Mainokset

Reseptit sanoilla ‘saltimbocca’

Hauki saltimbocca

Resepti: Hauki saltimbocca

  • 600 g haukifileetä
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • tuoretta salviaa
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 3 rkl voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
    1. Leikkaa fileet annospaloiksi. Mausta fileepalat suolalla ja pippurilla.
      Levitä jokaiselle kalan palalle kaksi salvianlehteä kummallekin
      puolelle ja kiedo kinkkuviipaleet ympärille. Paista kaloja voissa
      molemmilta puolilta noin kaksi minuuttia. Lisää viini pannuun ja anna
      hautua miedolla lämmöllä kolme minuuttia. Nosta kalat lämmitetyille
      lautasille ja valuta paistinlientä päälle. Nauti uusien perunoiden ja
      salaatin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Saltimbocca alla romana resepti

    Ainekset
    n.400 g naudan tai possun ulkofileetä ohuina viipaleina
    n.200 g parmankinkkua
    oliiviöljyä
    vehnäjauhoja
    tuoreita salvianlehtiä
    suolaa, pippuria, nokare voita
    valkoviiniä
    hammastikkuja
    Ohjeet
    1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi ja leikkaa ne n. 4 cm x 7 cm:n
    kokoisiksi paloiksi. Ei niiden kuitenkaan tarvitse olla suorakaiteen
    muotoisia;)
    2. Laita jokaisen palan päälle pesty ja kuivattu salvianlehti sekä
    lihapalan kokoinen parmankinkunpala. Kiinnitä osat toisiinsa
    hammastikulla.
    3. Kierittele vehnäjauhoissa. Paista paloja runsaassa oliiviöljyssä
    molemmilta puolilta mutta lisää suolaa vain kinkuttomalle puolelle.
    Kaada joukkoon puoli lasillista valkkaria ja anna sen haihtua.
    4. Kun palat ovat kauniin ruskeita, ota pois hellalta, pippuroi ja anna
    voinokareen sulaa hiljalleen kannen alla.
    5. Tarjoile vaikka herneiden kanssa.
    PS. Italiassa nämä tehdään vasikasta, mutta sitä on kuulemma aika
    vaikea löytää Suomesta. Samoin jotkut tekevät näitä ilman leivitystä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Saltimbocca alla romana ja glaseerattuja sipuleita

    Resepti: Saltimbocca alla romana ja glaseerattuja sipuleita

    Ainekset

    • 4 kpl n. 150 g kokoista nuoren naudan ulkofileepihvejä tai vasikkaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 4 parmankinkku viipaletta
    • salvian lehtiä
    • voita paistamiseen
    • 4 dl kuivaa valkoviiniä
    • glaseeratut sipulit:
    • 8 salottisipulia
    • 1 dl sokeria
    • 2 dl punaista portviiniä
    • 2 dl lihalientä
    • tuoretta timjamia
    • suolaa

    1. Nuiji kevyesti pihvit ja suolaa ja pippuroi ne. Nosta pihvin toiselle
      puoliskolle siivu parmankinkkua ja salvian lehtiä. Taita pihvi.
      Kuumenna nokare voita pannulla ja paista pihviin väri nopeasti
      molemmille puolille. Kaada pannuun vielä valkoviiniä ja anna pihvin
      muhia hetki viinissä. Tarjoile glaseerattujen sipuleiden kanssa. Kuori
      sipulit. Laita kattilaan sipulit ja sokeri. Kuumenna kunnes sokeri
      rupeaa paahtumaan. Kuullota sipuleita hetki sokerissa. Lisää portviini,
      lihaliemi ja pari oksaa timjamia. Anna kiehua kunnes sipulit ovat
      pehmenneet. Mausta suolalla vielä tarvittaessa. Valmistusaika: 30 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Saltimbocca alla romana ja suklaa-juustokakku

    Resepti: Saltimbocca alla romana ja suklaa-juustokakku

    Ainekset

    • Saltimbocca:
    • 4 vasikan ulkofileepihviä n. 200 g pihvi
    • 8 viipaletta prociutto kinkkua
    • tuoretta salviaa, loraus valkoviiniä
    • suolaa ja pippuria
    • ruokaöljyä ja voita paistamiseen
    • cocktailtikkuja kiinnittämiseen
    • Suklaa-juustokakku:
    • pohja:
    • 200 g suklaakeksejä rouhittuna
    • 1 dl sulatettua voita
    • täyte:
    • 3 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
    • 1 dl ruokosokeria
    • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
    • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
    • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
    • 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
    • tomusokeria ja marjoja tai hedelmiä koristeluun

    1. Saltimbocca: Nuiji pihvit varovasti ohuiksi. Ripottele päälle hieman
      suolaa ja pippuria. Nosta pihvin päälle 2 kinkkusiivua ja salvian
      lehtiä. Kääri pihvi rullalle tai taita se ja kiinnitä cocktailtikulla
      halutessasi. Paista voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi. Lorauta
      joukkoon pannulle hieman valkoviiniä. Jätä liha hieman roseeksi, älä
      paista kuivaksi. Tarjoile höyrytettyjen kasvisten kuten esim. pinaatin
      kanssa tai tuorepastan. Suklaa-juustokakku: Rouhi keksit ja sekoita
      joukkoon sulanut voi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Valmista
      täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tumma
      suklaarouhe, kaakao ja hasselpähkinät. Sekoita huoneenlämpöisen juuston
      joukkoon kermavaahto. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele
      varovasti juustoseoksen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada
      vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen
      tarjoilua. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla tai
      hedelmillä. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Saltimbocca romana ja marinoituja syysvihanneksia

    Resepti: Saltimbocca romana ja marinoituja syysvihanneksia

    Ainekset

    • Saltimbocca
    • 600 g vasikan ulkofileetä
    • 60 g parman kinkkua
    • 1 ruukku salviaa
    • 1 rkl voita
    • ½ dl valkoviiniä
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • Vihannekset:
    • 1 porkkana
    • 1 pieni kukkakaali
    • 1 parsakaali
    • 2 salottisipulia
    • 2 valkosipulin kynttä
    • ½ sitruunan mehu
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • parmesanlastuja
    • suolaa ja valkopippuria

    1. Saltimbocca Nuiji filee viipaleet ohuiksi lihanuijalla. Levitä päälle
      kinkkuviipaleet ja salvian lehdet, mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Taita puoliksi tai kääri rullalle. Paista voin, öljyn ja valkoviinin
      seoksessa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Marinoituja
      syysvihanneksia Suikaloi porkkana, irroita kaaleista nuput ja lohko
      shalottisipulit. Keitä valkosipulikynnet kypsiksi, nosta ne vedesta ja
      murskaa. Ryöppää vihannekset nopeasti kiehuvassa vedessä. Mausta
      suolalla, valkopippurilla, sitruunalla, oliiviöljyllä, valkosipuleilla
      ja parmesan-lastuilla. Reseptit: Jyrki Sukula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Saltimbocca (kana) resepti ja ruokaohje

    * 1 kpl kanan rintapala, nahattomana
    * 4 kpl tuoretta pienta salvianlehtea
    * 2 kpl parmankinkkusiivua
    * ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
    * nokare voita, paistamiseen
    * tilkka kuivaa valkoviiniä
    Saltimbocca (kana) 2 Annosta
    1. Leikkaa kanan rintapala ensin puoliksi horisontaalisesti ja sitten
    puoliksi pitkittaissuuntaisesti. Saat nelja samankokoista, pitkaa ja
    ohutta kanasuikaletta. Paukuttele suikaleet kevyesti nyrkilla
    ohuemmaksi, mutta varo rikkomatta lihaa.
    2. Levita parmankinkkusuikaleet leikkuualustalle ja leikkaa molemmat
    puoliksi leveyssuunnassa. Laita yksi kanasuikale jokaisen
    kinkkusuikaleen paalle ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
    Laita jokaisen kanapalan paalle yksi salvianlehti ja kaaraise sitten
    parmankinkku kanapalan ympari (salvia jaa kokonaan kinkun alle).
    3. Kuumenna pannulla voi ja paistele kaaryleita, kunnes ruskistuvat.
    Lisaa pannulle vahan valkoviinia, ja jatka paistamista pari min. tai
    kunnes kana on kypsa. Suikaleet ovat niin ohuet, etta pitaisi kypsya
    noin 5 minuutissa. Kun kaaryle on kimmoisa, on kana kypsaa. Ala
    ylikypsenna l. kuivata lihaa!
    Tarjoa heti tirisevan kuumana vaikka pienen salaatin kanssa
    (alkuruoaksi tai kay vaikka pieneksi iltapalaksi)
    * Saltimbocca (kana)
    Resepti: Saltimbocca (kana) 2 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit