Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sienirisotto’

Värikäs sienirisotto

Resepti: Värikäs sienirisotto

  • 1-3 kpl erivärisiä paprikoita (esim. vihreä, keltainen, punainen)
  • 1-2 kpl sipulia
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • pari rkl ruokaöljyä
  • 2-2,5 dl ruokakermaa (tai kasvirasvasekoitetta)
  • 2-3 dl silputtuja sieniä esim. herkkusieniä/siitakesieniä
  • maun mukaa mausteita esim. soijakastiketta loraus, yrttisuolaa
  • maun mukaa esim. kurkumaa, basilikaa, suolaa,….
  • 2-3 rkl hunajaa tai siirappia
    1. Kiitokset tästä reseptistä Heidille! 1. Keitä riisit paketin ohjeiden
      mukaisesti. 2. Kuori, silppua sipulit. Laita pannulle (wok sopii
      parhaiten)hautumaan + 1-2 rkl öljyä. 3. Huuhtele ja silppua sienet ja
      laita pannulle hautumaan. 4. Lisää pannuun pestyt, siemenistä
      puhdistetut,suikaloidut paprikat. 5. Sekoittele ja hauduta,lisää
      mausteet 6. Lisää pannulle kypsät riisit , mausta maistellen sopivaa
      makua – hunajaa ja kermaa lopuksi ja: herkkuruoka on valmis!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Sienirisotto ja paistettua lohta

    Resepti: Sienirisotto ja paistettua lohta

  • Paistettu lohi:
  • 700 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • Sienirisotto:
  • 250 g risottoriisiä
  • 9 dl kasvislientä
  • 3 dl sieniä (esim. pakaste suppilovahveroita)
  • nokare voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
    1. Paistettua lohta: Puhdista kalafilee ja mausta se hyvin suolalla ja
      valkopippurilla. Purista fileelle reilusti sitruunamehua ja laita
      pinnalle muutama tillin oksa. Paista kalaa 220 asteisessa uunissa n.
    2. 0-30 minuuttia. Sienirisotto: Lämmitä kasvisliemi, kuullota voissa
      kuutioidut sienet, hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja
      riisi. Lisää joukkoon timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin,
      että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun se on
      imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi valkopippurilla
      ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja raastettua
      parmesaania. Tarjoile heti. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Sveitsiläinen sienirisotto

    Resepti: Sveitsiläinen sienirisotto

    Ainekset

    • 300 g herkkutatteja, kanttarelleja (ja herkkusieniä)
    • 2 kpl sipulia
    • 600 g risottoriisiä
    • sahramia
    • 2 dl valkoviiniä
    • vettä + kanalientä
    • gruyere-juustoraastetta

    1. Kiitokset tästä reseptistä Niinalle! Sienet ja sipuli kuullotetaan
      öljyssä kattilan pohjalla. Lisätään riisi ja sahrami, pyöräytetään
      kevyesti. Haudutetaan sekoittaen valkoviinissä ja vedessä. Lopuksi
      lisätään juustoraaste ja 2 rkl voita. Maustetaan valkopippurilla ja
      tarkistetaan suola. Sopii lisätä myös pannulla nopeasti kypsennettyä
      hunajabroileria paloina. Aivan ihanaa!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Sienirisotto (5.9.2002)

    Resepti: Sienirisotto (5.9.2002)

    Ainekset

    • 250 g risottoriisiä (vialone nano)
    • 9 dl kasvislientä
    • 3 dl sieniä (tatteja, suppilovahveroita, torvisieniä)
    • 1 rkl kuivattuja sieniä
    • 100 g voita
    • 1 kpl sipuli
    • 1 kpl valkosioulinkynsi
    • 1 rkl tuoretta timjamia
    • 1/2 dl parmesanraastetta
    • 1/2 kpl sitruuna
    • valkopippuria ja suolaa

    1. Lämmitä kasvisliemi, freesaa voissa kuutioidut sienet, hienonnettu
      sipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja riisi. Lisää joukkoon
      sienijauhe ja hienonnettu timjami. Kaada päälle kuumaa kasvislientä
      niin, että riisi peittyy. Tarkista suolan määrä. Lisää lientä aina kun
      se on imeytynyt, kunnes riisi on lähes kypsää. Mausta lopuksi
      valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Lisää vielä nokare voita ja
      raastettua parmesania. Tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit