Mainokset

Reseptit sanoilla ‘perunalaatikko’

Lipeäkala-perunalaatikko resepti

Ainekset
500 g kypsää, paloiteltua lipeäkalaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa, pippuria
1 munankeltuainen
750 g perunoita
2 rkl voita
2 dl kiehuvaa maitoa
suolaa, sokeria
1 munanvalkuainen
korppujauhoja
Ohjeet
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito
(4dl)pienissä erissä. Keitä 10min. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää
viimeksi kevyesti vatkattu keltuainen. Keitä kuoritut perunat kypsäksi
Ja tee niistä sosetta. Mausta suolalla,voilla ja ripauksella sokeria.
Lisää kuohkeaan perunasoseeseen kovaksi vatkattu valkuainen. Voitele
vuoka. Vuoan pohjalle ensin paloiteltu lipeäkala. Kaada kastike päälle.
Perunasose laitetaan viimeksi. Tee pinta vaikka lusikalla
koristeelliseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225 asteessa
kauniin väriseksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Aura-perunalaatikko resepti

Ainekset
Rosamunda-perunoita
Aura-juustoa
ruokakermaa
mustapippuria
merisuolaa
valkosipulia
Ohjeet
Tee laatikkoa vähän tai paljon:
Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Lado perunasiivut voideltuun laakeaan uunivuokaan. Mausta rouhitulla
mustapippurilla ja vähällä merisuolalla.
Lisää valkosipulisiivuja ja Aura-murua.
Jatka samalla tavalla kerrostamalla, päällimmäiseksi perunakerros.
Kaada vuokaan ruokakermaa niin paljon, että perunat peittyvät.
Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa n. tunnin ajan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Lipeäkala-perunalaatikko resepti

Ainekset
500 g kypsää, paloiteltua lipeäkalaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa, pippuria
1 munankeltuainen
750 g perunoita
2 rkl voita
2 dl kiehuvaa maitoa
suolaa, sokeria
1 munanvalkuainen
korppujauhoja
Ohjeet
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito
(4dl)pienissä erissä. Keitä 10min. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää
viimeksi kevyesti vatkattu keltuainen. Keitä kuoritut perunat kypsäksi
Ja tee niistä sosetta. Mausta suolalla,voilla ja ripauksella sokeria.
Lisää kuohkeaan perunasoseeseen kovaksi vatkattu valkuainen. Voitele
vuoka. Vuoan pohjalle ensin paloiteltu lipeäkala. Kaada kastike päälle.
Perunasose laitetaan viimeksi. Tee pinta vaikka lusikalla
koristeelliseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225 asteessa
kauniin väriseksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Perunalaatikko, imellytetty ja ei resepti

Ainekset
2 kg perunoita
vettä
5 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
3 tl suolaa
3 rkl voita
Ohjeet
Keitä perunat kuorineen vedessä. Ei suolaa veteen. Kuori ne niin
kuumana kun hyppyset sietää. Survo soseeksi. Sekoita joukkoon
vehnäjauhot. Anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä yön yli. (väh. 3-4
tuntia) Lisää imeltyneeseen soseeseen maito, suola ja voi. Sekoita
hyvin. Kaada neljään voideltuun uunivuokaan. Jätä vuokaan tilaa, sillä
tämä kiehuu hyvin uunissa. Paista 150 / 3-4 tuntia.
Jollet halua imellytettyä, paista hetikohta ilman seisottamista. tein
aivan samalla tavalla, mutten seisottanut kuin tunnin ja mun mielestä
tuli ihan hyvää. (22.11-08)
tulee 4 kpl 0,8 l foliovuokaa, annos on helppo puolittaa pienemmälle
porukalle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Imelletty perunalaatikko resepti ja ruokaohje

* 2,5 kg perunoita
* 50 g voita
* 0,75 dl Vehnäjauhoa
* 0,5 l maitoa
* 1 rkl suolaa
* 2 rkl siirappia
*
*
*
Imelletty perunalaatikko
Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta. Pese perunat
huolellisesti ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen. Kaada vesi
pois, kuori kuumat perunat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi
voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.
Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnäjauhoista ja
sekoita tasaiseksi.
Anna soseen imeltyä peitettynä tunnin verran ja sekoita joukkoon loput
jauhot.
Anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa (ei yli 50 asteessa) vähintään
3-4 tuntia tai yön yli. Sekoita sosetta muutaman kerran. Imeltyessään
sose löystyy ja saa makean maun.
Lisää soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen
seoksen. Mausta seos suolalla ja siirapilla.
Kaada seosta voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä
laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana.
Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.
Resepti: Imelletty perunalaatikko

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Ahven-PerunaLaatikko resepti

Ainekset
4-5 isoa perunaa
ahvenfileitä tai jotain kalaa
1 Sipuli
10 cm purjoa
katkarapuja
tillisilppua
n.2-3 dl Kermaa
suolaa , valkopippuria
( pari rkl kermaviili-kapriskastiketta)
Ohjeet
Siivuta perunat, sipuli ja purjo. Lado voidellun uunivuoan pohjalle n.
puolet perunoista ja sipuli, älä turhaan huuhtele perunoita. Lado
ahvenfileitä sen verran kuin on käytettävissä, ripottele tillisilppua,
suolaa ja pippuria päälle. Lisää katkarapuja ja purjo. Lado loput
perunat päällimmäiseksi. Sekoita kermaan tai ruokakermaan suolaa ja
valkopippuria sekä pari lusikallista kermaviili-kapriskastiketta, jos
sitä sattuu olemaan ( sopii muuten tosi hyvin), kaada päälle ja laita
uuniin 200 noin tunniksi, vähennä lämpöä jos uhkaa kiehua yli,
alemmassa lämpötilassa laatikko hautuu mukavasti
Kaprista voi laittaa muutenkin joukkoon jos haluaa, hakkaa vain
hienoksi muutama kapris ja saa vaihtelua makuun. Hyvää laatikkoa, kalaa
voi vaihdella saannin mukaan, katkaravut voi jättää pois. Yleensä
käytän ruokakermaa, nyt sattui olemaan ylimääräistä kuohukermaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

PERUNALAATIKKO 2 resepti

Ainekset
8-10 perunaa reiluina siivuina
1 sipuli silputtuna
10 kokonaista maustepippuria
ripaus paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
0,5 dl lihalientä
sian kylkisiivuja
(ripaus suolaa)
Ohjeet
Siivuta perunat, silppua sipuli. Laita voideltuun uunivuokaan, mausttet
sekaan, päälimmäiseksi kylkisiivut. Kaada päälle lihalientä, niin ettei
lihat peity. Paista 200 asteessa n 1-1,5 h. Tarjoa lisukkeena
punajuuria ja maustekurkkuja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Imelletty perunalaatikko, Tuuvinki resepti

Ainekset
1,5 kg jauhoisia perunoita
4 rkl vehnäjauhoja
8-10 dl punaista maitoa
30 g voita
2 tl hienoa merisuolaa
voinokareita
Ohjeet
Keitä perunat kuorineen ja kuori kun ovat kypsiä. Survo perunat ja
sekoita joukkoon vehnäjauhot. Jätä imeltymään yön yli lämpimään
paikkaan. Esim leivin uunin päälle tai hellalle, jos uuniissa on
paistumassa esim. kinkku. Normaali huoneenlämpö on liian alhainen
lämpötila imeltymiseen.
Lisää aamulla survokseen maito, suola ja sulatettu voi. Jaa perunavelli
paistovuokiin. Täytä vuoka vähän yli puolenvälin ja lisää päälle
voinokareita ja paista 160 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Broileri-perunalaatikko resepti

Ainekset
2 kg broilerin rintaleikkeitä (marinoituja)
10 isoa perunaa
1 prk ananaspaloja 130 g
5 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
1/2 tl timjamia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl maizenaa
1 prk kookosmaitoa
vuokaan öljyä
Ohjeet
- Poista broilereista nahkat ja luut, paloittele isoja palasia ja laita
palaset takaisin marinadiin.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori, kuivaa ja siivuta perunat voideltuun vuokaan 1 cm siivuiksi.
- Lisää sekaan silputut valkosipulit, kuorittu ja raastettu inkivääri,
timjami, suola ja mustapippuri. Sekoita.
- Lisää ananaspalaset ja päälimmäiseksi broilerinpalaset marinadin
kanssa. (Kaada ananaksista mehu pois.)
- Lisää viimeiseksi kookosmaito, johon sekoitat Maizenan.
- Nosta uuniin paistumaan aluksi ilman kantta. Kun alkaa porista, laita
vuokaan kansi.
- Valmistukseen meni n. 2 tuntia. Nopeamminkin valmistuu, kun käyttää
toisenlaisia perunoita, kovempaa lämpöä jne.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Imelletty perunalaatikko

Resepti: Imelletty perunalaatikko

Ainekset

  • 2,5 kg perunoita
  • 50 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja

  1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuva lajike. Pese perunat huolellisesti
    ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen.
  2. Kaada vesi pois ja kuori kuumat perunat. Soseuta ne tasaiseksi soseeksi
    voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.
  3. Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnä-jauhoista
    ja sekoita tasaiseksi. Anna soseen imeltyä peitettynä
    Elmu-tuorekelmulla tunnin verran ja sekoita joukkoon loput jauhot.
  4. Imeltyminen vaatii soseen säilyttämistä lämpimässä paikassa (ei yli 50
    asteessa) vähintään 3–4 tuntia, mielellään yön yli. Sekoita sosetta
    muutaman kerran.
  5. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun. Lisää soseeseen maitoa
    sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen.
  6. Mausta seos suolalla ja siirapilla. Kaada seos Eskimo-foliovuokaan vain
    hieman yli puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen
    aikana. Paista laatikkoa 160 °C yksi tunti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
Mainokset
Sivut