Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ranskalaisittain’

Juustopiiras ranskalaisittain Valion ohje resepti

Ainekset
75 g voita
1½ dl juustoraastetta (emmental)
1 dl vehnäjauhoja
täyte 1
2 kpl munaa
2 dl kuohukermaa
3 dl juustoraastetta (emmental)
100 g savukinkkukuutioita
tai
100 g katkarapuja +1dl hienonnettua tilliä
Täyte 2
150 g purjoa
1 rkl voita
1 rkl vettä
200 g savukalaa esim. pallasta
4 kpl munaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl hienonnettua tilliä
1/4 tl sitruunapippuria (suolaa )
Ohjeet
Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot. Sekoita
tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle
ja reunoille. TÄYTE1: Vatkaa munia kevyesti. Lisää kerma,juustoraaste
ja savukinkkukuutiot (tai katkaravut ja tilli ). Levitä täyte pohjalle.
Paista 200 asteess.a 35-40 min,eli kunnes täyte on hyytynyt.
TÄYTE 2 Leikkaa purjo hienoksi. Sulata voi pannulla. Lisää purjo ja
vesi. Hauduta 5min. Leikkaa savukala paloiksi. Vatkaa munien rakenne
rikki. lisää kerma, maito, tilli ja pippuri sekä tarvittaessa hiven
suolaa.Levitä täyte pohjalle. Paista 225 asteessa n. 25min. Tarjoa esim
teen ja raikkaan salaatin kanssa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Lihatartar ranskalaisittain

Resepti: Lihatartar ranskalaisittain

Ainekset

  • 600 g 600 g naudan ulko- tai sisäfileetä
  • sipulisilppua
  • silputtuja suolakurkkuja (tai pikkukurkkuja)
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 rkl kaprista
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • Dijon-sinappia maun mukaan
  • (chili)ketsuppia maun mukaan
  • HP-kastiketta maun mukaan
  • pari tippaa Tabascoa
  • Worchestershire-kastiketta maun mukaan

  1. Jauha puhdistettu filee lihamyllyssä pariin kertaan. Voit myös raapia
    sen veitsellä syyn suuntaisesti pieneksi silpuksi. Sekoita liha,
    mausteet, munankeltuaiset, suolakurkku ja sipuli massaksi, muotoile
    pihveiksi ja tarjoile ohuen paahdetun tumman leivän päällä. Koristele
    kapriksella ja sipulirenkailla. Snapsi ja olut kuuluvat ehdottomasti
    asiaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Vuohenjuusto-omenapalat ranskalaisittain resepti ja ruokaohje

* 1 pkt voitaikinalevyjä (500g)
* 2-3 kpl omenaa
* 1 pkt vuohenmaitojuustoa
* 1 pkt savustettua karitsan paahtopaistia
* Pinnalle:
* juoksevaa hunajaa
*
*
*
Vuohenjuusto-omenapalat ranskalaisittain 12 Annosta
Puolita sulaneet voitaikina levyt. 2. Kuori omenat tarvittaessa. Poista
siemenkota omenaporalla. Viipaloi omena noin 1cm paksuisiksi
renkaikaisi. Leikkaa vuohenjuusto 12 viipaleeksi. 3. Leikkaa
paahtopaistiviipaleetpienemmiksi, jotta saat 12 pientä viipaletta.
Asettele voitaikinaneliöille paahtopaistia, omenarengas ja
vuohenjuustoviipale. 4. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15
min. Valuta päälle juoksevaa hunajaa. Tarjoa lämpimänä.
Resepti: Vuohenjuusto-omenapalat ranskalaisittain 12 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit