Mainokset

Reseptit sanoilla ‘punainen’

Punainen hillo resepti ja ruokaohje

* 1 l (500g) punaisia viinimarjoja
* 1 l (500g) vadelmia
* 1 dl vettä
* 700 g sokeria
* 2 rkl sitruunan mehua
*
*
*
*
Punainen hillo
Laita vesi ja vasta kypsyneet viinimarjat kattilaan. Keitä 10 min.
Lisää sokeri ja vadelmat. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 min.
Voit käyttää myös hillosokeria. Silloin keittoaika voi olla
lyhyempikin.
Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä
viileässä.
Jos säilytystilat eivät ole tarpeeksi kylmiä, voi säilyvyyden varmistaa
käyttämällä hyydyttävää säilöntäainetta.
Resepti: Punainen hillo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Punainen joulusilli resepti

Ainekset
3-4 kevyesti suolattua sillifilettä
KASTIKE
1 1/2 dl chiliketsuppia
2 rkl öljyä
1 rkl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
Ohjeet
Leikkaa sillit haarukkapalan kokoisiksi.
sekota kastike aineet sekasin ja kaada silli palojen päälle.
annetaan maustuu viileessä yön yli

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Punainen jauhelihakeitto ( 25.2.08 ) resepti

Ainekset
2 rkl öljyä
400 gr jauhelihaa
2 isoa sipulia kuutioina
1 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna1
8 dl vettä
2 porkkanaa pieninä kuutioina
2 perunaa kuutioina
1 kesäkurpitsa tai munakoiso suikaleina
1 kasvis-ja yrttiliemikuutio
suolaa
pinnalle hienonnettua persiljaa
Ohjeet
Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää jauheliha ja kypsennä se
puukauhalla sekoitellen murumaiseksi ja ruskeaksi.
Lisää sipulisilppu, kuullottumaan. Alenna levyn lämpöä. Lisää
tomaattimurska, valkosipulit, vesi, perunat ja porkkanat.
Keitä\’ 15 min. Lisää kesäkurpitsa suikaleet ja murennettu
kasvisliemikuutio. Kiehauta vielä ja lisää vettä tarpeen mukaan. Mausta
yrttikuutiolla ja suolalla jos on tarvis.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Keittoon voi lisätä purjoa ja mausteiksi sopivat myös basilika ja
oregano.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Punainen lihapata resepti

Ainekset
1 kg lammasta
4 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
6 sipulia
10 rkl kirkastettua voita
4 vihreätä kaardemumman kapselia
6 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
8 kokonaista mustapippuria
4 tl paprikapulveria
0,5 tl chilipulveria
2 tl kurkumaa
2 tl jeeraa
suolaa
6 rkl jogurttia
400 g kuutioitua tomaattia
2 tl garam masalaa
1,5 rkl sarviapilaa
Ohjeet
1. Kuutioi liha 2×2 cm. Raasta inkivääri, hienonna sipulit.
2. Kuumenna voi padassa ja lisää sipulit. Kevyen paahdon jälkeen lisää
neilikat, kaardemumma, laakerinlehdet, kanelitankot ja mustapippurit
jatkaen paahtamista. Lisää liha ja ruskista jatkuvasti sekoittaen.
Lisää jauhetut mausteet, inkivääri ja suola.
3. Jogurtti, tomaatit ja 3dl vettä joukkoon. Kypsennä kannen alla 30
min. Lisää garam masala ja sarviapila.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Punainen Lohilaatikko resepti

Ainekset
500 gr perunasipulisekoitusta
500 gr kirjolohi tai silakka fileitä
Kastike:
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl maizenaa
2-4 kpl valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna
3 tl basilikaa
1 tl sitruunapippuria
2 tl yrttisuolaa
Ohjeet
Sekoita kastikkeen ainekset ja kiehauta seos nopeasti.
Kokoa laatikko voideltuun uunivuokaan kerroksittain:
Perunaa-kalaa, vuorotellen ja kastiketta jokaiseen väliin.
Paista 200 asteessa 40 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Punainen makkarasalsa

Resepti: Punainen makkarasalsa

Ainekset

  • 1 (400 g) lenkkimakkara
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ps (200 pakastettuja sipulikuutioita
  • 1 tlk (400 tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl timjamia
  • ripaus suolaa
  • ripaus persiljaa

  1. Kuori lenkki, halkaise ja viipaloi vajaan sentin paksuisiksi
    viipaleiksi. Ruskista makkarat kevyesti paistinpannussa tai
    paistokasarissa. Siirrä makkarat lautaselle. Kuumenna öljy ja kuullota
    sipulit. Lisää makkarat, tomaattimurska ja vesi. Mausta kastike
    chilikastikkeella, timjamilla ja suolalla. Kiehauta kastike. Ripottele
    pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perunoiden ja salaatin sekä leivän
    kanssa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Punainen pastakeitto

Resepti: Punainen pastakeitto

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 400 gr jauhelihaa
  • 4 dl penne-pastaa
  • 8 dl lihalientä
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • oliiveja
  • pestoa
  • musta- ja valkopippuria
    1. Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne öljyssä. Ruskista
      jauheliha. Kuumenna lihaliemi ja lisää joukkoon tomaattimurska,
      jauheliha ja pasta. Lisää mausteet ja pesto. Anna kiehua n. 10
      minuuttia. Lisää oliivit kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile patongin
      kanssa!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Punainen linssisalaatti ja kuningasosterisienilisuke

    Resepti: Punainen linssisalaatti ja kuningasosterisienilisuke

  • Punainen linssisalaatti:
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 iso punasipuli
  • 2 vihreää hapokasta omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • kastike:
  • 3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kuningasosteripaistos:
  • 150 g kuningasosterivinokasta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 3 rosmariinin oksaa
  • tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria
    1. Punainen linssisalaatti: Keitä linssit juuri ja juuri kypsiksi.
      Huuhtele ja jäähdytä. Suikaloi punasipuli. Kuutioi omenat ja purista
      päälle sitruunamehu. Hienonna persilja. Paahda auringonkukansiemenet
      kuumalla ja kuivalla pannulla kauniin värisiksi ja anna jäähtyä.
      Sekoita linssien joukkoon punasipulisuikaleet, omenakuutiot ja
      persilja. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
      Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja tarjoile
      sienipaistoksen kanssa. Kuningasosteri-sienipaistos: Kuutioi sienet ja
      silppua valkosipuli hienoksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon
      rosmariinin oksat. Lisää hetken päästä sienet ja valkosipulit. Kuullota
      niitä hetki pannulla, että pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Nosta rosmariinin oksat pois ja tarjoile linssisalaatin kanssa.
      Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Uhkea punainen

    Resepti: Uhkea punainen

    Ainekset

    • 1 kg punajuuria (noin)
    • maun mukaan sinihomejuustoa tai fetaa
    • balsamiviinietikkaa
    • pippuria
    • tuoretta timjamia

    1. Kuori ja pilko pnajuuret. Aseta ne kattilaan, kaada loraus
      balsamiviinietikkaa ja pari desiä vettä. Anna hautua pitkään, kunnes
      punajuuret ovat pehmeitä. Lisää mausteet ja valitsemasi juusto. Ruoan
      voi tarjota joko muhennoksena tai keittona. Muhennos voi itsessään olla
      pääruoka tai esim lihan lisuke, nauta ja poro sopivat punajuuren
      kavereiksi loistavasti. Muhennoksen koostumuksen voi itse päättää,
      kypsentämistä voi jatkaa kunnes punajuuret ovat hyvin pehmeitä, tai
      ruoan voi tarjota aavistuksen al dentenä. Keiton ruoasta saa, kun antaa
      hautua riittävän pitkään ja soseuttaa lopuksi. Sinihomejuustoksi
      suosittelen Rocquefortia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Punainen possurisotto resepti ja ruokaohje

    * 300 g porsaan lihaa kuutioina tai suikaleina
    * öljyä
    * 1 iso sipuli hienonnettuna
    * 2 dl riisiä
    * 5 dl lihalientä
    * 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
    * 1 prk tomaattipyrettä
    * 1 tl paprikajauhetta
    PUNAINEN POSSURISOTTO 4 Annosta
    Voit käyttää valmiita lihakuutioita, mutta kokonaisesta possunlavasta,
    itse kuutioimalla saat edullisemman.
    Ruskista liha kuumalla pannulla öjlyssä. Lisää riisi ja sipulisilppu.
    Sekoita kunnes seos on kiiltävää. Lisää paprikajauhe ja sekoita. Lisää
    sitten lihalientä pienissä erissä sekoittaen. Mausta tomaattipyreellä
    ja valkosipulilla. Anna hautua kypsäksi kannella peitettynä n. 30 min.
    Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
    * PUNAINEN POSSURISOTTO
    Resepti: Punainen possurisotto 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit