Mainokset

Reseptit sanoilla ‘possun’

Possun sisäfileetä ja viinikurkkua resepti

Ainekset
4 possun sisäfileetä
kuorrutus:
2 munaa
korppujauhoja
parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
paistamiseen öljyä
Ohjeet
Nuiji viipaleiksi leikatut possunfileet litteiksi. Kasta munaan ja
kääntele korppujauho-parmesaaniseoksessa. Paista kullanruskeiksi
öljyssä.
Tarjoa riisin ja viinikurkkujen kera.
VIINIKURKKU
Viipaloi kurkku pitkittäissuunnassa juustohöylällä. Leikkaa viipaleet
noin 1 cm levyisiksi. Kuumenna kasvisliemi-valkoviiniseos ja keitä
kurkkua parisen minuuttia. Valuta ja tarjoa lisukkeena.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Marinadi possun fileelle resepti

Ainekset
1 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl worcestershirekastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 rkl sinappia
Ohjeet
Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi filepalojen
päälle kannelliseen tiiviiseen astiaan tai kestävään muovipussiin.
Laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Käy välillä
ravistelemassa purkkia tai puristelemassa pussia jotta lihat maustuvat
tasaisesti. Sopii hyvin grillattaville lihoille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Marinadi possun ulkofileille resepti ja ruokaohje

* rypsiöljyä
* ruokakermaa
* soijakastiketta
* sinappia
* valkosipulijauhetta
* grillausmaustetta
* mustapippuria
Marinadi possun ulkofileille
Sekoita aineet keskenään. Aineksia voi laittaa oman maun mukaan. Joko
niin, että fileet saavat vähän marinadia pintaansa tai niin, että antaa
fileiden muhia suuremmassa määrässä marinadia.
Resepti: Marinadi possun ulkofileille

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto

Resepti: Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto

Ainekset

  • Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto
  • 1 (n. 600 g) porsaan sisäfilee
  • 1 pkt (120 g) pekonifileetä
  • Marinadi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl calvadosta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • Omenavaahto
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna
  • 1 vihreä omena raastettuna
  • 1 tl sinappia (esim. Dijon)
  • 1 tl valkoista balsamicoa
  • suolaa
  • Lisäksi
  • 2-3 portobelloa viipaleina
  • 1 punasipuli lohkoina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g herneenversoja

  1. Leikkaa filee pieniksi pihveiksi ja sekoita marinadi. Anna lihojen
    marinoitua mielellään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kiinnitä
    pekonit lihojen ympärille coctailtikuilla. Tee vaahto. Mausta
    kermavaahto hienoksi raastetulla omenalla, sinapilla, balsamicolla ja
    suolalla. Grillaa noisetit kypsiksi ja tarjoile ne pikaisesti pannulla
    paistettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen kasvisten sekä
    omenavaahdon kera. Reseptit: Matleena Lahti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Possun kyljykset viherpippurikastikkeessa ja rakuuna-perunat

Resepti: Possun kyljykset viherpippurikastikkeessa ja rakuuna-perunat

Ainekset

  • Kyljykset
  • 1 kg possun kyljyksiä
  • Kastike
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl viherpippureita
  • 1-2 tl sinappia
  • Rakuuna-perunat
  • 8 keitettyä perunaa
  • 1 pnt tuoretta rakuunaa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

  1. Kyljykset ja kastike Suolaa kyljykset. Paista niihin nopeasti väri
    pannulla. Nosta kyljykset uunivuokaan. Sekoita keskenään lihaliemi,
    kerma, hiennonnetut viherpippurit ja sinappi. Kaada kastike uunivuokaan
    ja nosta vuoka 180 asteiseen uuniin hautumaan noin tunniksi.
    Rakuuna-perunat

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Tuhdisti maustetut possun ribsit ja tomaattisalaatti

Resepti: Tuhdisti maustetut possun ribsit ja tomaattisalaatti

Ainekset

  • Possun ribsit:
  • 600 g porsaan kylkiluita, ribseiksi leikattuna
  • 2 l mietoa lihalientä
  • kokonaisia mustapippureita
  • Maustekastike:
  • 1 dl HP- kastiketta
  • 1 dl sweet chili kastiketta
  • 1 rkl Dijon- sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • Tomaattisalaatti:
  • 3-4 tomaattia pieniksi kuutioituna
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

  1. Possun ribsit: Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ribsit joukkoon.
    Liemen alkaessa uudelleen kiehua, kaavi reikäkauhalla vaahto pois. Anna
    lihojen kiehua hiljalleen kunnes ovat kypsiä ja liha irtoaa luista ( 1-
  2. tuntia). Kaada liemi pois ja anna ribsien jäähtyä. Nosta ribsit
    uunipellille ja sivele ribseihin maustekastiketta. Grillaa 220
    asteisessa uunissa, noin 10- 15 minuuttia herkullisen rapeiksi.
    Maustekastike: Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ja sivele ribsit
    maustekastikkeella. Tomaattisalaatti: Sekoita salaatin ainekset
    keskenään ja tarjoile grilliribsien lisukkeena. Reseptit: Antti Vahtera

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Possun noisetit, persiljaperunat ja curry-omenakastike

Resepti: Possun noisetit, persiljaperunat ja curry-omenakastike

Ainekset

  • Possun noisetit:
  • n.700 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • voita paistamiseen
  • Persiljaperunat:
  • 1 kg perunoita
  • nippu persiljaa hienonnettuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Curry-omenakastike:
  • 1 omena
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl omenamehua
  • 1 rkl currya
  • 3 rkl omenasosetta
  • 4 rkl hunaja-omenaetikkaa
  • 1 pieni sipuli
  • mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 2 rkl lihalientä
  • nokare voita

  1. Possun noisetit: Leikkaa possun sisäfilee n. 1 cm paksuisiksi
    viipaleiksi ja painele niitä hieman ohuemmiksi. Mausta suolalla ja
    pippurilla. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Paista
    noisetit kauniin kullanruskeiksi ja lisää pannulle seesaminsiemeniä.
    Pyörittele noisetit seesaminsiemenissä ja nosta pois pannulta.
    Persiljaperunat: Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolalla
    maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Kaada
    perunoille oliiviöljy ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.
    Curry-omenakastike: Kuori ja lohko omena. Kuullota kattilassa
    omenalohkot, curry ja sipuli. Lisää lihaliemi, omenamehu, omenasose ja
    mausteet. Anna kiehua n. 15 min. Siivilöi, ja keitä lientä niin, että
    jäljelle jää n. 3 dl nestettä. Lisää fariinisokeri, sekoita ja anna
    vielä kiehahtaa. Sekoita maizena lihaliemitilkkaan ja lisää suurus
    ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Lisää voi. Keitä
    pari minuuttia. Tarkista maku. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Täytetty possun ulkofilee, uunilohkoperunat ja parsakaalia

Resepti: Täytetty possun ulkofilee, uunilohkoperunat ja parsakaalia

Ainekset

  • Täytetty porsaan ulkofilee:
  • 700-800 g porsaan ulkofileetä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 3 rkl raastettua parmesania
  • 1-1,5 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa, mustapippurirouhetta
  • Maustetut lohkoperunat:
  • 1-2 pss pakastelohkoperunoita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl kuivattua sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ruokaöljyä
  • Toffeejäätelö:
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 1 pss kermatoffeeta paloiteltuna
  • 100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 2 dl valmista suklaakastiketta

  1. Täytetty porsaan ulkofilee: Mittaa persilja, valkosipuli,
    pinjansiemenet, parmesaanijuusto sekä sitruunanmehu tehosekoittimeen ja
    sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan koneen
    käydessä. Leikkaa possun filee varovasti levyksi ja mausta se molemmin
    puolin suolalla ja mustapippurilla. Levitä persiljaseos tasaisesti
    fileen päälle. Kääri filee tiukaksi rullaksi ja sido se kiinni
    paistinarulla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ota rullaan kaunis
    pintaväri kauttaaltaan kääri rulla tiukasti folioon. Laita filee 175
    asteiseen uuniin n. 45 minuutiksi. Maustetut lohkoperunat: Murskaa
    kuivattu sipuli jauhelmaksi. Sekoita kaikki mausteet. Kaada valmiit
    lohkoperunat uunipannuun ja sekoita mukaan mausteseos sekä tilkka
    öljyä. Valmista perunat pakkauksen ohjeen mukaan. Toffeejäätelö: Vatkaa
    vaniljajäätelö pehmeäksi ja sekoita joukkoon toffeet ja pähkinät.
    Kääntele seokseen suklaakastike ja annostele jäätelö tarjoilumaljoihin.
    Laita maljat hetkeksi pakkaseen ja nosta ne esiin juuri ennen
    tarjoilua. Koristele toffeilla ja esim. tuoreella mintulla. Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit