Mainokset

Reseptit sanoilla ‘prässättyä’

Punajuuricarpaccio ja prässättyä vasikanrintaa

Resepti: Punajuuricarpaccio ja prässättyä vasikanrintaa

Ainekset

  • 500 g vasikan lapaa
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • laakerinlehti
  • kokonaisia pippureita
  • suolaa
  • 6-8 pientä punajuurta
  • vesikrassia
  • oliiviöljyä

  1. Huuhdo liha hyvin kylmässä, valuvassa vedessä. Laita kylmään veteen
    kattilaan ja kuumenna. Kun liemi alkaa kiehua, kuori vaahto
    huolellisesti. Lisää kuutioidut porkkanat, selleri ja halkaistu sipuli.
    Lisää laakerinlehti ja pippurit. Keitä n.2 tuntia miedolla lämmöllä,
    kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa. Siivilöi liemi ja poista
    jänteet ja kalvot lihasta. Nosta lihapalat kelmulla vuorattuun
    pitkänmalliseen vuokaan ja suolaa. Peitä kelmulla ja laita voimakas
    paino päälle. Anna olla kylmässä yön yli. Kuori keitetyt punajuuret ja
    leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Nosta punajuuriviipaleet öljyllä
    sivellylle lautaselle vieri viereen. Kumoa liha vuoasta ja poista
    kelmu. Leikkaa ohuita viipaleita punajuurien päälle. Lisää runsaasti
    vesikrassia. Pirskottele oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla ja
    pippurilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Prässättyä lampaanpotkaa ja kirvelikeittoa

Resepti: Prässättyä lampaanpotkaa ja kirvelikeittoa

Ainekset

  • 2 lampaanpotkaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 pala selleriä
  • 2 sipulia
  • 1 palsternakka
  • 6-8 perunaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 laakerinlehti
  • musta- ja valkopippuria
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • runsaasti kirveliä

  1. Huuhdo lampaan potkat hyvin kylmässä, juoksevassa vedessä. Laita potkat
    runsaaseen, kylmään veteen kattilaan ja kuumenna. Kun liemi alkaa
    kiehua, kuori verivaahto huolellisesti. Lisää kaksi kuutioitua
    porkkanaa, selleri, palsternakka, sipulit, laakerinlehti sekä
    kokonaisia musta- ja valko-pippureita. Keitä noin 2 – 3 tuntia
    lempeällä lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista. Siivilöi liemi ja ota
    liha luista irti kelmulla vuorattuun vuokaan. Laita vuokaan myös
    muutama lusikallinen lientä ja suolaa. Peitä kelmulla ja laita voimakas
    paino päälle. Anna olla kylmässä yön yli. Kuori ja paloittele perunat,
    loput porkkanat ja kesäkurpitsa. Keitä vihannekset kypsiksi liemessä,
    lisää sitruunamehua, pippuria ja tarkista suola. Lisää lopuksi hakattua
    kirveliä keittoon ja leikkaa prässätystä lihasta pieniä paloja mukaan.
    Helppo, mutta hidas. Valmistus aloitettava jo edellisenä päivänä!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat
Mainokset
Sivut