Mainokset

Reseptit sanoilla ‘perunat’

Milli mollin perunat resepti ja ruokaohje

* Jauhoisia perunoita (isoja)
* voita
* sipulia
* Kermaa
* suolaa
Milli Mollin perunat
Jauhoitset perunat keitetään kuorineen kypsäksi.
Kypsistä perunoita leikataan hattu pois. Hattuun laitetaan voi nokare.
Perunasta koverretaan sisus pois. Kulhoon lisätään raastettu sipuli,
voita suolaa ja kermaa, nämä sekoitetaan ja täytetään perunat
uudelleen. Hattu laitetaan päähän ja lämmitetään uudelleen uunissa tai
grillissä
Sopii hyvin grilliruoan kanssa tai vaikka ihan sellaisenaan salatin
kera.
* Milli Mollin perunat
Resepti: Milli mollin perunat

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Skånen perunat resepti ja ruokaohje

* 7 kpl perunaa
* 1 kpl(isohko) Sipuli
* 2 dl Kermaa
* nokare voita
* nippu ruohosipulia
* suolaa ja valkopippuria
*
*
*
Skånen perunat
Kuori perunat ja sipuli, kuutioi ne. Kuullota ne pannulla voissa.
(Vaikka korkeareunainen kannellinen teflonpannu). Lisää kerma, anna
hautua kypsäksi, että kasvikset pehmenevät. Pidä lämpö mietona.
Lisää lopuksi suola sekä valkopippuri ja pätki saksilla nippu tuoretta
ruohosipulia pinnalle, nosta tarjolle.
Resepti: Skånen perunat

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Pakastetut uudet perunat resepti

Ainekset
Pieniä uusia perunoita
tilliä
Ohjeet
Harjaa perunoista kuori pois. Esikeitä ne 3-5min. Jäähdytä ja pane
pakastusrasioihin kerroksittain tillin kanssa. Näin saat maistella
:kesänmakua: talvellakin

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Paahdetut sipuliset perunat resepti

Ainekset
1 kg perunoita (voi myös olla uusiaperunoita)
Marinadi:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 kpl valkosipulin kynttä puserrettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ dl punasipulia hienonnettuna
suolaa maun mukaan
Ohjeet
Laita uuni 200 asteeseen.
Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, suola ja
mustapippuri.
Aseta perunat uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Lisää marinadi päälle
ja sekoita perunat hyvin.
Paahda perunoita noin 40-45 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät.
Sekoita perunoita 2-3 kertaa paiston aikana.
Laita perunat kauniiseen kulhoon, ja ripottele pinnalle punasipulia ja
ruohosipulia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Vartaissa grillatut uudet perunat

Resepti: Vartaissa grillatut uudet perunat

Ainekset

  • 750 g pieniä uusia perunoita
  • 3-4 rkl öljyä
  • karkeaa merisuolaa
  • mustapippuria

  1. Pese perunat hyvin ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5
    min. Kaada perunat siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Pujota
    kokonaiset perunat liotettuihin puisiin varrastikkuihin ja voitele ne
    öljyllä. Kypsennä grillin laidalla välillä käännellen 10-15 min. Sirota
    kypsille perunoille karkeaa suolaa ja mustapippuria.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Pippuripihvi ja hasselbackan perunat

Resepti: Pippuripihvi ja hasselbackan perunat

  • Pihvit:
  • 600 g härän sisä- tai ulkofileetä
  • musta- ,valko- ja viherpippureita
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • öljyä
  • 2 dl tummaa kastiketta
  • ½ dl kermaa
  • (tilkka konjakkia)
  • Perunat:
  • 8 perunaa
  • voita
  • juustoraastetta
  • korppujauhoja
  • suolaa
  • Pekonipavut:
  • 400 g vihreitä papuja
  • ½ pkt pekonia
  • tilkka öljyä
  • suolaa
    1. Pippuripihvit: Leikkaa filee pihveiksi. Sivele pihvin pinta sinapilla
      ja mausta suolalla. Rouhi pippurit morttelissa ja levitä pippuriseos
      lautaselle. Kääntele pihvit pippuriseoksessa. Kuumenna öljy pannulla ja
      paista pihvejä noin 4 minuuttia per puoli. Lisää pannulle konjakki,
      tumma kastike sekä tilkka kermaa. Hauduta pihvejä kastikkeessa vielä n.
    2. minuuttia. Hasselbackan perunat: Kuori perunat ja leikkaa ne
      viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Älä
      siis leikkaa viiltoa loppuun saakka. Sivele perunan pintaan voita ja
      mausta suolalla. Nostele perunat uunivuokaan tai –pellille ja paista
    3. 80 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja
      korppujauhoja ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
      Pekonipavut: Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Tee
      pavuista 4 nippua ja kääri pekoni viileet nippujen ympärille. Kuumenna
      pannulla tilkka öljyä ja paista pekoni rapeaksi. Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Uudet perunat juustokuorutuksella

    Resepti: Uudet perunat juustokuorutuksella

    Ainekset

    • 1 kg uusia perunoita
    • Mausteseos:
    • oliiviöljyä
    • valkosipulikynsiä
    • juustoraastetta (esim. parmesaani)
    • yrttejä maun mukaan

    1. Laita perunat uunivuokaan. Sekoita juustoraaste, murskattu valkosipuli,
      yrtit ja öljy -> kaada perunoitten päälle. Valmista uunissa, myös
      paistinpannulla käy.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Kirveliöljy ja uudet perunat

    Resepti: Kirveliöljy ja uudet perunat

  • 3 dl tuoretta kirveliä
  • 1 dl maissiöljyä
  • Maldon-suolaa (ripaus)
  • valko- ja mustapippuria myllystä
    1. Silppua kirvelit tehosekoittimessa suolan kanssa silpuksi. Lisää öljy
      ja anna sekoittua tasaiseksi. Mausta pippureilla ja tarkista suola.
      Keitä sormenpään kokoiset perunat kypsiksi ja pyörittele
      kirveliöljyssä. Leikkaa ohut siivu linnunmaksaterriiniä kuumien
      perunoiden päälle ja tarjoile heti. Perunoiden ja yrttiöljyn sekaan voi
      halutessa lisätä rapeaa pieniksi silputtua salaattia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Hilloksessa paistetut perunat ja jokiraputäyte

    Resepti: Hilloksessa paistetut perunat ja jokiraputäyte

  • 4 isoa Rosamunda perunaa tai tavallisia perunoita
  • 4 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 2 dl majoneesia
  • 2 punasipulia
  • nippu yrttejä esim. ruohosipulia ja tilliä
  • 1 sitruunan kuori
  • suolaa
  • 200 g jokirapuja
    1. Kääri perunat folioon ja nosta hiillokseen. Kypsennä pehmeiksi. Voit
      myös valmistaa ne uunissa. Sekoita jougurtin joukkoon majoneesi,
      hienonnetut sipulit ja yrtit ja mausta sitruunan kuorella ja suolalla.
      Sekoita lopuksi joukkoon jokiravut. Tarjoile kylmänä perunoiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Paistetut perunat ja ketsuppidippikastike

    Resepti: Paistetut perunat ja ketsuppidippikastike

    Ainekset

    • 1 kg kiinteitä perunoita
    • suolaa
    • oliiviöljyä
    • dippikastike:
    • 2 dl majoneesia
    • 120 g smetanaa
    • 4 rkl ketsuppia
    • 4 rkl kuivattua sipulia
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 2 tl suolaa
    • 1 rkl punaviinietikkaa

    1. Keitä perunoita noin 8 min. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Kuumenna uuni
    2. 20 asteeseen. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille.
      Pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 15-20
      min. Sekoita dippikastikkeen ainekset ja anna dipin seistä jääkaapissa
      siihen asti kun perunat ovat valmiit.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit