Mainokset

Reseptit sanoilla ‘siideribroileri’

Kokonaisena grillattu siideribroileri ja omena-aioli

Resepti: Kokonaisena grillattu siideribroileri ja omena-aioli

Ainekset

  • 1 kokonainen maustamaton jyväbroileri
  • 200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa
  • lisäksi:
  • 0,5 l tölkki kuivaa siideriä tai olutta
  • Omena-aioli:
  • 3 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 raastettua hapanta vihreää omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa

  1. Sekoita pehmeään voihin sitruunan kuorta ja suolaa. Työnnä voiseosta
    broilerin nahan sisään rintoihin, koipiin ja siipiin. Nahka venyy kun
    työnnät sormet nätisti sen sisään ja vähän venytät. Voitele pinta myös
    voilla. Tyhjennä siideritölkki puoleen ja pujota tölkki pystyssä
    broilerin takapäästä sisään. Nosta koko komeus pystyasennossa grilliin
    tukevasti broilerin jalkojen ja tölkin varaan. Laita alla metallinen
    tai keraaminen kuumuuden kestävä vuoka, niin sulava rasva valuu
    talteen. Voit grillauksen aikana valella broileria sulalla rasvalla.
    Grillaa suljetussa grillissä noin 1,5 tuntia tai kunnes lihasta valuva
    neste on kirkasta ja liha on läpikypsää. Ota broileri varovasti
    grillistä ja poista siideritölkki. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia
    ennen paloittelua. Tarjoa broileri esimerkiksi aiolin ja raikkaan
    kesäsalaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit