Mainokset

Reseptit sanoilla ‘perunasalaattia’

Grillattua sinihomejuusto-perunasalaattia resepti

Ainekset
1 l (uusia) perunoita
1 punasipuli
4 (luumu)tomaattia
30 g voita
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 (kevät)sipuli
tuoretta timjamia
20 oliivia
170 g sinihomejuustoa
Ohjeet
Pese ja paloittele reiluiksi lohkoiksi perunat ja punasipuli. Sekoita
perunat, sipuli, tomaatti, voi, suola, pippuri ja valkosipuli. Leikkaa
foliosta ja leivinpaperista 4 reilunkokoista palaa. Aseta foliot
alimmaisiksi, leivinpaperi päälle ja taita folion reunoja vähän
ylöspäin. Annostele salaatti nyyteille ja kääri kiinni. Kypsennä
grillissä, hiilien päällä tai uunissa 20-30 min, kunnes perunat ovat
kypsiä. Lisää lopuksi päälle (kevät)sipulia, timjamia, oliiveja ja
sinihomejuustoa.
Tarjoile sellaisenaan tai lihan, kanan tai kalan lisukkeena!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Hirven paahtopaisti ja perunasalaattia sekä hedelmiä

Resepti: Hirven paahtopaisti ja perunasalaattia sekä hedelmiä

Ainekset

  • 1 kg hirven paistia tai ulkofileetä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • valkosipulia
  • rypsiöljyä
  • Perunasalaatti:
  • 8 – 10 keitetttyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 hapokas omena
  • 2 suolakurkkua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • (kapriksia)
  • 2 dl majoneesia
  • 1 – 2 tl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja pippuria
  • tilkka sitruunamehua
  • Hedelmät:
  • 1 appelsiini
  • 1 kypsä päärynä
  • viinirypäleitä
  • ½ tuore ananas
  • 2 tl hunajaa
  • minttua
  • Kastike:
  • 3 keltuiasta
  • 50 g tomusokeria
  • 3 rkl makeaa viiniä

  1. Hirvenpaahtopaisti: Hiero lihan pintaan öljyä ja ruskista paisti
    kauttaaltaan kuumalla pannulla. Sekoita morttelissa suola,
    mustapippurit, timjami sekä murskattu valkosipuli ja hiero mausteseos
    paistin pintaan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja
    kypsennä paistia 175 asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on
    n. 58 astetta. Ota paisti uunista ja kääri se folioon vetäytymään
    muutamaksi minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.
    Perunasalaatti: Kuutioi perunat, omena ja suolakurkut sekä hienonna
    sipuli. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi. Sekoita majoneesiin
    mausteet ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Tarjoile paahtopaistin
    kera. Hunajalla maustettuja hedelmiä sabayonekastikkeella: Pilko
    hedelmät kauniiksi paloiksi ja mausta hunajalla. Mittaa kattilaan
    keltuaiset, sokeri ja 1 rkl viiniä ja vatkaa seos vaahdoksi
    vesihauteessa. Kun kastike alkaa saostua lisää loppu viini ja nosta
    kattila pois lämmöltä. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn
    tiskialtaaseen ja vatkaa kastike viileäksi. Asettele hedelmät kauniisti
    lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Reseptit: Henri Alen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

Resepti: Paistettua pekoni-lohta ja perunasalaattia

  • merisuolaa
  • viherpippurirouhetta
  • 1 ruukku oreganoa
  • 4 n.200 g nahatonta ja ruodotonta lohifileepalaa
  • 8 siivua pekonia
  • Perunasalaatti
  • 700 g pieniä keitettyjä ja jäähtyneitä perunoita
  • 2 punasipulia
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
    1. Hienonna suola, pippuri ja oregano huhmareessa. Hiero lohen pintaan.
      Kääri kalat pekoniin, paista parilalla tai uunissa 200 asteessa noin 10
      min. Tarjoile perunasalaatin kanssa: Kuutioi perunat, hienonna sipulit.
      Sekoita kermaviiliin mehu, kuori ja mausteet. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Perunasalaattia saksalaisittain ja leikkelelautanen

    Resepti: Perunasalaattia saksalaisittain ja leikkelelautanen

    Ainekset

    • 10 kiinteää perunaa (höyrytetty kypsiksi kuorineen)
    • 1 iso sipuli
    • laimeaa lihalientä
    • 3-4 rkl valkoviinietikkaa
    • loraus rypsiöljyä
    • suolaa
    • pippuria
    • LISÄKSI TARJOLLE
    • erilaisia leikkeleitä
    • juustoja
    • pretzelrinkeleitä

    1. Kypsennä perunat höyryssä kypsiksi. Näin ne pysyvät paremmin kasassa.
      Jäähdytä. Kuori jäähtyneet perunat. Leikkaa perunat siivuiksi ja laita
      sekoituskulhoon. Hienonna yksi sipuli ja sekoita se perunoiden
      joukkoon. Kaada päälle lämmintä lihalientä. Laita lihalientä juuri sen
      verran, että perunat maustuvat hyvin, mutta eivät ui liemessä. Anna
      perunoiden maustua liemessä muutama tunti tai kunnes liemi on
      jäähtynyt. Lisää joukkoon loraus valkoviinietikkaa ja öljyä ja mausta
      suolalla ja pippurilla. Tarjoile hyvien leikkeleiden, juustojen ja
      pretzelrinkeleiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit