Mainokset

Reseptit sanoilla ‘savustettua’

Savustettua ankanrintaa ja waldorfin salaattia

Resepti: Savustettua ankanrintaa ja waldorfin salaattia

  • 2 luutonta ankanrintaa
  • 1 savustuspussi tai hackmanin savustuskansi
  • mustapippuria
  • suolaa
  • salaatti:
  • 1 pieni mukulaselleri
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 omenaa
  • 2 dl maustamatonta majoneesia
  • (cashew pähkinöitä)
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Tee ankanrintaan rasvapuolelle kevyet viillot melkein lihaan asti.
      Ruskista rinnat paistinpannulla ensin rasvapuolelta hyvin rapeaksi ja
      vatsapuolelta vain hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita rinnat
      savustuspussiin tai-kattilaan ja anna savustua n.10 minuuttia. Anna
      vetäytä hyvin ennen viipalointia. Waldorfin salatti: Suikaloi kuorittu
      selleri ja kypsennä sitruunalla maustetussa vedessä. Nosta sellerit
      jääveteen ja siivilöi vesi pois. Kuivaa sellerit paperilla. Suikaloi
      kuoritut omenat, sellerit ja pähkinät majoneesiin. Mausta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Resepti: Paahdettua, savustettua lohta ja kapriskastiketta

    Ainekset

    • Savulohi
    • 600 g suomustettua lohifileetä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • + savustuspussi
    • Kapriskastike
    • 1 dl kermaviiliä
    • 1 dl smetanaa
    • 0,5 dl majoneesia
    • kahden sitruunan mehu
    • 0,5 dl kapriksia
    • 1 rkl Dijon-sinappia
    • 1 dl tillisilppua
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Savulohi Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset
      rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja
      suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja
      nahkapuoli pannua vasten. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Nosta
      lohipalat savustuspussiin ja sulje pussin suu huolellisesti. Nosta
      pussi 250 asteiseen uuniin ja anna savustua 15 minuuttia. Pussia
      avatessa, varo sisältä tulevaa kuumaa höyryä. Lohi on parhaimmillaan,
      kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen ja keitettyjen
      perunoiden kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja
      tarkista maku. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Savustettua broilerinrintaa ja waldorfin salaattia

    Resepti: Savustettua broilerinrintaa ja waldorfin salaattia

  • 2 omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 pieni mukulaselleri
  • salaatti:
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 savustuspussi tai hackmanin savustuskansi
  • 2 nahallista broilerinrintaa
  • 2 dl maustamatonta majoneesia
  • (cashew pähkinöitä)
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Tee broilerinrintaan rasvapuolelle kevyet viillot melkein lihaan asti.
      Ruskista rinnat paistinpannulla ensin rasvapuolelta hyvin rapeaksi ja
      vatsapuolelta vain hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita rinnat
      savustuspussiin tai-kattilaan ja anna savustua n.10 minuuttia. Anna
      vetäytä hyvin ennen viipalointia. Waldorfin salatti: Suikaloi kuorittu
      selleri ja kypsennä sitruunalla maustetussa vedessä. Nosta sellerit
      jääveteen ja siivilöi vesi pois. Kuivaa sellerit paperilla. Suikaloi
      kuoritut omenat, sellerit ja pähkinät majoneesiin. Mausta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

    Resepti: Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

    Ainekset

    • 0,8-1 kg lohifileetä
    • suolaa
    • sokeria
    • valkopippuria
    • timjamia
    • 1 kpl uuniin sopiva savustuspussi
    • Yrttimuhennettu maa-artisokka:
    • 500 g maa-artisokkaa
    • 0,75 l vettä
    • 1 sipuli
    • 1 porkkana
    • 1/4 juuriselleriä
    • 2 oksaa persiljaa
    • 2 oksaa basilikaa
    • 2 laakerinlehteä
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 10 viherpippuria
    • 1/2 appelsiini viipaleina
    • 2 rkl valkoviiniä
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 rkl maissijauhoja
    • 50 g voita
    • 1 dl hienonnettua persiljaa

    1. Graavaa lohi. Hiero pintaan mausteet ja vie jääkaappiin pariksi
      tunniksi graavaantumaan. Pyyhi mausteet lohen pinnasta. Leikkaa
      annospaloiksi. Savusta savustuspussin ohjeen mukaan. Savustuspusseja on
      miedon savun, normaalisavun ja voimakkaan savun aromilla varustettuina.
      Tottuneen savustajan kannattaa valita näistä suoraan voimakkaan savun
      pussi. Valmista maa-artisokkamuhennos. Kuori ja viipaloi maa-artisokat
      ja laita ne heti kylmään veteen, niin ne eivät tummu. Valmista
      mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, pilkotut porkkana, sipuli ja
      selleri, persiljan ja basilikan oksat, valkosipulin kynsi puolitettuna,
      laakerinlehdet ja viherpippurit. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20
      minuuttia. Lisää sitten appelsiiniviipaleet, valkoviini sekä etikka.
      Kiehauta ja siivilöi. Säästä kattilaan 4 dl lientä kastiketta varten ja
      kaada loput toiseen kattilaan maa-artisokkien keittämistä varten. Lisää
      kastikeliemeen maissijauho pieneen vesitilkkaan liuotettuna ja kuumenna
      kastiketta niin, että se sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi
      sekä hienonnettu persilja. Sekoita kastike tasaiseksi
      sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja
      pippuria sekä ripaus sokeria. Keitä maa-artisokat pehmeiksi
      mausteliemessä. Jos sitä ei ole riittävästi lisää hieman vettä tai
      kasvislientä. Valuta kypsät maa-artisokat lävikössä ja lisää ne
      yrttivoikastikkeen joukkoon. Lämmitä muhennos liedellä ja tarjoile.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit