Mainokset

Reseptit sanoilla ‘roquefort’

Roquefort simpukat ja grissinit

Resepti: Roquefort simpukat ja grissinit

Ainekset

  • simpukat:
  • 500 g vihersimpukoita (löytyy usein pakasteena kalatiskiltä)
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 150 g roquefortjuustoa
  • yrttigrissinit:
  • määrästä tulee n. 30 kpl
  • 15 g hiivaa
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia tai timjamia
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • voiteluun öljyä ja merisuolakiteitä

  1. Valmista ensin grissinit. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita
    joukkoon oliiviöljy ja suola sekä kuivattu rosmariini Lisää jauhot
    vähitellen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen
    minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon,
    peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Ota taikinasta pieniä
    paloja. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin
    pituisiksi tangoiksi. Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä tangot
    merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle. Pane uuni
    lämpenemään 200 asteeseen ja anna tankojen kohota vielä sillä aikaa,
    kun uuni kuumenee. Paista grissinejä 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat
    vaalean ruskeita ja rapeita. Nämä voit tehdä useita päiviä etukäteen
    valmiiksi. Säilytä ne paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä.
    Jos käytät pakastettuja vihersimpukoita, sulata ne jääkaapissa. Sekoita
    ranskankerma ja juusto tahnaksi. Kuumenna uuni grillivastukselle.
    Luskoi juustotahnaa simpukoiden päälle ja grillaa uunissa pari
    minuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut vähän. Tarjoile
    kuumina grissineiden kanssa. Valmistusaika: 45 min + taikinan kohotus
    Grissinit: 46 Kcal / kpl Simpukat: annos 280 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit