Mainokset

Reseptit sanoilla ‘siika’

Yrttimarinoitu siika resepti

Ainekset
500 g siikafileitä
Liemi:
1 1/2 dl viinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa
2 tl rouhittua rosepippuria
pieni punasipuli viipaleina
1 tl kirveliä
5 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna
Ohjeet
Poista pystyruodot pinsetillä. Leikkaa fileet viipaleiksi vinottain.
Laita astiaan. Tee liemi sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Kaada
kalojen päälle. Anna maustua joitakin tunteja tai seuraavaan päivään.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Siika-lohisoppa resepti

Ainekset
Liemi
Perkeet siiasta
1 kalaliemikuutio (Caldo de Marisco)
1 Sipuli
Soppa:
1 porkkana
4,5 perunaa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 purjosipulia
mustapippuria
Seafood & Fish -maustetta
1 pkt kalakuutioita
Ohjeet
Keitä liemi siian perkeista, sipulista ja kalaliemikuutiosta. Fileet
olet graavannut.
Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa pienemmiksi. Silppua purjo. Lisää
kiehuvaan liemeen tomaattimurska, perunat, porkkanat ja purjosilppu.
Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää mausteet ja kalakuutiot. Anna kiehua
kymmenisen minuuttia vielä ja tarkista maku.
Tarjoa lisänä ruisleipää ja voita sekä raikasta vettä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Sitruunainen siika ja kasvislisuke

Resepti: Sitruunainen siika ja kasvislisuke

Ainekset

  • 4 kpl n. 150 g / syöjä siikafileetä tai muuta vaaleaa kalaa
  • marinadi:
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 dl omenamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • valkopippuria
  • kasvislisuke:
  • 300 g kiinankaalia
  • 2 vihreää hapanta omenaa
  • 2 porkkanaa
  • 100 g sinimailasen ituja tai itusekoitusta
  • koristeeksi tuoreita yrttejä

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna kalan marinoitua noin 15
    minuuttia. Suikaloi kasvikset ohuiksi siivuiksi. Nosta kasvikset
    höyrytysastian pohjalle ja aseta kala päälle. Höyrytä kypsäksi.
    Koristele annos tuoreilla yrteillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Sitruunainen pinjansiemenillä täytetty siika

Resepti: Sitruunainen pinjansiemenillä täytetty siika

Ainekset

  • 8 nahallista pientä siikafileetä tai 4 kokonaista suomustettua ja
  • perattua pikkusiikaa
  • 1 tl sitruunasuolaa (ohje alla)
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • Täyte
  • 3 pientä salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-4 (sitruuna)timjaminoksaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl murennettua maalaisleipää
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 tl (luomu)sitruunan kuorta
  • 1 rkl (luomu)sitruunanmehua
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • Sitruunasuola
  • 1 (luomu)sitruunan kuori
  • 2 rkl sormisuolaa
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita

  1. Tee ensin sitruunasuola: Raasta sitruunasta kuori ja anna sen kuivua
    talouspaperin päällä muutama päivä. Voit myös laittaa kuoriraasteen
  2. 00-asteiseen uuniin ja kuivata, kunnes se on rapeaa, noin 20
    minuuttia. Kuivumisaika riippuu kuoriraasteen paksuudesta. Mittaa
    kaikki ainekset mortteliin ja hiero tasaiseksi seokseksi. Sitruunasuola
    sopii kaikkien kalojen, erityisesti siian ja kuhan, sekä kasvisten
    maustajaksi.
  3. Valmista täyte: Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota
    niitä ja timjamia öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää leivänmurut ja
    siemenet. Paista, kunnes leipä ja siemenet hieman ruskistuvat. Lisää
    muut täytteen ainekset ja paista sekoitellen noin minuutti.
  4. Pyyhi kalat talouspaperilla. Mausta ne kevyesti sitruunasuolalla ja
    pippurilla. Jaa täyte 4 fileelle ja nosta loput fileet täytteen päälle,
    tai täytä pikkukalat. Laita kalat öljyttyyn halsteriin ja grillaa
    molemmilta puolilta noin 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Voit
    paistaa kalat myös parilalla tai paistinpannussa voi-öljyseoksessa. Tee
    perunamuhennos kalojen kypsyessä.
  5. Tarjoa kalat heti kananmuna-perunamuhennoksen ja salaatin tai
    kesäkasvisten, esimerkiksi keitettyjen porkkanoiden kanssa.
    Ohje: Sanna Kekäläinen
    Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
    Kuva: Reetta Pasanen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Kokonaisena grillattu siika ja salaatti-uusista perunoista

Resepti: Kokonaisena grillattu siika ja salaatti-uusista perunoista

Ainekset

  • Grillattu kala:
  • 2 kokonaista vaalealihaista kalaa puhdistettuna esim. siikaa
  • voita
  • rakeista merisuolaa
  • täyte:
  • voita
  • sitruunan viipaleita
  • kesäsipulia varsineen
  • Salaatti uusista perunoista:
  • 0,5 kg uusia perunoita
  • nippu retiisejä
  • nippu kesäsipulia
  • nippu basilikaa
  • oliiviöljyä
  • valkoista balsamicoa
  • sormisuolaa

  1. Grillattu kala: Leikkaa puhdistettuun kalaan viillot ohuelti nahkaan.
    Ripottele suolaa kalan sisään ja viiltoihin. Leikkaa voista siivut ja
    nosta voisiivut viiltoihin. Täytä kala sitruunan viipaleilla ja
    kesäsipulilla. Grillaa kuumassa grillissä kauniin väriseksi ja
    rapeaksi. Salaatti uusista perunoista: Keitä uudet perunat kypsiksi ja
    jäähdytä. Putsaa retiisit ja leikkaa ne kahtia. Silppua sipuli
    varsineen ja hienonna basilika. Sekoita ainekset ja pirskottele päälle
    oliiviöljyä, balsamicoa ja suolaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Kokonainen pikku siika wokissa

Resepti: Kokonainen pikku siika wokissa

Ainekset

  • 1-2 kpl kokonaisia siikoja
  • Marinadi:
  • 4 rkl riisiviiniä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kpl hienonnettu kevätsipuli
  • 1 kpl mieto punainen chili, josta on poistettu siemenet
  • 1 tl valkopippuria
  • Kastike:
  • 2,5 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 1 kpl sitruunaruoho
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl maizenaa
  • Lisäkekasvikset:
  • 1 kpl porkkana suikaloituna
  • n. 5 cm pala retikkaa suikaloituna
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 kpl bok choy
  • 4 kpl kevätsipulia
  • jasmiiniriisiä

  1. Puhdista kala ja vedä veitsellä viiltoja lähes selkäruotoon asti noin 2
    cm välein. Sekoita marinadi ja hiero kalan pintaan. Anna maustua
    kylmässä noin 1/2 tuntia. Laita isoon wokkiin 4 l vettä ja hieman öljyä
    ja riisiviinietikkaa. Laske kala kiehuvaan veteen ja anna hautua
    miedolla lämmöllä kypsäksi. Nosta kala varovasti lautaselle ja
    marinadiainekset reikäkauhalla sen päälle. Sekoita kastikeainekset
    kattilassa ja suurusta maizenalla. Wokkaa suikaloidut kasvikset
    kastikkeessa ja kumoa kalan päälle. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Uunissa grillattu siika vermuttikastikkeella

Resepti: Uunissa grillattu siika vermuttikastikkeella

Ainekset

  • 170 g siikafilettä syöjää kohti
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Nypi ruodot ja tee terävällä veitsellä viiltoja nahkapuolelle. Pariloi
    siiat lihapuolelta pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
    Kuumenna uuni 220°C ylälämmölle ja paista siikoja fenkolipedillä 6-7
    min. Laita samalle pellille uuniin gratinoitumaan myös
    perunamuusikiekot. Hae vermuttikastikkeen resepti arkistosta
    hakusannalla \’vermuttikastike\’.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni
Mainokset
Sivut