Mainokset

Reseptit sanoilla ‘possua’

POSSUA KOOKOSKERMASSA resepti

Ainekset
600 G possunfilettä
voita
1 Sipuli
2 RKL currya
2 DL lihalientä
4 DL kookoskermaa
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
KUUMENNA VOI PANNULLA JA KUULLOTA SIPULIA JA CURRYA NOIN 5MIN.
LEIKKAA LIHA N.SENTIN PA KSUISIKSI VIIPALEIKSI JA KYPSENNÄ PANNUSSA
N.10MIN.
LISÄÄ PANNUUN LIHALIEMI,KOOKOSKERMA, SUOLA JA PIPPURI. KIEHAUTA.
ALENNA LÄMPÖÄ JA HILJALLEEN KEITÄ 20 MIN.
KEITÄ LISÄKKEEKSI RIISIÄ.
KUVASSA ISÄNNÄLLE LAITOIN POTTUMUUSSIA LISÄKSI. ITSE TYKKÄÄN SYÖDÄ
RIISIN TAI NOITTEN JUURESTEN KANSSA, LISÄÄN HYPPYSELLISEN RAKUUNAA
NIIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Kookos possua wokissa resepti

Ainekset
500 g possun filetta
1 paprika
2 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
2 dl parsakaalia
2 dl kukkakaalia
1 tkl kookosmaitoa
valkosipulia,sambal oelekia,curryä,
sambal oelekia ja soijakastiketta
Ohjeet
Siivuta possu suikaleiksi ja paista wokissa pienissä erissä.Silppua
valkosipuli ja kuullota sitä,soijakastiketta ja sambal oelekia
erillisessä kattilassa hetki ja lisää possut.Kääntele possuja
maustesekoituksessa,lisää kookosmaito,hauduta pienellä lämmöllä.
Suikaloi sipuli,porkkana ja paprika,leikkaa sienet neljään osaan ja
pieni hieman kaaleja (minulla oli pakastettuja ja esikeitettyjä).Paista
wokissa pienissä erissä ja siirrä erilliseen pannuun odottamaan.
Kun possu on mureutunut niin kaada se kastikkeineen wokkiin ja lisää
kasvikset.,tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Pariloitua Possua, Juuresmuusia resepti

Ainekset
2 pihviä possun ulkofileestä
Suola, mustapippuri
pala bataattia
pala lanttua
4 perunaa
1 iso porkkana
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
aromisuolaa
nokare voita
suolaa, mustapippuria
Hiukan kasvisten keitinlientä
öljyä paistamiseen
Ohjeet
Leikkaa ulkofileestä 2 pihviä, nuiji ne. Keitä kasvikset kypsiksi ja
survo ne. Lisää nokare voita täydentämään makua, mausta, lisää
keitinlientä että saa sopivan paksuisen. Älä kuitenkaan survo muusia
liian tarkkaan, jätä vähän karkeaksi. Paista pihvit parilapannulla,
käännä pihviä välillä sellainen 30 astetta, niin saat verkkokuvion ja
mausta suolalla ja pipppurilla.
Lisänä Rosepippurikastike

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Possua sinappikermassa resepti ja ruokaohje

* 4 kaslerpihviä tai kyljystä
* 1 Sipuli
* ripaus sokeria
* paprikajauhetta
* ripaus suolaa
* mustapippuria (myös grillausmauste käy)
* yrttejä maun mukaan
* 2 dl kuohukermaa
* 2 rkl sinappia
* voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Possua sinappikermassa 4 Annosta
Kuullota sipulihakkelus öljy-voi seoksessa, ripauta joukkoon vähän
sokeria ja paprikajauhetta. Anna hetki vielä muhia, mutta älä polta.
Laita kulhoon odottelemaan.
Nuiji lihoja nyrkillä ohuemmiksi. Ruskista öljy-voi seoksessa nopeasti
kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja vaikkapa
grillausmausteella. Nostele päälle sipulihöystö. Sekoita sinappi
kermaan ja kaada pannulle. Peitä kannella ja anna muhia mureaksi
miedolla lämmöllä n. 30 min.
* Possua sinappikermassa
Resepti: Possua sinappikermassa 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Possua ja korvasienimuhennosta resepti ja ruokaohje

* 2 siivua possun ulkofileestä
* aromisuolaa, ripaus paprikajauhetta
* muhennos:
* korvasieniä
* ½ Sipuli
* 1 valkosipulinkynsi
* suolaa, mustapippurijauhe
* 1 dl ruokakermaa
*
Possua ja Korvasienimuhennosta 2 Annosta
Otetaan korvasieniä, sen verran kun sattuu olemaan. Tässä oli varmaan
vaan 1 sieni pilkottuna, paloittele silpuksi Leikkaa sipulia sopivä
määrä ihan hienoksi, samoin valkosipulinkynsi. Laita sieni ja
sipulisilppu pannulle voihin ja paista kevyesti, kunnes sipuli on
pehmeää. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa tarpeellinen
määrä, riippuen siitä minkä paksuisen mömmön haluat. Anna porista
muutama minuutti. Tarkista maku.
Leikkaa sentin paksuisia siivuja ulkofileestä. Nuiji ne ohuiksi.
(Itsellä oli onnettoman pieni pala filettä, josta leikkasin siksi
useampi pieni pihvi). Paista pannulla ruskeiksi, mausta.
Laita muhennosta pihvien päälle, tarjoa lisäksi esim.
bataatti-perunamuusia.
* Possua ja Korvasienimuhennosta korvasieni, pihvi, bataatti-peruna
* Possua ja Korvasienimuhennosta korvasienimuhennos
Resepti: Possua ja korvasienimuhennosta 2 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Glaseerattua possua. resepti ja ruokaohje

* 0,7 kg porsaanulkofileetä, naturell
* 0,5 kg paprikaa, punaista
* 0,1 kg sipulia, keltaista
* 0,05 kg punaviiniä
* suolaa
* mustapippuria
* glaseeraussoosi:
* 0,1 kg soijaa
* 0,1 kg oliiviöljyä
* 0,01 kg valkosipulia
* suolaa
* pippurisekoitusta
* 7 lehteä basilikaa, tuoretta
* 1 rkl juoksevaa hunajaa
Glaseerattua possua. 3 Annosta
Öljyä vuoka. Leikkaa paprika ja sipuli reiluiksi paloiksi. Lisää
punaviini vuoan pohjalle ja tarvittaessa hieman vettä.
Hiero ulkofileen pintaan suolaa ja mustapippuria.
Valmista glaseerauskastike. Sivele kastike lihan päälle leivontasudilla
ja paista uunissa välillä glaseeraten 150 asteessa n. 60 min
(sisälämpötila 70 astetta).
Ota liha pois uunista, anna levätä folion alla n. 20 min ja leikkaa
ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
Resepti: Glaseerattua possua. 3 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua

Resepti: possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua

Ainekset

  • Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
  • 400 g possun fileesuikaleita
  • puolikas kiinankaali
  • 1 punainen paprika
  • 100 g tuoretta ananasta paloina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • kastike:
  • 1 prk mangososetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna
  • Friteeratut omenat:
  • frityyritaikina:
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • sokeria
  • kanelia
  • 4 hapokasta omenaa
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

  1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa: Sekoita kaikki
    kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon.
    Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita
    suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää
    suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari
    kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn
    riisin kera. Friteeratut omenat: Sekoita kaikki taikinan ainekset
    keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota
    omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat
    frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan
    ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen
    ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.) Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Resepti: possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Ainekset

  • Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
  • 400 g possun fileesuikaleita
  • puolikas kiinankaali
  • 1 punainen paprika
  • 100 g tuoretta ananasta paloina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • Kastike:
  • 1 prk mangososetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna
  • Friteeratut omenat:
  • frityyritaikina:
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kanelia
  • 4 hapokasta omenaa
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

  1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa: Sekoita kaikki
    kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon.
    Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita
    suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää
    suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari
    kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn
    riisin kera. Friteeratut omenat: Sekoita kaikki taikinan ainekset
    keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota
    omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat
    frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan
    ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen
    ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.) Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Possua hapanimeläkastikkeessa

Resepti: Possua hapanimeläkastikkeessa

Ainekset

  • 500 g Porsaan marinoitua suikalelihaa (mieluiten kinkkua
  • 1/2 kpl kevyesti vatkattu kananmuna
  • 3 rkl maissijauhoja
  • Öljyä friteeraukseen
  • 1,5 rkl maissiöljyä paistamiseen
  • 1 kpl valkosipulinkynsi (murskattu)
  • 1 kpl sipuli (peloiteltu)
  • 2 kpl paprikoita (siemenet poistettu, paloiteltuna)
  • 100 g ananasta
  • 4 tl perunajauhoja
  • 8 rkl vettä
  • 8 rkl ananasmehua
  • 7 rkl valkoviinietikkaa
  • 8 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 tl (vaaleaa) soijakastiketta
  • 4 rkl ketsuppia
  • 3 tl Worchestershire-kastiketta

  1. Ripottele maissijauhot lihojen päälle ja sekoita. Friteeraa lihat
    öljyssä pienissä erissä (n. 4min per erä) kunnes liha alkaa olla
    kauniin ruskeaa. Valuta friteeratuista lihoista liika öljy pois
    siivilässä. Kastike: Sekoita perunajauhot, vesi ja ananasmehu. Lisää
    valkoviinietikka, sokeri, suola, soijakastike, ketsuppi ja
    Worchestershirekastike ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna 1,5rkl öljyä
    wokissa kuumaksi. Lisää valkosipuli ja sipuli, pyöräyttele muutaman
    kerran, lisää sitten paprikat. Kuumenna ja sekoittele pari minuuttia.
    Lisää ananakset ja kastike. Kiehauta samalla koko ajan sekoittaen.
    Lisää lopuksi lihat ja kuumenn vielä hetki. Nautitaan riisin,
    oluen/viinin ja hyvän seuran kanssa!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Epun pontevaa possua

Resepti: Epun pontevaa possua

Ainekset

  • 800g possunsisäfilettä
  • 50- 80 fetaa
  • tuoreita pinaatin lehtiä
  • 2pkt pekonia
  • parmesan raastetta
  • mustapippuria, suolaa,
  • lisukkeeksi coscousia ja wokattuja vihanneksía

  1. Leikkaa possusisäfile nii, että saat sen levitettyä mahdollisimman
    leveäksi, levitä sen päälle feta pienenä silppuna ja pinaatinlehdet
    hiennonettuna, ripottele parmesan raastetta hiukan, ja kieri file
    rullalle, kieritä fileen ympärille pekoni viipaleita, niin, että file
    peittyy, myös fileen päätyihin. Kiinnitä coktailtikuilla, kuumenna
    pannu ja ja ruskista kääryle pinnalta kauniin ruskeaksi. Mausta
    mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa, niin että file on
    kypsää, mutta mehukasta n.30min. Tarjoa lisäkkeenä couscousia, ja
    vokattuja vihanneksia…

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit