Mainokset

Reseptit sanoilla ‘savolainen’

Savolainen kalakukko resepti

Ainekset
KUORITAIKINA:
½ litraa vettä, haaleaa
1 dl voisulaa
7 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
½ rkl suolaa
täyte:
1 kg muikkuja, ahvenia, perattuina
1 rkl suolaa
½ rkl (sinapinsiemeniä, halutessa ½rkl sitr.mehua)
6 siivua pekonisiivua
Ohjeet
Tee kuoriaineksista taikina, jonka tulee olla kiinteää. Vaivaa taikina
sekoitussatsissaan hyvin. Kauli taikina soikeaksi 0,75cm paksuiksi
soikiolevyiksi. Niin, että mahtuu tarpeellinen kasa täytettä keskelle
ja reunat saa hyvin yli.
Lado kalat, mausteet sekä pekoniviipaleet levyn keskelle kerroksittain.
Käännä levyn reunat täytteen päälle. Käytä sulkemisessa kylmää vettä,
saadaksesi kukon suljettua.
Nosta kukko leivinpaperin päälle pellille ja pane kuumaan uuniin n.275
astetta.
Voitele kukkoa voi- tai margariinisulalla, kunnes se on saanut kauniin
värin. Nosta kukko ruskeapintaisena pois ja kääri alumiinifolioon ja
laita uudestaan miedonpaan uunin lämpöön n.175 asteeseen. varaa
paistamisaikaa noin 4 tuntia. Kääri kypsä kukko kuumana leivinliinan
sisään. Tarjoa kukko kylmänä tai lämpimänä voin kera.
Vihje: kukon voi erinomaisesti myös pakastaa. Sitruunamehua ei ole
alkuperäisessä kukon kalassa maustamiseen käytetty, joten voit laittaa
sitä jos haluat.
Kukkoon viilletään keskelle pyöreä reikä ja kansi nostetaan pois.
Kannesta leikataan siivuja ja siivujen päälle laittaan kukon sisustaa
ja voita syödessä, näin on tapahtunut alunperin kukon nauttiminen
Savossa. Kukon voi myös siivuttaa ja syödä voin kera siten.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Jatta Savolainen

Resepti: Jatta Savolainen

Ainekset

  • Marjapiirakka
  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 300 g sulatettua rasvaa
  • 4 tl vaniliinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl appelsiinituoremehua
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • n. 1-1,5 l musta- ja punaherukoita
  • Rahkapaistos
  • 5 dl erilaisia marjoja esim. vadelmia ja mansikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 4 rkl sokeria
  • n. 0,5 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl sitruunamehua

  1. Marjapiirakka Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva. Lisää
    vaniliinisokeri, leivinjauhe ja perunajauho. Lisää mehu ja vehnäjauhot
    vuorotellen. Kaada taikina reilunkokoiselle uunipellille ja ripottele
    päälle kokonaiset marjat. Paista 175 astetta noin puoli tuntia. Marjat
    uppoaa piirakkaan ja jopa lapset syövät viinimarjoja. Ideana on makea
    taikina ja happamat marjat. Tämä on itse soveltamalla hyväksi havaittu
    resepti. Resepti: Tiina Ylijoki Rahkapaistos Laita uuni kuumenemaan 200
    asteeseen. Laita marjoja piirasvuoan pohjalle. Sekoita maitorahka,
    mausteet, sitruunamehu ja kookosmaito sekaisin. (kookosmaidon tilala
    voi halutessaan käyttää myös jotain mehua). Kaada seos marjojen päälle
    ja anna olla uunissa noin 10 minuuttia. Helppoa ja herkullista.
    Resepti: Jatta Savolainen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Savolainen ryynirieska resepti ja ruokaohje

* 1 litra piimää
* 4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
* 2 munaa
* 1 dl vehnäjauhoja
* 2 dl maitoa tai kermaviiliä
* 50 g voita sulatettuna tai
* ½ dl öljyä
* 1½ tl suolaa
Savolainen ryynirieska
Huom! Jos käytät kokonaisia oharasurimoita, varmista että ne ovat
esikypsennettyjä!
Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.
Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
Aseta uunipannulle leivinpaperi ja kaada seos pannuun.
Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes
rieska on saanut kauniin värin.
Tarjoa lämpimänä margariinin, voin tai munavoin kanssa.
Resepti: Savolainen ryynirieska

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit