Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sekä’

Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Resepti: Saaristolaisleipää ja sorsaa sekä pihlajanmarjahyytelöä

Ainekset

  • sorsavoileivät:
  • 8 siivua saaristolaisleipää
  • 50 g voita
  • 200 g kypsää sorsan koivista irroitettua lihaa (jäähtynyttä)
  • 1 dl pihlajanmarjahyytelöä
  • yrttejä koristeeksi
  • pihlajanmarjahyytelö:
  • 1 kg pihlajanmarjoja
  • 0,5 l vettä
  • 100 g hillosokeria per 1 dl mehua
  • 2 rkl konjakkia

  1. Huuhdo marjat hyvin ennen käyttöä. Laita marjat kiehuvaan veteen ja
    keitä hiljalleen kannen alla, kunnes marjat ovat vaalenneet ja mehu on
    irronnut. Siivilöi mehu tiiviin ja tukevan siivilän läpi toiseen
    kattilaan. Mittaa mehu ja sekoita siihen hillosokeria 100 g / 1 dl
    mehua. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen noin 10-15
    minuuttia. Jos pinnalle ilmestyy vaahtoa, lusikoi se pois. Näin saat
    kirkasta hyytelöä. Lisää lopuksi konjakkia. Tarkista hyytelöityykö
    mehu. Tiputa vähän mehua lautaselle ja nosta lautanen jääkaapiin. Jos
    lautasella oleva testihyytelö tuntuu sormella kokeiltaessa hyytelöltä,
    on mehu valmista purkitettavaksi. Purkita mehu kuumennettuihin
    lasipurkkeihin, jäähdytä ja nosta jääkaapiin hyytymään. Voitele leivät
    voilla ja revi sorsan koipilihat leivän päälle. Lusikoi nokare hyytelöä
    päälle ja koristele yrteillä. Valmistusaika: 1 h + jäähdytys ja
    hyytelöitymisaika jääkaapissa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

Resepti: Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä

Ainekset

  • Appelsiini-possurullat:
  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 2 sipulia
  • 2 appelsiinia
  • 3-4 rkl valmista inkiväärisiirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka öljyä
  • Paahdettua porkkanaa ja purjoa:
  • 5 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Appelsiinikastike:
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl lihalientä
  • tilkka appelsiinimehua
  • 2 dl demi glace – kastikepohjaa
  • 1-2 appelsiinin kuorta raastettuna
  • nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Appelsiini-possurullat: Leikkaa possun fileestä kahdeksan yhtä paksua
    viipaletta. Nuiji niitä varovasti lihanuijalla tai kädellä ohuemmiksi.
    Suikaloi sipulit. Raasta appelsiinin kuoret talteen ja fileeraa
    appelsiinilohkot kalvottomiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä
    ja kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää
    inkiväärisiirappi ja appelsiinisuikaleet sekä mausta seos suolalla ja
    pippurilla. Mausta myös lihaviipaleet molemmin puolin suolalla ja
    pippurilla. Lusikoi appelsiini-sipuliseosta viipaleiden keskelle ja
    rullaa ne tiukoiksi rulliksi. Kiinnitä cocktailtikuilla. Pyyhi
    paistinpannu ja kuumenna jälleen tilkka öljyä. Ota rulliin kauttaaltaan
    kaunis väri ja lado ne sitten uunivuokaan lisäkekasvisten päälle.
    Paista 200 asteisessa uunissa 15 noin minuuttia. Paahdettua porkkanaa
    ja purjoa: Kuori porkkanat ja pese purjo sipuli. Leikkaa porkkanat ja
    purjo reiluiksi paloiksi ja halkaise ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja
    pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja paahda
    kasviksia 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Appelsiinikastike:
    Paahda sokeria kuumassa kattilassa niin, että se alkaa sulaa ja saa
    hieman väriä. Lisää kattilaan lihaliemi, appelsiinimehu (purista mehut
    roippeista, jotka jäi appelsiinien fileeraamisesta), demi glace-
    kastikepohja sekä appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja keitä n.
  2. 0minuuttia. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita ja tarkista maku. Mausta
    tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Chilihärkää ja nuudeleita sekä fruitie

Resepti: Chilihärkää ja nuudeleita sekä fruitie

Ainekset

  • Chilihärkä:
  • 250 g munanuudeleita
  • 400 g naudanpaistisuikaleita
  • 2 rkl seesamöljyä (tai ruokaöljyä)
  • 1 pss wok- pakastevihanneksia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl sweetchilikastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • Fruitie:
  • 2 banaania
  • 1 pss pakastevadelmia (älä sulata)
  • 2 dl tuoremehua (esim. ananas)
  • 1-2 rkl hunajaa

  1. Chilihärkää ja munanuudeleita: Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan
    ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä. Kuumenna wokpannu kuumaksi ja
    paista lihapalat seesamöljyssä. Lisää pilkotut sipulit sekä
    wok-kasvikset. Sekoita wokkia muutaman kerran, lisää soija- sekä
    chilikastike joukkoon. Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja
    paistuneet, lisää nuudelit sekä seesaminsiemenet. Voit viimeistellä
    annoksen tuoreella korianterilla. Fruitie: Mittaa kaikki aineet
    tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Tarjoile. Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

ahvenia halsterissa ja mansikoita sekä mascarponevaahtoa

Resepti: ahvenia halsterissa ja mansikoita sekä mascarponevaahtoa

  • Ahvenia halsterissa:
  • 1 kg ahvenia joista sisukset poistettu
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • voinokareita
  • Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa:
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 cl sitruslikööriä
  • M:ascarponevaahto
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
    1. Ahvenet halsterissa: Laitaa suolaa, muutaman tillinoksa sekä voinokare
      ahvenien sisään. Sulje ahvenet halsteriin ja paista kypsiksi. Halutessa
      voit tehdä muutaman viillon kylkeen, jolloin saat kauniin näköisiä
      kaloja. Tarjoile uusien perunoiden sekä kasvisten kanssa. Marinoituja
      mansikoita ja mascarponevaahtoa: Kaada kulhoon kerma ja lisää sokerit.
      Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla
      mascarponen joukkoon. Kaada vesi sekä sokeri kattilaan, kiehauta ja
      keitä 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi likööri ja anna seoksen jäähtyä
      hiljalleen. Paloittele mansikat ja lisää ne kädenlämpöiseen marinadiin
      maustumaan. Nostele ne reikäkauhalla lautaselle ja lusikoi
      mascarponevaahtoa päälle. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Irish stew eli irlantilainen lammaspata sekä luomumarjoja

    Resepti: Irish stew eli irlantilainen lammaspata sekä luomumarjoja

    Ainekset

    • Irlantilainen lammaspata:
    • 400 g lampaan lapaa tai niskaa
    • 6 perunaa
    • 3 porkkanaa
    • 1 iso sipuli
    • 1 rosmariinin oksa
    • 1 laakerinlehti
    • 1 pullo olutta
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • vettä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • persiljaa
    • Marjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa:
    • 1/2 l erilaisia luomumarjoja
    • 0,5 dl valkoviiniä
    • 0,5 dl vettä
    • 0,5 dl sokeria
    • mustaherukan lehtiä (tai minttua)
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 tl vaniljasokeria

    1. Irlantilainen lammaspata: Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha n.
    2. x3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita padassa tilkassa
      öljyä, lisää lihat ja ruskista. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja
      sekoita. Kaada olut pataan ja lisää n. 2 l vettä. Hauduta tunnin
      verran. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat sekä rosmariini
      ja laakerinlehti. Hauduta pataa juuresten kera vielä n. 1 tunti ja
      mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla.
      Tarjoile. Luomumarjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa: Kiehauta
      kattilassa valkoviini, vesi ja sokeri. Laita joukkoon muutama
      mustaherukanlehti ja anna maustua hetki. Nosta lehdet pois ja kaada
      liemi hieman jäähtyneenä marjojen päälle ja jäähdytä. Vatkaa kerma
      vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoile marjojen kera. Reseptit:
      Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi

    Itämaista ankkaa sekä wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

    Resepti: Itämaista ankkaa sekä wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

    Ainekset

    • Itämaista ankkaa:
    • 2 ankanrintaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 0,5 dl hunajaa
    • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
    • 5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
    • Vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa:
    • 200 g munanuudeleita
    • 1 porkkana
    • 1 palsternakka
    • 10 cm pala purjoa
    • 200 g sokeriherneen palkoja
    • puolikas tuore chilipalko
    • ruokaöljyä
    • Kastike:
    • 0,75 dl sokeria
    • 0,5 dl etikkaa
    • 1 tl suolaa
    • 2 dl vettä
    • 1 rkl tomaattisosetta
    • 1 rkl maissijauhoja
    • pieni vesitilkka

    1. Itämaista ankkaa: Leikkaa ankan rintafileen rasvapuolelle tiheät
      viillot ristikkäin. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin
      suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka
      alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva
      sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi. Sekoita
      hunajaan appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori sekä raastettu
      inkivääri. Hiero rintafileiden pintaan hunaja-appelsiiniseos. Paahda
      vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Leikkaa ohuiksi
      viipaleiksi. Vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa: Mittaa
      kattilaan sokeri, etikka, suola sekä vesi ja kiehauta. Sekoita joukkoon
      tomaattisose. Sekoita maissijauhot pieneen vesitilkkaan ja sekoita se
      kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila
      liedeltä. Liota munanuudelit pehmeiksi runsaassa vedessä. Suikaloi
      porkkana, palsternakka, purjo, sokeriherneet sekä chili ohuiksi
      suikaleiksi. Kuumenna wokissa tilkka öljyä ja kuullota vihannekset
      siinä. Lisää joukkoon nuudelit sekä hapanimeläkastike. Leikkaa ankan
      rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile vihannesten, nuudelien ja
      hapanimeläkastikkeen kera. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Makkarakastiketta ja perunalunta sekä sitruunapiirakka

    Resepti: Makkarakastiketta ja perunalunta sekä sitruunapiirakka

    Ainekset

    • 1 dl vehnäjauhoja
    • n. 100 g suolatonta voita
    • 1 l kiehuvaa vettä
    • 2 lihaliemikuutiota
    • 2 dl kermaa
    • valkopippuria
    • suolaa
    • 1 lenkkimakkara
    • Sitruunapiirakka:
    • 50 g voita
    • 1,75 dl vehnäjauhoja
    • 0,75 dl tomusokeria
    • 1 pieni kananmuna
    • 1 rkl mantelijauhetta
    • 1 tl vaniljasokeria
    • täyte:
    • 4 kananmunaa
    • 150 g sokeria
    • 1,5 dl ranskankermaa
    • 1 sitruunan mehu
    • 1 limen mehu
    • 0,5 dl vehnäjauhoja

    1. Makkarakastike: Sulata voi valurautapadassa. Lisää jauhot ja anna
      niiden ruskistua kauniiksi. Sekoita koko ajan. Varo, etteivät jauhot
      pääse palamaan. Lisää kiehuvaa vettä vähitellen ja lihaliemikuutiot.
      Sekoita kastike vispilällä tasaiseksi ja lisää halutessasi kerma. Anna
      kiehua 10-15 minuuttia. Jätä kastike liedelle porisemaan miedolla
      lämmöllä n. 30 minuutiksi. Ruskista makkarat kuumalla pannulla ja lisää
      kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta suolalla ja
      pippurilla. Perunalumi: Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa
      vedessä. Kuori ne ja puserra ne siivilän läpi perunalumeksi.
      Sitruunapiirakka: Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää
      kananmuna. Lisää joukkoon jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi
      mantelijauhe. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
      Peitä taikina foliolla ja kaada päälle kuivattuja herneitä painoksi.
      Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Vaahdota
      täytettä varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää
      ranskankerma ja sitrusten mehut. Sekoita lopuksi jauhot täytteeseen.
      Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja paista 180 asteisessa uunissa
    2. 5-30 minuuttia. Jäähdytä torttu ja tarjoile. Voit halutessasi
      ripotella pinnalle sokeria ja paahtaa sen kauniin kullan ruskeaksi
      uunissa grillivastusten alla. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Grillatut viininlehtikääryleet, tsatziki sekä mangolassi

    Resepti: Grillatut viininlehtikääryleet, tsatziki sekä mangolassi

    Ainekset

    • Tsatziki:
    • 1 kurkku
    • 4 dl maustamatonta jogurttia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • tilkka sitruunamehua
    • 1-2 tl suolaa
    • mustapippuria
    • nippu tuoretta minttua
    • Mangolassi:
    • 6 dl maustamatonta jogurttia
    • 2 dl mangososetta
    • 2-3 rkl sokeria

    1. Tsatziki: Pese kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Raasta myös
      valkosipuli joukkoon. Valuta raasteesta liiat nesteet siivilässä.
      Halutessasi voit myös valuttaa jogurttia hetken aikaa, jolloin
      lopputulos on hieman kiinteämpi. Sekoita kurkkuraaste, hienonnetut
      yrtit sekä mausteet keskenään ja lisää lopuksi valunut jogurtti. Anna
      maustua hetki jääkaapissa. Grillaa valmiit viininlehtikääryleet
      nopeasti grillissä. Tarjoile tsatzikikastikkeen kanssa. Mangolassi:
      Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita voimakkaasti hetki.
      Kaada kuohkea ja vaahtoava juoma annoslaseihin ja tarjoa viileänä.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Grillatut broilerinkoivet ja chilimajoneesi sekä omenapiiras

    Resepti: Grillatut broilerinkoivet ja chilimajoneesi sekä omenapiiras

    Ainekset

    • Grillatut broilerinkoivet:
    • 12 broilerin koipinuijaa
    • öljyä
    • paprikajauhetta
    • currya
    • valkosipulia
    • tuoretta chiliä
    • korianteria
    • suolaa
    • Chilimajoneesi:
    • 1/2 l öljyä
    • 1 kananmuna
    • 2 rkl sinappia
    • 2 rkl ketsuppia
    • 3 rkl sitruunamehua tai etikkaa
    • 1 rkl sokeria
    • 1 rkl chilijauhetta
    • 1 valkosipulin kynsi
    • Omenapiiras:
    • 1 pkt valmista murotaikinaa
    • 4 omenaa
    • 1 rkl kanelia
    • 1/2 dl vaahterasiirappia
    • 1 dl kermaa
    • 1 kananmuna
    • 1 tl vaniljasokeria

    1. Grillatut broilerinkoivet: Murskaa mausteet morttelissa tai
      tehosekoittimella öljyiseksi tahnaksi. Hiero maustetahnaa
      broilerinuijille ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia. Kääntele
      välillä, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Paista 220-asteisessa
      uunissa 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan, dippikastikkeen kanssa ja
      voipa annokseen lisätä riisiä tai perunoitakin. Chilimajoneesi: Mittaa
      ainekset pitkulaiseen kulhoon, sauvavatkaimen omaan kulhoon
      esimerkiksi. Älä sekoita. Upota sauvavatkain varovasti kulhon pohjalle.
      Tarkista, että vatkain sekoittaa aluksi vain pohjalla olevia aineksia
      ja öljy on pinnalla. Vatkaa täydellä teholla kunnes kulhossa on sileä
      majoneesikastike. Jos et omista sauvavatkainta, mittaa muut ainekset
      paitsi öljy laakeaan kulhoon. Valkosipuli on syytä murskata. Vispaa
      erittäin voimakkaasti ja kaada samalla öljyä aivan ohuena vanana
      astiaan. Emulsio syntyy ja lopputuloksena saat erinomaisen kastikkeen.
      Omenapiiras: Kuori ja lohko omenat. Mausta omenalohkot kauttaaltaan
      vaahterasiirapilla ja kanelilla. Sekoita muna, kerma ja vaniljasokeri
      keskenään ja lisää omenoiden joukkoon. Painele murotaikina öljytylle
      pyöreälle torttuvuoalle ja esikypsytä sitä 200-asteisessa uunissa 7
      minuuttia. Säästä raakaa taikinaa sen verran, että saat tehtyä
      piiraaseen kannen. Kaada omena-kermaseos piirakkapohjan päälle ja
      muotoile jäljelle jääneestä taikinasta pyöreä kansi. Tee kanteen
      muutama reikä liian höyryn haihduttamiseksi. Paista 180-asteisessa
      uunissa 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai – jäätelön sekä
      vaahterasiirapin kanssa. Reseptit: Sami Garam/ Ankkalinnan keittokirja

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paprika

    Thai-kanacurry ja korianteririisi sekä riisi-kookosvanukas

    Resepti: Thai-kanacurry ja korianteririisi sekä riisi-kookosvanukas

  • Thai-kanacurry:
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 tl juustokuminajauhetta
  • 1 tl korianterin siemeniä jauhettuna
  • 2 tl chilitahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 500 g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1 dl maapähkinöitä rouhittuna
  • Korianteri-riis:
  • jasmiiniriisiä
  • nippu tuoretta korianteria
  • Riisi-kookosvanukas:
  • 1 dl jasmiiniriisiä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 iso prk kookosmaitoa
  • 2 limetin mehu
  • 2 liivatelehteä
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
    1. Thai-kanacurry: Kuumenna pannulla kookosmaito ja mausteet. Kiehauta.
      Nosta kastikkeeseen suikaloidut broilerit ja maapähkinät. Anna kiehua
      noin 10-15 min, Korianteririisi: Keitä riisi ohjeen mukaan ja lisää
      kuumaan riisiin hienoksi hakattua korianteria. Riisi-kookosvanukas:
      Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus keitinveteen. Keitä jasmiiniriisi
      ohjeen mukaan. Poista lopuksi vaniljatanko. Anna riisin jäähtyä hetki.
      Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keitetty riisi ja
      sokerit kookosmaidon joukkoon. Kuumenna limetinmehu ja lisää lionneet
      liivatteet mehuun. Kaada mehu kookos-riisi seokseen ja sekoita hyvin.
      Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään yöksi. Reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paprika
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit