Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pikkuleivät’

Tyynen pikkuleivät resepti

Ainekset
70 g sokeria
70 g fariinisokeria
1 tl vaniliinisokeria
115 g pehmeää margariinia
1 kpl kananmunaa, ei häkkikanojen
140 g vehnäjauhoa
0,5 tl soodaa
1 mm suolaa
130 g tummaa suklaata, rouhittuna (yksi panda levy)
Ohjeet
Vaahdota sokerit ja margariini.
Lisää muna sekoittaen.
Sekoita sooda ja suola jauhoihin ja lisää pikkuhiljaa vaahtoon.
Ota kulho pois ja sekoita käsin rouhitut suklaat.
Laita jääkaappiin hetkeksi jos lapset tekevät pikkuleivät. Niin
taikinaa on helpompi käsitellä.
Nostele kokkareita leivinpaperille tai voidellulle pellille.
200 noin 10-12
Alkuperäinen löytyy Nuori Kokki kirjasta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Tyynen pikkuleivät resepti

Ainekset
70 g sokeria
70 g fariinisokeria
1 tl vaniliinisokeria
115 g pehmeää margariinia
1 kpl kananmunaa, ei häkkikanojen
140 g vehnäjauhoa
0,5 tl soodaa
1 mm suolaa
130 g tummaa suklaata, rouhittuna (yksi panda levy)
Ohjeet
Vaahdota sokerit ja margariini.
Lisää muna sekoittaen.
Sekoita sooda ja suola jauhoihin ja lisää pikkuhiljaa vaahtoon.
Ota kulho pois ja sekoita käsin rouhitut suklaat.
Laita jääkaappiin hetkeksi jos lapset tekevät pikkuleivät. Niin
taikinaa on helpompi käsitellä.
Nostele kokkareita leivinpaperille tai voidellulle pellille.
200 noin 10-12
Alkuperäinen löytyy Nuori Kokki kirjasta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Spekulatius (pikkuleivät) resepti ja ruokaohje

* 7,7 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhoja
* 150 g (n.1,8dl) sokeria
* 2 kpl kananmunia
* 2 tl vaniliinisokeria
* 1 kpl sitruuna
* 250 g voita
* 1 tl kanelia
* 1 tl kardemummaa
* ½ tl maustepippuria
* ½ tl neilikkaa
* 150 g (n.2,3dl) manteleita
Spekulatius (pikkuleivät)
Kuori ja paloittele mantelit.
Raasta sitruunankuori, siivilöi jauhot, joihin lisättynä leivinjauhe ja
sekoitettuna.
Lisää sokeri, munat, vaniliinisokeri, raastettua sitr. kuorta,
paloiteltua voita, kaneli, kardemumma, mautstepippuri, neilikka ja
mantelit.
Vaivaa nopeasti notkeaksi taikinaksi.
Anna vetäytyä ½ tuntia. Kaulitse ohueksi levyksi. Ota levystä
pikkuleipiä jauhotetulla muotilla.(Halutessasi voit myös tehdä
”pötkön”, josta leikkaat palasia ja pyörittelet palloja, jotka litistät
kauniiksi pikkuleiviksi.)
Paista uunin keskitasossa 180-200 astetta 10-12 minuuttia.
Resepti: Spekulatius (pikkuleivät)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

minttusuklaa pikkuleivät resepti

Ainekset
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
6 kpl Marianne karkkeja
1 tl vaniliinisokeria
Ohjeet
-hienonna marianne karamellit,sekoita kuivat aineet keskenään.Nypi
rasva jauhoihin sekä lisää joukkoon karkin murut.Sekoita joukkoon
sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita taikina tasaiseksi.laita jäähtymään
hetkeksi jääkaapiin.Muotoile tanko ja jaa se 24 osaan,pyöritä
palloiksi.Voit koristella laitamalla nomparelleja tai tomusokeria
päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

pikkuleivät resepti

Ainekset
200 g RASVAA
100 g sokeria
60 g Munia
5 g Vaniljasokeri
240 g gluteeniton jauhoseos
5 g leivinjauhe
g makuaine, kaakao tai pähkinärouhe
100 g mehua tai rommia
Ohjeet
vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat ja sitten jauhot, joihin on
sekoitettu mausteet ja leivin jauhe ja mahdollinen makuaine.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

Resepti: Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

Ainekset

  • Saaristolaisleipä
  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 50 g sulatettua margariinia
  • Pikkuleivät
  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl siirappia
  • 4,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ps (100 g) Daim-rakeita

  1. Saaristolaisleipä Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja
    siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla.
    Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita
    kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu
    margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25
    minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Pikkuleivät
    Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen
    hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää
    seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla n. 50 kpl kokkareita
    leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi
    kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Reseptit:
    Keliakialiitto/Marjo Jokinen Lisää reseptiikkaa: www.keliakialiitto.fi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Rosepippurilla maustetut pikkuleivät

Resepti: Rosepippurilla maustetut pikkuleivät

  • 100 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g vehnäjauhoja (reilu 3 dl)
  • 2 kpl keltuaista
  • 1-2 tl rosepippuria rouhittuna
  • 1 dl pähkinärouhetta
    1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan sitruunan raastettu
      kuori, suola, vehnäjauhot, rosepippuri ja keltuaiset. Sekoita taikina
      tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki viileässä. Kaulitse taikina
      ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Paista niitä 200
      asteessa n. 8 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Hanna-tädin pikkuleivät (kananmunaton)

    Resepti: Hanna-tädin pikkuleivät (kananmunaton)

    Ainekset

    • 3 dl sokeria
    • 1½ dl kermaa
    • 1 tl soodaa
    • 150 g voita sulatettuna
    • 3 dl perunajauhoja
    • 1 dl soijajauhoja
    • 2 dl vehnäjauhoja

    1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyörittele pieniksi kekseiksi.
      Pane keksit pellille ja jätä keksien väliin tilaa sillä ne leviävät
      uunissa. Paista 200´c noin 10 min.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paahtoleipa

    Mausteiset pikkuleivät

    Resepti: Mausteiset pikkuleivät

    Ainekset

    • 1 dl tummaa sokeria
    • 1 dl tummaa siirappia
    • 150 g voita paloiteltuna pieniin paloihin
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl jauhettua kanelia
    • 2 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 tl jauhettua inkivääriä
    • ripaus sahramia
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl kuorittuja ja rouhittuja pistaaseja tai mantelirouhetta
    • 100 g tummaa suklaata
    • 100 g valkoista suklaata

    1. Laita kattilaan sokeri ja siirappi. Keittele miedolla lämmöllä kunnes
      sokeri on sulanut. Nosta pois levyltä. Sekoita voikuutiot siirapin
      joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet
      keskenään pistaasirouhetta lukuunottamatta. Yhdistä kaikki ainekset ja
      sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaapiin muutamaksi tunniksi.
      Muotoile taikinasta pieniä pikkuleipiä käsin tai piparkakkumuoteilla.
      Ripottele jokaisen pikkuleivän päälle pistaasirouhetta ja painele ne
      kevyesti kiinni taikinaan. Jätä pikkuleivät noin 3-5 mm paksuisiksi.
      Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 6 min. Varo
      polttamasta! Tehokkaan uunin lämpötilaa voi vähän tiputtaa. Jäähdytä
      pikkuleivät pellin päällä ja koristele. Sulata suklaat erikseen ja
      täytä pienet pursotin pussit, toinen valkosuklaalla ja toinen
      tummallasuklaalla. Pursota vuorotellen tummaa ja valkoista suklaata
      jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen
      kuin siirrät pikkuleivät tarjoilu- tai säilytysastiaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Hanna-tädin pikkuleivät

    Resepti: Hanna-tädin pikkuleivät

    Ainekset

    • 3 dl sokeria
    • 1 1/2 dl kermaa (tuoretta tai hapanta)
    • 1 kananmuna
    • 1 1/2 dl sulatettua, jäähdytettyä voita
    • 1 tl ruokasoodaa
    • 3 dl perunajauhoja
    • 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

    1. Sekoita sokeri, kerma, muna sekä sulatettu, jäähdytetty voi keskenään.
      Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikinasta
      pyöryköitä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Jätä jokaisen
      pikkuleivän väliin vähän tilaa, sillä ne kasvavat uunissa vähän. Paista
    2. 75- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kullanruskeiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit