Mainokset

Reseptit sanoilla ‘punaviinissä’

Grillattua Nautaa / Punaviinissä resepti

Ainekset
4 kpl naudan filepihviä
10 rkl punaviiniä
2 rkl sitruunamehua
2 silputtua valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl timjamia, basilikaa,oreganoa,paprikaa
ja sipulijauhetta kutakin.
2 tl mustapippuria
suolaa
Ohjeet
Poista lihasta rasva ja jänteet jos niitä on, ettei käpristy
kypsyessään.
Laita lihat matalaan vuokaan. Yhdistä loput aineet ja kaada lihojen
päälle.
Anna maustua peitettynä 6-8 tuntia.
Valuta lihat. Säästä marinadi.
Grillaa lihat makusi mukaan kypsiksi, voidellen useaan marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Lammasta punaviinissä resepti

Ainekset
2 kpl lampaan pihviä
3 kpl valkosipulin kynttä
2 kpl rosmariinin oksaa
1 pieni punasipuli
2 kpl isohkoa herkkusientä
1,5 dl hyvää punaviiniä
liru balsamiviinietikkaa
öljyä ja voita paistamiseen
mustapippuria, suolaa, Islantilaista lammasmaustetta
Ohjeet
Mausta lihat pari tuntia ennen mausteseoksella kummaltakin puolelta ja
painele mauste lihaan.
Laita pannu kuumenemaan ja siihen reilusti liiviöljyä ja pala voita.
Kun pannu on kuuma lisää rosmariinin oksat ja veitsellä muserretut
valkosipulin kynnet. Anna olla hetken aikaa ja lisää sitten silputut
sipulit ja sienet sekä mustapippuria sekä suolaa. Pannu saa koko ajan
olla aika alhaisella lämpötilalla ettei mikään vain pala. Lirauta ihan
vähän viinietikkaa ja noin 1/3 osa viinistä joukkoon. Sekoittele ja sen
jälkeen voi laittaa lihat pannulle. Kaada loput viinistä joukkoon ja
käännä pihvejä pari kertaa ja paista hiljalleen kypsiksi.
Tarjoa vaikka lohkoperunoiden ja salaatin kanssa sipuleineen, sienineen
päivineen.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Kalkkunaa punaviinissä resepti

Ainekset
600 g kalkkunasuikaleita
6 pekoniviipaletta
100-200 g tuoreita herkkusieniä
muutama pikkusipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl tomaattisosetta
laakerinlehti, mustapippuria
1 tl timjamia
3 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
( ruskeaa maissisuurusta)
Ohjeet
Suikaloi pekoni ja ruskista padassa. Lisää halkaistut pikkusipulit ,
murskattu valkosipuli ja herkkusieniviipaleet. Kääntele viitisen min.
Ota syrjään odottamaan. Ruskista kalkkunasuikaleet tilkassa öljyä.
Lisää pekoni-sieniseos, tomaattisose, mausteet, punaviini ja kanaliemi.
Keitä 10min. Tarkista maku. Ota laakerinlehti pois. Suurusta jos haluat
sakeampaa kastiketta. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Kalkkunaa punaviinissä resepti

Ainekset
600 g kalkkunasuikaleita
6 pekoniviipaletta
100-200 g tuoreita herkkusieniä
muutama pikkusipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl tomaattisosetta
laakerinlehti, mustapippuria
1 tl timjamia
3 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
( ruskeaa maissisuurusta)
Ohjeet
Suikaloi pekoni ja ruskista padassa. Lisää halkaistut pikkusipulit ,
murskattu valkosipuli ja herkkusieniviipaleet. Kääntele viitisen min.
Ota syrjään odottamaan. Ruskista kalkkunasuikaleet tilkassa öljyä.
Lisää pekoni-sieniseos, tomaattisose, mausteet, punaviini ja kanaliemi.
Keitä 10min. Tarkista maku. Ota laakerinlehti pois. Suurusta jos haluat
sakeampaa kastiketta. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Punaviinissä haudutettu lampaanpotka, vaniljainen ohrarisotto

Resepti: Punaviinissä haudutettu lampaanpotka, vaniljainen ohrarisotto

Ainekset

  • Punaviinissä haudutettu lampaanpotka
  • 4 kpl lampaa- tai karitsanpotkaa
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 l vettä
  • 1/2 dl liha- tai riistafondia
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 laakerinlehteä
  • 1 rosmariininoksa
  • Vaniljainen ohrarisotto
  • 2 dl esikypsennettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita
  • 8 dl vettä
  • 1/2 dl kasvisfondia
  • 1 sipuli tai 2-3 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
  • 1/2 dl hienonnettua basilikaa
  • Herukkakastike
  • 5 dl lampaan tai karitsan paistolientä
  • 3 rkl tummaa kastikesuurusta
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

  1. Yhdistä hienonnetut yrtit keskenään. Suolaa potkat ja pyörittele ne
    yrttiseoksessa. Anna maustua 1 tunti.
  2. Valmista lihaliemi: Kiehauta vesi ja lisää fondi veden joukkoon.
    Kuumenna voi tai öljy pannussa ja ruskista siinä lihan pinta. Nosta
    potkat uunivuokaan tai -pataan, lisää lihaliemi, punaviini,
    laakerinlehdet ja rosmariininoksa. Peitä vuoka foliolla. Hauduta potkia
  3. 50-asteisessa uunissa 3–4 tuntia.
  4. Tee risotto (ja herukkakastike) juuri ennen tarjomista. Valmista
    kasvisliemi. Mittaa vesi kattilaan, lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi.
    Hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot
    paistokasariin ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää sipuli. Sekoita
    kuuma kasvisliemi ohran joukkoon ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä
    lämpöä ja kypsennä ohrarisottoa kannen alla noin 20 minuuttia.
    Lisää tuorejuusto ja hienonnettu basilika. Tarkista suola. Vinkki! Voit
    korvata vaniljan makuisen tuorejuuston maustamattomalla tuorejuustolla
    ja veitsenkärjellisellä vaniljatangosta raaputettuja siemeniä.
  5. Valmista herukkakastike juuri ennen tarjoamista. Siivilöi lampaan tai
    karitsan paistoliemi. Kuumenna liemi kattilassa ja suurusta
    kastikkeeksi tummalla kastikesuuruksella. Lisää herukkahyytelö ja
    mausta pippurilla. Tarkista suola.
    Vinkki! Jos valmistat kastikkeen lihaliemestä, lisää kastikkeeseen
    tuoretta timjamia, minttua ja rosmariinia.
    Ohjeet: Tiina Rantanen
    Kuvat: Juha-Pekka Laakio

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit