Mainokset

Reseptit sanoilla ‘puolukkapunaviinikastiketta’

Grillattua naudan maksaa, puolukkapunaviinikastiketta,

Resepti: Grillattua naudan maksaa, puolukkapunaviinikastiketta,

  • 600 g naudan- / vasikanmaksaa
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 4 cl Sawon viinaa liekitykseen
  • kastike:
  • 2 dl valmista punaviinikastiketta
  • 8 cl puolukkamehutiivistettä
  • 1-2 syys omenaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
    1. Irrota maksasta kalvot ja viipaloi se n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi.
      Liota viipaleita maidossa kitkeryyden poistamiseksi (vasikan 1-2 h,
      nuoren naudan 4-6 h ja naudan n. 8 h) Kuivaa viipaleet, mausta suolalla
      ja pippurilla ja sivele kevyesti öljyllä. Grillaa viipaleet nopeasti
      niin, että ne jäävät sisältä vielä punertaviksi (silloin ne ovat
      mureimmillaan). Liekitä maksaviipaleet halutessasi Sawon viinalla.
      Kiehauta punaviinikastike ja puolukkamehu keskenään niin, että kastike
      on sopivan paksuista. Lohko omenat ja viipaloi kesäkurpitsa. Ripottele
      kesäkurpitsaviipaleille hieman suolaa, anna olla n. 5 minuuttia ja
      painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Sivele omenalohkot ja
      kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyllä ja grillaa ne kauniin kullan
      ruskeiksi. Reseptit: Petri Tikkanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit