Mainokset

Reseptit sanoilla ‘rönttöset’

Rönttöset resepti

Ainekset
KUORITAIKINA:
1,5 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja ja
2 dl ruisjauhoja T A I
3,5 dl ruisjauhoja
Täyte:
500 g perunoita
1 dl ruisjauhoja
0,5 rkl sokeri
1/4 tl suolaa
1-2 dl puolukkasurvosta
Ohjeet
Keitä täötettä varte perunat ja sosseota ne. Lissee joukkoon jauhot ja
anna seoksen imeltyä 3-4 tuntia lämpimässä paekassa. Sekota
imeltynneeseen seoksseen marjasurvos, maosta suolalla ja tarvittaessa
sokerilla. Sekota veistä, jaohhoesta ja suolasta kiinttee taekina.
Leivo taekinasta pyörreitä, halkasijalttaan 15-20 senttisiä ohuvia
kuoria. Levitä kuorelle puolen sentin pakssuuvelta täötettä ja keännä
reunoja sentin verran sissäänpäin niitä samalla rypistäen. Paesta
rönttöset kuumassa uunissa 250 astteessa noin 15 minuuttia. Voitele
valammiit rönttöset kuumina voesula-vesiseoksella ja anna niijen
jeähtyä liinan alla peitelttyinä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit