Mainokset

Reseptit sanoilla ‘punajuurimarinoitua’

Punajuurimarinoitua kuhaa

Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

Ainekset

  • 3 raakaa punajuurta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl fenkolia
  • 2 dl valkoviinikastiketta
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • suolaa
  • 4 kuhafileetä

  1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
    Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
    levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
    seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
    lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
    sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
    päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
    maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
    nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Resepti: Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Ainekset

  • 100 g lohifileetä henkeä kohden
  • 3 kpl raakaa punajuurta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl fenkolia
  • valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • Kylmä smetana- valkoviinikastike
  • 1 1/2 dl smetanaa
  • 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • pieni hienoksi silputtu salottisipuli
  • 1 tl Dijon- sinappia
  • Maldon-suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennepippuria

  1. Keitä hyvin harjatut punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta
    tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä sose. Leikkaa lohifileestä
    ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu ja levitä sille
    puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet seoksesta
    tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja lado päälle
    lohisiivut. Ripottele kevyesti suola ja pippuri pinnalle. Peitä
    lohiviipaleet sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja
    punajuurisose. Peitä vielä kelmulla ja painele kevyesti tiiviiksi. Anna
    maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot, soseet ja
    nosta lohiviipaleet kylmän smetanakastikkeen päälle lautaselle. Kylmä
    smetana- valkoviinikastike: Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna
    maustua hetki ennen tarjoilua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit