Mainokset

Reseptit sanoilla ‘rahka’

Rahka-aprikoositorttu resepti

Ainekset
100 gr voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
täytteeksi:
500 gr maitorahkaa hyla
2 dl Kermaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl vanillinisokeria
Pinnalle:
1 prk (420/240g) aprikooseja, valutettuna.
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle ja
reunoille.(Halk.n.22cm.)
Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan.
Viipaloi aprikoosit tai laita kokonaisena kakun pinnalle.
Paista 175 asteessa n. 1tunti 15 min.
Irrota kaakku täysin jäähtyneenä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Mansikka rahka resepti

Ainekset
250g 1 purkki MAITORAHKAA
1 tlk Vaniljavaahtoa
400g mansikoita
4dl sokeria
Ohjeet
Vatkaa vaniljavaahto hyvin vaahdoksi, lisää sekaan maitorahka ja
murskatut mansikat, lisää sokeri maun mukaan!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Luumuhyvä (rahka) resepti

Ainekset
250 g kivettömiä luumuja
2 dl vettä
vajaa ½ dl sokeria
½ dl konjakkia tai brandya
250 g rahkaa
4 dl kuohukermaa
Ohjeet
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon luumut ja konjakki.
Anna mehustua seuraavaan päivään.
Sekoita luumujen rakenne rikki, lisää rahka ja vaahdotettu kerma.
Mausta tarpeen mukaan konjakilla, tarjoa kylmänä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Rahka herkku

Resepti: Rahka herkku

  • n.3 dl vispikermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl persikka kuutioita
  • 2 dl ananas paloja
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl vanilija sokeria
  • 2 isoa omenaa
    1. .Vatkaa vipikerma vaahdoksi sähkö-vatkaimella.Sekoita maitorahka
      vispikerman joukkoon. 2.Valuta hedelmistä sokerimehu pois ja lisää se
      rahkan joukkoon. Lisää sitten sokeri ja vanilija sokeri. 3.Pese omenat
      huolellisesti ja viipaloi ne terävällä veitsellä. 4. Jaa rahka viiteen
      jälkiruoka kulhoon ja lisää viipaloidut omenat niitten päälle ja nauti!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Nopea lohilaatikko ja mango-passion rahka

    Resepti: Nopea lohilaatikko ja mango-passion rahka

    Ainekset

    • Lohilaatikko:
    • 500 g perunasipulisekoitusta
    • 300 g kirjolohifileetä
    • nippu tilliä tai 1 rkl kuivattua
    • 2 dl kermaa
    • 1-2 tl suolaa
    • valkopippuria
    • Mango-passionrahka:
    • 1 prk maitorahkaa
    • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1 prk mangososetta
    • 2 tuoretta passionhedelmää
    • 2 rkl sokeria

    1. Lohilaatikko: Leikkaa kirjolohifilee suikaleiksi. Sekoita kulhossa
      perunasipulisekoitus, kirjolohisuikaleet ja hienonnettu tilli. Mausta
      suolalla ja pippurilla. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kaada
      päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Sekoita
      ruokaa kerran kypsentämisen puolivälissä. Mango-passionrahka: Sekoita
      rahka, mangosose, passionhedelmän hedelmäliha sekä sokeri keskenään.
      Vaahdota vaniljakastike ja nostele varovasti joukkoon. Tarjoile
      kylmänä. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Samun sitrus rahka hyytelö

    Resepti: Samun sitrus rahka hyytelö

    Ainekset

    • 0,2 l vaahtoutuva vaniljakastike aines
    • 0,25 kg maitorahkaa
    • 0,03 kg tomu ja vanilia sokeria
    • 1 kpl lime
    • 1 kpl appelsiini
    • 1 kpl greippi
    • 0,2 l roses lime cordial mikseriä
    • 0,1 l omena mehua
    • 12 kpl liivatetta
    • 0,05 kg sokeria
    • 0,15 l vettä

    1. Laita neljä liivatetta likoon. Vaahdota vanilia kastike paksuksi
      vaahdoksi. Lisää rahka joukkoon ja sekoita. lisää sokerit. laita
      liivatteet lasiin ja laita sinne vähän mikseriä ja laita mikroon. lisää
      liivate neste seokseen ja vatkaa hyvin. kaada seos astiaan ja vie
      jääkaappiin. laita loput liivatteet likoon. raasta limestä kuori
      raastin raudalla. Kuori veitsellä hedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. ota
      astia jääkaapista ja asettele hedelmät sen päälle ja laita takaisin
      jääkaappiin. laita limen kuori, mikseri ja omenamehu metalli astiaan.
      Laita kattilaan vettä, löysät liivatteet ja vähän omena mehua ja
      kuumenna liedellä. Yhdistä nesteet ja kaada hedelmien ja rahka hyytelön
      päälle ja laita takaisin jääkaappiin nauti seuraavana päivänä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Mandariini rahka kakku resepti ja ruokaohje

    * POHJA
    * 125 g voita
    * 100 g sokeria
    * 1 Rkl vaniliasokeria
    * 1 Rkl Luomu-Applesiini Kuori
    * 4 munaa
    * 200 g jauhoja
    * 2 Rkl leivonjauhoja
    * 8 Rkl kaakaojauhoja
    * 4 tipa rommi-maku-aromiaöljy
    * TÄYTE
    * 4 Tlk mandariini (jos lapsi on lähelle osta yksi lisä)
    * 500 g Jogurttia (krekalainen, mausteton, 1.5% rasvaa)
    * 500 g rahkaa
    * 250 g piimää
    * 12 lehtiä gelantiinia
    * 200 g Kermaa (30% Rasvaa)
    * 100 g sokeria
    * 8 tipa appelsiini-maku-aromiaöljy tai cointro appelsiiniliiköri
    * Koriste
    * 6 Suklatikat esim. Jocasta Viennese Wafers
    Mandariini Rahka Kakku 20 Annosta
    Ohje saa 24 kpl kakkua.
    Minun muoto on 25 cm x 36 cm (jos ota 24 cm ympärikakkumuoto, ota puoli
    ainokset (se on n.450 cm^2)). Jos sinulle ei ole muoto, sinä voit
    asketella kehitys kartoni ja aluminifolio.
    On tarkea että sinulle on luomu-appelsiini, koska kuorissa kerää kaikki
    hyönteismyrkky! Ei ole eko-hullu-juttu.
    (1) Laita mandariini seulaan. Sinä tarvitset 250 ml mandariini-mehua
    myöhään.
    (2) Ota pois seulasta 48 hauska näkoinen mandariini. Laita lautainen
    tämä mandariinin päällä jos lapsia on lähellä.
    (3) Sekoita sokeria, v-sokeria ja voita vaahtoon.
    (4) Lisätä munaa ja sekoita hyvin. Sitten lisätä jauhoja,
    leivonjauhoja, raastettu kuori, kaakaojauhoja ja aromia. Sekoita….
    (5) Voita muoto hyvin. Laita taikina muotoon. 175 C noin 20 min. Jos
    sinä et ole varma, jos taikina on valmis, sitten pistää pikku puu-tikku
    sisällä, jos se on puhdas, taikina on valmis; jos se on pikku palat
    taikina ei ole valmis.
    (6) Laita taikina kylmän paikka esimerki ulos 🙂 Mutta muista peipoja
    ja toinen lintua.
    (7) Sekoita kermaa vaahtoon.
    (8) Laita gelantiinia ja 250 ml mandariinimehua (katso ohjen alkaa)
    pikku kattilaan. Lämmintä hitaasti ja sekoita paljon, sitten gelantiini
    sulaa.
    (9) Sekoita jogurttia, rahkaa, piimää, sokeria ja aromiaöljy. Sitten
    lisätä varovasti kermavaahtoa.
    (10) Ota lusikka!! Ja laita yksi lusikka gelantiinimehua vaahtoon,
    sekoita hyvin, sitten toinen, sekoita hyvin, …. (se on tarkea, että
    gelantiini tule hitaasti vaahtoon, jos se tule nopeasti, sinulle on
    ”lanka” vaahtoon).
    (11) Laita vaahtoa kylmän paikkaan (noin 7 astetta). Jos ne alkaisivat
    jäykkä, sekoita varovasti ison lusikkalle mukaan mandariini sisällä ja
    laita taikina päällä. Syy on, että nyt mandariinit eivät uppoa pohjaan
    ja vaahto ei upota läpi muodosta.
    (12) Odota noin 3 – 4 tunttia. Nyt sinä voit koriste kakkua. Tauko
    suklatarttuu kolme kappaletta samalainen koot. Laita perhoset kakkun
    päällä (katso kuvasta) ja leikata kakkua 24kpl.
    Sinä voit leipoa kakku yksi päivä ennen juhlasta, mutta sitten laita
    keksejä kakun päällä just ennen tarjotamaan.
    Muista, tämä kakku tarvitse kylmä ilma.
    Älä laita kakku aurinkolle, lämmin autolla, tai ota pois jääkaapista
    tuntia ennen tarjotamaan! Lämmin paikalla sinun kakku sulaa!
    * Mandariini Rahka Kakku
    * Mandariini Rahka Kakku
    * Mandariini Rahka Kakku
    * Mandariini Rahka Kakku
    * Mandariini Rahka Kakku
    Resepti: Mandariini rahka kakku 20 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit