Mainokset

Reseptit sanoilla ‘rapukeitto’

RAPUKEITTO resepti

Ainekset
250-500 g keitettyjä jokirapuja, tai ravun kuoria saksineen
3 rkl voita (tai oliiviöljyä)
5 kpl salottisipuleita
5 kpl mustapippuria
5 kpl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
7 dl kalalientä tai vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
koristeeksi tilliä
suolaa
Ohjeet
KEITÄ RAPULIEMI:
Irroita sulaneista ravuista pyrstö- ja saksilihat. Poista pyrstölihasta
tumma suoli, laita lihat kylmään odottelemaan. Kuumenna rasva
kattilassa laita sekaan lohkotut sipulit, rapujen kuoret, paprikajauhe
ja pippurit. Kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kalaliemi. Anna kiehua
hiljalleen tunnin verran. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
TEE KEITTO:
Kiehauta liemi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siitä puolet
keittoon sekoittaen. Lisää ravun lihat, tarkista maku, lisää
tarvittaessa suolaa. Annostele lautasille, koristele tillillä ja
kermavaahdolla.
Jos sinulla on valmista rapulientä pakastettuna, tai teet liemen
pelkistä ravun kuorista, (esim. rapujuhlijen jämistä…) voit käyttää
ravun lihojen sijaan myös katkarapuja tai säilykkeenä myytäviä
jokiravun pyrstöjä, valmiiseen keittoon.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Kermainen rapukeitto

Resepti: Kermainen rapukeitto

Ainekset

  • 6 perunaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 0,5 purjoa
  • 2 rkl öljyä
  • 9 dl vettä
  • 4 rkl hummerifondia
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 150 g jokiravunpyrstöjä
  • tilliä

  1. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua purjo. Kuullota niitä hetki
    kattilassa öljyssä. Lisää vesi ja fondi ja anna juuresten kiehua
    kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja maito ja anna
    kiehua vielä noin 15 min. Lisää jokiravut aivan lopuksi ja koristele
    keitto tillillä. Jos otat keiton mukaan retkelle, pakkaa se
    ruokatermokseen niin se pysyy kuumana. Valmistusaika: 45 min Annos 359
    Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Rapukeitto

Resepti: Rapukeitto

  • 5 dl rapulientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 20 kpl kuorittua ravunpyrstöä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • cayennepippuria
  • suolaa
    1. Lämmitä voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää rapuliemi ja
      sekoita koko ajan. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja jatka keittämistä
      vielä hetki. Mausta keitto ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi.
      Aseta lautasille ravunpyrstöjä ja kaada keitto päälle. Tarjoile vaalean
      leivän kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit