Mainokset

Reseptit sanoilla ‘possua’

POSSUA KOOKOSKERMASSA resepti

Ainekset
600 G possunfilettä
voita
1 Sipuli
2 RKL currya
2 DL lihalientä
4 DL kookoskermaa
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
KUUMENNA VOI PANNULLA JA KUULLOTA SIPULIA JA CURRYA NOIN 5MIN.
LEIKKAA LIHA N.SENTIN PA KSUISIKSI VIIPALEIKSI JA KYPSENNÄ PANNUSSA
N.10MIN.
LISÄÄ PANNUUN LIHALIEMI,KOOKOSKERMA, SUOLA JA PIPPURI. KIEHAUTA.
ALENNA LÄMPÖÄ JA HILJALLEEN KEITÄ 20 MIN.
KEITÄ LISÄKKEEKSI RIISIÄ.
KUVASSA ISÄNNÄLLE LAITOIN POTTUMUUSSIA LISÄKSI. ITSE TYKKÄÄN SYÖDÄ
RIISIN TAI NOITTEN JUURESTEN KANSSA, LISÄÄN HYPPYSELLISEN RAKUUNAA
NIIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Kookos possua wokissa resepti

Ainekset
500 g possun filetta
1 paprika
2 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
2 dl parsakaalia
2 dl kukkakaalia
1 tkl kookosmaitoa
valkosipulia,sambal oelekia,curryä,
sambal oelekia ja soijakastiketta
Ohjeet
Siivuta possu suikaleiksi ja paista wokissa pienissä erissä.Silppua
valkosipuli ja kuullota sitä,soijakastiketta ja sambal oelekia
erillisessä kattilassa hetki ja lisää possut.Kääntele possuja
maustesekoituksessa,lisää kookosmaito,hauduta pienellä lämmöllä.
Suikaloi sipuli,porkkana ja paprika,leikkaa sienet neljään osaan ja
pieni hieman kaaleja (minulla oli pakastettuja ja esikeitettyjä).Paista
wokissa pienissä erissä ja siirrä erilliseen pannuun odottamaan.
Kun possu on mureutunut niin kaada se kastikkeineen wokkiin ja lisää
kasvikset.,tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Pariloitua Possua, Juuresmuusia resepti

Ainekset
2 pihviä possun ulkofileestä
Suola, mustapippuri
pala bataattia
pala lanttua
4 perunaa
1 iso porkkana
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
aromisuolaa
nokare voita
suolaa, mustapippuria
Hiukan kasvisten keitinlientä
öljyä paistamiseen
Ohjeet
Leikkaa ulkofileestä 2 pihviä, nuiji ne. Keitä kasvikset kypsiksi ja
survo ne. Lisää nokare voita täydentämään makua, mausta, lisää
keitinlientä että saa sopivan paksuisen. Älä kuitenkaan survo muusia
liian tarkkaan, jätä vähän karkeaksi. Paista pihvit parilapannulla,
käännä pihviä välillä sellainen 30 astetta, niin saat verkkokuvion ja
mausta suolalla ja pipppurilla.
Lisänä Rosepippurikastike

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Possua hapanimeläkastikkeessa

Resepti: Possua hapanimeläkastikkeessa

Ainekset

  • 500 g Porsaan marinoitua suikalelihaa (mieluiten kinkkua
  • 1/2 kpl kevyesti vatkattu kananmuna
  • 3 rkl maissijauhoja
  • Öljyä friteeraukseen
  • 1,5 rkl maissiöljyä paistamiseen
  • 1 kpl valkosipulinkynsi (murskattu)
  • 1 kpl sipuli (peloiteltu)
  • 2 kpl paprikoita (siemenet poistettu, paloiteltuna)
  • 100 g ananasta
  • 4 tl perunajauhoja
  • 8 rkl vettä
  • 8 rkl ananasmehua
  • 7 rkl valkoviinietikkaa
  • 8 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 tl (vaaleaa) soijakastiketta
  • 4 rkl ketsuppia
  • 3 tl Worchestershire-kastiketta

  1. Ripottele maissijauhot lihojen päälle ja sekoita. Friteeraa lihat
    öljyssä pienissä erissä (n. 4min per erä) kunnes liha alkaa olla
    kauniin ruskeaa. Valuta friteeratuista lihoista liika öljy pois
    siivilässä. Kastike: Sekoita perunajauhot, vesi ja ananasmehu. Lisää
    valkoviinietikka, sokeri, suola, soijakastike, ketsuppi ja
    Worchestershirekastike ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna 1,5rkl öljyä
    wokissa kuumaksi. Lisää valkosipuli ja sipuli, pyöräyttele muutaman
    kerran, lisää sitten paprikat. Kuumenna ja sekoittele pari minuuttia.
    Lisää ananakset ja kastike. Kiehauta samalla koko ajan sekoittaen.
    Lisää lopuksi lihat ja kuumenn vielä hetki. Nautitaan riisin,
    oluen/viinin ja hyvän seuran kanssa!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Epun pontevaa possua

Resepti: Epun pontevaa possua

Ainekset

  • 800g possunsisäfilettä
  • 50- 80 fetaa
  • tuoreita pinaatin lehtiä
  • 2pkt pekonia
  • parmesan raastetta
  • mustapippuria, suolaa,
  • lisukkeeksi coscousia ja wokattuja vihanneksía

  1. Leikkaa possusisäfile nii, että saat sen levitettyä mahdollisimman
    leveäksi, levitä sen päälle feta pienenä silppuna ja pinaatinlehdet
    hiennonettuna, ripottele parmesan raastetta hiukan, ja kieri file
    rullalle, kieritä fileen ympärille pekoni viipaleita, niin, että file
    peittyy, myös fileen päätyihin. Kiinnitä coktailtikuilla, kuumenna
    pannu ja ja ruskista kääryle pinnalta kauniin ruskeaksi. Mausta
    mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa, niin että file on
    kypsää, mutta mehukasta n.30min. Tarjoa lisäkkeenä couscousia, ja
    vokattuja vihanneksia…

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Possua tuorejuustokastikkeessa

Resepti: Possua tuorejuustokastikkeessa

Ainekset

  • 600 g Porsaan ulkofilettä
  • 1 prk Valkosipulituorejuustoa(KevytHovi)200g
  • 1 prk kevytkermaa
  • pippurisekoitusta
  • suolaa
  • Flora Culinesseä paistamiseen
  • Riisiä

  1. Laita riisi kiehumaan Viipaloi possu 1cm paksuisiksi viipaleiksi ja
    nuiji niitä hieman. Paista viipaleet pannulla ja mausta miltei kypsinä
    suolalla ja pippurisekoituksella. Lihapalojen paistuessa sotke kerma ja
    tuorejuusto sekaisin sauvasekoittimella. Lisää seos pannulle miltei
    kypsien lihapalojen päälle. Anna kiehua vähän aikaa, niin että liha
    kypsyy ja neste hieman saostuu. Tarjoa riisin ja salaatin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Possua wokissa

Resepti: Possua wokissa

  • porsaanfilettä
  • valkosipulia
  • 1 rkl inkiväärimurskaa
  • chilipaprika paloina
  • 1 tl currytahnaa tai pulveria
  • 1 rkl kokonaisia korianterin siemeniä
  • purjosilppua
  • paprikasuikaleita
  • kevätherneitä
  • 2-3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • basilika
  • jäävuorisalaatti
    1. Paista liha kuumassa öljyssä inkiväärin, chilin ja valkosipulin kera.
      Mausta currylla. Lisää korianteri, purjo- ja paprikasuikaleet sekä
      kevätherneet. Lisää soijakastike. Sekoita joukkoon basilika ja
      jäävuorisalaatti. Tarjoile riisin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Possua sinappikermassa resepti ja ruokaohje

    * 4 kaslerpihviä tai kyljystä
    * 1 Sipuli
    * ripaus sokeria
    * paprikajauhetta
    * ripaus suolaa
    * mustapippuria (myös grillausmauste käy)
    * yrttejä maun mukaan
    * 2 dl kuohukermaa
    * 2 rkl sinappia
    * voita ja oliiviöljyä paistamiseen
    Possua sinappikermassa 4 Annosta
    Kuullota sipulihakkelus öljy-voi seoksessa, ripauta joukkoon vähän
    sokeria ja paprikajauhetta. Anna hetki vielä muhia, mutta älä polta.
    Laita kulhoon odottelemaan.
    Nuiji lihoja nyrkillä ohuemmiksi. Ruskista öljy-voi seoksessa nopeasti
    kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja vaikkapa
    grillausmausteella. Nostele päälle sipulihöystö. Sekoita sinappi
    kermaan ja kaada pannulle. Peitä kannella ja anna muhia mureaksi
    miedolla lämmöllä n. 30 min.
    * Possua sinappikermassa
    Resepti: Possua sinappikermassa 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut

    Possua ja korvasienimuhennosta resepti ja ruokaohje

    * 2 siivua possun ulkofileestä
    * aromisuolaa, ripaus paprikajauhetta
    * muhennos:
    * korvasieniä
    * ½ Sipuli
    * 1 valkosipulinkynsi
    * suolaa, mustapippurijauhe
    * 1 dl ruokakermaa
    *
    Possua ja Korvasienimuhennosta 2 Annosta
    Otetaan korvasieniä, sen verran kun sattuu olemaan. Tässä oli varmaan
    vaan 1 sieni pilkottuna, paloittele silpuksi Leikkaa sipulia sopivä
    määrä ihan hienoksi, samoin valkosipulinkynsi. Laita sieni ja
    sipulisilppu pannulle voihin ja paista kevyesti, kunnes sipuli on
    pehmeää. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa tarpeellinen
    määrä, riippuen siitä minkä paksuisen mömmön haluat. Anna porista
    muutama minuutti. Tarkista maku.
    Leikkaa sentin paksuisia siivuja ulkofileestä. Nuiji ne ohuiksi.
    (Itsellä oli onnettoman pieni pala filettä, josta leikkasin siksi
    useampi pieni pihvi). Paista pannulla ruskeiksi, mausta.
    Laita muhennosta pihvien päälle, tarjoa lisäksi esim.
    bataatti-perunamuusia.
    * Possua ja Korvasienimuhennosta korvasieni, pihvi, bataatti-peruna
    * Possua ja Korvasienimuhennosta korvasienimuhennos
    Resepti: Possua ja korvasienimuhennosta 2 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Glaseerattua possua. resepti ja ruokaohje

    * 0,7 kg porsaanulkofileetä, naturell
    * 0,5 kg paprikaa, punaista
    * 0,1 kg sipulia, keltaista
    * 0,05 kg punaviiniä
    * suolaa
    * mustapippuria
    * glaseeraussoosi:
    * 0,1 kg soijaa
    * 0,1 kg oliiviöljyä
    * 0,01 kg valkosipulia
    * suolaa
    * pippurisekoitusta
    * 7 lehteä basilikaa, tuoretta
    * 1 rkl juoksevaa hunajaa
    Glaseerattua possua. 3 Annosta
    Öljyä vuoka. Leikkaa paprika ja sipuli reiluiksi paloiksi. Lisää
    punaviini vuoan pohjalle ja tarvittaessa hieman vettä.
    Hiero ulkofileen pintaan suolaa ja mustapippuria.
    Valmista glaseerauskastike. Sivele kastike lihan päälle leivontasudilla
    ja paista uunissa välillä glaseeraten 150 asteessa n. 60 min
    (sisälämpötila 70 astetta).
    Ota liha pois uunista, anna levätä folion alla n. 20 min ja leikkaa
    ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
    Resepti: Glaseerattua possua. 3 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit