Mainokset

Reseptit sanoilla ‘raikas’

Raikas hedelmäkakku 27.2.08 resepti

Ainekset
POHJA:
2 kpl kananmunia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 kpl kananmunan keltuaista
2,5 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 kpl liivatetta
2 dl kuohukermaa
3 kpl ananasrengasta
4 kpl aprikoosin puolikkaita
4 kpl päärynän puolikkaita
Päälle:
3 kpl kananmunan valkuaista
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
Ohjeet
Pohja:
Laitetaan uuni lämpiämään 180 asteeseen
-Voidellaan ja korppujauhotetaan uunivuoka
-Vatkataan munat ja sokeri. Siivilöidään joukkoon
vahnäjauho-leivinjauheseos.
-Paistetaan 30 min jäähdytetään
Täyte:
-Pienitään hedelmät ja vatkataan kuohukerma vaahdoksi
-Liivatteet kylmään veteen
-Kattilaan keltuaiset, maito ja sokeri: kuumennetaan kokoajan
sekoittaen niin kauan, että pulpahtaa
-Lisätään liivatteet ja vaniliinisokeri kokoajan hyvin sekoittaen:
nostetaan jäähtymään niin ruopeaa hyytymään
-Lisätään joukkoon hedelmät paloiksi leikattuina ja vatkattu kerma
varovasti nostellen
Leikataan kakkupohja keskeltä halki. Nostetaan pohja takaisin vuokaan.
Väliin kaadetaan täyte ja toinen kappale painetaan varovasti päälle.
Laitetaan kylmään.
Päällys:
Voidaan kuorruttaa vaikka seuraavana päivänä.
Laitetaan uuni lämpiämään 225 asteeseen
-Vaahdotetaan valkuaiset ja lisätään tomusokeri, johon on sekoitettu
vaniliinisokeri
-Purostetaan marenki kakun päälle ja käytetään uunissa sen aikaa, että
pinta saa kauniin värin

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

raikas juustokakku resepti

Ainekset
100 g suolatonta margariinia
15-18 kpl keksejä esim. digestive, domino, piparkakku jne
3 kpl kananmunia
1 1/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria (parempaa kuin vanilliinisokeri!)
250 g mascarponea tai muuta rasvaista tuorejuustoa
150-200 g creme fraichea
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
5 kpl liivatelehtiä
400 g marjoja tai kypsiä hedelmiä
sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä
1 limen hienoksi raastettu kuori
1/2-3/4 dl tuoremehua esim. appelsiini
Ohjeet
1. valmista pohja:
– hienonna keksit
– sulata rasva
– yhdistä ja sekoita tasaiseksi massaksi
– painele seos suurehkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
2. valmista juustotäyte:
– vatkaa munat ja sokerit erittäin hyvin kuohkeaksi vaahdoksi
– laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
– notkista mascarpone
– sekoita juusto ja creme fraiche muna-sokerivaahtoon
– raasta limen kuori ja purista mehu (myös sitruunan puolikkaasta)
– kuumenna mehu kiehuvaksi
– purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan
sitrusmehuun
– kaada liivateseos juustomassaan ja sekoita samalla hyvin
– kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään n.
tunniksi
3. valmista sillä aikaa marja-/hedelmäseos pinnalle:
– laita loput liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– pese ja pilko hedelmät/marjat
– soseuta halutessasi (esim. omenat voi olla hyvä pehmittää mikrossa
ennen soseuttamista, mutta muista antaa seoksen jäähtyä ennen kun
levität sen kakun päälle)
– kuumenna mehu ja liuoita kuivaksi puristetut liivatteet siihen
– sekoita keskenään liivateseos, marja/hedelmäsose, sokeri ja limen
kuori
– levitä seos hiukan hyytyneen juustotäytteen päälle ja laita
juustokakku takaisin jääkaappiin.
– anna hyytyä n. 2 h tai yön yli!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Raikas kurkkusalaatti resepti

Ainekset
1 kurkku
1 1/2 dl (ruoka)kermaa
1/2 sipulia
1/2 dl tillisilppua
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Ohjeet
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerman joukkoon
hienonnettu sipuli, tillisilppu, sitruunanmehu, sokeri, suola ja
valkopippuri. Kaada kastike kurkkuviipaleille, sekoita ja laita
jääkaappiin jäähtymään.
Tarjoa lisukkeena tai raikkaana alkupalana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Raikas hedelmäjuoma

Resepti: Raikas hedelmäjuoma

Ainekset

  • 1-2 appelsiinia
  • 1 kypsä mango
  • ½ tuore ananas tai 1-2 purkkia säilykeananasta
  • ½ meloni (cantalupon-, hunaja- tai vesimeloni)
  • 10- 20 viinirypälettä
  • 1-2 banaania

  1. Paloittele hedelmät samankokoisiksi paloiksi ja pane kulhoon. Jos juoma
    tuntuu kuivalta, voit lisätä siihen muutaman tilkan ananas- tai muuta
    hedelmämehua. Annostele hedelmäjuoma kauniiseen lasiin ja kruunaa
    komeus appelsiini-tuorejuustorahkalla. VINKKI! Valitse hedelmät
    mieltymystesi mukaan: jätä jotain pois ja keksi muita!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Raikas kylmä meloni-porkkana keitto

Resepti: Raikas kylmä meloni-porkkana keitto

Ainekset

  • 1/2 cantaloupe meloni
  • 1/2 hunaja meloni
  • 4 isoa porkkanaa
  • tuoretta minttua ja basilikaa
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

  1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä pehmeiksi. Säästä keitinvesi. Poista
    meloneista siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Heitä melonit ja
    jäähtyneet porkkanat monitoimikoneeseen ja soseuta. Lisää porkkanoiden
    keitinvettä sen verran kun haluat. Riippuu nesteen määrästä kuinka
    löysää keitosta haluat. Lisää runsaasti minttua ja basilikaa ja
    sitruunan mehu. Nosta keitto jääkaappiin jäähtymään. Juuri ennen
    tarjoilua rouhi päälle vähän mustapippuria ja koristele basilikan ja
    mintun lehdillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Raikas mustikkaherkku

Resepti: Raikas mustikkaherkku

Ainekset

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 dl mustikoita
  • tilkka sitruunanmehua
  • 2 dl vaniljajäätelöä

  1. Sekoita jogurtti ja hieman pehmennyt jäätelö sauvasekoittimella
    keskenään ja lisää joukkoon mustikat ja sitruunanmehu. Kaada korkeisiin
    laseihin ja nauti heti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Raikas omena-vuohenjuustosalaatti

Resepti: Raikas omena-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

  • nippu rucolaa
  • nippu rapeaa jääsalaattia
  • 4 omenaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 avokadoa
  • 2 verigreippiä
  • 4 kiekkoa vuohenjuustoa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 4 rkl hunajaa valmiin annoksen päälle
  • puolukkavinegrette:
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl puolukoita
  • yhden rosmariinin lehdet
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa

  1. Valmista ensin kastike. Keitä kattilassa sokeria, puolukoita, ja
    hiennettuja rosmariininlehtiä hetki. Anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt seos
    pieneen kannelliseen lasipurkkiin öljyn, sinapin ja etikan kanssa.
    Sekoita voimakkaasti. Käytä salaattiin. Valmista salaatit valmiiksi
    jokaiselle lautaselle. Revi salaatinlehdet. Siivuta omena ja sivele
    sitruunamehua omenasiivuille, etteivät ne tummu. Kuori ja siivuta
    avokado. Sivele myös avokadosiivut sitruunalla tummumisen estämiseksi.
    Fileoi greipin hedelmäliha, eli leikkaa terävällä veitsellä greipin
    kuori ja valkoinen kalvo kokonaan pois. Leikkaa hedelmälihat irti
    kalvoista terävällä veitsellä. Asettele omena-, avokado- ja
    greippisiivut salaatinlehtien päälle. Pyörittele vuohenjuustokiekot
    vehnäjauhossa. Paista vuohenjuustokiekot kuumalle pannulla
    voi-öljyseoksessa. Nosta juusto kuumalle pannulle. Anna paistua vain
    hetken, kunnes juuston pinta on kauniisti paistunut. Paista molemmilta
    puolilta. Nosta paistuneet kiekot salaatin päälle ja lorauta vähän
    hunjaa juuston päälle. Pirskottele puoukkakastiketta salaatille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Raikas mangohyytelökakku

Resepti: Raikas mangohyytelökakku

  • Pohja:
  • 2 kpl munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 7 kpl liivatelehteä
  • 1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta
  • 200 g vaniljalla maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa
  • (Sydänmerkki)
  • 200 g rahkaa (Sydänmerkki)
  • 2 dl rasvatonta jogurttia, esim. mango-sitrus (Sydänmerkki)
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk säilykemangoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Pinnalle:
  • 250 g mangososetta (esim. vauvanruoka soseet)
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
    1. Voitele irtopohjainenen kakkuvuoka kevyesti. Jauhota vehnäjauhoilla.
    2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti.
      Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
      Halkaise jäähtynyt kakkupohja 2 osaan. Pese vuoka ja laita toinen
      kakkulevy vuoan pohjalle.
    3. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota
      vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
    4. Sekoita tuorejuusto, rahka ja jogurtti. Lisää vaahdotettu
      vaniljakastike ja mangopalat. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla.
    5. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet liotusvedestä
      ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan
      sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin
      toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä
      jääkaapissa seuraavaan päivään.
    6. Kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää
      hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä hieman.
      Kaada kiille varovasti täytteen päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Raikas kasviskeitto

    Resepti: Raikas kasviskeitto

    Ainekset

    • 2 rkl öljyä
    • 4 tomaattia lohkoina
    • 1 sipuli hienonnettuna
    • 2 valkosipulia viipaleina
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 l kasvislientä tai vettä
    • 2 kypsää avokadoa kuutiioituna
    • 1/2 dl limetin mehua
    • 1/2 dl hienonnettua basilikaa
    • lisäke:
    • 2 viipaletta paahtoleipää kuutioina
    • 3 rkl öljyä
    • 1 valkosipulinkynsi puolitettuna

    1. Kuullota öljyssä tomaatit ja sipulit. Mausta suolalla ja kuullota vielä
      hetki. Lisää valkopippuri, hunaja ja kasvisliemi tai vesi. Hauduta
      miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää joukkoon kuutioitu avokado,
      limetinmehu ja basilika. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi
      samettiseksi keitoksi. Tarkista maku ja ohenna tarvittaessa
      kasvisliemellä. Laita öljy ja valkosipuli paistinpannulle ja anna
      kuumentua. Paahda leipäkuutiot öljyssä kullan ruskeiksi. Tarjoile
      keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Raikas perunasalaatti resepti ja ruokaohje

    * 5-8 perunaa (mieluiten uusia)
    * 2 uutta sipulia varsineen
    * lehtisalaattia
    * 3 herkkukurkkua
    * tilliä silputtuna
    * kapriksia
    * 1 omena pieniksi kuutioituna
    * valkopippuria myllystä
    * suolaa
    * sitruunamehua
    * oliiviöljyä
    RAIKAS PERUNASALAATTI 4 Annosta
    Keitä (uudet) perunat ja lohko reiluiksi paloiksi. Silppua sipulit
    varsineen. Hienonna tilli. Revi laakean kulhon pohjalle salaatinlehdet,
    lisää perunalohkot, kuutioidut kurkut, kuutioitu omena, sipulit ja
    tilli. Mausta merisuolalla, valkopippurilla, kapriksilla,
    sitruunamehulla ja öljyllä.
    Perunat voi laittaa jäähdytettyinä tai lämpiminä !
    * RAIKAS PERUNASALAATTI
    Resepti: Raikas perunasalaatti 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit