Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pinaattikeitto’

Pinaattikeitto resepti ja ruokaohje

* 50 g voita
* 150 g pakastepinaattia
* ½ dl vehnäjauhoja
* 1 l kevytmaitoa
* 1/4 tl muskottia
* ½ tl suolaa
* 1-2 tl sokeria
Pinaattikeitto 4 Annosta
Sulata voi kattilassa. Lisää ensin sulanut pinaatti ja sitten jauhot
hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää maito koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua 2-3 min edelleen koko ajan sekoitellen. Mausta. Lisää suola
ja sokeri.
Resepti: Pinaattikeitto 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

parempi pinaattikeitto resepti

Ainekset
1 nippu kevätsipulia
350 g pinaattia
n. 8 dl kasvislientä
200-250 g mascarpone- tai rasvaista tuorejuustoa
suolaa
pippuria
leipäkuutioita
Ohjeet
1. kypsennä hienonnetut kevätsipulit pannulla öljyssä
2. keitä pinaattia kasvisliemessä, kannen alla n. 15 min
3. soseuta keitto
4. lisää soseeseen mascarpone ja hämmennä kunnes keitto on tasaista
5. mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla
6. tarjoile rapeiden leipäkuutioiden kanssa ja nauti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Pinaattikeitto resepti

Ainekset
1 pkt pakastepinaattia
3 (25g) rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1-1 1/2 L maitoa tai vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
lisukkeeksi:
keitettyjä munanpuolikkaita
Ohjeet
* sulata voi kattilassa
* sekoita siihen jauhot, lisää maito koko ajan sekoittaen
* hauduta 5min.
* lisää pinaatti ja mausteet
* kiehauta keitto ja hauduta vielä 10-15min
* kasvisliemikuutio antaa keitolle voimakkaan maun, jos käytät sitä,
jätä suola ja sokeri pois
* tarjoa keittomunien kanssa; keitä munia 7min. jäähdytä ja puolita
tarjolle

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Pellen pinaattikeitto resepti

Ainekset
3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150 g pakastepinaattia
0,5 tl suolaa
1/8 tl valkopippuria
2 keitettyä kananmunaa
Ohjeet
Sulata rasva kattilassa. Sekoita vehnäjauhot rasvan joukkoon. Lisää
puolet maidosta. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista
lisää loput maidot. Kuumenna ja sekoita edelleen. Lisää jäinen
pinaatti. Sekoita ja keitä pari minuuttia. Mausta valkopippurilla ja
suolalla. Tarjoa lisänä kananmunaviipaleita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Pinaattikeitto

Resepti: Pinaattikeitto

Ainekset

  • 300 g tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä nokkosia)
  • 2 rkl voita
  • 1 iso rosamundaperuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl ranskankermaa
  • 8 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ripaus maustepippuria

  1. Ryöppää pinaattia suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Siivilöi
    pinaatit ja jäähdytä se jäävedessä, jotta maku ja värit säilyvät.
    Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota silppu sipulisilpun kanssa
    voissa kattilassa. Lisää maito ja pieneksi paloiteltu peruna, anna
    kiehua muutama minuutti kunnes peruna on kypsää. Soseuta keitto ja
    lisää ranskankerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla sekä
    maustepippurilla. Tarjoa keitettyjen kananmunien tai esim.
    valkosipulilla maustetun tuorejuuston kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Pinaattikeitto ja valkosipulipatonki

Resepti: Pinaattikeitto ja valkosipulipatonki

Ainekset

  • keitto:
  • 1 pss (200 g ) pakastepinaattia
  • 1 pieni purjo
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 6-8 dl vettä
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • patonki:
  • 4 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 50-100 g voita
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 9 dl vehnäjauhoja

  1. Pinaattikeitto: Leikkaa purjo, sipuli ja perunat pieniksi kuutioiksi.
    Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää vesi. Keitä n. 20 minuuttia ja
    soseuta. Mausta chilillä sekä suolalla ja pippurilla. Lisää myös
    pinaatti ja 2 dl ruoka kermaa. Kiehauta ja tarkista maku. Patonki:
    Liota hiiva kuumaan veteen. Lisää sokeri ja suola. Sulata voi
    kattilassa ja lisää voihin kuoritut valkosipulin kynnet. Hauduta niitä
    voissa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää
    hieman jäähtyneenä taikinakulhoon. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta
    taikina kimmoisaksi. Kohota ja vaivaa jälleen. Jaa taikina neljään
    osaan. Kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kierrä rullalle ja
    kohota liinan alla 20 min. Leikkaa patonkien pintaan veitsellä viillot
    ja paista 225 asteessa kauniin kullanruskeiksi. Reseptit: Sami Salonen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Pinaattikeitto ja ahvenvarras

Resepti: Pinaattikeitto ja ahvenvarras

Ainekset

  • n. 400 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 4 dl kahvikermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl hyvää kanalientä
  • 2 silputtua salottisipulia
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1/2 limen mehu
  • 4 keitettyä viiriäisen munaa
  • 4 ahvenfilettä
  • seesaminsiemeniä

  1. Ryöppää pinaattia suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Siivilöi
    pinaatit ja ja jäähdytä se jäävedessä, otta maku ja värit säilyvät.
    Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota silppu sipulisilpun kanssa
    voissa kattilassa. Lisää kermat, kanaliemi ja limetimehu ja anna kiehua
    muutama minuutti. Mausta keitto muskotilla ja ruohosipulilla. Sekoita
    keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi
    keitto halutessasi. Halkaise viiriäisenmunat ja nosta lautaselle keiton
    kanssa. Tarjoa seesaminsiemenillä kuorrutetun ahvenvartaan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit