Mainokset

Reseptit sanoilla ‘poronkäristys’

Kermainen poronkäristys resepti

Ainekset
100-140 g pekonia
250 g poronkäristystä
1 kpl Sipuli
2 dl Kermaa
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
Suikaloi pekoni (jos et käytä kuutioita), paista kunnes pekoni on
pehmennyt ja rasvaa on hieman irronnut. Laita pekoni talouspaperin
päälle sen jälkeen ja anna rasvan valua pois.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannuun jäinen käristysliha (jos on
kokonainen pala niin kuin minun ostama, kannattaa leikata se vähän
pienemmäksi ennen kuin laitat sen pannuun) ja sipuli ja paista niitä,
kunnes liha on sulanut ja saanut väriä.
Kaada joukkoon kerma ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta. Pekonin voit
lisätä loppuvaiheessa.
Tarjoa perunasoseen tai pastan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Poronkäristys enontekiöläisittäin resepti

Ainekset
Ohjeet
1 kg käristyslihaa siis paistia
vettä
suolaa
voita nokare
Käristysliha laitetaan kiehuvaan vetee pienissä erissä, lisätään suola
ja annetaan hautua kypsäksi. Lopuksi nokare voita ja käry on valmista
nautittavaksi. Länsikairalaiset poromiehet tekivät perinteen mukaan
tällaista käristystä poroerotuksissa, koska mukana ei olut muuta kuin
suola. kaiken muun sai aidalta, lihat.ja lumen vedeksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Poronkäristys resepti

Ainekset
poronlihaa
voita
suolaa
Ohjeet
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Pakasteessa käynyt ja kohmettunut liha
on helppo leikata.
Paista valurautapannussa voissa niin kauan, että nesteet ovat
haihtuneet (ei enää höyryä). Kääntele välissä. Lisää nokare voita,
kuumenna ja nauti suoraan pannulta rasvaan kastettujen nipu-napujen
(hapanleivästä leikattuja pieniä kuutioita) kanssa. Poron oma rasva
(kuuta) on myös erinomainen maun antaja.
Viileä olut on hyvä kyytipoika.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Poronkäristys rouskuilla

Resepti: Poronkäristys rouskuilla

  • 2 tl musta-ja valkopippuria
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 lihaliemikuutio
  • 4-5 keskikokoista sipulia
  • 150 g amerikanpekonia
  • 400 -700 karvalaukkuja/ rouskuja/sekasieniä (pakaste)
  • 1kg poron paistikäristystä
  • 3 tl suolaa
    1. Silppua sipuli niin pieniksi paloiksi kuin pystyt, samoin puoliksi
      sulaneet sienet. Taita amerikanpekoni suikalenippu kahtia ja viipaloi 1
      cm viiipaleiksi. Vuole kokonaisesta poronkäristyksestä lastuja tai
      sulata valmiiksi viipaloitu käristystä niin paljon että saat siitä
      jäisiä kimpaleita pannulle. Paista pekoni rautapadassa.Lisää vettä.
      Kuullota vieressä paistinpannussa sipulisilppu voissa tai öljyssä.
      Kaada pataan. Paista hienoksi leikattu jäinen sienimassa isolla
      paistinpannulla. Kun vesi on haihtunut lisää voita niin että sienet
      saavat makua.Lisää vettä.Paista käristys pienissä erissä niin, että
      liha ruskistuu ja kaada pataan. Lisää mausteet ja vettä niin että vesi
      ulottuu melkein pintaan asti.Anna hautua ½- 1 h. Arkikäristys
      pidempään, paistikäristys vähemmän aikaa. Tarkista maku. Tästä tulee
      noin 8 hengen annos. Kilosta käristyslihaa saa sienten avulla isomman
      määrän ja rouskujen maku säilyttää riistamaisen maun hyvin.
      Haaparouskuja pitää käyttää vähemmän koska ovat kitkeriä,
      karvalaukkuja/ leppärouskuja/ sekasieniä enemmän koska ovat mietoja.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Sukulan poronkäristys

    Resepti: Sukulan poronkäristys

    Ainekset

    • 1 kg poronkäristyslihaa
    • 1 l vettä
    • suolaa

    1. Ruskista liha kuumassa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kaada
      päälle vesi ja kypsennä n. 1,5 – 2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.
      Lisää suola vasta kun käristys on kypsää. Tarjoile karpalocouscousin
      tai klassisemmin sipulilla maustetun perunamuusin sekä puolukoiden
      kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Poronkäristys

    Resepti: Poronkäristys

    Ainekset

    • 100-170 g pekonia
    • 2 sipulia
    • 2 valkosipulin kynttä
    • n. 500 g poro- tai riistakäristystä
    • 0.33 l olutta tai pilsneriä
    • mustapippuria myllystä
    • 1 tl suolaa
    • (vettä)

    1. Suikaloi pekoni ja kohmeinen käristysliha, jos se ei ole valmiiksi
      lastuina. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita pekonisuikaleet pataan
      ja ala kuumentaa, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää sipulisilppu. Paista
      hetki. Lisää käristysliha ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet myös
      väriä. Mausta. Kaada pataan olut ja halutessasi vettä. Peitä kannella
      ja hauduta uunissa 175 asteessa tunti tai liedellä miedolla lämmöllä
      välillä sekoittaen vajaa tunti. Tarjoa pottumuusin ja puolukoiden
      kanssa. Poronkäristyksen joukkoon voit lisätä tuoreita herkkusieniä
      viipaloituna kypsymisen puolessa välissä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit