Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sämpylät’

Sämpylät resepti

Ainekset
½ l vettä
1-2 tl suolaa
n.½dl /loraus öljyä
1pss kuivahiivaa
10-> dl sämpyläjauhoja
(juustoraastetta)
Ohjeet
Laita kulhoon kädenlämöistä lämpimämpää vettä. Lisää suola ja öljy.
Sekoita pariin desiin jauhoja kuivahiivapussi ja lisää se veteen.
Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja desi- pari kerralla ja sekoita
tasaiseksi, ennen seuraavan satsin lisäämistä. Taikina saa jäädä hieman
löysäksi. Kohota liinan alla n.30min. Kaada taikina kunnolla
jauhotetulle pöydälle ja leivo haluamasi kokoisia ja muotoisia
sämpylöitä. Laita leivinpaperille ja pellille vielä kohoamaan ja paista
ne sitten 225`c 10-15 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Sämpylät resepti

Ainekset
½ l vettä
1-2 tl suolaa
n.½dl /loraus öljyä
1pss kuivahiivaa
10-> dl sämpyläjauhoja
(juustoraastetta)
Ohjeet
Laita kulhoon kädenlämöistä lämpimämpää vettä. Lisää suola ja öljy.
Sekoita pariin desiin jauhoja kuivahiivapussi ja lisää se veteen.
Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja desi- pari kerralla ja sekoita
tasaiseksi, ennen seuraavan satsin lisäämistä. Taikina saa jäädä hieman
löysäksi. Kohota liinan alla n.30min. Kaada taikina kunnolla
jauhotetulle pöydälle ja leivo haluamasi kokoisia ja muotoisia
sämpylöitä. Laita leivinpaperille ja pellille vielä kohoamaan ja paista
ne sitten 225`c 10-15 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Helpot sämpylät resepti

Ainekset
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
0,5 pussia kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Sekoita +42-asteiseen veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva
on sekoitettu.
Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele mieluisan kokoisia sämpylöitä
vedessä kostutetuilla käsillä.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sivele sämpylät vielä tilkalla vettä juuri ennen uuniin laittamista.
Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tarvittaessa pidempään
sämpylöiden koosta riippuen.
*Halutessasi voit lisätä taikinaan ennen jauhoja valkosipuli-, juusto-
tai porkkanaraastetta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

MM:n kesäiset yrtti-sämpylät resepti

Ainekset
2 dl kädenlämpöinen vesi
2 dl vehnäjauho
2 dl Täysjyvävehnäjauho
1 dl ruisjauho
1 pss kuivahiiva (7g lidl)
1 tl suolaa
3 tl marjon kesäyrttiseosta
2,5 rkl öljy
Ohjeet
Yhdistä kuivat aineet
Lisää vesi
Vaivaa käsin hyvin (ainakin viisi minuuttia ellei jopa kymmenen (tai
sit koneella))
Lisää öly ja vaivaa vielä hetki
Anna kohota n.tunti
Leivo kuudksi sämpyläksi.
Anna kohota pellillä n. tunti
Paista 225c 10-15 min uunista riippuen
Yhdessä sämpylässä n.200 kilokaloria

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Valkosipulin makuiset sämpylät resepti

Ainekset
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl valkosipulisuolaa
1-2 dl juustoraastetta
1/3 dl öljyä
n5 dl hiivaleipäjauhoja
Ohjeet
Liuota hiiva ja valkosip.suola haaleaan maitoon. Lisää juustoraaste,
öljy ja jauhot. Alusta tasaiseksi ja kohota lämpimässä. Leivo
sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä. Voitele sämpylät vedellä tai
maidolla ja paista 225`c n.10 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Yksinkertaiset sämpylät 12kpl resepti

Ainekset
3 dl vettä tai maitoa
7-8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
50 g hiivaa
2 rkl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Ohjeet
Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.
Mittaa kulhoon noin 7dl jauhoja, suola ja sokeri. Murenna joukkoon
hiiva.
Lisää rypsiöljy tai margariini ja taikinaneste. Vaivaa ainekset
voimakkaasti joustavaksi taikinaksi käsin tai koneella.
Pyöritä taikina sen jälkeen heti jauhoitetulla pöydällä tangoksi.
Jaa tanko 12 palaan.
Pyöritä palat sileiksi pulliksi.
Nosta ne voidellulle tai leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kohota sämpylöitä leivinliinan alla 20-30min.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kypsennä sämpylöitä uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Kauraiset sämpylät resepti

Ainekset
5 dl vettä tai maitoa
1 1/2-2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa
10-12 dl sämpyläjauhoja, joihin on lisätty kauraleseitä
1/2-1 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun vettä
Pinnalle kauraleseitä
Ohjeet
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen suola, sokeri ja osa
jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen
koko ajan vaivaten. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen
margariini. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa n.
30 min.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo
taikina tangoksi ja jaa n. 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi
sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla n. 30 min. Voitele sämpylät vedellä
ja ripottele päälle kauraleseitä. Paista 225 asteessa uunin
keskitasossa 12-15 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Yksinkertaiset sämpylät 12kpl resepti

Ainekset
3 dl vettä tai maitoa
7-8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
50 g hiivaa
2 rkl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Ohjeet
Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.
Mittaa kulhoon noin 7dl jauhoja, suola ja sokeri. Murenna joukkoon
hiiva.
Lisää rypsiöljy tai margariini ja taikinaneste. Vaivaa ainekset
voimakkaasti joustavaksi taikinaksi käsin tai koneella.
Pyöritä taikina sen jälkeen heti jauhoitetulla pöydällä tangoksi.
Jaa tanko 12 palaan.
Pyöritä palat sileiksi pulliksi.
Nosta ne voidellulle tai leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kohota sämpylöitä leivinliinan alla 20-30min.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kypsennä sämpylöitä uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Nopeat sämpylät resepti

Ainekset
½ litraa vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1½ tl suolaa
2 dl neljänveljanhiutaleita
n10 dl sämpyläjauhoja (riippuu jauhoista)
n 1 dl öljyä
seesamisiemeniä
Ohjeet
Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää suola ja sokeri sekä
neljänviljanhiutaleet ja anna seistä vähän aikaa. Lämmitä vesi
uudestaan ,että on noin 42 astetta ja sekoita sämpyläjauhot ja öljy
vuorotellen. Alusta taikinasta pehmeä.
Peitä liinalla ja anna nousta n 30 min. Leivo taikinasta pieniä
sämpylöitä ja nostata taas liinanalla n 20 min. Voitele vaikka maidolla
ja ripottele siemeniä pintaan. Voit tehdä myös viiltoja sämpylän
pintaan.
Paista 200 asteessa noin 10-15 min.
Taikinasta voi tehdä myös vuokaleipiä (tulee 2) tai patonkia ( tulee3)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Rumilus sämpylät resepti

Ainekset
0,5 l vettä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
2,5 dl neljänviljanhiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl rasvatonta maitojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
Ohjeet
Lämmitä vesi kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi.
Lisää suola, sokeri, hiutaleet sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu
maitojauhe sekä kuivahiiva.
Vaivaa hetken aikaa.
Lisää loput jauhoista vähitellen koko ajan hyvin vaivaten.
Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää huoneenlämpöinen öljy.
Vaivaa taikinaa vielä hetki.
Kohota taikinaa leivinliinan alla n. 45 minuuttia.
Kaada pöydälle reilusti jauhoja, kumoa taikina jauhokasan päälle ja
vaivaa sekaan jauhoja, kunnes taikina on pehmeää ja leivottavaa.
Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa veitsellä paloja.
Nostele palat pellille leivinpaperin päälle ja kohota niitä
leivinliinan alla vielä 15 minuuttia.
Paista rumiluksia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit