Mainokset

Reseptit sanoilla ‘punainen’

Punainen hillo resepti ja ruokaohje

* 1 l (500g) punaisia viinimarjoja
* 1 l (500g) vadelmia
* 1 dl vettä
* 700 g sokeria
* 2 rkl sitruunan mehua
*
*
*
*
Punainen hillo
Laita vesi ja vasta kypsyneet viinimarjat kattilaan. Keitä 10 min.
Lisää sokeri ja vadelmat. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 min.
Voit käyttää myös hillosokeria. Silloin keittoaika voi olla
lyhyempikin.
Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä
viileässä.
Jos säilytystilat eivät ole tarpeeksi kylmiä, voi säilyvyyden varmistaa
käyttämällä hyydyttävää säilöntäainetta.
Resepti: Punainen hillo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Punainen lihapata resepti

Ainekset
1 kg lammasta
4 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
6 sipulia
10 rkl kirkastettua voita
4 vihreätä kaardemumman kapselia
6 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
8 kokonaista mustapippuria
4 tl paprikapulveria
0,5 tl chilipulveria
2 tl kurkumaa
2 tl jeeraa
suolaa
6 rkl jogurttia
400 g kuutioitua tomaattia
2 tl garam masalaa
1,5 rkl sarviapilaa
Ohjeet
1. Kuutioi liha 2×2 cm. Raasta inkivääri, hienonna sipulit.
2. Kuumenna voi padassa ja lisää sipulit. Kevyen paahdon jälkeen lisää
neilikat, kaardemumma, laakerinlehdet, kanelitankot ja mustapippurit
jatkaen paahtamista. Lisää liha ja ruskista jatkuvasti sekoittaen.
Lisää jauhetut mausteet, inkivääri ja suola.
3. Jogurtti, tomaatit ja 3dl vettä joukkoon. Kypsennä kannen alla 30
min. Lisää garam masala ja sarviapila.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Punainen Lohilaatikko resepti

Ainekset
500 gr perunasipulisekoitusta
500 gr kirjolohi tai silakka fileitä
Kastike:
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl maizenaa
2-4 kpl valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna
3 tl basilikaa
1 tl sitruunapippuria
2 tl yrttisuolaa
Ohjeet
Sekoita kastikkeen ainekset ja kiehauta seos nopeasti.
Kokoa laatikko voideltuun uunivuokaan kerroksittain:
Perunaa-kalaa, vuorotellen ja kastiketta jokaiseen väliin.
Paista 200 asteessa 40 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Punainen joulusilli resepti

Ainekset
3-4 kevyesti suolattua sillifilettä
KASTIKE
1 1/2 dl chiliketsuppia
2 rkl öljyä
1 rkl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
Ohjeet
Leikkaa sillit haarukkapalan kokoisiksi.
sekota kastike aineet sekasin ja kaada silli palojen päälle.
annetaan maustuu viileessä yön yli

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Punainen jauhelihakeitto ( 25.2.08 ) resepti

Ainekset
2 rkl öljyä
400 gr jauhelihaa
2 isoa sipulia kuutioina
1 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna1
8 dl vettä
2 porkkanaa pieninä kuutioina
2 perunaa kuutioina
1 kesäkurpitsa tai munakoiso suikaleina
1 kasvis-ja yrttiliemikuutio
suolaa
pinnalle hienonnettua persiljaa
Ohjeet
Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää jauheliha ja kypsennä se
puukauhalla sekoitellen murumaiseksi ja ruskeaksi.
Lisää sipulisilppu, kuullottumaan. Alenna levyn lämpöä. Lisää
tomaattimurska, valkosipulit, vesi, perunat ja porkkanat.
Keitä\’ 15 min. Lisää kesäkurpitsa suikaleet ja murennettu
kasvisliemikuutio. Kiehauta vielä ja lisää vettä tarpeen mukaan. Mausta
yrttikuutiolla ja suolalla jos on tarvis.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Keittoon voi lisätä purjoa ja mausteiksi sopivat myös basilika ja
oregano.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Punainen makkarasalsa

Resepti: Punainen makkarasalsa

Ainekset

  • 1 (400 g) lenkkimakkara
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ps (200 pakastettuja sipulikuutioita
  • 1 tlk (400 tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl timjamia
  • ripaus suolaa
  • ripaus persiljaa

  1. Kuori lenkki, halkaise ja viipaloi vajaan sentin paksuisiksi
    viipaleiksi. Ruskista makkarat kevyesti paistinpannussa tai
    paistokasarissa. Siirrä makkarat lautaselle. Kuumenna öljy ja kuullota
    sipulit. Lisää makkarat, tomaattimurska ja vesi. Mausta kastike
    chilikastikkeella, timjamilla ja suolalla. Kiehauta kastike. Ripottele
    pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perunoiden ja salaatin sekä leivän
    kanssa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Punainen pastakeitto

Resepti: Punainen pastakeitto

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 400 gr jauhelihaa
  • 4 dl penne-pastaa
  • 8 dl lihalientä
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • oliiveja
  • pestoa
  • musta- ja valkopippuria
    1. Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne öljyssä. Ruskista
      jauheliha. Kuumenna lihaliemi ja lisää joukkoon tomaattimurska,
      jauheliha ja pasta. Lisää mausteet ja pesto. Anna kiehua n. 10
      minuuttia. Lisää oliivit kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile patongin
      kanssa!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Punainen linssisalaatti ja kuningasosterisienilisuke

    Resepti: Punainen linssisalaatti ja kuningasosterisienilisuke

  • Punainen linssisalaatti:
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 iso punasipuli
  • 2 vihreää hapokasta omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • kastike:
  • 3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kuningasosteripaistos:
  • 150 g kuningasosterivinokasta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 3 rosmariinin oksaa
  • tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria
    1. Punainen linssisalaatti: Keitä linssit juuri ja juuri kypsiksi.
      Huuhtele ja jäähdytä. Suikaloi punasipuli. Kuutioi omenat ja purista
      päälle sitruunamehu. Hienonna persilja. Paahda auringonkukansiemenet
      kuumalla ja kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
      Sekoita linssien joukkoon punasipulisuikaleet, omenakuutiot ja
      persilja. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
      Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja tarjoile
      sienipaistoksen kanssa. Kuningasosteri-sienipaistos: Kuutioi sienet ja
      silppua valkosipuli hienoksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon
      rosmariinin oksat. Lisää hetken päästä sienet ja valkosipulit. Kuullota
      niitä hetki pannulla, että pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Nosta rosmariinin oksat pois ja tarjoile linssisalaatin kanssa.
      Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Punainen kanapata

    Resepti: Punainen kanapata

    Ainekset

    • 6 kpl broilerin koipireisiä
    • 1 sipuli
    • 1 paprika
    • 1 pss 50 g kuivattua parsakaalia
    • 3-4 rkl tomaattijauhetta
    • 2 dl tomaattimehua
    • 6 dl kanalientä
    • 1 tl timjamia
    • suolaa, mustapippurirouhetta
    • ripaus cayennenpippuria
    • 2 kpl laakerinlehtiä

    1. Ruskista kanapalat padassa ja lisää paloiteltu sipuli sekä paprika ja
      parsakaalit. Lisää myös tomaattijauhe, tomaattimehu, kanaliemi sekä
      mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 45 minuuttia.
      Tarjoile keitetyn riisin kanssa. HUOM! Tietoa kuivatuista marja- ja
      vihannestuotteista, myös jälleenmyyjistä, osoitteessa www.mahevi.com.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Punainen sipulikeitto

    Resepti: Punainen sipulikeitto

  • 2 rkl öljyä
  • 4 punasipulia suikaleina
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 tl Provencale-yrttimausteseosta
  • vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 8 dl tomaattimehua
  • 4 dl vettä
  • PINNALLE:
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa tai vesikrassia
    1. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä
    2. 5 minuuttia. Lisää tomaattimehu, vesi ja jatka hauduttamista miedolla
      lämmöllä 30 minuuttia. Annostele lautasille tai kulhoihin ja
      viimeistele parmesaaniraasteella sekä yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit