Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pavut’

Vihreät pavut resepti

Ainekset
1 pkt(450g) ohuita vireitä papuja Reinbow (pakaste)
2 dl vettä
½ tl suolaa
Paistamiseen:
4 rkl voita
4 murskattua valkosipulinkynttä
silputtua persiljaa
½ – 1 tl murennettua kasvisliemikuutiota
Ohjeet
Kiehuta jäisiä papuja suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Valuta.
Lisää valkosipulimurska sulaan voihin, pavut ja persiljasilppua.
Kääntele ainekset toisiinsa. Mausta ripauksella liemikuutiota.
Nauti lisäkkeenä, esim. Burgundinpadassa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

kreikkalaiset pavut resepti

Ainekset
n.0,5 dl oliiviöljyä
5-7 kynttä valkosipulia
n.300 g pitkiä vihreitä papuja
500 g tomaattimurskaa
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa
kasvisliemijauhetta
vettä tarpeen mukaan
Ohjeet
Kuumenna reilusti öljyä kattilassa.Lisää murskatut
valkosipulit,freesaa.
Lisää vihreät esikeitetyt pavut ja jatka freesaamista.Lisää
tomaattimurska,
mausteet ja tilkka vettä.Anna porista reilusti kannen alla n.5 min.
Hauduta n.30 min välillä sekoittaen.Lisää vettä tarpeen mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Balsamicopihvit, vihreät pavut ja lime-pähkinäsalsaa

Resepti: Balsamicopihvit, vihreät pavut ja lime-pähkinäsalsaa

Ainekset

  • 2 kpl 100-150 g naudan sisäfilepihviä
  • 3 rkl hyvää balsamicoetikkaa
  • 300 g vihreitä papuja (haricot verts)
  • 1 dl lihalientä
  • 0.5 dl portviiniä
  • 0.5 dl punaviiniä
  • 0,5 dl murskattua pekanpähkinää
  • 25 g suolatonta voita
  • 2 rkl limemehua

  1. . Laita sisäfilepihvit lautaselle, rouhi karkeata mustapippuria ja
    vuorisuolaa pinnalle. Kaada balsamicoa päälle ja anna marinoitua pari
    minuuttia per puoli (pidempi aika muuttaa lihan rakennetta). 2.
    Valmista pavut omassa mehussaan. Pakastepavut sinällään, tuorepapuihin
    tilkka vettä ja voita mukaan. Kuumenna miedolla lämmöllä leivinpaperin
    alla kattilassa kansi kiinni, kunnes ovat sopivan pehmeitä. Suolaa
    halutessa. 3. Paista pihvit kuumalla pannulla haluttuun kypsyyteen.
    Rouhaise vielä pippuria pinnalle, jos haluat. Pidä lämpimänä. 4. Kaada
    pannulle lihaliemi, portviini ja punaviini ja raaputa kaikki maukas
    aines paistinpannun pohjalta puukauhalla talteen. Kiehuta kokoon,
    kunnes noin puolet nesteestä jäljellä (paistinpannulla menee
    sukkelaan). 5. Lämmitä voi keskilämmöllä toisessa paistinpannussa sillä
    aikaa, kun kastike kiehuu kokoon ja pyörittele pähkinöitä pannulla pari
    minuuttia, kunnes saavat väriä. Lisää limen mehu ja sekoita. 6.
    Annostele pihvit lautasille, kaada kastiketta peiliksi ja pavut päälle
    ristikkokuvion muotoon. Lusikoi voi-pähkinä-limesalsaa päälle
    varovasti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Vihreät pavut

Resepti: Vihreät pavut

Ainekset

  • 120 g vihreitä papuja
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä

  1. Freesaa pavut nopeasti uunissa öljyn ja kokonaisten valkosipuleiden
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

Resepti: Seesamilohi ja wasabikastike sekä paistetut pavut ja

  • 800 g lohta fileenä
  • 3 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • Marinadi
  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • ½ dl sitruunanmehua
  • ½ dl makeaa teriyaki-kastiketta
  • ½ dl seesaminsiemenöljyä
  • Paistetut pavut ja siitakesienet
  • 1 pss tuoreita vihreitä papuja (250 g)
  • 1 rs siitakesieniä (100 g)
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Wasabikastike
  • 2 tl wasabitahnaa
  • ½ limetin mehu
    1. Valmista ensin marinadi sekoittamalla ainekset suuressa kulhossa. Nypi
      lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi annospaloiksi. Nosta
      lohipalat makeaan soijakastikkeeseen marinoitumaan ja laita lohi
      jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Marinoi lohta mieluusti vaikka
      yön yli, jolloin maku syvenee. Jos marinointiaika on lyhyt, kääntele
      lohipaloja välillä.
    2. Paahda seesaminsiemiä kuivassa kuumassa paistinpannussa 1–2 minuuttia.
      Liikuttele siemeniä, että ne eivät pala. Siirrä siemenet lautaselle.
    3. Valmistele pavut ja siitakesienet: Leikkaa pavuista kannat. Hauduta
      papuja poreilevassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä pavut juoksevan
      kylmän veden alla. Näin niiden väri säilyy kirkkaana. Valuta pavut.
      Viipaloi sienet.
    4. Nosta lohipalat soijakastikkeesta. Pyyhi kalan pinta kuivaksi
      talouspaperilla, jotta marinadi ei pala paistettaessa. Kuumenna öljy
      paistinpannussa. Paista lohipalat kypsiksi matalassa lämmössä, muutama
      minuutti molemmin puolin. Lohi saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.
      Jos haluat täysin läpikypsää lohta, lisää paistoaikaa hieman. Ripottele
      paahdetut seesaminsiemenet lohipaloille.
    5. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sienet ja paista niitä muutama minuutti.
      Lisää pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasviksia hetki.
    6. Sekoita wasabitahna ja limetin mehu keskenään. Kokoa annokset ja tarjoa
      heti.
      Ohje: Outi Väisänen
      Kuva: Sami Repo

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Hunaja-valkosipuli pavut resepti ja ruokaohje

    * 5 dl isoja valkoisia papuja keitettynä
    * 1 dl oliiviöljyä
    * ½ dl omenaviinietikkaa
    * ½ dl vettä
    * 2 rkl hunajaa
    * 2 valkosipulinkynttä puserrettuna
    * 1 tl (yrtti) suolaa
    * 1 rkl timjamia
    * rouhittua mustapippuria
    Hunaja-valkosipuli pavut
    Sekoita marinointiliemi ja kaada papujen päälle. Anna maustua muutama
    tunti
    * Hunaja-valkosipuli pavut
    Resepti: Hunaja-valkosipuli pavut

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit