Mainokset

Reseptit sanoilla ‘salaisuudet/’

Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

  • tiikerikakku:
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • reilu 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa tai appelsiinimehua
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • hedelmäkakku:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl muskottia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 l kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä silputtuina ja rouhittuina
  • 2 dl piimää
  • 2 dl voita sulatettuna
  • 2 isoa kananmunaa
    1. Tiikerikakku: Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää
      kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita
      tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl nestettä. Ota taikinasta
      kolmannes ja sekoita siihen loput nesteestä sekä kaakaojauhe. Kaada
      vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen
      päälle kerros ruskeaa taikinaa. Täytä vuoka vaalealla taikinalla.
      Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. paista kakkua
    2. 75 asteisessa uunissa 60-70 minuuttia. Hedelmäkakku: Sekoita kaikki
      kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hieman vatkatut kananmunat.
      Lisää loput aineet ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Kaada se
      hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 150 asteessa n. 2 tuntia.
      Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Makujen Salaisuudet/

    Resepti: Makujen Salaisuudet/

    Ainekset

    • keitto:
    • 3 salottisipulia
    • 2 rkl voita
    • 1 tl raastettua inkivääriä
    • 600 g pakasteherneitä
    • 6 dl maitoa
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 dl kasvislientä
    • 1 dl kermaa
    • suolaa ja pippuria
    • uppomuna:
    • 4 pientä kananmunaa
    • 1 l vettä
    • suolaa ja pippuria
    • 2-3 laakerinlehteä
    • tuoretta timjamia pari oksaa
    • 0,5 dl etikkaa
    • pekonilastut:
    • 4 viipaletta pekonia

    1. Keitto: Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää
      inkivääri, puolet herneistä ja maito. Keitä 15-20 minuuttia. Lisää
      loput herneet sekä valkoviinietikka, keitä hetki ja soseuta keitto
      tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja liemi. Kiehauta ja tarkista maku.
      Uppomuna: Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet. Kiehauta liemi ja
      anna sen sitten poreilla kevyesti. Riko kananmunat veteen ja anna
      niiden hyytyä noin 4-5 minuuttia. Rikottaessa kananmunan voi ottaa
      vastaan kauhalla, jolloin se ei rikkoudu niin helposti. Tarjoile
      uppomunat hernekeiton lisäkkeenä. Pekonilastut: Paahda viipaleet
      rapeiksi uunissa tai pannulla. Rouhi ne veitsellä haluamasi kokoisiksi
      paloiksi ja ripottele hernekeiton päälle. Resepti: Makujen Salaisuudet/
      Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Hans Välimäki/Makujen Salaisuudet

    Resepti: Hans Välimäki/Makujen Salaisuudet

    Ainekset

    • 8 kpl isoa perunaa suikaleina
    • 1 prk anjoviksia
    • 3 dl kuohukermaa
    • 3 kpl salottisipulia hienonnettuna
    • 4 rkl voita
    • pippuria
    • (suolaa)

    1. Sulata voi kattilassa ja kuullota perunasuikaleita sekä sipuleita
      hetki. Kaada mukaan kerma, anjovikset ja mausteet. Sekoita ja kaada
      seos uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
      Resepti: Hans Välimäki/Makujen Salaisuudet

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Makujen Salaisuudet/ Hans

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans

  • 300 g savukalaa
  • 3 dl pennepastaa
  • 1 omena
  • 1/2 kurkku
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • 2 dl majoneesia
  • 0,5 tl currya
  • suolaa ja pippuria
    1. Savukalasalaatti: Keitä pasta ja puhdista savukala sopivan kokoisiksi
      paloiksi. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja kuutioi ne. Levitä
      leipäkuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kuutioita 200
      asteisessa uunissa n. 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä.
      Pyöräytä niitä ympäri kerran pari paistamisen aikana jotta ne paistuvat
      tasaisesti kaikilta sivuilta. Kuori kurkku ja omena ja kuutioi ne.
      Sekoita kaikki aineet paitsi krutongit. Ripottele leipäkuutiot
      savukalasalaatin pinnalle ja tarjoile. Jos haluat voit tarjota currylla
      maustetun majoneesin erikseen. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans
      Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas

    Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Ainekset

    • Taikina:
    • 100 g voita
    • 100 g tomusokeria
    • 1 kpl vaniljatanko
    • 1 kpl kananmuna
    • 200 g vehnäjauhoja
    • Täyte:
    • 200 g tummaa suklaata
    • 1 dl kermaa
    • 2 kpl kananmunaa
    • 2 rkl sokeria

    1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet veitsen kärjellä.
      Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna sen levätä
      jääkaapissa noin yksi tunti. Painele taikina pienehköön voideltuun
      piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.
      Valmista täyte: Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa.
      Lisää muut aineet ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos paistetun
      piirakkapohjan päälle ja jatka tortun paistamista vielä 12-15 minuuttia
    2. 20 asteessa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Makujen salaisuudet / Hans

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans

    Ainekset

    • 3 kpl kypsää avokadoa
    • 1 sitruunan mehu
    • nippu ruohosipulia hienonnettuna
    • 3 kpl tomaattia
    • 1-2 kpl punasipulia
    • 1 kpl valkosipulin kynsi
    • 200 g jumbokatkarapuja
    • 4 kpl viiriäisen munaa ja tai 2 kananmunaa
    • 4 viip. paahtoleipää
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1-2 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 tl sokeria
    • suolaa ja pippuria
    • 4 rkl avokadodressingiä
    • Avokadodressing:
    • 2 kpl avokadoa
    • 1 kpl keltuainen
    • 1 sitruunan mehu
    • 1 tl dijonsinappia
    • 1 kpl valkosipulin kynsi
    • 2 dl oliiviöljyä
    • suolaa ja pippuria

    1. Kuori avokadot ja leikkaa kuutioiksi. Purista sitruunamehu avokadojen
      päälle jotta ne eivät tummu. Kalttaa tomaatit ja poista niiden sisus.
      Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja
      valkosipuli. Sekoita oliiviöljystä, etikasta, sokerista, suolasta ja
      pippurista kastike ja marinoi siinä sipulit ja tomaattikuutiot. Paahda
      leivät voissa pannulla ja voitele ne avokadodressingillä. Kokoa
      leivälle ensin avokadoa sitten tomaatti-sipuliseosta. Asettele
      päällimmäiseksi ravut. Keitä viiriäisen tai kananmunat ja koristele
      leipä haluamallasi tavalla. Avokadodressing: Kuori ja soseuta avokadot.
      Lisää keltuainen, sitruunan mehu, sinappi ja valkosipuli. Soseuta
      tasaiseksi ja sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta valmis
      kastike suolalla ja pippurilla. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans
      Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Makujen salaisuudet /

    Resepti: Makujen salaisuudet /

    Ainekset

    • Lohiterriini:
    • 500 g graavilohta ohuina siivuina
    • 2 kpl avokadoa
    • 1 kpl punasipulia
    • 1 kpl sitruunan mehua
    • 3 kpl liivatetta liotettuna
    • 1/4 tl cayennepippuria
    • 4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria
    • Mätikastike:
    • 50 g muikunmätiä
    • 2 dl smetanaa
    • suolaa ja pippuria
    • 1 kpl sitruunan mehua
    • 1 tl sokeria
    • 1/2 dl kermaa

    1. Lohiterriini: Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota silppu
      kevyesti öljyssä. Soseuta avokadot sauvasekoittimella ja lisää mausteet
      sekä sipuli. Sekoita ruohosipulisilppu massaan lusikalla. Lämmitä
      sitruunamehua hieman ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivate
      avokadososeeseen ja sekoita massa tasaiseksi. Tarkista maku. Kokoa
      terriini vuokaan kerroksittain niin, että alin ja ylin kerros on lohta.
      Peitä valmis terriini kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna
      terriinin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Leikkaa n. 1
      cm paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile mätikastikkeen kera. Mätikastike:
      Sekoita kastikkeen aineet ja lisää lopuksi valutettu mäti. Tarkista
      maku ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki. Resepti: Makujen salaisuudet /
      Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit