Mainokset

Reseptit sanoilla ‘savukalakeitto’

Juustoinen savukalakeitto resepti

Ainekset
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
100 g Palsternakkaa
1/2 lanttua
Sipuli
20 g voita
3 rkl kalafondia tai 1 kalaliemikuutio
1 tl kokonaisia mustapippureita, laakerinlehti
1 l vettä
100 g tuorejuustoa
300 g perattua lämminsavukalaa (lohta)
tuoretta tilliä tai ruohosipulia
suolaa , valkopippuria
Ohjeet
Kuori ja paloittele kasvikset. Sulata rasva kattilassa ja kypsennä
kasviksia 5min. Lisää fondi, pippurit, laakerinlehti ja vesi. Keitä
kypsäksi. Sekoita loppuvaiheessa tuorejuusto liemen joukkoon . Anna
sulaa kunnolla. Lisää paloiteltu savukala ja tuoresilppu. Kuumenna
kiehuvaksi. Tarjoa vaikka yrttileivän kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Savukalakeitto resepti

Ainekset
400 g savukalaa ruodottomana
5 kpl perunaa
1 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
1 lt kalalientä
1 prk tillituorejuustoa
suolaa
1 laakerinlehti
valkopippuria
tilliä
1 rkl rypsiöljyä
Ohjeet
Paloittele perunat sekä porkkana ja hienonna sipulit. Kuullota
kasvikset nopeasti öljytilkassa ja lisää päälle kalaliemi. Lisää
laakerinlehti ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sillä
aikaan savukala ja lisää se sekä tuorejuusto kattilaan. Mausta suolalla
ja pippurilla. Tarkista maku. Viimeistele hienonnetulla tillillä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Savukalakeitto

Resepti: Savukalakeitto

  • 8 dl kalalientä
  • 350 g perunaa
  • 2 kpl sipulia
  • 0,5 dl pakastettua hienonnettua nokkosta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g perattua savukalaa esm. savupallasta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
    1. Keitä kuoritut, kuutioidut perunat ja lohkotut sipulit sekä nokkoset
      kalaliemessä kypsiksi. Soseuta liemineen esm. sauvasekoittimella tai
      monitoimikoneessa. Lisää kerma ja kala paloiteltuna.Mausta ja kuumenna.
      Tarjoa lisänä ruisleipää.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Savukalakeitto ja pullavanukas

    Resepti: Savukalakeitto ja pullavanukas

    Ainekset

    • Keitto:
    • 400 g savukalaa
    • 5 perunaa
    • 1 porkkana
    • 2 sipulia tai 1 purjosipuli
    • 1 l kalalientä
    • 1 prk (100g) maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli-tilli,
    • valkosipuli tms.)
    • suolaa
    • 1 laakerinlehti
    • valkopippuria
    • tilliä
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • Vanukas:
    • 1 pullapitko
    • 3 dl maitoa
    • 2 kanamunaa
    • 1-2 dl sokeria
    • 1 tl vanilijasokeria
    • 2 tl kanelia tai kardemummaa
    • 2 dl omenasosetta

    1. Savukalakeitto: Paloittele perunat sekä porkkana ja hienonna sipulit.
      Kuullota kasvikset nopeasti öljytilkassa ja lisää päälle kalaliemi.
      Lisää laakerinlehti ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele
      sillä aikaa savukala ja lisää se sekä tuorejuusto keittoon. Tarkista
      maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti, jottei
      lohipalat hajoa ja viimeistele hienonnetulla tillillä. Pullavanukas:
      Sekoita maito ja munat keskenään. Yhdistä sokerit sekä kaneli. Leikkaa
      pullapitko viipaleiksi ja kasta viipaleet ensin munamaidossa ja pyöritä
      ne sitten sokerissa. Lado pullaviipaleet uunivuokaan ja levitä päälle
      omenasosetta. Tee päälle toinen samanlainen kerros ja päälle vielä
      omenasosetta. Ripottele pinnalle loppu sokeri-kaneliseos ja muutama voi
      nokare. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarjoa esim.
      vaniljajäätelön kera. Reseptit Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit