Mainokset

Reseptit sanoilla ‘perinteinen’

Maukas perinteinen lihakeitto resepti

Ainekset
800 g Naudan keittolihaa tai karjalanpaistipaloja
400 g Sianlihasuikaleita
8-12 kpl perunaa
2 ps Pakastekeittojuureksia
1 ps pakastevihannessekoitusta
1 kpl iso sipuli
2 tl tomaattipyreetä
1 tl meiramia
suolaa
Ohjeet
Paloittele lihat pieniksi, noin 2cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista ne
paistinpannulla pinnalta kypsäksi ja kunnes pannulle muodostuu vähän
nestettä. Kaada lihat ja neste suureen kattilaan, pilko kattilaan myös
sipuli. Mausta pippurilla ja suolalla, ja peitä lihat vedellä niin,
että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30-45 minuuttia kunnes
lihat ovat kypsiä välillä sekoittaen, älä lisää vettä vaikka vettä
haihtuukin. Kun lihan ovat kypsiä, lisää kuoritut ja pilkotut perunat,
vihannessekoitus ja keittojuurekset. Lisää myös pari teelusikallista
tomaattipyreetä värin takia, ja vettä reilusti niin, että ainekset
peittyvät. Keitä edelleen kunnes perunat kypsyvät ja mausta vielä
meiramilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kun keitto on kattilasta syöty, jää kattilaan yleensä vielä paljon
lientä. Liemen voi käyttää uudelleen lisäämällä siihen uudet lihat, ja
keittämällä vaikkapa pussillisen makarooneja jotka sekoitetaan liemeen.
Näin saa lihasopan lopusta vallan maistuvan lihamakaroonipadan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Perinteinen tattimuhennos resepti

Ainekset
500 g perattuja tatteja
50 g voita
1 sipuli pilkottuna
3 rkl korppujauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl lihalientä
2 dl smetanaa
valkopippuria
suolaa
Ohjeet
1. Ruskista sipulisilppu voissa, lisää pilkotut tatit ja jatka
ruskistamista. Lisää jauhot, lihaliemi, suola ja valkopippuri. Anna
kiehua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
2. Lisää smetana ja tarjoile.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

PERINTEINEN HERNEKEITTO resepti

Ainekset
500 g kuivia herneitä
4 l vettä
500 g porsaan jauhelihaa
pala savukylkeä tai 1/2 savupotka
2 sipulia
6 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 porkkana
2 tl suolaa
(pieni ripaus meiramia)
1 rkl sinappia
( halutessa 1-2 valkosipulin kynttä )
Ohjeet
Huuhdo herneet. Anna liota yön yli kylmässä vedessä. Ruskista jauheliha
ja laita herneiden kanssa kiehumaan, lisää puolitetut sipulit ja
porkkana. Suikaloi savukylki ja lisää mukaan mausteiden kanssa. (nahka
myös mukaan makua antamaan). Nyt annetaan hiljalleen hautua vähintään 3
mieluiten 4 tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Maukas perinteinen lihakeitto resepti

Ainekset
800 g Naudan keittolihaa tai karjalanpaistipaloja
400 g Sianlihasuikaleita
8-12 kpl perunaa
2 ps Pakastekeittojuureksia
1 ps pakastevihannessekoitusta
1 kpl iso sipuli
2 tl tomaattipyreetä
1 tl meiramia
suolaa
Ohjeet
Paloittele lihat pieniksi, noin 2cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista ne
paistinpannulla pinnalta kypsäksi ja kunnes pannulle muodostuu vähän
nestettä. Kaada lihat ja neste suureen kattilaan, pilko kattilaan myös
sipuli. Mausta pippurilla ja suolalla, ja peitä lihat vedellä niin,
että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30-45 minuuttia kunnes
lihat ovat kypsiä välillä sekoittaen, älä lisää vettä vaikka vettä
haihtuukin. Kun lihan ovat kypsiä, lisää kuoritut ja pilkotut perunat,
vihannessekoitus ja keittojuurekset. Lisää myös pari teelusikallista
tomaattipyreetä värin takia, ja vettä reilusti niin, että ainekset
peittyvät. Keitä edelleen kunnes perunat kypsyvät ja mausta vielä
meiramilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kun keitto on kattilasta syöty, jää kattilaan yleensä vielä paljon
lientä. Liemen voi käyttää uudelleen lisäämällä siihen uudet lihat, ja
keittämällä vaikkapa pussillisen makarooneja jotka sekoitetaan liemeen.
Näin saa lihasopan lopusta vallan maistuvan lihamakaroonipadan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Perinteinen vatkattu marjapuuro resepti

Ainekset
1½ l vett
3 dl puolukkasurvosta
n.2 dl sokeria, tai enemmän maun mukaan
½ tl suolaa, tai maun mukaan
2½ dl mannasuurimoita
Ohjeet
Selpota veden joukkoon puolukkasurvos, sokeri ja suola.
Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Vispilöi mannasuurimot
joukkoon ja keitä vielä 5 minuuttia, välillä sekoitellen. Nosta pois
liedeltä ja tarkista maku.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi ( voit käyttää vatkainta
helpottamaan työtä.)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Perinteinen jauhelihakastike resepti

Ainekset
200 gr jauhelihaa
1 kpl sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 rkl ketsuppia
yrttisuolaa, mustapippuria
Ohjeet
Hienoinna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti pieniksi
muruiksi. Lisää jauhon (sihdin läpi) ja sekoita hyvin. Lisää neste.
Voit laittaa myös 1 rkl fondia (vasikka-/kanttarelli) ja korvata veden
ruokakermalla. Sekoita ja saosta. Lisää ketsuppi ja mausteet. Hauduta 5
min.
Mausteita voi käyttää maun mukaan: valkosipulia, valkopippuria. Mutta
älä ylimausta!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Sloppy Joes, aito ja perinteinen resepti

Ainekset
500 g jauhelihaa
1 dl hienonnettua sipulia
1 dl pienittyä vihreää paprikaa
1 purkki tomaattimurskaa
3 rkl kaurahiutaleita
1 tl chilijauhetta
2 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl valkosipulisuolaa
Tabascoa tai muuta tulista kastiketta maun mukaan
Ohjeet
Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika kevyesti paistokasarissa.
Lisää tomaattimurska, kaurahiutaleet ja mausteet.
Anna muhia 10-15 minuuttia.
Tarjotaan hampurilaissämpylöiden täytteenä.
Ohje on amerikkalaisesta Better Homes and Gardenin
”New Cook Book” keittokirjasta vapaasti suomennettu.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Sturenkadun perinteinen piimälimppu resepti

Ainekset
1 l piimää
1,5 dl kaljaa
2 dl siirappia
4 tl suolaa
75-100 g hiivaa
n. 400 g ruisjauhoja (siis noin 8dl)
n. 1,3 kg hiivaleipäjauhoja (24-25dl)
2 tl anista
2 tl kuminaa
2 tl fenkolia
2 tl pomeranssin kuorta
30 g RASVAA
(0,5dl hillottua appelsiininkuorta)
Ohjeet
Lämmitä piimä kädenlämpimäksi. Lisää kalja, siirappi, suola ja murenna
joukkoon hiivaa.
Lisää ruis- ja hiivaleipäjauhoja ja mausteeksi hienonnettua anista,
kuminaa, fenkolia ja pomeranssin kuorta. Anna taikinan kohota liinan
alla.
Leivo taikinasta 4-6kpl pyöreätä leipää. Kohota leivinpaperin liinan
alla. P
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa ensin 20 minuuttia ja sitten
170-175 asteessa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä kypsät leivät ritilän päälllä. Kaljan asemesta voi käyttää
joulukaljan valmistuksessa syntyvää mäskiä myös.
Lisää mausteita makusi mukaan, tai jos et pidä näistä mausteista voit
jättää ne kokonaan pois.
Samalla ohjeella voit leipoa maukkaita omenalimppuja. Korvaa puolet
piimästä silloin omenasoseella ja jätä hillotut appelsiininkuoret pois.
Jos omenasose on hyvin makeaa, vähennä taikinasta siirapin määrää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Perinteinen jauhelihakastike resepti ja ruokaohje

* 200 gr jauhelihaa
* 1 kpl sipulia
* 2 rkl vehnäjauhoja
* 3 dl lihalientä
* 1 rkl ketsuppia
* yrttisuolaa, mustapippuria
*
*
*

Perinteinen jauhelihakastike 5 Annosta

Hienoinna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti pieniksi
muruiksi. Lisää jauhon (sihdin läpi) ja sekoita hyvin. Lisää neste.
Voit laittaa myös 1 rkl fondia (vasikka-/kanttarelli) ja korvata veden
ruokakermalla. Sekoita ja saosta. Lisää ketsuppi ja mausteet. Hauduta 5
min.

Mausteita voi käyttää maun mukaan: valkosipulia, valkopippuria. Mutta
älä ylimausta!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Perinteinen lipeäkala ja valkokastiketta

Resepti: Perinteinen lipeäkala ja valkokastiketta

Ainekset

  • n. 800 g lipeäkalaa
  • 25 g voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua musta- tai valkopippuria
  • tarjolle keitettyjä herneitä ja keitettyjä perunoita

  1. Lipeäkala uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään
    vuokaan avonaisena (ilman foliota) ja lisää suolaa 2 tl kalakiloa
    kohden. Paistoaika on noin 40 minuuttia 175° C. Kaada kypsästä kalasta
    vuokaan kerääntynyt liemi pois. Ohje sopiva määrälle 0,5-1,5 kg.
    Suosittelemme uunissa kypsennystä.
  2. Lipeäkala keittäen pussissa tai ilman: Keitä teräskattilassa vesi 2 l
    kiehuvaksi ja lisää 3 tl suolaa. Lisää veteen pistelty kalapussi
    (vähintään 10 reikää), josta on valutettu ylimääräinen neste pois.
    Sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle. Anna kalan kypsyä/hautua
    liedellä noin 30-35 minuuttia. Älä kiehauta vettä, sillä kala hajoaa
    helposti. Valuta kypsästä kalasta ylimääräinen liemi pois ja poista
    kala varovasti pussista. Valmiin annoksen voi maustaa vielä maun
    mukaan.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito. Sekoita kastike
    tasaiseksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia jatkuvasti
    sekoittaen kunnes kastike saostuu. Lisää kastikkeeseen mausteet ja
    tarkista maku.
  4. VINKKI! Varaa lipeäkalaa 300-500 g/annos. Jos haluat kalasta
    valkoisempaa ja kiinteämpää, liota sitä kylmässä vedessä muutamia
    tunteja. Lisää suolaa ja muita mausteita kypsennyksen jälkeen oman maun
    mukaan. Käytä halutessasi elektronista paistolämpömittaria. Kypsän
    kalan lämpötila on 69-70° C. Varoitus: Älä kuumenna tai kiehauta kalaa,
    sillä jos kalan sisälämpö nousee yli 70° C saattaa kala hajota
    helposti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit