Mainokset

Reseptit sanoilla ‘possun’

Possun sisäfileetä ja viinikurkkua resepti

Ainekset
4 possun sisäfileetä
kuorrutus:
2 munaa
korppujauhoja
parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
paistamiseen öljyä
Ohjeet
Nuiji viipaleiksi leikatut possunfileet litteiksi. Kasta munaan ja
kääntele korppujauho-parmesaaniseoksessa. Paista kullanruskeiksi
öljyssä.
Tarjoa riisin ja viinikurkkujen kera.
VIINIKURKKU
Viipaloi kurkku pitkittäissuunnassa juustohöylällä. Leikkaa viipaleet
noin 1 cm levyisiksi. Kuumenna kasvisliemi-valkoviiniseos ja keitä
kurkkua parisen minuuttia. Valuta ja tarjoa lisukkeena.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Marinadi possun fileelle resepti

Ainekset
1 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl worcestershirekastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 rkl sinappia
Ohjeet
Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi filepalojen
päälle kannelliseen tiiviiseen astiaan tai kestävään muovipussiin.
Laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Käy välillä
ravistelemassa purkkia tai puristelemassa pussia jotta lihat maustuvat
tasaisesti. Sopii hyvin grillattaville lihoille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Possun ulkofileepihvit ja peruna-palsternakkapaistos

Resepti: Possun ulkofileepihvit ja peruna-palsternakkapaistos

Ainekset

  • Possun ulkofileepihvit:
  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • maustevoi:
  • 100 g voita
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • tabascoa
  • mustapippuria
  • Peruna-palsternakkapaistos:
  • 6 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 0,5 dl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

  1. Possun ulkofileepihvit: Leikkaa filee kahdeksaksi pihviksi ja anna
    niiden levätä huoneen lämmössä noin 30 minuuttia. Sekoita sillä välin
    pehmennyt voi ja kaikki mausteet. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin
    odottamaan hetkeksi. Ripottele pihvien pintaan suolaa ja mustapippuria.
    Kuumenna pannu ja paista pihvit kypsiksi. Nosta valmiin pihvin päälle
    voita ja tarjoa peruna-palsternakkapaistoksen kanssa.
    Peruna-palsternakkapaistos: Kuori perunat, palsternakat sekä sipuli.
    Leikkaa kaikki raaka-aineet lohkoiksi ja hienonna rosmariini sekä
    valkosipulin kynnet. Sekoita kulhossa juureslohkot sekä mausteet ja
    öljy. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40
    minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Possun filettä pippurisessa kastikkeessa

Resepti: Possun filettä pippurisessa kastikkeessa

Ainekset

  • 500 g possun sisäfilettä
  • 2-4 dl kuohukermaa
  • sinappia
  • soijakastiketta
  • pippurisekoitusta

  1. Poista lihasta suurimmat kalvot. Ruskista kuumalla pannulla joka
    puolelta kauniin ruskeaksi. Ota liha pannulta ja leikkaa 1-1½ cm
    ohuiksi paloiksi ja jatka kypsennystä. Lisää pannulle kerma. Lisää
    sinappia, soijaa ja pippurimaustetta oman maun mukaan. Anna hautua
    jonkin aikaa. Hyvää!!!!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Täytetty possun ulkofile ja pähkinäiset perunat resepti ja ruokaohje

* pala possun ulkofilettä
* paprika-sipuli tuorejuustoa
* tuoretta basilikaa
* aurinkokuivattuja tomaatteja
* suolaa, mustapippuria
* pähkinäiset perunat (hasselbackan versioituna)
* perunoita
* rouhittua pähkinäseosta, suolaa, pippuria, margariinia
Täytetty Possun ulkofile ja Pähkinäiset perunat
Valmista täytetty nasu: renssaa ulkofile kalvoista. Rasvan voit jättää.
Leikkaa liha ”matoksi” jonka pystyt rullaamaan. Levitä lihamatolle
suola, pippuri, silputtu basilika, tuorejuusto sekä kuutioidut a.kuiv.
tomaatit. Rullaa ja halutessasi nipistä päät yhteen hammas-tai
varrastikuilla.
Pähkinäbackanit: kuori perunat, villä veitsellä lähes pohjaan asti noin
puolen sentin välein. Murksaa pähkinäsekoitus muruiksi ja sekoita se
margariiniin (laske noin 1tl rasvaa per peruna, samoin kuin
pähkinämurskettakin). Levitä rasvapähkinä seos perunoille.
Laita possu uunivuokaan ja se pellille niin että jätät tilaa myös
perunoille. Kypsennä 200-225C kunnes molemmat ovat kypsiä (45-60min).
Voit varmistaa lämpömittarilla lihan kypsyyden ja haarukalla perunat.
Tarjoa salaatin kera.
* Täytetty Possun ulkofile ja Pähkinäiset perunat Lautasella kaikki
* Täytetty Possun ulkofile ja Pähkinäiset perunat Uunin jälkeen
* Täytetty Possun ulkofile ja Pähkinäiset perunat Täytteet päällä ja
valmiina rullattavaksi
Resepti: Täytetty possun ulkofile ja pähkinäiset perunat

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Marinadi possun ulkofileille resepti ja ruokaohje

* rypsiöljyä
* ruokakermaa
* soijakastiketta
* sinappia
* valkosipulijauhetta
* grillausmaustetta
* mustapippuria
Marinadi possun ulkofileille
Sekoita aineet keskenään. Aineksia voi laittaa oman maun mukaan. Joko
niin, että fileet saavat vähän marinadia pintaansa tai niin, että antaa
fileiden muhia suuremmassa määrässä marinadia.
Resepti: Marinadi possun ulkofileille

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto

Resepti: Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto

Ainekset

  • Pekoniset possun noisetit ja omenavaahto
  • 1 (n. 600 g) porsaan sisäfilee
  • 1 pkt (120 g) pekonifileetä
  • Marinadi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl calvadosta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • Omenavaahto
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna
  • 1 vihreä omena raastettuna
  • 1 tl sinappia (esim. Dijon)
  • 1 tl valkoista balsamicoa
  • suolaa
  • Lisäksi
  • 2-3 portobelloa viipaleina
  • 1 punasipuli lohkoina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g herneenversoja

  1. Leikkaa filee pieniksi pihveiksi ja sekoita marinadi. Anna lihojen
    marinoitua mielellään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kiinnitä
    pekonit lihojen ympärille coctailtikuilla. Tee vaahto. Mausta
    kermavaahto hienoksi raastetulla omenalla, sinapilla, balsamicolla ja
    suolalla. Grillaa noisetit kypsiksi ja tarjoile ne pikaisesti pannulla
    paistettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen kasvisten sekä
    omenavaahdon kera. Reseptit: Matleena Lahti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Possun kyljykset viherpippurikastikkeessa ja rakuuna-perunat

Resepti: Possun kyljykset viherpippurikastikkeessa ja rakuuna-perunat

Ainekset

  • Kyljykset
  • 1 kg possun kyljyksiä
  • Kastike
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl viherpippureita
  • 1-2 tl sinappia
  • Rakuuna-perunat
  • 8 keitettyä perunaa
  • 1 pnt tuoretta rakuunaa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

  1. Kyljykset ja kastike Suolaa kyljykset. Paista niihin nopeasti väri
    pannulla. Nosta kyljykset uunivuokaan. Sekoita keskenään lihaliemi,
    kerma, hiennonnetut viherpippurit ja sinappi. Kaada kastike uunivuokaan
    ja nosta vuoka 180 asteiseen uuniin hautumaan noin tunniksi.
    Rakuuna-perunat

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit