Mainokset

Reseptit sanoilla ‘porkkanakakku’

Porkkanakakku (20 palaa) resepti ja ruokaohje

* 4 kpl kananmunia
* 4 dl sokeria
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 2 tl soodaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 4 tl kanelia
* 6 dl porkkanaraastetta
* 2 dl oliiviöljyä
* Kuorrutukseen:
* 60 g leivontamargariinia
* 100 g maustamatonta Creme Bonjouria
* 3,5 dl tomusokeria
Porkkanakakku (20 palaa) 20 Annosta
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Muista ottaa rasva ja
Crème Bonjour huoneenlämpöön. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Raasta porkkanat.
Lisää muna-sokeri -vaahtoon vuorotellen jauhoseosta,
porkkanaraastetta ja öljyä. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 170 °C:n
lämpötilassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä takinalevy hyvin.
Kuorrutus:
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan ja juustoon sokeri. Sekoita
tasaiseksi seokseksi. Levitä
kuorrutus taikinalevyn päälle ohueksi kerrokseksi.
Resepti: Porkkanakakku (20 palaa) 20 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

porkkanakakku resepti

Ainekset
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 kananmunaa
3 til kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 porkkanaa
päällyste:
1 prk philadelphia tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
0,5-1 appelsiini
Ohjeet
sulata rasva kattilassa. vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. lisää kuivat
aineet, jäähtynyt rasva ja porkkanaraaste muna-sokeri vaahtoon ja
sekoita tasaiseksi. kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa
n.200 asteessa 40-45min.
Leivo kakku vähintään päivää ennen tarjoilua jotta maku tasaantuu.
Valmista päällyste seuraavana päivänä sekoittamalla kaikki aineet
kipassa tasaiseksi ja levittämällä ne porkkanakakun päälle. Anna
jähmettyä vielä jääkaapissa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Porkkanakakku resepti

Ainekset
350 g vehnäjauhoja
125 g rouhittua mantelia
125 g rouhittua hasselpähkinää
300 g ruskeaa sokeria
250 g raastettua porkkanaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kenelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/5 tl jauhettua neilikkaa
4 kananmunaa
200 g voita
karkeaa merisuolaa myllystä
1 sitruuna
Ohjeet
Lämmitä uuni + 250C asteiseksi. Kuori ja raasta porkkana hienoksi
raasteeksi. Eroita valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset
notkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori,mutta vain keltainen kuori.
Seuraavan kerroksen valkoinen kuori on kitkerää. Sekoita siivilöttyihin
jauhoihin mausteet, sitruunan kuori ja suola sekä leivinjauhe. Sekoita
keltuaisiin voi ja sokeri sekä porkkanaraaste. Yhdistä nämä kaksi
massaa ja rouheet voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi nostele reippaan
varovasti vatkattu valkuainen massaan. Voitele kakkuvuoka ja kaada
taikina siihen. Paistetaan uunissa keskiritilällä . 20 minuuttia tai
kunnes on kypsä ja kauniin ruskea. Jos pinta aikoo palaa, peitä
tarvittaessa alumiinifoliolla, mutta ei tiiviisti – vain päälle.
Kakkuun kuuluu perinteisesti sokerikuorutus ja marsipanista
miniporkkanat….

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

PORKKANAKAKKU resepti

Ainekset
200 g kokojyvävehnäjauhoja
3 tl mixed spice (piparkakkumaustetta)
1 tl leivonta soodaa
110 g fariinisokeria
2 kpl kananmunaa
1 1/2 dl auringonkukkaöljyä
1 kpl appelsiinin kuorta ohuesti raastettuna
200 g raastettua porkkanaa (n.6 kpl pienta porkkanaa)
110 g rusinoita tai kuivattuja kirsikoita
55 g kookoshiutaleita
55 g walnut-pahkinoita, murskattuina
kuorrute:
85 g fariinisokeria
1 kpl appelsiinin mehu
1 rkl sitruunamehua
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).
Varaa itsellesi 23cm*12cm*5cm vetoinen leipavuoka.
2. Laita jauhot, mauste ja sooda kulhoon. Sekoita.
Laita toiseen kulhoon kananmunat, sokeri ja oljy. Vatkaa
sahkovatkaimella seos kuohkeaksi ja tasaiseksi.
3. Sekoita muna-sokeri-oljyseokseen kuivat aineet ja lisaa sitten
appelsiinin kuoriraaste, porkkanaraaste, rusinat (tai kirsikat),
kookoshiutaleet ja walnuts. Taikina on jamakka.
4. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan.
Paista uunissa n. 1 1/2 tuntia, kunnes kakku on hyvin kohonnut ja
”kimmoisa”.
5. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenaan.
Pistele lampiman kakun pintaan tikulla reikia ympariinsa ja kaada
kuorrute seos kakun paalle.
Anna kakun jaahtya vuoassaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Piimä-porkkanakakku resepti

Ainekset
200 g voita
1 1/2 dl porkkanaraastetta (70g)
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl rasvatonta piimää
Ohjeet
Sulata ja jäähdytä voi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita
porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet
keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1.8 litran
vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min. Tarkista kakun
kypsyys. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
VINKKI: Korvaa piparkakkumauste seuraavalla mausteseoksella:
1 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia, 1/2 tl
pomeranssinkuorta ja 1tl kardemummaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Porkkanakakku

Resepti: Porkkanakakku

Ainekset

  • 5 dl puolikarkeita speltjauhoja
  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl pähkinärouhetta
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 1,5 dl pähkinäöljyä
  • 1 pkt pehmeää tofua
  • kuorrutus:
  • 300 g maustamatonta Tofutti-tuorejuustoa
  • (käyttämällä tätä tuorejuustoa saat kasvisperäisistä raaka-aineista
  • tehdyn kakun – sopii myös vegaaneille)
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanaraaste, pähkinäöljy ja
    pehmeä tofu. Sekoita taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Kaada
    taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
    Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku sen jäähdyttyä.
    Valmistusaika: 1,5 h Annos 449 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Gluteeniton porkkanakakku

Resepti: Gluteeniton porkkanakakku

Ainekset

  • n.3 porkkanaa
  • 1 pss 100 g parapähkinä-aprikoosisekoitusta (esim. FairMary)
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 4 luomu kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • kuorrutus:
  • 100 g Reilun Kaupan tummaa suklaata (esim. FairMary 70%)
  • 100 g Reilun Kaupan maitosuklaata (esim. FairMary)
  • 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • lisäksi:
  • kasvimargariinia vuoan voiteluun
  • gluteenitonta korppujauhoa
  • leipävuoka

  1. Kuumenna uuni uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
    Kuori ja raasta porkkanat. Tarvitset 4 dl raastetta. Hienonna
    parapähkinä-aprikoosisekoitus veitsellä. Vatkaa sokeri ja kananmunat
    vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Yhdistä kaikki aineet ja
    sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 1 tunti.
    Anna jäähtyä hetki ennen kuin tipautat kakun pois vuoasta. Valmista
    täyte. Sulata suklaat vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hyvin. Vatkaa
    kaikki kuorrutusainekset keskenään. Leikkaa kakku vaakasuoraan kahtia
    ja levitä täytettä väliin ja kakun päälle. Valmistusaika: 1,5 h Annos
  2. 00 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Porkkanakakku (kananmunaton)

Resepti: Porkkanakakku (kananmunaton)

Ainekset

  • 75 g margariinia
  • 1 raastettu porkkana
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 50 g suletajuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 50 g voita

  1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon
    kermaviili, sulatettu rasva sekä porkkanaraaste.Sekoita taikina
    tasaiseksi ja kaada voideltuun pyöreään lasivuokaan. Paista kakkua
  2. 00`c noin. 30min. Kumoa kakku jäähtymään ylösalaisin, näin uunissa
    tullut kova pinta pehmenee. Vatkaa kuorrutusaineet keskenään kuohkeaksi
    ja levitä kakun päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Kuorrutettu porkkanakakku

Resepti: Kuorrutettu porkkanakakku

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus muskottia
  • Kuorrutus:
  • n.100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 50 g voita
  • 1,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno
    porkkanaraaste, voisula ja kuivat aineet. Rasvaa ja jauhota
    tasapohjainen n. litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
    Kypsennä 200 asteesssa n. 20-30 min. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta.
    Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Porkkanakakku resepti ja ruokaohje

* 6 dl sokeria
* 6 kpl Munia
* 6 dl vehnäjauhoja
* 3 tl kanelia
* 3 tl soodaa
* 3 tl leivinjauhetta
* 3 tl vaniljasokeria
* 3 dl sulatettua voita
* 9 dl raastettua porkkanaa
*
* 150 g sulatejuustoa (esim. olympia)
* 150 g tomusokeria
* 1½ tl vaniljasokeria
* 75 g pehmeää voita
Porkkanakakku
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi.Sekota kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja rasva
vaahtoon sekä viimeiseksi porkkanaraaste. Levitä seos uunipellille ja
paista 200asteessa noin 30minuuttia pellin koon/pohjan paksuuden
mukaan.
Tee kuorrutus. Sekota sulatejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja
pehmennyt voi sähkövatkaimella yhteen tasaiseksi massaksi.
Kun piirakka jähtynyt levitä täyte ja koristele esim. mantelirouheella.
* Porkkanakakku porkkanakakku
Resepti: Porkkanakakku

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit