Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sekä’

Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Resepti: Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Ainekset

  • sorsavoileivät:
  • 8 siivua saaristolaisleipää
  • 50 g voita
  • 200 g kypsää sorsan koivista irroitettua lihaa (jäähtynyttä)
  • 1 dl pihlajanmarjahyytelöä
  • yrttejä koristeeksi
  • pihlajanmarjahyytelö:
  • 1 kg pihlajanmarjoja
  • 0,5 l vettä
  • 100 g hillosokeria per 1 dl mehua
  • 2 rkl konjakkia

  1. Huuhdo marjat hyvin ennen käyttöä. Laita marjat kiehuvaan veteen ja
    keitä hiljalleen kannen alla, kunnes marjat ovat vaalenneet ja mehu on
    irronnut. Siivilöi mehu tiiviin ja tukevan siivilän läpi toiseen
    kattilaan. Mittaa mehu ja sekoita siihen hillosokeria 100 g / 1 dl
    mehua. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen noin 10-15
    minuuttia. Jos pinnalle ilmestyy vaahtoa, lusikoi se pois. Näin saat
    kirkasta hyytelöä. Lisää lopuksi konjakkia. Tarkista hyytelöityykö
    mehu. Tiputa vähän mehua lautaselle ja nosta lautanen jääkaapiin. Jos
    lautasella oleva testihyytelö tuntuu sormella kokeiltaessa hyytelöltä,
    on mehu valmista purkitettavaksi. Purkita mehu kuumennettuihin
    lasipurkkeihin, jäähdytä ja nosta jääkaapiin hyytymään. Voitele leivät
    voilla ja revi sorsan koipilihat leivän päälle. Lusikoi nokare hyytelöä
    päälle ja koristele yrteillä. Valmistusaika: 1 h + jäähdytys ja
    hyytelöitymisaika jääkaapissa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Quinoasalaatti ja paistettua broileria sekä cashewkerma

Resepti: Quinoasalaatti ja paistettua broileria sekä cashewkerma

Ainekset

  • Quinoa salaatti:
  • 5 dl 5 dl keitettyä Reilun kaupan quinoaa (keitä paketin ohjeen
  • mukaan)
  • 1 Reilun kaupan sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl persiljaa
  • 0,5 Reilun kaupan ananas pilkottuna pieneksi
  • Paistettua broilerinfileetä:
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 Reilun kaupan sitruuna
  • 0,5 dl Reilun kaupan hunajaa
  • suolaa
  • Cashewkerma:
  • 300 g Reilun kaupan cashewpähkinöitä (3 ps)
  • 2,5 dl haaleaa vettä
  • 2 rkl Reilun kaupan raakaruokosokeria
  • tarjoile Reilun kaupan hedelmien kanssa esim. ananaksen, mangon ja
  • banaanin

  1. Paistettua broilerinfileetä: Purista sitruunasta mehut
    broilerinfileiden päälle. Lisää hunaja ja suola. Sekoita hyvin ja anna
    marinoitua pari tuntia tai yön yli. Paista kuumalla parilalla kypsiksi.
    Tarjoile quinoasalaatin kanssa. Cashewkerma: Anna cashewpähkinöiden
    liota haaleassa vedessä pari tuntia. Sekoita kaikki ainekset
    sauvasekoittimella ja tarjoile Reilunkaupan hedelmien kanssa. Reseptit:
    Sanna Miettunen osa resepteistä Marianne Kiskolan reseptiikkaa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Stroganoff ja perunamuusia sekä pavlova

Resepti: Stroganoff ja perunamuusia sekä pavlova

Ainekset

  • 400 g naudan ulkofileetä/ – mureaa paistia
  • 2 sipulia
  • 3 dl metsäsieniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 suolakurkkua
  • 2 rkl jauhoja
  • 5 dl lihalientä
  • 3 dl smetanaa
  • 2 laakerinlehteä
  • mustapippuria
  • Perunasose:
  • 10 perunaa
  • 3 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 1-2 tl suolaa
  • Pavlova:
  • 4 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 dl marjoja

  1. Stroganoff Ruskista kuutioitu liha pannussa tai padassa. Lisää mukaan
    sipuli , sienet sekä tomaattipyre. Kaada kaikki aineet pataan ja lisää
    liemi sekä kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 min. kunnes
    maku alkaa voimistumaan ja lisää lopuksi kuutioitu kurkku sekä jauhot
    jotka on sekoitettu smetanan joukkoon. Keitä enää muutama minuutti,
    kunnes jauhot ovat kypsiä. Tarkista maku ja tarjoa muusin kera.
    Perunasose Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. kaada keitinvesi pois ja
    jätä perunat hetkeksi höyryämään. lämmitä maito kattilassa ja lisää
    voipalat kuumien perunoiden sekaan. Ripottele myös suolaa ja ala
    soseuttamaan perunaa. Kun olet saanut muussattua perunat sekä voin
    tasaiseksi, lisää kuuma maito ohuena nauhana samalla voimakkaasti
    sekoittaen. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile. Pavlova Kuumenna uuni
  2. 00 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla Ø 24 cm:n ympyrä. Aseta
    paperi uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää
    vähitellen sokeria, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja
    kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelys siivilän läpi sekä
    vaniljasokeri. Levitä tai pursota marenkiseos leivinpaperille voidellun
    alueen päälle. Paista uunin keskitasossa 1 t 30 min. Marengin tulee
    olla päältä rapeaa, oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Nosta
    marenki lastan avulla pelliltä kakkuvadille. Poista paperi ja anna
    jäähtyä. Marenki paranee, jos se saa hetken aikaa kuivua. Vatkaa kerma
    kovaksi vaahdoksi. Levitä se marenkipohjalle. Lisää marjat sekä
    persikat. Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää kuivassa
    paikassa peittämättömänä. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Resepti: possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Ainekset

  • Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
  • 400 g possun fileesuikaleita
  • puolikas kiinankaali
  • 1 punainen paprika
  • 100 g tuoretta ananasta paloina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • Kastike:
  • 1 prk mangososetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna
  • Friteeratut omenat:
  • frityyritaikina:
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kanelia
  • 4 hapokasta omenaa
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

  1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa: Sekoita kaikki
    kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon.
    Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita
    suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää
    suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari
    kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn
    riisin kera. Friteeratut omenat: Sekoita kaikki taikinan ainekset
    keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota
    omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat
    frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan
    ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen
    ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.) Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Rosmariinibroileri ja valkosipuliperunat sekä mariannepirtelö

Resepti: Rosmariinibroileri ja valkosipuliperunat sekä mariannepirtelö

Ainekset

  • Rosmariinibroileri:
  • 4-6 maustamatonta broilerin koipi-reittä
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja pippuria
  • tilkka öljyä
  • Valkosipuliperunat
  • 1 kg perunoita
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 5 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • Mariannepirtelö:
  • 1 l suklaajäätelöä
  • 5 dl maitoa
  • 150 g mariannekarkkeja rouhittuna
  • kermavaahtoa

  1. Rosmariinibroileri: Laita tuoretta rosmariinia, suolaa, mustapippuria
    sekä sitruunamehua huhmareeseen ja jauha seosta hetki. Hiero mausteet
    koipireisien pintaan. Laita ne uunivuokaan, mukaan muutama
    sitruunaviipale ja rosmariinin oksa ja paista 200 asteisessa uunissa n.
  2. 0-50 minuuttia. Valkosipuliperunat: Kuori perunat ja leikkaa ne
    ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kiehauta
    kermakattilassa ja lisää joukkoon perunat sekä valkosipuli. hauduta
    miedolla lämmöllä niin että kerma alkaa saostua. Mausta seos suolalla
    ja mustapippurilla. Kaada perunat kermoineen kaikkineen voideltuun
    uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
    Marianne-pirtelö: Kuumenna puolet maidosta ja sulata Marianne-rouhe
    siihen. Lisää loput maidosta ja sekoita seos ja suklaajäätelö
    sauvasekoittimella pirtelöksi. Kaada pirtelö neljään korkeaan lasiin ja
    koristele kermavaahdolla ja Marianne-rouheella. Reseptit: Teresa
    Välimäki

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

Resepti: Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

Ainekset

  • Vohvelit:
  • 4 dl maitoa
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 munan keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 tl suolaa
  • Katkaraputäyte:
  • 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • 1 tl dijon sinappia
  • suolaa ja pippuria
  • Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat:
  • 4 omenaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita

  1. Vohvelit: Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito,
    keltuaiset sekä sulatettu voi. Anna turvota hetken aikaa ja vaahdota
    sillä aikaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se lopuksi varoen
    joukkoon. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita vohveleita.
    Katkaraputäyte: Sekoita kulhossa majoneesi, yrtit sekä mausteet ja
    lisää lopuksi katkaravut. Anna maustua kylmässä tunnin ajan ja tarjoile
    vohveleiden kera. Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat: Poista
    omenoista kota ja leikkaa ne 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita
    voinokare pannulle ja kuumenna omenasiivut pehmeiksi. Lisää sokeri,
    anna sen sulaa ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta omenat
    kinuskikermassa muutaman minuutin ajan ja nostele ne lämpimien
    vohveleiden päälle. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Kuorrutettua lohta ja uunipunajuuria sekä

Resepti: Kuorrutettua lohta ja uunipunajuuria sekä

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl smetanaa
  • 1 puntti tilliä
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • Uunipunajuuret:
  • 1 kg punajuuria
  • 2 tl timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • Rahkavaahto:
  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl puolukoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • suklaaruohetta

  1. Kuorruttettua lohta Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita
    suolakurkkukuutiot, hienonnettu tilli ja smetana keskenään. Mausta seos
    kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista lohipalojen pintaan
    paistinpannulla kaunis väri ja mausta myös kalan pinta suolalla ja
    pippurilla. Nosta palat uunivuokaan ja lusikoi täytettä lohipalojen
    pää. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta 200 asteessa 10-15
    minuuttia. Uunipunajuuret Pese ja kuori punajuuret. Sekoita kulhossa
    punajuurilohkoihin suolaa, mustapippuria, timjamia, sokeria ja
    oliiviöljyä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes
    punajuuret ovat pehmeitä. Rahka-puolukkavaahto Vaahdota vaniljakastike
    ja sekoita se maitorahkaan. Murskaa puolukoita hieman haarukalla ja
    sekoita joukkoon hunaja sekä inkivääri. Yhdistä puolukkaseos
    vanilja-rahkaseokseen ja lusikoi vaahto annosmaljoihin. Koristele
    suklaa rouheella ja muutamalla puolukalla. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

Resepti: Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

Ainekset

  • Appelsiini-possurullat:
  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 2 sipulia
  • 2 appelsiinia
  • 3-4 rkl valmista inkiväärisiirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka öljyä
  • Paahdettua porkkanaa ja purjoa:
  • 5 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Appelsiinikastike:
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl lihalientä
  • tilkka appelsiinimehua
  • 2 dl demi glace – kastikepohjaa
  • 1-2 appelsiinin kuorta raastettuna
  • nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Appelsiini-possurullat: Leikkaa possun fileestä kahdeksan yhtä paksua
    viipaletta. Nuiji niitä varovasti lihanuijalla tai kädellä ohuemmiksi.
    Suikaloi sipulit. Raasta appelsiinin kuoret talteen ja fileeraa
    appelsiinilohkot kalvottomiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä
    ja kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää
    inkiväärisiirappi ja appelsiinisuikaleet sekä mausta seos suolalla ja
    pippurilla. Mausta myös lihaviipaleet molemmin puolin suolalla ja
    pippurilla. Lusikoi appelsiini-sipuliseosta viipaleiden keskelle ja
    rullaa ne tiukoiksi rulliksi. Kiinnitä cocktailtikuilla. Pyyhi
    paistinpannu ja kuumenna jälleen tilkka öljyä. Ota rulliin kauttaaltaan
    kaunis väri ja lado ne sitten uunivuokaan lisäkekasvisten päälle.
    Paista 200 asteisessa uunissa 15 noin minuuttia. Paahdettua porkkanaa
    ja purjoa: Kuori porkkanat ja pese purjo sipuli. Leikkaa porkkanat ja
    purjo reiluiksi paloiksi ja halkaise ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja
    pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja paahda
    kasviksia 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Appelsiinikastike:
    Paahda sokeria kuumassa kattilassa niin, että se alkaa sulaa ja saa
    hieman väriä. Lisää kattilaan lihaliemi, appelsiinimehu (purista mehut
    roippeista, jotka jäi appelsiinien fileeraamisesta), demi glace-
    kastikepohja sekä appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja keitä n.
  2. 0minuuttia. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita ja tarkista maku. Mausta
    tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Chilihärkää ja nuudeleita sekä fruitie

Resepti: Chilihärkää ja nuudeleita sekä fruitie

Ainekset

  • Chilihärkä:
  • 250 g munanuudeleita
  • 400 g naudanpaistisuikaleita
  • 2 rkl seesamöljyä (tai ruokaöljyä)
  • 1 pss wok- pakastevihanneksia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl sweetchilikastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • Fruitie:
  • 2 banaania
  • 1 pss pakastevadelmia (älä sulata)
  • 2 dl tuoremehua (esim. ananas)
  • 1-2 rkl hunajaa

  1. Chilihärkää ja munanuudeleita: Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan
    ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä. Kuumenna wokpannu kuumaksi ja
    paista lihapalat seesamöljyssä. Lisää pilkotut sipulit sekä
    wok-kasvikset. Sekoita wokkia muutaman kerran, lisää soija- sekä
    chilikastike joukkoon. Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja
    paistuneet, lisää nuudelit sekä seesaminsiemenet. Voit viimeistellä
    annoksen tuoreella korianterilla. Fruitie: Mittaa kaikki aineet
    tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Tarjoile. Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

ahvenia halsterissa ja mansikoita sekä mascarponevaahtoa

Resepti: ahvenia halsterissa ja mansikoita sekä mascarponevaahtoa

  • Ahvenia halsterissa:
  • 1 kg ahvenia joista sisukset poistettu
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • voinokareita
  • Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa:
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 cl sitruslikööriä
  • M:ascarponevaahto
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
    1. Ahvenet halsterissa: Laitaa suolaa, muutaman tillinoksa sekä voinokare
      ahvenien sisään. Sulje ahvenet halsteriin ja paista kypsiksi. Halutessa
      voit tehdä muutaman viillon kylkeen, jolloin saat kauniin näköisiä
      kaloja. Tarjoile uusien perunoiden sekä kasvisten kanssa. Marinoituja
      mansikoita ja mascarponevaahtoa: Kaada kulhoon kerma ja lisää sokerit.
      Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla
      mascarponen joukkoon. Kaada vesi sekä sokeri kattilaan, kiehauta ja
      keitä 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi likööri ja anna seoksen jäähtyä
      hiljalleen. Paloittele mansikat ja lisää ne kädenlämpöiseen marinadiin
      maustumaan. Nostele ne reikäkauhalla lautaselle ja lusikoi
      mascarponevaahtoa päälle. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit