Mainokset

Reseptit sanoilla ‘porsaanfile’

Porsaanfile uuniperunoilla resepti

Ainekset
600-1000 g maustamatonta porsaan sisä- tai pihvifilettä
2-3 kpl sipuleita
1-1,5 kg perunoita
1 kourallinen Oreganoa
0,5 dl oliiviöljyä
marinadi
4 kynttä valkosipulia
1 dl öljyä
3 rkl soijaa
2 rkl grillimaustetta
1 rkl suolaa
sopivasti mustapippuria
hieman valkopippuria
Ohjeet
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Leikkaa file noin 2 cm paloihin.
3. Valmista marinadi kulhoon ja heitä lihanpalat sekaan.
4. Pese perunat ja leikkaa veneiksi. Lohkota sipulit
5. Laita perunat (ja öljyä, esim. oliiviöljyä) kulhoon ja päälle
oreganoa sekä suolaa (aika reippaasti). Pyöräytä setti tasaiseksi.
6. Kaada pellille tasaisesti, lisää sipulilohkot ja laita uuniin.
Katso kelloa.
7. n. 30 min päästä ruskista lihat pannulla ja lisää perunoiden
päälle. Kaada loput marinadista perunoiden ja lihojen päälle.
8. Laske uunin lämpöä (esim 175 C) ja pelti takaisin uuniin 15
minuutiksi.
NAUTI !

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Prosciuttoon kääritty porsaanfile ja italialaiset

Resepti: Prosciuttoon kääritty porsaanfile ja italialaiset

Ainekset

  • 3 paprikaa (vihreätä, punaista ja keltaista)
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 tl sokeria
  • 3-4 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • Maalaisperunat:
  • 4 isohkoa perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 2 isoa sipulia
  • 0,5 mukulaselleriä
  • extra virgin oliiviöljyä
  • karkeaa merisuolaa
  • Porsaanfile:
  • 6 ohutta siivua Parman kinkkua (Prosciutto crudo)
  • 20 cm tasapaksu pala porsaanfilettä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • parmesanraastetta
  • tuoretta basilikaa
  • extra virgin oliiviöljyä
  • Paprikalisäke:

  1. Aloita paprikoista. Leikkaa siemennetyt paprikat suuriksi paloiksi,
    samoin sipulit. Laita paistokasariin öljy ja kaada paprikat ja sipulit
    sekaan. Ripottele päälle sokeri ja anna porista hetki. Kääntele paloja
    koko ajan, jotta kaikki palat saavat sokeria ja öljyä. Rouhi
    mustapippuria sekaan ja ripottele vielä hieman suolaa. Alenna lämpöä ja
    anna muhia hiljalleen n. 1,5 h ilman kantta, välillä aina sekoitellen.
    Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuorineen n. 2 cm kuutioiksi.
    Leikkaa kuorittu selleri saman kokoisiksi paloiksi. Paloittele kuoritut
    porkkanat. Kuori ja lohko sipulit suurehkoiksi lohkoiksi. Kaada kaikki
    iloisesti sekaisin savipataan. Pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä
    ja ripottele muutama hyppysellinen merisuolaa sekaan. Möyri käsin
    ainekset sekaisin niin, että öljy ja suola leviää tasaisesti. Lisää
    vielä 1 rkl vettä. Pataan voi laittaa myös kokonaisia valkosipulin
    kynsiä, jos haluaa. Kansi päälle ja 200 asteiseen uuniin. Paistoaika n.
  2. h. Sekoitteles taas niitä paprikoita. Kun perunat ovat uunissa, valuta
    aurinkokuivatut tomaatit. Laita monitoimikoneeseen tomaatit,
    parmesanraaste ja basilikan lehdet. Lisää tippa öljyä ja päristele
    tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto,
    kuitenkin niin, että filee pysyy yhtenä kappaleena. Täytä viilto
    tomaatti, juusto, basilikasysteemillä. Voit käyttää sulkemiseen
    hammastikkuja apuna. Kääri täytetty filee tiukasti prosciuttosiivuihin.
    Laita paistovuokaan. Heitä possukka uuniin, kun perunat ovat olleet
    uunissa 20 min. Elikkä fileen paistoaika on n. 40 min. Älä unhoita
    paprikoita. Sekoittelepa taas. Kun paistoajat ovat täynnä, ota perunat
    ja filee pois uunista. Anna fileen vetää henkeä muutama minuutti ja
    leikkaa se sen jälkeen n. 1.5 cm siivuiksi. Aseta siivut
    tarjoiluvadille niin, että ne pitävät fileen muotonsa. Lappaa
    paprikasipulihöystö sivuille ja pistä perunoiden kanssa pöytään.
    Lisukkeeksi rucolasalaattia ja balsamiviinietikkaa sekä oliiveja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Täytetty porsaanfile

Resepti: Täytetty porsaanfile

Ainekset

  • 1 kpl kookas porsaan sisäfile
  • 100 g voita
  • 1 nippu persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa

  1. Puhdista file kalvoista. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot
    ristiin fileen paksusta päästä. Silppua persilja ja sekoita silppu
    pehmenneeseen voihin. Laita seos pursotinpussilla fileen sisään.
    Ruskista lihan pinta kauniiksi pannulla. Kypsennä file uunissa 200 C
  2. 2-15 minuuttia. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile risoton päällä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Pekonilla täytetty porsaanfile

Resepti: Pekonilla täytetty porsaanfile

Ainekset

  • 1 kpl Porsaan sisäfile
  • 1 kpl Pekonipaketti
  • 2 kpl Sipulia
  • 1 pussi Pakastevihanneksia (ei pakollinen)
  • Hyviä kasviksia
  • Sinappia
  • Mustapippuria

  1. Leikka file puoleksi, pistä fileerausveitselle molempien fileiden
    sisään koko fileen pituinen ’risti’. Survo fileiden sisään runsaasti
    pekonia. Hiero fileiden pintaan sinappia ja mustapippuria. Suolaa ei
    ehkä kannata laittaa, sillä sitä tulee jo pekonista. Laita
    fileenpuolikkaat valurautapataan (pistä fileen alle pekoniviipale,
    jolloin file ei jää kiinni pohjaan). Laita loput pekonit fileiden
    päälle. Kaada sipulit ja kasvikset fileen sivuille (ei päälle).
    Kypsennä 175 – 200 asteessa noin 60 – 90 min (kunnes katsot
    kypsäksi…). Tarjoa hyvän kastikkeen ja perunoiden kanssa (muusi,
    uuni, valkosipuli, tms…).

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit