Mainokset

Reseptit sanoilla ‘porsaan’

Täytetty porsaan ulkofilee resepti

Ainekset
1 kg possun ulkofilepala levyksi leikatuna
suolaa
valkopippuria
voita ruskistamiseen
Täyte:
70 g parmakinkun viipaleita
0,5 dl sipulia hienonnettuna
0,5 dl paprika silppua
2-3 kpl silputtua valkosipulinkynsiä
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl Dijon sinappia
1 rkl silputtua salviaa
Kastike:
2 dl demi glacekastiketta
1 dl madeiraa taipunaviiniä
50 g voita
Ohjeet
Jos ett itse taida niin pyydä lihamestarisi leikata possunfilee
levyksi.Laita parmakinkkuviipaleet lihalevylle.Valmista täyte
sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään.Levitä täyte
lihalevylle,kääri liha kireälle rullalle ja sido
kalastajanlangalla.Ruskista kevyesti liha pannulla. mausta kevyesti
suolalla ja pippurilla.Laita paisti uunivuokaan ja kypsennä n.140c
astetta uunin lämpö paistomittaria käyttäe,kunnes sisälämpö on 68
astetta.Paistin kypsennys kestää n.1h 15min abaut.Kuumenna Demi-Glace
viinin kera,vatkaa joukoon huoneenlämpöinen voi.Kastike ei saa kiehua
enään voin lisäämisen jälkeen.Tarjoile viipaloitu porsaanpaisti
yrttiperunoiden tai kermaperunoiden kanssa,höyrytettyä ruusukaalia ja
viinikastiketta.Huom! nyt ei kannata antaa isännälle lopuja viinejä
koska se maistuu tämän aterian kanssa muillekin!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Porsaan uunifile resepti

Ainekset
800 g porsaan uunifilettä
6 kpl perunoita
4 kpl porkkanoita
2-4 kpl Kokonaisia, tai puolitettuja isoja sipuleita
2,5 dl ruokakermaa
– makusi mukaan Hunajaa ja/tai soijakastiketta
– mausteseos suolaa ja pippuria
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteiseksi
Laita porsaan file uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin
Leikkaa porkkanat paloiksi (n. 5cm) ja lisää vuokaan
Lisää kokonaiset tai halutessasi puolitetut sipulit ja paloitellut
perunat vuokaan lihan ympärille.
Valele hunajaa ja/tai soijakastiketta porkkanoiden ja lihan pintaan,
ripottele myös suola-pippuriseos lihalle, rasvan päälle.
Anna vuoan olla 10 minuuttia ilman foliota uunissa, jotta liha saa
hieman väriä.
Kaada ruokakerma vuoan pohjalle ja peitä vuoka foliolla.
Anna ruoan kypsyä noin 1-1,5 h tai laita paistomittari keskelle lihaa
ja odota, kunnes liha on 75 asteista.
Hieman eksoottisemmaksi makua saa lisäämällä lopuksi lorauksen
punaviiniä.
Jos lihaa jää jäljelle, se kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi
jääkaappiin ja tarjoilla esimerkiski leivän päällä leikkeleenä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Resepti: Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Ainekset

  • 4 sitruunaruohoa
  • 5 rkl itämaista kalakastiketta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • kastike:
  • 2 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 0,5 dl suolattuja maapähkinöitä
  • nuudelita

  1. Leikkaa sitruunaruoho halki ja leikkaa se paloiksi. Sekoita
    sitruunaruohon palat, kalakastike, kurkuma, raastettu inkivääri,
    hienonnettu valkosipuli, sokeri, seesamiöljy ja osa tuoreesta
    silputusta korianterista keskenään tahnamaiseksi marinadiksi. Leikkaa
    porsaan fileestä ohuita siivuja ja laita siivut marinadiin pariksi
    tunniksi tai yön yli. Kuumenna kattilassa riisiviinietikka ja sokeri
    miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttunut
    siirappimaiseksi, eli noin 10 min. Hienonna chilit, suolapähkinät ja
    loput korianterista ja lisää kattilaan sokeriliemeen. Valmista nuudelit
    pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta porsaanfileet marinadista ja pyyhi
    ylimääräinen marinadi pois. Paista fileet kuumalla pannulla nopeasti
    molemmilta puolilta ja tarjoile kastikkeen ja nuudelien kanssa.
    Valmistusaika: 30 min + marinoitumisaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Porsaan sisäfile

Resepti: Porsaan sisäfile

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 500 g porsaan sisäfilettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • kanelia
  • provencale-mausteseosta

  1. . Pilkotaan (jokainen) sisäfile kolmeen osaan. 2. Kiehautetaan vesi,
    lisätään liha ja mausteet. 3. Keitetään 45 min – 1 tunti. 4. Pilkotaan
    sisäfileet n. 5 sentin siivuihin ja revitään pieniksi suikaleiksi. 5.
    Paistetaan paistinpannulla ruskeiksi ja rapeiksi. 6. Lisätään suola.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Porsaan sisäfilee tomaatti-oliivikuorrutuksella

Resepti: Porsaan sisäfilee tomaatti-oliivikuorrutuksella

Ainekset

  • 600 g kalvoista puhdistettua porsaansisäfileetä
  • 2 kpl kaltattua kuorittua tomaattia
  • 1 dl silputtuja huuhdottuja vihreitä oliiveja
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl maustamatonta majoneesia
  • 2 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 4 rkl Dijon-sinappia
  • mustapippuria

  1. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileen paksusta
    päästä. Laita sinappi pursotinpussilla fileen sisään. Ruskista lihan
    pinta kauniin ruskeaksi pannulla. Sekoita reseptin raaka-aineet
    keskenään ja tarkasta maku. Sivele tahna fileiden päälle ja paista 180
    asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki
    ennen kuin leikkaat ne viipaleiksi. Käytä paistoliemi kastikkeena.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Mie de pain -kuorrutettua porsaan ulkofileetä

Resepti: Mie de pain -kuorrutettua porsaan ulkofileetä

Ainekset

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vasta jauhettua mustapippuria myllystä
  • Yrttikuorrutus
  • 3 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
  • 2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 120 g voita
  • 1 rkl english mustard-sinappia (colmans)
  • suolaa

  1. Ota liha huoneenlämpöön. Poista kalvot fileen pinnalta ja mausta liha
    suolalla ja pippurilla.
  2. Tee yrttitahna: Poista leivästä kuori. Valmista kuorrutus
    tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit,
    leipäviipaleet ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Lisää voi ja sekoita
    hyvin. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle.
  3. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan
    sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15
    minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valele paistoliemellä ennen
    tarjoilua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Porsaan sisäfilee voitaikinakuoressa

Resepti: Porsaan sisäfilee voitaikinakuoressa

Ainekset

  • n.800 g porsaan sisäfileetä
  • 1-2 tl hienoa merisuolaa
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • tahna:
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 150 g pistaaseja rouhittuna
  • voitaikina:
  • tästä määrästä tulee kaksi taikinaa jos fileitä on kaksi)
  • n.10 dl vehnäjauhoa
  • 200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita (ota huoneenlämpöön ainakin
  • 2-3 tuntia ennen leipomista)
  • 4-6 rkl kylmää vettä

  1. Ota voi noin kolme tuntia ennen taikinan tekemistä huoneenlämpöön.
    Valmista voitaikina sekoittamalla jauhot ja voi käsin, ja lisää vähän
    vettä, että taikinasta tulee tasaista. Vaivaa tasaiseksi. Taikina on
    valmis kun se on kiinteää ja ei tartu sormiin. Kääri taikina
    muovikelmuun ja nosta jääkaapiin pariksi tunniksi. Laita tässä vaihessa
    aprikoosit likoamaan pariksi tunniksi myös. Ota liha huoneenlämpöön ja
    putsaa se kalvoista. Hiero lihan pintaan suolaa. Siivilöi ylimääräinen
    vesi aprikooseista ja laita aprikoosit tehosekoittimeen basilikan ja
    piparkakkumausteen kanssa. Pyöritä tahnaksi. Murskaa pistaasit hienoksi
    veitsellä. Kauli taikina n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Tee kaksi levyä
    jos fileitä on kaksi. Säästä taikinaa vähän kuvioihin. Levitä
    aprikoositahnaa voitaikinan päälle ja ripottele päälle
    pistaasirouhetta. Kääri liha ilmakuivattuun kinkkuun ja nosta
    kaulitulle taikinalle aprikoositahnan päälle. Kääri liha tiukasti
    taikinaan ja tee ylimääräisestä taikinasta kuvioita pienellä
    piparimuotilla lihan pinnalle. Liimaa kuviot kananmunalla taikinan
    päälle. Voitele lopuksi vielä koko käärö. Kuumenna uuni 200 asteeseen
    ja kypsennä lihaa kunnes voitaikina on saanut väriä ja vähennä lämpöä
  2. 00 asteeseen. Jatka paistamista kunnes lihan sisälämpö on noin 58
    astetta. Tarjoile hunajajuuresten kanssa. Valmistusaika: 2 h Annos 1456
    Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä resepti ja ruokaohje

* n.½ kg possun ulkofileetä
* 150 g pekoninsiivuja
* 2 banaania
* 1 prk säilöttyjä mandariineja
* 3 dl soijakermaa
* 3 tl currujauhetta
* 3 rkl makeaa chilimaustekastiketta
* 1 rkl (vehnäjauhoja)
* 1-2 valkosipulin kynttä
* suolaa,mustapippuria
* margariinia paistamiseen+öljyä
Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä 4 Annosta
Paloittele pekoninviipaleet suikaleiksi ja paista paistinpanulla
rapeiksi.Nosta sitten palat talouspaperin päälle odottelemaan.Poista
paistista suurimmat kalvokohdat ja viipaloi paisti noin kahden
senttimetrin paksuisiksi pihveiksi.Kuumenna margariini
paistinpannulla.Kun rasva on sulanut,lisää viellä ruokalusikallinen
öljyä.Paista pihvit kummaltakin puolelta noin kaksi minuttia,jolloin ne
saavat kautaaltaan kauniin kevyen ruskituneen värin.Mausta pihvit
suolalla ja pippurilla ja nosta ne sitten uuninkestävään vuokaan.Valuta
sitten mandariinitölkistä neste pois ja kuori sekä viipaloi banaani
parin sentin mittaisiksi viipaleiksi.Asettele hedelmät pihvien
päälle.Lämmitä kerma kiehuvaksi paistinpannulla ja lisää sitten
curry,valkosipuli(veitsenreunalla murskattuna tai pieniksi silputtuna)
ja chilikastike.Jos haluat kastikeesta hieman sakeamman,sekoita
vehnäjauho pieneen kermatilkkaan ja lisää sitten kastikkeeseen samalla
sekoittaen.Anna sitten kiehua tovin.Kaada kermakastike pihvien ja
hedelmien päälle.Ripottele pinnalle valuneet pekoninpalat.Paista sitten
175-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.Tarjoa
esim.riisin ja raikkaan salaatin kera.Todella maukas ruokakokonaisuus!
Resepti: Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Viikunoilla täytetty porsaan ulkofilee

Resepti: Viikunoilla täytetty porsaan ulkofilee

Ainekset

  • Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee
  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl Dijon- sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2 cl konjakkia
  • (paistilankaa)
  • voita paistamiseen
  • Salottisipulikastike
  • 2 salottisipulia
  • voita kuullottamiseen
  • 2 dl vaaleaa lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa

  1. Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee Leikkaa filee veitsellä ohueksi
    levyksi viilto kerrallaan niin, että se säilyy yhtenäisenä palana.
    Sivele levylle sinappi ja mausta pippurilla ja vähällä suolalla.
    Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi.
    Mausta viikunat konjakilla ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneet viikunat
    fileen päälle. Kääri filee tiiviisti rullaksi kuten kääretorttu ja sido
    paistilangalla tiukaksi paketiksi. Mausta fileen pinta vielä pippurilla
    ja suolalla. Ruskista liha pannulla vähässä voissa kauttaaltaan kullan
    ruskeaksi. Paista rullaa vielä 180 asteisessa uunissa noin 30
    minuuttia. Nosta fileerulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10
    minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.
    Salottisipulikastike Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä
    voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamico ja anna kiehua
    hiljaa, kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon. Nosta liedeltä ja
    sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Voit
    lisätä kastikeainekset myös uunivuokaan possun kanssa, jolloin kastike
    muhii valmiiksi lihan kypsyessä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Haudutettua porsaan fileetä, sienirisottoa ja olutvaahtoa

Resepti: Haudutettua porsaan fileetä, sienirisottoa ja olutvaahtoa

Ainekset

  • Porsaanfilee:
  • 700 g porsaan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 l lihalientä
  • 1 plo olutta
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • tuoreita yrttejä esim. persiljaa ja timjamia
  • Sienirisotto:
  • 2 dl paistettuja sieniä
  • 1,5 dl risottoriisiä
  • puolikas pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 dl valkoviiniä
  • kasvislientä
  • 0,5 dl parmesanraastetta
  • 2 rkl ranskankermaa
  • ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Olutvaahto:
  • puolikas sipuli hienonnettuna
  • 2 dl kanalientä
  • 3 dl maitoa
  • 1,5 dl olutta
  • 2 rkl voita

  1. Haudutettu porsaan filee: Mausta porsaan filee kauttaaltaan suolalla ja
    mustapippurilla. Laita liha uunivuokaan, lisää 1plo olutta ja
    lihalientä niin, että liha peittyy. Kuori ja paloittele juurekset ja
    lisää ne sekä muutama yrtinoksa vuokaan. Kypsennä 160 asteisessa
    uunissa 65-70 asteiseksi. anna vetäytyä foliossa n. 10 min. Viipaloi.
    Sienirisotto: Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi ja lisää riisi sekä
    viini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin. Lisää lämmintä
    kasvislientä pikkuhiljaa sekoitellen, kunnes riisi on kypsää (muista
    jättää purutuntuma). Lisää esipaistetut sienet, parmesaaniraaste, voi
    ja ranskankemra sekä ruohosipuli. Sekoita ja mausta suolalla sekä
    valkopippurilla. Olutvaahto: Kuullota hienonnettua sipulia kattilassa
    hetki ja lisää kanaliemi. Keitä niin, että liemestä on puolet jäljellä.
    Lisää maito ja kuumenna. Siivilöi tasaiseksi ja lisää olut sekä voi
    sauvasekoittimella vaahdottaen. Reseptit: Matti Romppanen KULTAINEN
    KAUHA 2006 – kokkikilpailun voittaja

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit