Mainokset

Reseptit sanoilla ‘savoijinkaaliin’

Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

Resepti: Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

Ainekset

  • 4 kuhafileetä
  • 1 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 tomaattia
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 0,5 purjoa
  • savoijinkaalin sisälehtiä
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa

  1. Jokaiseen kääryleeseen tarvitset kahden kämmenen kokoisen lehden.
    Käärön tekeminen on helpompaa, jos keität ensin kaalinlehtiä pienen
    hetken. Jäähdytä keitetty lehti nopeasti jäävedessä, jotta kypsyminen
    lakkaa ja väri pysyy kauniin vihreänä. Jos kaalin lehtiruoto on kovin
    paksu, voit leikata sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa porkkanat,
    kesäkurpitsa ja purjo tulitikun mittaisiksi spagetinomaisiksi
    suikaleiksi. Pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja nosta sitten
    hetkeksi jääveteen, jotta väri ja maku säilyvät. Kuivaa suikaleet
    esimerkiksi talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
    Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi ja sekoita niiden
    joukkoon vihannessuikaleet. Mausta kuhafileet suolalla ja
    vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta fileen pääpuoleen runsas
    ruokalusikallinen tomaattivihannessekoitusta ja puoli ruokalusikallista
    voita. Kääri filee rullalle ja nosta rulla sisäpuolelta suolalla ja
    valkopippurilla maustetun kaalinlehden päälle. Kääri lehti tiiviiksi
    rullaksi. Pane rulla ylösalaisin voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla
    on tilkka valkoviiniä tai kalalientä. Peitä tiiviisti foliolla ja
    paista 225 C uunissa 15-20 minuuttia. Valmiin pinnan voit voidella
    kalaliemellä ja voilla. Ripottele päälle hiven karkeaa suolaa. Keitä
    käärö kypsäksi kalaliemessä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Savoijinkaaliin kääritty ohrarisotto

Resepti: Savoijinkaaliin kääritty ohrarisotto

Ainekset

  • Savoijinkaalikääryleet
  • 1 savoijinkaali
  • suolaa
  • ohrarisottoa
  • Ohrarisotto
  • 300 g ohrasuurimoita
  • 2 salottisipulia
  • n. 1 litra kasvislientä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pss (30g) kokonaisia kuorittuja manteleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 puntti vehnäohrasta tai ruohosipulia
  • Sahramikastike
  • 1 porkkana
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni palsternakka
  • 50 g voita
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 pss (0,25g) sahramia
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • (suolaa)
  • (1 tl sitruunamehua)

  1. Savoijinkaalikääryleet
    Irrota kaalin lehdet. Ryöppää niitä reilussa, suolalla maustetussa
    kiehuvassa vedessä (1 rkl suolaa/1 l vettä) 2 minuuttia. Jäähdytä
    lehdet nopeasti jäävedessä. Kuivaa jäähdytetyt lehdet pyyhkeen päällä.
    Leikkaa kaalinlehdet puoliksi ja poista samalla kova lehtiruoti. Laita
    lehdenpuolikkaalle noin 3 rkl ohrarisottoa ja kääri lehti
    kaalikääryleeksi. Lämmitä kääryleitä 120-asteisessa uunissa 7
    minuuttia. Tarjoa kääryleet sahramikastikkeen kanssa.
  2. Ohrarisotto
    Hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli ja ohrasuurimot kevyesti
    öljyssä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, kunnes ohra on al
    dente. Anna edellisen liemikauhallisen imeytyä ohraan ennen kuin lisäät
    lientä. Kuutioi kuorittu porkkana (1/2 x 1/2 cm). Paahda porkkanat ja
    mantelit pannussa kauniin ruskeiksi. Lisää porkkana-manteliseos ohran
    joukkoon. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu parmesaani. Mausta
    suolalla ja mustapippurilla. Lisää silputtu vehnänoras tai ruohosipuli
    risottoon.
  3. Sahramikastike
    Leikkaa juurekset isohkoiksi paloiksi. Sulata voi paksupohjaisessa
    kasarissa. Kuullota juureksia, laakerinlehteä ja sahramia miedolla
    lämmöllä. Älä ruskista. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää
    joukkoon kasvisliemi pienissä erissä. Keitä kastiketta miedolla
    lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi kastike, lisää kerma ja tarkista
    suola. Voit lisätä kastikkeeseen myös tilkan sitruunamehua. Ohje ja
    kuva Tuukka Koski

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit