Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pekoniin’

Pekoniin kääritty täytetty possu resepti

Ainekset
1 possun sisäfile
1 pkt pekonia
½ pkt aura
pala purjoa
mustapippuria
lisänä: ½ prk kokonaisia herkkusieniä
valkosipulinkynsiä pilkottuna
kevyet valkosipuliperunat
Ohjeet
Fileen täytyy olla vähän paksumpi, tämä oli joku kermainen-jotakin.
Putsaa fileestä enimmät rämppeet ja pyyhi marinoinnit pois. Leikkaa
pois fileen päät. Leikkaa file pitkittäin auki, hakkaa kevyesti (kuva).
Levitä lihalle purjorenkaita ja auraa ja pippuria myllystä. Suolaa ei
tarvita. Sulje file.
Laita ensin pekonisuikaleet fileen päätyihin, ettei juusto valu ulos.
Kääri sitten koko file pekonilla. Laita käärö uuniin ensin 250 n.10
min., että pekoni rapsakoituu. Vähennä lämpöä 200 ja paista n. puoli
tuntia, en nyt muista ihan tarkkaan, mutta aika äkkiä se käy kun
kuumassa paistaa. Kyllä sen näkee, koska on valmis.
Leikkaa siivuiksi. Pyöräytä pannulla herkkusieniin hiukan väriä, ne
sitten pomppii, lisää valkosipulinkynsi paloja makua antamaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Pekoniin kääritty anjovislohi ja kermainen linssi-kaprishöystö

Resepti: Pekoniin kääritty anjovislohi ja kermainen linssi-kaprishöystö

Ainekset

  • 500 g lohta
  • 100 g pekoniviipaleita
  • 100 g anjovisfileitä
  • 150 g mozzarellajuustoa
  • mustapippuria
  • Höystö:
  • 1 dl linssejä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kaprista
  • 1 dl vesikrassia tai muuta mietoa yrttiä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • cayennepippuria
  • mustapippuria

  1. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja mausta mustapippurilla. Laita
    anjovisfileet ja leikatut juustoviipaleet lohen kummallekin puolelle ja
    kääri pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Nosta
    lohirullat linssi-kaprishöystön päälle. Höystö: Keitä linssejä vedessä
    n. 20 minuuttia. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Lämmitä kerma, lisää
    joukkoon linssit, kaprikset sekä sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää
    joukkoon vesikrassit, oregano sekä smetanaa ja mausta pippureilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Pekoniin käärityt lohipalat, hernepyre

Resepti: Pekoniin käärityt lohipalat, hernepyre

Ainekset

  • 650 g lohifileetä
  • 16 siivua savupekonia
  • 200 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • koristeluun herneenversoja
  • 1 tl voita

  1. Leikkaa lohifileestä kuutioita, kääri ne pekoniin ja sido
    hammastikulla. Mausta pippurilla. Pariloi kevyesti teflonpannulla ja
    voit laittaa kypsymään hetkeksi uuniin. Tarjoile hernepyreen kanssa.
    Hernepyre Kuullota herneet nopeasti kattilassa voin kanssa, kunnes ne
    ovat vähän pehmenneet. Puserra herneet siivilän läpi tasaiseksi. Mausta
    suolalla ja pippurilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Pekoniin käärittyä possunfileetä ja paistettua omenaa

Resepti: Pekoniin käärittyä possunfileetä ja paistettua omenaa

Ainekset

  • Porsas:
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • 8 siivua pekonia
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • Omenat:
  • 5 kiinteää omenaa
  • nokare voita
  • 2 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • Basilika-perunasose:
  • 8 jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

  1. Pekoniin kääritty porsaanfilee: Leikkaa sisäfileestä pieniä pihvejä (n.
  2. kpl/ syöjä). Nuiji ne kevyesti kämmenellä pihvin muotoon. Kääri
    jokaisen ympärille pekoniviipale ja kiinnitä tikulla. Mausta kevyesti
    suolalla ja pippurilla sekä timjamilla. Paista pannulla pihvien pintaan
    kaunis väri. Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 10
    minuuttia. Paistetut omenat: Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
    Sulata voi pannulla ja ripottele mukaan sokeri. Anna sokerin sulaa ja
    lisää omenat pannulle. Paista omenat kypsiksi niin, että niihin
    kuitenkin jää purutuntumaa. Mausta kevyesti suolalla ja
    mustapippurilla. Basilika-perunasose: Keitä perunat kypsiksi ja valuta
    vesi hyvin pois. Kuumenna maito ja sulata sinne voi. Soseuta perunat ja
    lisää joukkoon kuumaa maitoa niin, että saat sopivan paksuista sosetta.
    Mausta sose suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon
    hienonnettu basilika. Tarkista maku. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Resepti: Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Ainekset

  • 2 sorsaa (yht. n.1,5 kg)
  • suolaa
  • tuoretta timjamia
  • 2 sipulia
  • sitruunamehua
  • 1 pkt pekonia
  • punaviiniä
  • 1-2 rkl maizenaa suurustamiseen
  • juuresgratiini:
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 lanttu
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta rakuunaa ja persiljaa
  • 3-4 dl kermaa

  1. Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja
    tuoretta timjamia. Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa
    uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Lorauta vuoan pohjalle
    punaviiniä. Paista 225 C uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 150
    asteeseen ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston
    aikana paistoliemellä. Valmista kastike: Siivilöi liemi, lisää kylmää
    vettä tai punaviiniä ja suurusta maizenalla. Tarkista maku ja mausta
    tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Juuresgratiini: Leikkaa juurekset
    ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki mausteet.
    Lado uunivuokaan, kaada päälle kerma (niin että perunat lähes
    peittyvät) ja kypsennä uunissa 200 C noin tunti.
  2. Juomasuositukset
    [pekonisorsa1.jpg] La Celia Pinot Noir
    Alkon tuotenumero: 459247 | 10,69 €
    [7]Alkon tuotetiedot
    [pekonisorsa2.jpg] Marques de Arienzo Reserva Especial
    Alkon tuotenumero: 005422 | 25,20 €
    [8]Alkon tuotetiedot

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit