Mainokset

Reseptit sanoilla ‘pinjansiemenillä’

Pinjansiemenillä ja yrteillä täytetty pekonipossu ja

Resepti: Pinjansiemenillä ja yrteillä täytetty pekonipossu ja

  • 1 kg porsaan sisäfilee
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 80-100 g pancettaa tai pekonia (ks. vinkki)
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 ruukku oreganoa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 kg juureksia
  • 6 kpl pientiä salottisipuleita
  • 3-4 rkl voita
  • 3 rkl sokeria
  • 2-3 kpl rosmariininoksia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
    1. Ota fileet huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni
    2. 00 asteeseen. Puhdista mahdolliset kalvot fileistä. Leikkaa fileet
      toiselta pitkältä sivultaan auki niin, että ne avautuvat levyiksi.
      Nuiji avatut fileet ohuiksi tuorekelmun välissä. Asettele levyt
      vierekkäin, hieman limittäin. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
      Asettele pancettaviipaleet lihan päälle. Hienonna yrtit. Kuori ja
      hienonna valkosipulit. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa
      koko ajan sekoitellen muutama minuutti tai kunnes ne ovat kauniin
      värisiä. Ripottele yrtit, valkosipulit ja pinjansiemenet pancettan
      päälle. Valuta 2 rkl öljyä pinnalle. Kääri fileet tiiviiksi rullaksi ja
      kiinnitä cocktailtikuilla tai paistilangalla.
    3. Paista fileerullien pintaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa.
      Nosta fileerulla uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari rullan
      keskelle. Kypsennä, kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta, noin 25
      minuuttia. Ota fileerulla pois uunista, peitä foliolla ja anna
      tasaantua 5 minuuttia.
    4. Kuori ja paloittele juurekset. Keitä ne suolavedessä (1 rkl suolaa/1 l
      vettä) napakan kypsiksi. Kuori ja lohko sipulit. Laita ne kasvisten
      kiehuessa isoon pannuun ja hauduta miedolla lämmöllä voissa muutama
      minuutti. Valuta juurekset. Lisää ne ja sokeri pannuun. Kypsennä
      sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja hieman ruskistuu. Hienonna
      rosmariinin lehdet. Lisää ne ja mehu tai viinietikka kasvisten
      joukkoon. Anna hautua kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
      Mausta suolalla ja pippurilla. Ohje: Sanna Kekäläinen,
      juomasuositukset: Terhi Oksanen-Alén, kuvat: Arto Vuohelainen.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Sitruunainen pinjansiemenillä täytetty siika

    Resepti: Sitruunainen pinjansiemenillä täytetty siika

    Ainekset

    • 8 nahallista pientä siikafileetä tai 4 kokonaista suomustettua ja
    • perattua pikkusiikaa
    • 1 tl sitruunasuolaa (ohje alla)
    • 1 tl mustapippuria myllystä
    • Täyte
    • 3 pientä salottisipulia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 2-4 (sitruuna)timjaminoksaa
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 2 dl murennettua maalaisleipää
    • 1 dl pinjansiemeniä
    • 2 tl (luomu)sitruunan kuorta
    • 1 rkl (luomu)sitruunanmehua
    • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
    • 1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita
    • 1 tl suolaa
    • Sitruunasuola
    • 1 (luomu)sitruunan kuori
    • 2 rkl sormisuolaa
    • 2 tl kokonaisia valkopippureita

    1. Tee ensin sitruunasuola: Raasta sitruunasta kuori ja anna sen kuivua
      talouspaperin päällä muutama päivä. Voit myös laittaa kuoriraasteen
    2. 00-asteiseen uuniin ja kuivata, kunnes se on rapeaa, noin 20
      minuuttia. Kuivumisaika riippuu kuoriraasteen paksuudesta. Mittaa
      kaikki ainekset mortteliin ja hiero tasaiseksi seokseksi. Sitruunasuola
      sopii kaikkien kalojen, erityisesti siian ja kuhan, sekä kasvisten
      maustajaksi.
    3. Valmista täyte: Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota
      niitä ja timjamia öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää leivänmurut ja
      siemenet. Paista, kunnes leipä ja siemenet hieman ruskistuvat. Lisää
      muut täytteen ainekset ja paista sekoitellen noin minuutti.
    4. Pyyhi kalat talouspaperilla. Mausta ne kevyesti sitruunasuolalla ja
      pippurilla. Jaa täyte 4 fileelle ja nosta loput fileet täytteen päälle,
      tai täytä pikkukalat. Laita kalat öljyttyyn halsteriin ja grillaa
      molemmilta puolilta noin 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Voit
      paistaa kalat myös parilalla tai paistinpannussa voi-öljyseoksessa. Tee
      perunamuhennos kalojen kypsyessä.
    5. Tarjoa kalat heti kananmuna-perunamuhennoksen ja salaatin tai
      kesäkasvisten, esimerkiksi keitettyjen porkkanoiden kanssa.
      Ohje: Sanna Kekäläinen
      Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
      Kuva: Reetta Pasanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit