi padan joukkoon.
    Tarkista maku, poista maustenyytti ja tuo tarjolle. Tarjoile esim.
    riisin kanssa. Kahvikakku: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
    maito, jauhot ja mausteet hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu
    margariini koko ajan sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n.
  2. 0 min. 190 asteessa. Kakun jäähdyttyä, kuorruta tomusokerimassalla.
    Kakku tarjoillaan kahvin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit