Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pesto’

PESTO TORTELLINIT ja ravut resepti

Ainekset
Pasta:
300 g vehnajauhoja (pastajauhot, oo-farina)
3 kpl kananmunaa
ripaus suolaa
pestotayte:
100 g tuoreen basilikan lehtia
40 g tuoreen lehtipersiljan lehtia
20 g paahdettuja pinjan siemenia (paahda hetki kuivalla pannulla,
kunnes kullanruskei
10 g (4kpl) walnuts, rouhittuna
120 ml oliiviöljyä
200 g ricottajuustoa
ripaus merisuolahiutaleita
Lisäksi:
n.200 g jatikatkarapuja, raakana
4 rkl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
n.5 rkl kuivaa valkoviiniä
2 kpl isoa, kypsaa tomaattia (kaltattuna, siemenet poistettuna ja
pieniksi kuutioiksi
ripaus tuoretta lehtipersiljasilppua
ripaus merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria myllystä
Ohjeet
Pasta:
1. Laita jauhot ja suola yleiskoneeseen ja käynnistä. Lisää kananmunat
yksitellen. Anna koneen käydä, kunnes taikina muodostuu. Jos seos
näyttää silti jauhoiselta, lisää yksi kananmunan keltuainen. Ota
taikina pois koneesta ja alusta, kunnes saat kiinteän ja sileäpintaisen
taikinan. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Valmista pastasta levyjä pastakoneella tai kaulimella.
2. Valmista tayte:
Laita basilika, persilja, pinjan siemenet, walnuts ja oliivioljy
tehosekoittimeen. Pyorayta nopeasti tasaiseksi massaksi.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon ricotta (juusto).
3. Kaulitse pastasta ohut levy (tai kayta pastakonetta).
Leikkaa levysta 5cm kanttiinsa olevia nelioita.
Laita jokaisen nelion keskelle pikkusormenpaan kokoinen nokare
pestotaytetta.
Nosta pastanelio kolmioksi ja painele reunat tiiviisti yhteen. Kaanna
sitten kolmion kaksi sivua etusormien avulla ”sisaan”. Painaise sivut
yhteen.
4. Laita vesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Mausta suolalla.
Laita tortellinit kiehuvaan veteen ja keita noin 2min. tai kunnes
nousevat pintaan. Nosta tortellinit reikakauhalla pois kattilasta.
5. Kuumenna pannulla oliivioljy. Lisaa joukkoon valkosipuli ja
jattikatkaravut. Paista nopeasti molemmin puolin, kunnes ovat kypsat
(punaiset). Poista ravut pannulta.
Lisaa pannulle valkoviini, tomaattikuutioit ja yrtit. Kuumenna
kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon yrtit. Valmis.
Sekoita tortellinit ”rapukastikkeen” kanssa ja tarjoile vaikka tuoreen
leivan kera 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Pesto-tonnikalapasta resepti

Ainekset
1 kpl pienehkö sipuli
1/2 kpl punaista paprikaa
1/2 kpl vihreää paprikaa
1/2 punaista chilipaprikaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
3 rkl punaista pestoa
3-4 dl Kermaa
3-4 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa
2 prk tonnikalaa paloina
(suolaa)
Ohjeet
Kuullota sipuli ja ripaus mustapippuria oliiviöljyssä. Lisää paprikat
ja chilipaprika. Mausta pestolla ja lisää kerma. Kun kastike on
kiehunut pari minuuttia lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. Silppua
muutama basilikan lehti ja lisää kastikkeeseen. Sekoita lopuksi
varovasti tonnikalapalat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
mustapippuria ja suolaa.
Tarjoile pastan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Pesto-perunasalaatti resepti

Ainekset
6-8 keitettyä perunaa
Pestokastike:
ruukullinen persiljaa
ruukullinen vesikrassia
kourallinen saksanpähkinöitä tai
( pinjansiemeniä )
2 isoa valkosipulin kynttä
3 rkl raastettua parmesaania
3-4 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
Keitä perunat, jäähdytä ja lohko paloiksi.
Tee kastike. Sekoita kaikki aineet paitsi öljy tehosekoittimessa
tasaiseksi seokseksi. Lisää öljy ja sekoita se käsin vatkaten. Kaada
pesto perunoiden päälle ja sekoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Pesto rossa dippi resepti ja ruokaohje

* 1 prk kermaviiliä (tai creme fraichea t. kevyt majoneesia)
* 2 tl punaista pestoa
* Pasta Rossa maustesekoitusta
* 1 tl maissitärkkelystä
* 1 tl sipulijauhetta
* suolaa
* sokeria
*
*
Pesto Rossa dippi
Sekoita mausteet ja maissitärkkelys kermaviiliin. Rouhi Pasta Rossaa
ihan reilusti. Maistele suola ja sokeri sopivaksi. Anna tasaantua hetki
jääkaapissa. Dippaa!!
* Pesto Rossa dippi
* Pesto Rossa dippi
Resepti: Pesto rossa dippi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Pesto tortellinit ja ravut resepti ja ruokaohje

* Pasta:
* 300 g vehnajauhoja (pastajauhot, oo-farina)
* 3 kpl kananmunaa
* ripaus suolaa
* pestotayte:
* 100 g tuoreen basilikan lehtia
* 40 g tuoreen lehtipersiljan lehtia
* 20 g paahdettuja pinjan siemenia (paahda hetki kuivalla pannulla,
kunnes kullanruskei
* 10 g (4kpl) walnuts, rouhittuna
* 120 ml oliiviöljyä
* 200 g ricottajuustoa
* ripaus merisuolahiutaleita
* Lisäksi:
* n.200 g jatikatkarapuja, raakana
* 4 rkl oliiviöljyä
* 1 kpl valkosipulin kynttä, murskattuna
* n.5 rkl kuivaa valkoviiniä
* 2 kpl isoa, kypsaa tomaattia (kaltattuna, siemenet poistettuna ja
pieniksi kuutioiksi
* ripaus tuoretta lehtipersiljasilppua
* ripaus merisuolahiutaleita
* ripaus mustapippuria myllystä
PESTO TORTELLINIT ja ravut 12 Annosta
Pasta:
1. Laita jauhot ja suola yleiskoneeseen ja käynnistä. Lisää kananmunat
yksitellen. Anna koneen käydä, kunnes taikina muodostuu. Jos seos
näyttää silti jauhoiselta, lisää yksi kananmunan keltuainen. Ota
taikina pois koneesta ja alusta, kunnes saat kiinteän ja sileäpintaisen
taikinan. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Valmista pastasta levyjä pastakoneella tai kaulimella.
2. Valmista tayte:
Laita basilika, persilja, pinjan siemenet, walnuts ja oliivioljy
tehosekoittimeen. Pyorayta nopeasti tasaiseksi massaksi.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon ricotta (juusto).
3. Kaulitse pastasta ohut levy (tai kayta pastakonetta).
Leikkaa levysta 5cm kanttiinsa olevia nelioita.
Laita jokaisen nelion keskelle pikkusormenpaan kokoinen nokare
pestotaytetta.
Nosta pastanelio kolmioksi ja painele reunat tiiviisti yhteen. Kaanna
sitten kolmion kaksi sivua etusormien avulla ”sisaan”. Painaise sivut
yhteen.
4. Laita vesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Mausta suolalla.
Laita tortellinit kiehuvaan veteen ja keita noin 2min. tai kunnes
nousevat pintaan. Nosta tortellinit reikakauhalla pois kattilasta.
5. Kuumenna pannulla oliivioljy. Lisaa joukkoon valkosipuli ja
jattikatkaravut. Paista nopeasti molemmin puolin, kunnes ovat kypsat
(punaiset). Poista ravut pannulta.
Lisaa pannulle valkoviini, tomaattikuutioit ja yrtit. Kuumenna
kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita joukkoon yrtit. Valmis.
Sekoita tortellinit ”rapukastikkeen” kanssa ja tarjoile vaikka tuoreen
leivan kera 🙂
* PESTO TORTELLINIT ja ravut
* PESTO TORTELLINIT ja ravut
* PESTO TORTELLINIT ja ravut
* PESTO TORTELLINIT ja ravut
* PESTO TORTELLINIT ja ravut
Resepti: Pesto tortellinit ja ravut 12 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Punainen pesto a’la taskuvenus resepti ja ruokaohje

* 1 dl parmesanraastetta
* 1 dl cashew-pähkinöitä
* 5 kpl kirsikkatomaatteja
* 4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
* 2-3 rkl oliiviöljyä
* n.2 rkl puristettua sitruunan mehua
* savupaprikajauhetta, sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Punainen Pesto a’la Taskuvenus 8 Annosta
Laita ainekset juustoraastetta ja sitruunanmehua lukuunottamatta
tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi, pienet sattumat eivät
ole vaarallisia, antavat vain kotona tehdyn makua. Lisää lopuksi
parmesan ja sitruunanmehu ja surauta vielä kerran tasaiseksi. Tarkista
maku ja mikäli haluat juoksevampaa, lisää öljyä.
Tarjoa tuoreen focaccia-leivän kera tai käytä ruoanvalmistukseen.
Valmista tavaraa tulee parisen desiä, annoksien määräksi sen
perusteella 8.
* Punainen Pesto a’la Taskuvenus
Resepti: Punainen pesto a’la taskuvenus 8 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Suomalainen pesto

Resepti: Suomalainen pesto

Ainekset

  • 2 ruukk basilikaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 100 g pinjan siemeniä
  • 250 g koskenlaskija juustoa voimakkaan makuista
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 tl merisuolaa hienoa
  • 1 tl mustapippuria rouhittua

  1. Nypi basilikan lehdet kulhoon, kuori valkosipulin kynnet ja nakkaa
    nekin kulhoon, lisää loputkin ainekset samaan kulhoon. Tee mössöä
    tehosekottimella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Persiljapesto ja makea pesto

Resepti: Persiljapesto ja makea pesto

  • Persiljapesto:
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2-3 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl öljyä
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • Makea pesto:
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5-1 dl rouhittuja manteleita
  • 1 sitruuna
  • 0,5 tl kanelia
    1. Persiljapesto: Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Mittaa kaikki
      muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes
      seos on tasaista. Lisää seokseen öljy ohuena nauhana koneen koko ajan
      käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
      Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja sen voi myös pakastaa. Makea
      pesto: Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne, hunaja sekä
      kaneli keskenään. Rouhi mantelit ja sekoita ne varovasti joukkoon.
      Tarjoile esim. pasitettujen hedelmien ja/ tai vaniljajäätelön kanssa.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    A la pesto

    Resepti: A la pesto

    Ainekset

    • 2-3 Perunaa
    • Pastaa
    • Pestoa
    • Valkosipulia
    • Parmesania
    • mustapippuria
    • muita mausteita

    1. Esikypsennä perunat keittämällä ne suolavedessä. Perunat saavat jäädä
      hiukan raoiksi. perunoiden jäähtyessä keitä valitsemasi pasta
      pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Pilko perunat pieniksi kuutioiksi
      ja lisää ne kypsään pastaan. Sekoita perunapastaan pestokastiketta,
      parmesania ja valkosipulia ja muita mausteita oman maun mukaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Punainen pesto

    Resepti: Punainen pesto

    Ainekset

    • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
    • 2 rkl parmesaaniraastetta
    • 1 tl tomaattipyreetä
    • 2 tl pinjansiemeniä
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 4 rkl tuoretta basilikaa
    • oliiviöljyä

    1. Soseuta aineet keskenään tehosekoittimessa, tarkista maku. Lisää
      joukkoon 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilytysöljyä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit