Mainokset

Reseptit sanoilla ‘raikas’

raikas juustokakku resepti

Ainekset
100 g suolatonta margariinia
15-18 kpl keksejä esim. digestive, domino, piparkakku jne
3 kpl kananmunia
1 1/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria (parempaa kuin vanilliinisokeri!)
250 g mascarponea tai muuta rasvaista tuorejuustoa
150-200 g creme fraichea
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
5 kpl liivatelehtiä
400 g marjoja tai kypsiä hedelmiä
sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä
1 limen hienoksi raastettu kuori
1/2-3/4 dl tuoremehua esim. appelsiini
Ohjeet
1. valmista pohja:
– hienonna keksit
– sulata rasva
– yhdistä ja sekoita tasaiseksi massaksi
– painele seos suurehkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
2. valmista juustotäyte:
– vatkaa munat ja sokerit erittäin hyvin kuohkeaksi vaahdoksi
– laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
– notkista mascarpone
– sekoita juusto ja creme fraiche muna-sokerivaahtoon
– raasta limen kuori ja purista mehu (myös sitruunan puolikkaasta)
– kuumenna mehu kiehuvaksi
– purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan
sitrusmehuun
– kaada liivateseos juustomassaan ja sekoita samalla hyvin
– kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään n.
tunniksi
3. valmista sillä aikaa marja-/hedelmäseos pinnalle:
– laita loput liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– pese ja pilko hedelmät/marjat
– soseuta halutessasi (esim. omenat voi olla hyvä pehmittää mikrossa
ennen soseuttamista, mutta muista antaa seoksen jäähtyä ennen kun
levität sen kakun päälle)
– kuumenna mehu ja liuoita kuivaksi puristetut liivatteet siihen
– sekoita keskenään liivateseos, marja/hedelmäsose, sokeri ja limen
kuori
– levitä seos hiukan hyytyneen juustotäytteen päälle ja laita
juustokakku takaisin jääkaappiin.
– anna hyytyä n. 2 h tai yön yli!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Raikas hedelmäkakku 27.2.08 resepti

Ainekset
POHJA:
2 kpl kananmunia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 kpl kananmunan keltuaista
2,5 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 kpl liivatetta
2 dl kuohukermaa
3 kpl ananasrengasta
4 kpl aprikoosin puolikkaita
4 kpl päärynän puolikkaita
Päälle:
3 kpl kananmunan valkuaista
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
Ohjeet
Pohja:
Laitetaan uuni lämpiämään 180 asteeseen
-Voidellaan ja korppujauhotetaan uunivuoka
-Vatkataan munat ja sokeri. Siivilöidään joukkoon
vahnäjauho-leivinjauheseos.
-Paistetaan 30 min jäähdytetään
Täyte:
-Pienitään hedelmät ja vatkataan kuohukerma vaahdoksi
-Liivatteet kylmään veteen
-Kattilaan keltuaiset, maito ja sokeri: kuumennetaan kokoajan
sekoittaen niin kauan, että pulpahtaa
-Lisätään liivatteet ja vaniliinisokeri kokoajan hyvin sekoittaen:
nostetaan jäähtymään niin ruopeaa hyytymään
-Lisätään joukkoon hedelmät paloiksi leikattuina ja vatkattu kerma
varovasti nostellen
Leikataan kakkupohja keskeltä halki. Nostetaan pohja takaisin vuokaan.
Väliin kaadetaan täyte ja toinen kappale painetaan varovasti päälle.
Laitetaan kylmään.
Päällys:
Voidaan kuorruttaa vaikka seuraavana päivänä.
Laitetaan uuni lämpiämään 225 asteeseen
-Vaahdotetaan valkuaiset ja lisätään tomusokeri, johon on sekoitettu
vaniliinisokeri
-Purostetaan marenki kakun päälle ja käytetään uunissa sen aikaa, että
pinta saa kauniin värin

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Raikas kurkkusalaatti resepti

Ainekset
1 kurkku
1 1/2 dl (ruoka)kermaa
1/2 sipulia
1/2 dl tillisilppua
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Ohjeet
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerman joukkoon
hienonnettu sipuli, tillisilppu, sitruunanmehu, sokeri, suola ja
valkopippuri. Kaada kastike kurkkuviipaleille, sekoita ja laita
jääkaappiin jäähtymään.
Tarjoa lisukkeena tai raikkaana alkupalana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Raikas mangohyytelökakku

Resepti: Raikas mangohyytelökakku

  • Pohja:
  • 2 kpl munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 7 kpl liivatelehteä
  • 1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta
  • 200 g vaniljalla maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa
  • (Sydänmerkki)
  • 200 g rahkaa (Sydänmerkki)
  • 2 dl rasvatonta jogurttia, esim. mango-sitrus (Sydänmerkki)
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk säilykemangoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Pinnalle:
  • 250 g mangososetta (esim. vauvanruoka soseet)
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
    1. Voitele irtopohjainenen kakkuvuoka kevyesti. Jauhota vehnäjauhoilla.
    2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti.
      Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
      Halkaise jäähtynyt kakkupohja 2 osaan. Pese vuoka ja laita toinen
      kakkulevy vuoan pohjalle.
    3. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota
      vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
    4. Sekoita tuorejuusto, rahka ja jogurtti. Lisää vaahdotettu
      vaniljakastike ja mangopalat. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla.
    5. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet liotusvedestä
      ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan
      sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin
      toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä
      jääkaapissa seuraavaan päivään.
    6. Kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää
      hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä hieman.
      Kaada kiille varovasti täytteen päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Raikas kasviskeitto

    Resepti: Raikas kasviskeitto

    Ainekset

    • 2 rkl öljyä
    • 4 tomaattia lohkoina
    • 1 sipuli hienonnettuna
    • 2 valkosipulia viipaleina
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 l kasvislientä tai vettä
    • 2 kypsää avokadoa kuutiioituna
    • 1/2 dl limetin mehua
    • 1/2 dl hienonnettua basilikaa
    • lisäke:
    • 2 viipaletta paahtoleipää kuutioina
    • 3 rkl öljyä
    • 1 valkosipulinkynsi puolitettuna

    1. Kuullota öljyssä tomaatit ja sipulit. Mausta suolalla ja kuullota vielä
      hetki. Lisää valkopippuri, hunaja ja kasvisliemi tai vesi. Hauduta
      miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää joukkoon kuutioitu avokado,
      limetinmehu ja basilika. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi
      samettiseksi keitoksi. Tarkista maku ja ohenna tarvittaessa
      kasvisliemellä. Laita öljy ja valkosipuli paistinpannulle ja anna
      kuumentua. Paahda leipäkuutiot öljyssä kullan ruskeiksi. Tarjoile
      keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Raikas perunasalaatti resepti ja ruokaohje

    * 5-8 perunaa (mieluiten uusia)
    * 2 uutta sipulia varsineen
    * lehtisalaattia
    * 3 herkkukurkkua
    * tilliä silputtuna
    * kapriksia
    * 1 omena pieniksi kuutioituna
    * valkopippuria myllystä
    * suolaa
    * sitruunamehua
    * oliiviöljyä
    RAIKAS PERUNASALAATTI 4 Annosta
    Keitä (uudet) perunat ja lohko reiluiksi paloiksi. Silppua sipulit
    varsineen. Hienonna tilli. Revi laakean kulhon pohjalle salaatinlehdet,
    lisää perunalohkot, kuutioidut kurkut, kuutioitu omena, sipulit ja
    tilli. Mausta merisuolalla, valkopippurilla, kapriksilla,
    sitruunamehulla ja öljyllä.
    Perunat voi laittaa jäähdytettyinä tai lämpiminä !
    * RAIKAS PERUNASALAATTI
    Resepti: Raikas perunasalaatti 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Raikas hyytelökakku resepti ja ruokaohje

    * 100 gr margariinia
    * 1 dl kaurahiutaleita
    * 0,75 dl vehnäjauhoja
    * 1 dl sokeria
    * 1 muna
    * täyte:
    * 4 liivatelehteä
    * 0,5 dl sitruunamehua
    * 2,5 dl Flora-vispiä
    * 200 gr maustamatonta Creme Bonjouria
    * 1,75 dl sokeria
    * 4 tl vanilliinisokeria
    * päälle:
    * 3 dl appelsiinimehua
    * 4 liivatelehteä
    Raikas hyytelökakku
    Sulata rasva juoksevaksi ja jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet
    keskenään, lisää kananmuna ja sulatettu rasva. Vispaa seos tasaiseksi
    käsivatkaimella. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle
    pyöreä leivinpaperipala ja kaada seos vuokaan. Paista 200 °C:n
    lämpötilassa 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5
    minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan
    sitruunamehuun. Jäähdytä seos. Mittaa Flora Vispi ja Crème Bonjour ja
    sokerit kulhoon ja vaahdota. Lisää joukkoon liivateseos hyvin
    sekoittaen. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Peitä
    kakku tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä 4 tuntia. Valmista lopuksi
    pintakiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna
    osa appelsiinimehusta. Liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet pieneen
    määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehusta. Jäähdytä. Kaada liemi
    hyytyneen kakun pintaan, vaimenna mehuvirtaa ruokalusikalla, ettei
    hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti kylmässä,
    irrota vuoasta ja koristele hedelmillä. Idea! Voit käyttää mitä tahansa
    mehua kakun päällä, vaikkapa porkkanatuoremehua.
    * Raikas hyytelökakku Raikas hyytelökakku
    "masennusjuhlissa"
    Resepti: Raikas hyytelökakku

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Raikas jäätelödrinksu resepti ja ruokaohje

    * pala vaniljajäätelöä
    * loraus maitoa
    * 2 lorausta Appelsiiniehua
    * loraus Passoa-likööriä
    *
    *
    *
    *
    *
    Raikas jäätelödrinksu
    Mittasuhteita on vaikea määritellä tarkkaan, koska kaikki riippuu
    omasta mausta. Lopputulos on solero-jäätelön makuinen raikas
    pirtelöjuoma.
    Laita ainekset sopivaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella
    tasaiseksi juomaksi. Tarjoile heti.
    Resepti: Raikas jäätelödrinksu

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaattikeitto

    Kesäisen raikas booli ja halloumijuustosalaattia

    Resepti: Kesäisen raikas booli ja halloumijuustosalaattia

    Ainekset

    • Kesäinen mansikka-limettibooli:
    • 1,5 l Sprite-virvoitusjuomaa
    • 1,5 l Schweppes-russiania
    • 1 l jäisiä mansikoita tai tuoreita jos saatavilla
    • 3 limettiä viipaleina
    • 1 ruukku tuoretta minttua
    • jäitä
    • Halloumijuustosalaatti:
    • 1 pkt halloumijuustoa
    • 3 kpl persikoita
    • 8 kpl retiisejä
    • 0,5 kurkku
    • 1 ruukku rapeaa salaattia
    • kastike:
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
    • pippurirouhetta

    1. Kesäinen mansikka-limettibooli: Kaada kaikki raaka-aineet booli-kulhoon
      ja sekoita varoen. Tarjoile kylmänä. Halutessasi voit lisätä tiukkaa
      alkoholia joukkoon tai muutaman desin valkoviiniä.
      Halloumijuustosalaatti: Leikkaa juusto n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi,
      halkaise persikat, poista kivi ja lohko paloiksi. Viipaloi retiisit ja
      kuutioi kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita retiisit sekä kurkkukuutiot
      revityn salaatin kanssa. Grillaa juustoviipaleet ja persikkalohkot
      nopeasti grillissä ja lisää ne salaatin päälle. Sekoita kastikeaineet
      kulhossa ja pirskottele sitä salaatin joukkoon. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitetyt_kananmunat

    Raikas omenatuoremehu

    Resepti: Raikas omenatuoremehu

    Ainekset

    • 2 kg omenoita
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 1 limehedelmä
    • sitruunamelissaa

    1. Valmista omenoista tuoremehu mehulingolla. Mausta mehu vaniljasokerilla
      ja limemehulla. Limen mehu estää mehua myös tummumasta. Koristele
      sitruunamelissalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit