Mainokset

Reseptit sanoilla ‘perunaa’

Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa

Resepti: Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa

  • 10 kpl perunaa
  • 1/2 kpl punainen paprika
  • 1/2 kpl keltainen paprika
  • 1/2 kpl musta paprika
  • 1/2 kpl vihreä paprika
  • 1 kpl sipuli
  • rosmariinia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • koristeeksi persiljaa
    1. Pese perunat ja lohko kuorineen, ryöppää nopeasti (n. 4 min.)
      kiehuvassa vedessä. Leikkaa paprikat ja sipuli reiluiksi kuutioiksi.
      Kaada uunipellille tai laakeaan vuokaan oliiviöljyä, pyörittele
      perunat, sipuli ja paprikat öljyssä, mausta rosmariinilla,
      mustapippurilla ja suolalla. Paista uunissa ylälämmöllä 220°C n. 30
      minuuttia välillä käännellen.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä

    Resepti: Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä

  • Siika paperissa:
  • 2 suomustettua kokonaista siikaa
  • 3 rkl merisuolaa
  • 100 g lehtipinaattia
  • n. 10 cm pala purjosipulia
  • 1 lime
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa
  • Palsternakalla täytetyt perunat:
  • 8 uuniperunaa
  • 2 pientä palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 4 dl vettä
  • Nopea lime-rahkakakku:
  • 1 valmis kakkupohja
  • 200 g rahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1-2 limeä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl pakastemarjoja tai tuoreita hedelmiä
    1. Siika paperissa: Suolaa siian vatsa tasaisesti ja anna suolan imeytyä
      hetki. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi kattilassa. Lisää
      ruodittu ja huuhdeltu pinaatti. Raasta limen kuori ja lisää se mehun
      kanssa paistokseen. Sekoita hyvin. Lusikoi täyte siian sisälle ja sulje
      vatsa vedessä kastetuilla puutikuilla. Ripottele pintaan merisuolaa.
      Kääri kala voipaperiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20
      minuuttia. Kalan tulee olla mehukkaan kypsä ei kuivan kypsä!
      Palsternakalla täytetyt perunat: Halkaise uuniperuna ja leikkaa kevyt
      siivu pohjasta pois. Aseta puolikkaat tukevasti pellille ja paahda 200
      asteisessa uunissa kypsäksi (n. 30-40min). Koverra kypsästä perunasta
      reilu ruokalusikallinen sisusta pois ja jätä perunat pellille. Pilko
      sipuli ja palsternakka pieniksi paloiksi ja kuullota niitä hetki
      kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja vesi. Keitä kypsäksi ja kaada
      keitinvesi pois. Lisää perunoiden koverrettu sisus sipulin ja
      palsternakan joukkoon. Lämmitä kerma ja soseuta pehmeiden juuresten
      kanssa tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lusikoi
      pyree uuniperunan sisälle ja kuumenna perunoita uunissa muutama
      minuutti. Tarjoa lämpimänä kalan kanssa. Nopea lime-rahkakakku: Leikkaa
      kakkupohjasta annospaloja. esim. juomalasia muottina käyttäen. Vaahdota
      vaniljakastike ja sekoita hunaja rahkan joukkoon. Pese lime ja raasta
      sen kuori sekä purista mehu rahkan joukkoon. Yhdistä vaniljavaahto ja
      rahkaseos keskenään. Lusikoi täytettä kakkupalalle, nosta päälle toinen
      kakkupala ja jälleen pinnalle täytettä. Koristele marjoilla tai
      hedelmillä. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Hirvenpaisti ja hasselbackan perunaa

    Resepti: Hirvenpaisti ja hasselbackan perunaa

    Ainekset

    • 1 kg hirven paistia
    • 200 g siivutettua spekkiä (sian ihraa)
    • 2 kpl porkkanaa
    • 1 kpl sipuli
    • 1 kpl palsternakka
    • 1/2 selleri
    • tuoretta timjamia
    • tuoretta rosmariinia
    • 1 rkl katajanmarjoja
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 2 l vaaleaa vasikanlientä tai riistalientä
    • Perunat:
    • 400 g nicola perunaa
    • voita
    • tuoreleipäraastetta
    • parmesania
    • muskottia
    • suolaa
    • Kastike:
    • 1 l haudutuslientä
    • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
    • 50 g aurajuustoa
    • 4 dl kermaa
    • 2 rkl tuoretta timjamia
    • 2 rkl tuoretta kirveliä
    • 50 g voita
    • 50 g vehnäjauhoja

    1. Avaa hirven paisti pitkäteräisellä, teräväkärkisellä veitsellä
      poikkisyin niin, että paistista tulee n. 2cm paksu levy. Mausta paisti
      suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla, levitä spekki ja rullaa
      kuten kääretorttu. Sido narulla ja ruskista pannulla. Ruskista
      juurekset ja laita uunivuokaan, lisää joukkoon kokonaista
      valkopippuria, timjamia, rosmariinia ja katajanmarjoja, nosta paisti
      juuresten päälle ja kaada lientä niin, että juurekset peittyvät.
      Kypsennä 100°C kunnes sisälämpötila on 68°C, välillä liemellä sivellen.
      Kuori perunat ja viipaloi niin, että alareuna jää kiinni. Sekoita
      leipäraaste, sulatettu voi, suola, parmesan sekä muskotti keskenään ja
      levitä perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 170°C noin 20 minuuttia.
      Siivilöi paistin liemi, ota ½ l erilleen paistin lämmittämistä varten.
      Laita liemi kattilaan, keitä niin että jäljelle jää 3 dl. Lisää
      joukkoon mustaherukkahyytelö, kerma ja aurajuusto. Keitä niin, että
      jäljelle jää ½ l. Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauho, kypsennä.
      Vatkaa vähitellen kastikkeen joukkoon kunnes se suurustuu, lisää
      lopuksi yrtit ja tarkista maku. Paistin lämmittäminen: Viipaloi paisti
      ja lämmitä miedolla lämmöllä haudutusliemessä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Tapenade perunaa

    Resepti: Tapenade perunaa

    Ainekset

    • 4-6 kpl kypsiä keitettyjä perunoita
    • 1 1/2 dl hienonnettuja oliiveja
    • 1/2 hienonnettu sipuli
    • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
    • 1 rkl oliiviöljyä (tai jos oliivit on säilötty öljyssä, niin sitä)
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Sekoita oliivi, sipuli ja persilja öljyyn ja sekoita lohkottujen
      kypsien perunoiden päälle. Mausta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Skånen perunaa ja ryynisinappia (14.2.2002)

    Resepti: Skånen perunaa ja ryynisinappia (14.2.2002)

    Ainekset

    • 1 kg Asterix perunaa
    • 1 kpl sipuli
    • 2 rkl sinapinsiemen dijon sinappia
    • 3 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 2 rkl rypsiöljyä

    1. Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipuli. Paista sipuli pannulla
      öljyssä ja lisää perunakuutiot. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää
      kerma, sinappi ja mausteet. Laita takaisin levylle ja anna hautua
      miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää noin 10 – 15 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Pihvi, punaviinisipulit, perunaa ja chiliöljyä

    Resepti: Pihvi, punaviinisipulit, perunaa ja chiliöljyä

    Ainekset

    • 1/2 plo punaviiniä
    • 3x 130G sisäfile pihvejä
    • 3 salottisipulia
    • tuoretta chiliä
    • persiljaa
    • meiramia
    • 2 rosamunda perunaa
    • 1/2 dl sokeria
    • voita
    • oliiviöljyä

    1. Chiliöljy: Kuutioi chili ja hienonna persilja. Sekoita ne oliiviöljyyn
      ja mausta suolalla ja pippurilla. Punaviinisipulit: Kuori ja puolita
      salottisipulit. Kaada kuumaan kattilaan punaviini ja lisää siihen
      sipulit,meiramia, persiljan oksia, sokeria, suolaa ja pippuria hauduta
      n.10 min. Perunat: leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi paista niihin
      kaunis ruskea pinta pannulla. Laita perunat voideltuun uunivuokaan ja
      kypsennä loppuun uunissa. Pihvit: Ruskista pihvit pannulla ja laita ne
      uunivuokaan mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa
      uunissa n.8 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaattikeitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit