Mainokset

Reseptit sanoilla ‘rouheinen’

Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

Resepti: Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

Ainekset

  • Vuokaleipä:
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 3 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaura- tai tattarihiutaleita
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl sulatettua margariinia
  • Teeleivät:
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl maitoa
  • 1 raastettu omena

  1. Rouheinen vuokaleipä: Voitele 1,5 litran leipävuoka ja ripottele
    auringonkukan- ja pellavansiemeniä vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita
    kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan– ja
    auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä suola,
    hiutaleet, kuivahiiva ja jauhoseokset keskenään. Sekoita jauhoseos ja
    sulatettu margariini sähkövatkaimen avulla taikinaan. Täytä leipävuoka
    taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa
    uunissa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki
    ennen kumoamista. Omena-kaurateeleivät: Sekoita kuivat aineet
    keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina
    tasaiseksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
    Muotoile jauhotetuin käsin ohuehkoiksi teeleiviksi (halkaisija n. 10
    cm). Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Reseptit: Satu
    Kettunen/ Uudenmaan Keliakiayhdistys

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit