Mainokset

Reseptit sanoilla ‘rukiinen’

Rukiinen viinimarjapiirakka resepti ja ruokaohje

* Taikina
* 200 g margariinia/voita
* 1½ dl sokeria
* 2 kpl kananmuna
* 2 dl ruisjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* TÄYTE
* 6-8 dl herukoita
* 1½ dl sokeria
* 1 rkl perunajauhoja
Rukiinen viinimarjapiirakka
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat.
3. Sekoita mukaan jauhoseos.
4. Laita lepäämään hetkeksi.
5. Sekoita täytteen aineet keskenään.
6. Jaa taikina kahteen osaan, kauli toinen puoli pohjalevyksi ja toinen
puoli kantta varten.
7. Levitä täyte pohjan päälle ja kansi täytteen päälle.
8. Tee kanteen haarukalla muutama ”reikä”.
9. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tarjoile kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti: Rukiinen viinimarjapiirakka

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Rukiinen kinkkupiirakka resepti

Ainekset
250 grammaa valmista ruistaikinaa pakasteesta
200 grammaa savukinkku kuutioita
200 grammaa kirsikkatomaatteja (puolitettuna)
2 kpl kananmunia
1 dl maitoa
1 ½ dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl pizzamaustetta
Ohjeet
– Sulata ruistaikina
– voitele ja korppujauhota matala piirakkavuoka
– kauli sulanut taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi ja asettele
taikinalevy vuokaan
– levitä kinkkukuutiot taikinan päälle
– levitä kinkkukuutioiden päälle puolitetut kirsikkatomaatit
– sekoita kananmunat ja maitokeskenään hyvin sekaisin ja lisää seokseen
juustoraaste, mausta
– Levitä munamaito piirakan päälle
– paista 200 asteessa noin 25 -30 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Pizzapohja rukiinen resepti

Ainekset
3 dl vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
3 dl ruissihtijauhoja
ripaus suolaa
ripaus sokeria
0,5 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
Sekoita aineet lämpimään veteen ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 10
minuuttia.
Anna taikinan nousta 2-3 tuntia ja leivo siitä pizzapullat. Anna niiden
vielä nousta hetken ja leivo pizzapohjiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Rukiinen pizza resepti

Ainekset
1 annos pizzapohja rukiinen
1 annos pizzakastike
juustoraastetta
erilaisia täytteitä
Ohjeet
Tee pizzapohja ohjeen mukaan. Lisää pizzakastike ja juusto sekä
täytteet. Paista kuumassa uunissa ylälämmöllä, yli 250 asteessa kunnes
pizza on saanut väriä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Rukiinen Säilytyssuoja Kinkkurullalle resepti

Ainekset
5 dl vettä
7 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
voita tai öljyä voiteluun
Ohjeet
Sekoita veteen kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi. Ota leivinpaperia
tai voipaperia ja levitä raaàlle kinkulle, kostuta paperia vedellä.
Levitä taikina paperin päälle hupuksi. Taikina riittää reilun 4:n kilon
kinkkurullalle. Paista koko hommaa uunissa 200 puolituntia ja voitele
sitten taikina voilla tai öljyllä. Laita liha kuorineen takaisin uuniin
ja paista 125 kunnes liha on halutun kypsyinen.
Nosta kuori pois kinkun päältä. Kuorruta liha sinapilla ja ripottele
päälle korppujauhoja. Laita uuniin 250 kunnes kuorrutus saa väriä.
Liha menee kuorruttamisen aikana sen verran kokoon, että kuori ei ota
kuorrutukseen kiinni.
Kuorta ei syödä, saahan sen syödäkin jos haluaa, mutta liha säilyy
mehevänä, ei kuivu kuoren alla, ei tarvi muuta suojaa. Liha myös kypsyy
kuoren alla meheväksi. Koita muotoilla taikinan alareuna suoraksi
toisin kuin itsellä jäi.
Tämä oli viime jouluna käytössä ja osottautui hyväksi konstiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Rukiinen kevytpizza

Resepti: Rukiinen kevytpizza

Ainekset

  • 4 kpl revittyjä ruisleipiä (esim. Oululainen)
  • 0,5 dl ketsuppia
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulinkyttä
  • 1 dl katkarapuja
  • 1 prk ananaspaloja omassa liemessä
  • 1 prk tonnikalapaloja vedessä
  • 1 dl vähärasvaista kinkkua suikaleina
  • herkkusieniä
  • jalopenoja
  • oreganoa
  • 1,5 dl vähärasvaista juustoa (esim. Polar15)

  1. Aseta leivät pellille leivinpaperin päälle. Sekoita ketsuppi,
    tomaattimurska ja puristetut valkosipulinkynnet ja levitä leiville.
    Täytteet jaetaan leiville tai tehdään joka makua yksi pizza. Lisukkeita
    (herkkus., jalop., oregano) maun mukaan. Ripottele raastettu juusto
    leipien päälle ja laiteta pizzat kylmään uuniin. Uuni säädetään 200
    asteeseen. Leivät ovat valmiita, kun juusto on saanut hieman väriä.
    Pizzoista riittää 1 kpl/hlö TOSI kovaan nälkään, muuten puolikaskin on
    täyttävä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit